nishizawa Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Неколико дана пре него што се десио инцидент у Смедереву, један мој ђак, који је иначе био активиста у Образу, ми је испричао да се та акција спрема, и да је и њега Обрадовић лично звао да у њој учествује. Објаснио им је да се тамо служи нешто што више личи на мису него на литургију. Када сам објаснио дечку о чему се ту ради, он је одбио да у томе учествује. Ова, и не само ова акција Образа, плод је сарадње Обрадовића и Симеона из Рукумије, који већ годинама активно ради на разбијању Цркве... Још једном - овде се не ради о томе да ли је оптужба против Обрадовића реална или није, и да ли тужилаштво може или не може нешто да докаже. Не ради се ни о томе да ли су вредности за које се Образ наводно залаже исправне или нису - овде се ради о методама којима се Образ користи, а које су све само не хришћанске. А како нас учи Свети Василије Велики - Добро које није учињено на добар начин није добро. На теми о геноциду си писао о нашим Светим прецима и путу којим су ходили. Ја не знам ни за један пример да се неко од њих служио кривоклетством или хушкањем малолетника на милицију као методом борбе за Српство и Православље. Да се служио Обрадовићевом логиком, Свети Вукашин из Клепаца би просто викнуо Живео поглавник, Свети Игњатије Богоносац би се одрекао Христа, итд. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Неколико дана пре него што се десио инцидент у Смедереву, један мој ђак, који је иначе био активиста у Образу, ми је испричао да се та акција спрема, и да је и њега Обрадовић лично звао да у њој учествује. Објаснио им је да се тамо служи нешто што више личи на мису него на литургију. Када сам објаснио дечку о чему се ту ради, он је одбио да у томе учествује. Ова, и не само ова акција Образа, плод је сарадње Обрадовића и Симеона из Рукумије, који већ годинама активно ради на разбијању Цркве... Још једном - овде се не ради о томе да ли је оптужба против Обрадовића реална или није, и да ли тужилаштво може или не може нешто да докаже. Не ради се ни о томе да ли су вредности за које се Образ наводно залаже исправне или нису - овде се ради о методама којима се Образ користи, а које су све само не хришћанске. А како нас учи Свети Василије Велики - Добро које није учињено на добар начин није добро. На теми о геноциду си писао о нашим Светим прецима и путу којим су ходили. Ја не знам ни за један пример да се неко од њих служио кривоклетством или хушкањем малолетника на милицију као методом борбе за Српство и Православље. Да се служио Обрадовићевом логиком, Свети Вукашин из Клепаца би просто викнуо Живео поглавник, Свети Игњатије Богоносац би се одрекао Христа, итд. Ја сам против коришћења малолетника било где у било којој политичкој опцији, а поготово о хушкању на полицију... Али су за све потребни докази, па и за то кривоклетство, против којег сам...Извини, брате, ја те не познајем и не могу ти "веровати на реч" за то што си рекао... И то нису наравно методи наших предака... Међутим, нису ни методи наших предака да се скоро са некаквом "насладом" прича о човеку у затвору, седам месеци без контаката са било киме осим са оцем и мајком... Нису ни методи наших предака да о неком ко не може да се брани се износе најгнусније тврдње... Стрпите се браћо, нека изађе, па га лепо позовите на форум и разговарајте са њим преко истог, и нападајте га до миле воље... Овако није ни лепо, ни витешки, ни мушки (ако пишу и жене на овој теми - женски), а свакако није ни хришћански... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Неколико дана пре него што се десио инцидент у Смедереву, један мој ђак, који је иначе био активиста у Образу, ми је испричао да се та акција спрема, и да је и њега Обрадовић лично звао да у њој учествује. Објаснио им је да се тамо служи нешто што више личи на мису него на литургију. Када сам објаснио дечку о чему се ту ради, он је одбио да у томе учествује. Ова, и не само ова акција Образа, плод је сарадње Обрадовића и Симеона из Рукумије, који већ годинама активно ради на разбијању Цркве... Још једном - овде се не ради о томе да ли је оптужба против Обрадовића реална или није, и да ли тужилаштво може или не може нешто да докаже. Не ради се ни о томе да ли су вредности за које се Образ наводно залаже исправне или нису - овде се ради о методама којима се Образ користи, а које су све само не хришћанске. А како нас учи Свети Василије Велики - Добро које није учињено на добар начин није добро. На теми о геноциду си писао о нашим Светим прецима и путу којим су ходили. Ја не знам ни за један пример да се неко од њих служио кривоклетством или хушкањем малолетника на милицију као методом борбе за Српство и Православље. Да се служио Обрадовићевом логиком, Свети Вукашин из Клепаца би просто викнуо Живео поглавник, Свети Игњатије Богоносац би се одрекао Христа, итд. Ја сам против коришћења малолетника било где у било којој политичкој опцији, а поготово о хушкању на полицију... Али су за све потребни докази, па и за то кривоклетство, против којег сам...