Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Opet crvena zavesa danas, taman što sam upalio komp.. Kaspersky pokazuje da je sve u redu, trojanci koje je nalazio su inaktivni, dokle je Microsoft Essential juče pronašao neki hookcrack pa je to izbacio.. Pitam se da ispadi nisu u vezi sa autodesk acad koji sam instalirao?

Не знам јеси ли решио проблем? Елем, а сад мало о касперском... теби заправо треба само касперски антивирус, а не КИС, јер је КИС само и firewall, што ти не треба у принципу. Друго, ако до сад ниси решио проблем, онда да препоручим пар ствари? А да... обриши касперски, истиче и неће ти радити crack...

Microsoft Essential не ваља... А, autocad није у питању... crack-ови за њега су без вируса углавном... и то за све верзије (од 2000 до 2012)

Подели на овим сајтовима

Danas opet. Proverio sam kablove, koliko vidim sve je u redu... Inače, oba zadnja dva puta se desilo dokle sam igrao šah na kompu..

Хм... можеш ли то мало да појасниш? Црвени екран, али све ради? Или црвени екран, а ништа не ради? Можда је графичка, рецимо... И да ли мораш ресетовати рачунар да би видео позадину? Било би добро да сликаш мобилним/дигиталним апаратом па да поставиш да видим... Изгледа ми као да није вирус, већ хардвер, мада не мора значити... Ако, узгред, можеш, промени монитор... (мада ми мирише на графичку)... А да!, види када упалиш рачунар да не радиш ништа пола сата, па ако се не деси ништа, узми напрегни га до даске (пусти музику, упали игрицу, пусти филм офлајн, отиђи на неки сајт са филмовима и сл.) и ако се тада деси црвена завеса биће да је хардвер, пробабли графика...

Подели на овим сајтовима

Ekran dobija onako ljubičastu-magentu boju i sve stoji, moram ručno da ugasim komp. Grafička mi je NVIDIA GeForce GTX 550 Ti, nadam se da nije tu problem, kompjuter sam kupio tek prošle nedelje.. Upravljački programi (device driver) trebaju da su u redu, to sam proverio, barem ovu vest dobijam. I da, od windows dobijam poruku da uradim nekakvo osiguranje, za ovo mi treba dvd..?

Да кренемо редом, од назад... Нопе, никакво осигурање, то излази зато што ниси искључио апдејт, дефендер и сл. у седмици... Можда си и добио ту седмицу уз рачунар, па је као оригинална (OEM) верзија и онда смара за разне глупости. Иначе, OEM верзија је верзија која се везује за одређени хардвер, тако да не можеш ништа и да имаш dvd, него морала би ићи реинсталација, па инсталација неке боље, crack-оване, верзије (јер оригинал кошта) типа ултимејт... Но, нема везе, о томе други пут. Што се тиче боја... ја мислим да је графичка, евентуално монитор. Нисам сигуран, морао бих лично да видим, али то ће бити графичка. Мој ти је савет: рачунар је нов, имаш гаранцију... дакле, однеси тамо где си купио и опиши им проблем. Кажи да ти замене графику, да пробају пар сати да га тестирају (евентуално један дан) и да утврде у чему је проблем... можда је и плоча, узгред (мада мала је вероватноћа за тако нешто). Значи, што пре отиђи у продавницу где си купио, то је моје мишљење... (пази да ти не напакују да си ти то урадио или да си крив за сметње у раду...)

Подели на овим сајтовима

Možda je monitor, fujitsu iz 2009-e, već malo rkče od prošle godine i ima jednu zelenu liniju. Sa druge strane kad sam priljučio zvučnike trebalo je jedno vreme dokle bi se čula muzika, u mom starom xp muzika je odmah došla.. Svakako ću da nazovem u prodavnicu pa oni nek vidu, ionako moram da instaliram ponovo moj stari xp radi nekih dataja koji su mi tamo ostali...

