Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

• 3 weeks later...

већ сам ти одговорио на пп ...

ал ајд поново због свих.

региструј се на еснипс или тако неки сервис

http://www.esnips.com/

и онда аплоадуј шта желиш и постави линк.

тренутно је пун форум мп3-а и не може да се аплоадује директно.

Подели на овим сајтовима

Pozzzz,imam problem sa windows7 ultimate,naime sistem neće da mi prepozna web kameru QUBE instalirao sam cd drajver a kada instaliram piše VIMICRO 0303 i komp instalira i izbaci onu ikonicu AMPC kao slika male kamerice,pokaže prozor i nema ništa,zna li neko neki programčić ili link za prepoznavanje kamere na windows7 ultimate,kod druga radi a kod mene ne,šta je u pitanju,treba mi za skajp,unapred hvala.

Подели на овим сајтовима

да ли је то драјвер прављен за виндоуз 7 или је за висту?

ако немаш драјвер покушај ручно преко сајта произвођача да пронађеш потребан драјвер или пусти седмицу на нет да покуша она да пронађе одговарајући ...

уме седмица и да багује са USB уређајима, па покушај и комбинације рестарта, искључивања, укључивања и скидања или враћања драјвера ...

покушај без драјвера да видиш како ће да је препозна, у крајњем случају ...

да ли скајп некако препознаје камерицу?

инсталирај најновију верзију скајпа приде ...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јутрос ми је требала веб камера, али нисам могла да је покренем, тачније не знам одакле.... Након што сам инсталирала windows 7 она се више не појављује као опција у my computeru (где је иначе била када сам имала ХР), интегрисана је и немам никакав инсталациони цд или тако нешто.... када покушам са search - на view scanners and cameras уопште нема никакве камерице на списку, а у Device manager-u она постоји и за webcam properties пише This device is working properly, a када покушам да у оквиру исте опције апдејтујем софтвер за камерицу, пише driver software for your device is up to date.... а у Devices and printers где су сви додатни уређаји набројани постоји и webcam и опет у пропертису исто... и ништа ми није баш јасно.... не знам да ли треба да кажем да je у оквиру anamnaesis vitae овај hp имао Recycler-a пре пар недеља (узград есет га је уништио али секвеле су остале.... између разних ненајављено обрисаних података и 7гб музике неповратно....), углавном појео је и неке драјвере за разне програме, као нпр. неро, па сам морала поново све те програме поново да инсталирам, али добро кажем за њих сам имала инсталациони, можда је R исто урадио и камерици...?  0202_238

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Za kameru mora postojati softver, tj. program preko koga će kamera da radi. Mora biti da si dobila disk sa tim softverom uz kameru ili uz komp (lap-top) kad si ga kupila. Ali i to nema veze, možeš taj program skinuti sa neta sa sajta proizvođača. Ako ne možeš da se snađeš, napiši samo koja je kamera, pa ćemo da nađemo .... Pozdrav....

Подели на овим сајтовима

HP Webcam (VGA), u devices and printers пронашла сам овај бр CFK7063, ваљда је то то, ако није лаптоп је хп 6735s па камерица која уз њега иде.... нисам добила никакав диск, одмах је радило све лепо, само му се сад нешто изгледа десило....  0442_feel

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Evo na ovoj adresi

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=3687622〈=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621&taskId=135

izaberi koji ti je operativni sistem i onda imaš na sledećoj stranici da skineš driver i program za tvoju kameru. Javi ako bude nekih problema  :smiley: ....

PS. Prvo instaliraj drajver, pa restartuj laptop, pa onda instaliraj program, pa opet restartuj.....

Подели на овим сајтовима

Поступила по упутству.... следеће питање - како да утврдим да ли камерица ради? Дакле, сада се појавила иконица за камеру (идаље не у мај компјутеру као што је пре била, него на десктопу, али добро) и када кликнем отвори се тај неки програм, са три опције у доњем делу - фотоапарат, камера и микрофон, плаво светло се упали (то је и пре био знак да је камера укључена). Проблем је следећи - оно што камера показује да види јесте црни квадрат, и све се нормално одвија само што је све што се види једно поље црне боје средње величине.... ако кликнем на фотоапарат комп као сними слику, пита ме да ли желим да је сачува, прави се да је све у реду.... постоје неке опције у сетингсу али колико видим све је релативно добро подешено, контраст и слично.... и мени ништа није јасно....  0442_feel, хехе да ли постоји још нека опција (мада када ја кажем видим да је све добро подешено то треба схватити условно, хехе) или сервис? :smiley:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...