Извини, брате, ја те не познајем и не могу ти "веровати на реч" за то што си рекао... И то нису наравно методи наших предака... Међутим, нису ни методи наших предака да се скоро са некаквом "насладом" прича о човеку у затвору, седам месеци без контаката са било киме осим са оцем и мајком... Нису ни методи наших предака да о неком ко не може да се брани се износе најгнусније тврдње... Стрпите се браћо, нека изађе, па га лепо позовите на форум и разговарајте са њим преко истог, и нападајте га до миле воље... Овако није ни лепо, ни витешки, ни мушки (ако пишу и жене на овој теми - женски), а свакако није ни хришћански... Ajde. Znaci ako osoba X kaze u jednom casu "Samo nek se pojave Mika i Pera ja i moje delije cemo ih sravniti sa zemljom. Mi se nikad necemo predati i uvek cemo se boriti protiv Mike i Pere.". A onda posle nekoliko dana, nedelja, meseci osoba X izjavi "Ko? Ja? Ma nema sanse da sma ja ikog hteo tuci ja sam samo hteo da sravnam travnjak ispred Mikine kuce a vi me pogresno razumeli. Nego ova neka pobesnela decurlija ih premlatila pa vi kaznite njih a ne mene.". Da li treba da zovem osobu X na forum da utvrdim sta je on ili jednsotavno prostom dedukcijom mogu doci do zakljucka na osnovu ove njegove dve izjave da on jeste prevarant, lazov i krivokletnik??? Ko god poseduje elementranu logiku moze veoma lako da zakljuci da je ovo drugo u pitanju. Jer kako je receno i u Pismu po plodovima cemo ih poznati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 па оно није ме водио кући на ручак али провели смо пар сати заједно у "причи"... из прве руке могао сам да увидим какав је Образ у ствари... гомила фанатика по принципу "правих срба"... и молим те немој да се правиш блесав, знаш врло добро да причам о Смедереву, а да није он викао "затварај двери" већ "саборци".. е да нисам га питао када смо причали зашто се зову саборцима, јер када је небо горјело били су у подруму као "организација" као шта сам и ја 95... част појединицима. ОБРАЗ је био НЕШТО сад је НИШТА до корпус про-фа балаваца фантаника устројених силом и "јачином" групе! Причаш глупости.... Ја Младена знам лично...и јесте да се нисам слагао са радом Образа 100%..али сигурно нису Срби под наводницима....већ прави Срби и искрене патриоте и Хришћани... То што се није нико потрудио од Црквених лица да их упозна са другом страном Хришћанства...то је друга прича...која показује да наши Свештеници немају када да изађу из меркатора и обиђу вернике... А посебно нису никакви фанатици... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Ово је мало безвезе прича како их свештеници нису упознали са другом страном Хришћанства. Која је прва страна, а која друга? Они ако нису схватили неке ствари како себи дају за праву да другима намећу ту своју страну хришћанства? Ниједна страна хришћанства не може да толерише агресивно понашање и насиље према људима, мислим на њихову реакцију на параду педера. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Ово је мало безвезе прича како их свештеници нису упознали са другом страном Хришћанства. Која је прва страна, а која друга? Они ако нису схватили неке ствари како себи дају за праву да другима намећу ту своју страну хришћанства? Ниједна страна хришћанства не може да толерише агресивно понашање и насиље према људима, мислим на њихову реакцију на параду педера. У СПЦ су под комунистима ницали духовници и свештеници који су учили једну теологију...у нашем случају "старообредничку" .. да би се после ослобођења почела учити и "новотарска" .. логично је да дође до сукоба те две школе...као што имамо милион примера у историји Цркве... Младен и екипа су учени од тих свештеника као и ја... ...е сада ја сам имао вишак времена и прочитао Еп.Атанасија дела о Литургији и историји Литургије...а неки нису... Е ти што нису...су требали бити поучени од стране Цркве...а нису.... ..о томе...говорим.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2011 па оно није ме водио кући на ручак али провели смо пар сати заједно у "причи"... из прве руке могао сам да увидим какав је Образ у ствари... гомила фанатика по принципу "правих срба"... и молим те немој да се правиш блесав, знаш врло добро да причам о Смедереву, а да није он викао "затварај двери" већ "саборци".. е да нисам га питао када смо причали зашто се зову саборцима, јер када је небо горјело били су у подруму као "организација" као шта сам и ја 95... част појединицима. ОБРАЗ је био НЕШТО сад је НИШТА до корпус про-фа балаваца фантаника устројених силом и "јачином" групе! Причаш глупости.... Ја Младена знам лично...