Jedino što sam uradio bilo je da sam u početku, ne primetivši, stavio rescue disc za set-up misleći da su tu office-programi (imam office al' nemam powerpoint i outlook, svašta; svejedno, imam office 2007 pa ako mi zatreba..).. Desi se. Kad sam video da pali set-up odmah sam to ugasio. Sad ne znam da možda tu nije nešto ostalo, mada lično ne mislim, to ne sme da ima veze..

Можда монитор, да... мада сумњам да је он у питању овога пута. Хм... то око музике ми је чудно (имао сам проблема са realtek звучном картом где музика прво се чује, па потом крчи, и у неком моменту нема ништа... до идућег рестарта. А такође realtek звучна у комбинацији са asus плочом понекад хоће да зеза код нових рачунара). Нисам те разумео зашто да инсталираш поново xp? Но, у сваком случају, прво им однеси да провере, па кад тамо завршиш можеш штогод... И још нешто... кад инсталираш xp преко седмице, мој ти је савет обриши партицију, тако да не остане ништа, па онда на њу инсталирај xp.

(То око rescue disc-a нема везе... иначе, ако на рачунару евентуално имаш интегрисану графику (ова није интегрисана је л да?) пребаци кабл на њу, па види да ли ради)

Подели на овим сајтовима

Eto, a ja mislio da uzmem baš WD

Jel' baš ne valjaju?

нисам имао баш позитивна искуства па сматрам да су прескупи за оно што пружају.

transcend су сасвим ок, има оних од 10,000 обртаја и ти раде скоро па перфектно.

мада, ја сам присталица кутија + хард варијанте, не заливене, пошто ако нешто рикне онда се много лакше дише и завршава сервис.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347564139' post='709231]

transcend су сасвим ок, има оних од 10,000 обртаја и ти раде скоро па перфектно.

мада, ја сам присталица кутија + хард варијанте, не заливене, пошто ако нешто рикне онда се много лакше дише и завршава сервис.

bitna mi je pouzdanost, da se ne kvari lako

ta ideja sa rekom nije loša :)

Подели на овим сајтовима

купиш си онда неки бољи хард диск и ставиш га у неку фину кутију са једним вентилатором ;)

ништа не може томе да принесе, а платиш исто ... једино ако ниси у фазону неких минијатура, па ти ту желим пуно среће :D

нисам мислио на рек, баш на кутију :)

рек је она фиока што се гура у комп или већу кутију, а кутија је кутија само за један хард.

Подели на овим сајтовима

заливена варијанта, једино да сломијеш пластику да би дошао до харда ако цркне модул који регулише прикључак и напајање :)

2148d1213184836-transcend-storejet-25-external-hdd-transcend-storejet-25-external-hdd.jpg

кутија у којој се налази хард диск, може да се посебно поправљају/мењају оба ако се нешто деси једној од компоненти :)

ib318_seitl_links_2.jpg

фиока, две врсте.

може имати кућиште ушрафљено у кућишту рачунара и буквално се као фиока увуче унутра, полугицом се забрави и уједно прикључи на напајање и прикључак за размену података :)

3-5-Hdd-Mobile-Rack-He3501.jpg

друга врсте може бити у виду спољашњег складиштења података и хард дискова, на сличном принципу ради као горња само што није део кућишта рачунара.

udat_02.jpg

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1347564139' post='709231]

Својевремано сам пазарио Вербатимов екстерни од 320 гигабајта.

Кад је после 3 године преминуо, решим да га отворим и да видим да ли може нешто да се спашава. Кад тамо, Самсунгов хард диск за лаптопове са додатним напајањем преко УСБ-а које је демонтажно. Наравно, о спашавању ни речи, физички оштећен МБР и крај.

Сервис хард дискова? Имамо у Србији "чисту собу" и стручњаке? Хм, знам да су дискове из америчке амбасаде наши вратили у живот кад су ови запалили `99. али не верујем да је то смртницима доступно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...