и јесте да се нисам слагао са радом Образа 100%..али сигурно нису Срби под наводницима....већ прави Срби и искрене патриоте и Хришћани... То што се није нико потрудио од Црквених лица да их упозна са другом страном Хришћанства...то је друга прича...која показује да наши Свештеници немају када да изађу из меркатора и обиђу вернике... А посебно нису никакви фанатици... било је овде и пуно твојих прича па их нико није окарактерисавао као "глупости" ОБраз је био здрава, православна организација младих Срба, данас је фанатизмом заражена, организација младих... да нећеш да оправдаш то што раде случајно, прекидају литургије, усуђују се расправљати о литургици, стављају се у боље познаваоце православља од Владика. У СПЦ су под комунистима ницали духовници и свештеници који су учили једну теологију...у нашем случају "старообредничку" .. да би се после ослобођења почела учити и "новотарска" .. логично је да дође до сукоба те две школе...као што имамо милион примера у историји Цркве... Младен и екипа су учени од тих свештеника као и ја... ...е сада ја сам имао вишак времена и прочитао Еп.Атанасија дела о Литургији и историји Литургије...а неки нису... Е ти што нису...су требали бити поучени од стране Цркве...а нису.... ..о томе...говорим.. а како да буду поучени кад им је духовник Отац Жарко који је рецимо говорио да Блаженопочивши Патријарх има дјете, који "узима благослов" од грчких од истинских зилота још истинскијих... мислим брате да ово што Образ данас ради нико и ништа не може да оправда... свака част и за Косовску Митровицу (кад је требало)... ај у Цркву нису смјели да се петљају ако се издају за Првославну орзанизацију! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Ја сам против коришћења малолетника било где у било којој политичкој опцији, а поготово о хушкању на полицију... Али су за све потребни докази, па и за то кривоклетство, против којег сам...Извини, брате, ја те не познајем и не могу ти "веровати на реч" за то што си рекао... И то нису наравно методи наших предака... Међутим, нису ни методи наших предака да се скоро са некаквом "насладом" прича о човеку у затвору, седам месеци без контаката са било киме осим са оцем и мајком... Нису ни методи наших предака да о неком ко не може да се брани се износе најгнусније тврдње... Стрпите се браћо, нека изађе, па га лепо позовите на форум и разговарајте са њим преко истог, и нападајте га до миле воље... Овако није ни лепо, ни витешки, ни мушки (ако пишу и жене на овој теми - женски), а свакако није ни хришћански... Свако може да верује у шта год жели - на крају крајева, постоје и људи који још увек верују да је Земља равна плоча. Ако ти заиста верујеш да Обрадовић нема никакве везе са организовањем насиља које се десило тога дана, и да је заиста само ишао да тетки однесе лек - онда је свака даља дискусија бесмислена... То што се није нико потрудио од Црквених лица да их упозна са другом страном Хришћанства...то је друга прича...која показује да наши Свештеници немају када да изађу из меркатора и обиђу вернике... Потрудили су се, и те како, и Симеон и Жарко (исти онај Жарко који је за живота блаженопочившег патријарха Павла држао трибине против њега, тражио од њега да поднесе оставку и да иде у пензију, онда у првим редовима учествовао на "молитвеном маршу" Образа ради "дбране патријарховог достојанства", па је онда након његовог упокојења издао књигу у којој га на најљигавији могући начин оклеветао да је био блудник и комуниста)... Не може се поучити неко ко самога себе стваља изнад државе, Цркве и закона... У СПЦ су под комунистима ницали духовници и свештеници који су учили једну теологију...у нашем случају "старообредничку" .. да би се после ослобођења почела учити и "новотарска" .. логично је да дође до сукоба те две школе...као што имамо милион примера у историји Цркве... Младен и екипа су учени од тих свештеника као и ја... ...е сада ја сам имао вишак времена и прочитао Еп.Атанасија дела о Литургији и историји Литургије...а неки нису... Е ти што нису...су требали бити поучени од стране Цркве...а нису.... ..о томе...говорим.. Погрешно. Није ово што се у СПЦ дешава сукоб генерација, нити сукоб теологија, већ сукоб старокалендарског секташког менталитета и Православља. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 било је овде и пуно твојих прича па их нико није окарактерисавао као "глупости" ОБраз је био здрава, православна организација младих Срба, данас је фанатизмом заражена, организација младих... да нећеш да оправдаш то што раде случајно, прекидају литургије, усуђују се расправљати о литургици, стављају се у боље познаваоце православља од Владика. Јесу..само ти ниси приметио... ја никоме нисам адвокат...само кажем да би донео суд о некоме мораш да га упознаш...ја га знам и многе друге чланове(бивше и садашње) и нико није фанатик..осим у патриотизму...али и ја сам такав.. а како да буду поучени кад им је духовник Отац Жарко који је рецимо говорио да Блаженопочивши Патријарх има дјете, који "узима благослов" од грчких од истинских зилота још истинскијих... мислим брате да ово што Образ данас ради нико и ништа не може да оправда... свака част и за Косовску Митровицу (кад је требало)... ај у Цркву нису смјели да се петљају ако се издају за Првославну орзанизацију! Слажем се за Цркву...ја би забранио свима да се петљају осим Епископима... Али видимо да то није случај...те Свештенство себи дозвољава да се петља у те ствари...вероучитељи и многи други... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Потрудили су се, и те како, и Симеон и Жарко (исти онај Жарко који је за живота блаженопочившег патријарха Павла држао трибине против њега, тражио од њега да поднесе оставку и да иде у пензију, онда у првим редовима учествовао на "молитвеном маршу" Образа ради "дбране патријарховог достојанства", па је онда након његовог упокојења издао књигу у којој га на најљигавији могући начин оклеветао да је био блудник и комуниста)... Не може се поучити неко ко самога себе стваља изнад државе, Цркве и закона... слажем се за О.Жарка...али њега и даље држе у Цркви...и пре је њега требало рашчинити...него Милоја... Погрешно. Није ово што се у СПЦ дешава сукоб генерација, нити сукоб теологија, већ сукоб старокалендарског секташког менталитета и Православља. Тако ти гледаш на ствари..ја млао другачије...јер знам и једну и другу страну... Обе школе сам прошао... (на моју жалост) Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 слажем се за О.Жарка...али њега и даље држе у Цркви...и пре је њега требало рашчинити...него Милоја... О, да. Слажем се са тобом у потпуности. Ни мени није јасно до краја дуготрпљење патријарха Павла када је тај човек у питању... Тако ти гледаш на ствари..ја млао другачије...јер знам и једну и другу страну...Обе школе сам прошао... (на моју жалост) Колико ја знам, сви припадници "старе школе" у СПЦ, па и они најтрвдокорнији, су се сложили са одлуком о рашчињењу Артемија. С друге стране, старокалендарци га једнодушно подржавају, а садржај артемитских сајтова и група на ФБу је идентичан старокалендарским... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 12 Епископа је било ПРТИВ да се рашчини бивши Епископ Артемије... Док је око 20 так било ЗА... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 12 Епископа је било ПРТИВ да се рашчини бивши Епископ Артемије... Док је око 20 так било ЗА... И сва дванаесторица су се сложили са одлуком да се рашчини, и потписали је. И ни један од њих га више не сматра за епископа. Што ти, наравно, врло добро знаш, само се мало правиш невешт. Али то ионако није тема - да не спамујемо даље... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ако ти брате стварно мислиш да садашњи Образ има моћ да организује 6000 људи кад им је вођа ухапшен два сата пре параде онда их поштујеш и више него што сам мислио... Но добро, веруј у шта год хоћеш.... По оваквим питањима ћеш најпре добити одговор ако се запиташ коме иде на корист... Коме је ишло у корист одржавање параде и сукоби у току и после исте? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ако ти брате стварно мислиш да садашњи Образ има моћ да организује 6000 људи кад им је вођа ухапшен два сата пре параде онда их поштујеш и више него што сам мислио... Свакако да нису свих 6000 људи који су учествовали у дивљању били чланови или симпатизери Образа - било је ти у хулигана и других вуцибатина и насилника. Међутим, чињеница јесте да је Образ једна од група које су организовле целу причу, а припреме за то су трајале не два сата, него месецима - немој се правити наиван... И не, не поштујем их ни колико црно испод нокта... Но добро, веруј у шта год хоћеш.... По оваквим питањима ћеш најпре добити одговор ако се запиташ коме иде на корист... Коме је ишло у корист одржавање параде и сукоби у току и после исте? То ја и причам већ месецима - реакција Образа и екипе је била управо оно што су организатори параде и желели да испровоцирају. Добили су доказ да су им права у Србији угрожена, медијску пажњу каква се само пожелети може, и обезбедили финансирање за наредних неколико година... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука