Jump to content

Какав одговор ће дати Православље када се буду откриле друге настањиве планете?

Препоручена порука

Гледао сам шта би могло да се подели од теме, али не знам како то да испадне добро јер све је повезано.

Овде сада Мрачњак инсистира на питањима везана за еволуцију и улогу Адама и Еве а то јесте повезано са читавим космосом и начином његовог постојања, па тако и са постојањем других планета налик Земљи. Просто нисам паметан како да поделим тему. На ОВОЈ ТЕМИ, Питајте еволуционисте о настанку света и вери са 68 страна, доста тога се већ говорило.

Чак и у тој теми могли бисмо доћи до питања о постојању других настањивих планета јер је све, као што сам већ рекао, повезано. Сада овде Мрачњак пита како објаснити инцест међу Адамовим потомцима. А ствар је у томе што множење и ступање у брачну заједницу између браће и сестара не би имало својство инцеста у категоријама које су биле пре пада. (Не заборавимо да је првостворено постојање човека било без уплива смрти.)

Али пошто је целокупна природа пала Адамовим и Евином грехом и промашајем, то је онда и целокупно стање творевине добило другачији и пали начин постојања. Пазите какву овде новину имамо у творевини која целокупно умире у поређењу са првоствореним начином постојања. Пре свега сада имамо еволуцију као почетак постојања сваког облика, а тај почетак не може се другачије тумачити осим као последица пада.

Сексуалност је изопачена у толикој мери да се полови морају покривати за разлику од првобитног постојања. Јер сада сама природа има нагон који се лако може још више изопачити. Та даља изопачења називамо противприродним блудом. Једном речју, свака сексуалност која нема смисао заједнице мужа и жене јесте блуд, а у стању пале творевине сексалност између оних који природно не могу остварити брачну заједницу - почев од инцеста, педофилије, итд. - назива се противприродни блуд.

Дакле, у садашњем постојању где имамо уплив смрти и изопачења, категорију сексуалности морамо да посматрамо другачије од њеног првоствореног начина. Ствари су толико компликоване и није их лако разумети. Пре свега треба да разумемо да сексуалност има свој свршетак у домостроју стварања када треба да се укине. Највеће борбе и искушења воде се око појма сексуалности јер ђаво хоће да том појму да вечни и апсолутни смисао.

Пуно може да се философира у вези тог питања али сада је тема о нечему другом. Поменули смо Адамово и Евино рађање потомака и њихово даље множење, а све то морамо најпре да сагледавамо сада већ у категоријама пале творевине. Знамо да у Библији стоји да су постојали други људи поред Адама и Еве, тј. да су постојала друга племена поред Адамовог (са напоменом да је то прича о стању после пада). Моје тумачење је такво, да су ова друга племена потекла кроз еволуцију као последице пада Адамовог који је из првоствореног стања доживео изнгање у пало стање путем искуства релативности времена у односу на целокупну материјалну творевину која је ушла у пало стање кроз Велики прасак и еволуцију.

Дакле, Адам и Ева су тренутно изгнани (обучени у кожне хаљине), у творевину која је прошла кроз Велики прасак и еволуцију. Велики прасак и еволуција је последица Адамовог греха и пада. Из првобитне творевине Адам је изгнан тренутно, док је првобитна творевина пала кроз Велики прасак и еволуцију у садашње постојање. Адам и Ева су по садашњем времену изгнани пре приближно 10 хиљада година негде у азији.

Већ тада су на Земљи еволуирали људи који су узроковани, као и еволуција, Адамовим падом. Адамови потомци рођени од Еве су се помешали са еволутивним људима, онако како пише у Библији да су се помешала племена ,,синова Божијих'' (Адамових) и ,,кћери човечијих'' која тумачим као еволутивна. То је моје тумачење које представља ствар за дискусију. Поред тога имамо чињеницу да је братоубица Кајин морао да оде у друге крајеве где је нашао себи жену и основао племе. Која је то жена била, тј. из ког племена? Рекао бих да је то њено племе било еволутивно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

23. маја потврђено је откриће још једне егзопланете (Kepler-10c) са сигурношћу од 99,998%. Нова откривена планета налази се у истом сунчевом систему као и недавно откривена до сада најмања стеновита егзопланета (Kepler-10b).

Реч је о звезданом систему Кеплер-10 који је удаљен од нас око 560 светлосних година; планета има пречник 2.2 пута већи од Земље, и орбитира око своје звезде сваких 45 дана на удаљености ближе него што је потребно за становање, тако да је још једна од ,,врућих планета''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

teologija ne da ne treba nego NE SMIJE da se pravda naucnim cinjenicama!!! (ovo pisem u prilog zadnjih komentara).

p.s. vanzemaljci ne postoje, molim bar pravoslavce da se suzdrze od razvodnjavanja svoje vjere i potezanja tako besmislenih tema. I ne pricajte molim Vas o nekom Bozijem planu koji eto u svoj toj materiji i tom "zivucem kosmosu" punom vanzemaljaca bas nas stvorio po nalicju svome.(u te gluposti o vanzemaljcima ne vjerujem kao vijernik, kao teolog i kao najgresniji rab Boziji; a mislim da ne bi trebao ni jedan brat/sestra koji su vjernici-jer takav pristup toj tematici: vanzemaljci, planeta zrno pjeska u kosmosu, kvantna fizika vise mi lici na praznovjerje i ezoteriju nego li na PRAVOSLAVLJE)

p.p.s. ne znam zasto sam alergican na ovu temu?  :cheesy2:  smej.gif  spam

Подели на овим сајтовима

teologija ne da ne treba nego NE SMIJE da se pravda naucnim cinjenicama!!! (ovo pisem u prilog zadnjih komentara).

p.s. vanzemaljci ne postoje, molim bar pravoslavce da se suzdrze od razvodnjavanja svoje vjere i potezanja tako besmislenih tema. I ne pricajte molim Vas o nekom Bozijem planu koji eto u svoj toj materiji i tom "zivucem kosmosu" punom vanzemaljaca bas nas stvorio po nalicju svome.(u te gluposti o vanzemaljcima ne vjerujem kao vijernik, kao teolog i kao najgresniji rab Boziji; a mislim da ne bi trebao ni jedan brat/sestra koji su vjernici-jer takav pristup toj tematici: vanzemaljci, planeta zrno pjeska u kosmosu, kvantna fizika vise mi lici na praznovjerje i ezoteriju nego li na PRAVOSLAVLJE)

p.p.s. ne znam zasto sam alergican na ovu temu?  :cheesy2:  smej.gif  spam

Da mislim ovo je tipicno razmisljanje citaoca naucne literature koji ad hoc moze da oceni da su Unweaving the Rainbow ili The Selfish Gene plitke knjige prepune istih fraza.

Jooooooooj zivote lutalico ko sve pise po forumima.

Подели на овим сајтовима

p.p.s. ne znam zasto sam alergican na ovu temu?  smej.gif  spam  smej.gif

Da mislim ovo je tipicno razmisljanje citaoca naucne literature koji ad hoc moze da oceni da su Unweaving the Rainbow ili The Selfish Gene plitke knjige prepune istih fraza.

tipicno razmisljanje? mene su ucili u skolici da se to zove "predrasude" smej.gif

ali o tome kasnije :nene:

da zivot ne bi bio lutalica, nego Hristos, ja necu vise pisati po forumima kako bi se svi dobro osjecali smej.gif

:cheesy2:

Подели на овим сајтовима

tipicno razmisljanje? mene su ucili u skolici da se to zove "predrasude" smej.gif

ali o tome kasnije :nene:

da zivot ne bi bio lutalica, nego Hristos, ja necu vise pisati po forumima kako bi se svi dobro osjecali :nene:

Ne ne ne ne decko. smej.gif

Lose su te naucili. Nacin razmisljanja je set pravila koje koristis u procesu razmisljanja da bi dosao do zeljenih

rezulatat u nekoj odredjenoj disciplini ljudskog duha. Svaka disciplina zahteva psoeban nacina razmisljanja

naucni jedan uemtnicki drugo sportski treci i tako dalje.

Predrasude su nesto sasvim drugo. To su ideje kojima nezaveni ljudi daju aksiomatski status pre nego sto ispitaju kakva je ta stvar/objekat/pojam o kojoj razmiljaju sama po sebi.

Подели на овим сајтовима

ali o tome kasnije ;)

da zivot ne bi bio lutalica, nego Hristos, ja necu vise pisati po forumima kako bi se svi dobro osjecali :nene:

Ne ne ne ne decko. smej.gif

Lose su te naucili. Nacin razmisljanja je set pravila koje koristis u procesu razmisljanja da bi dosao do zeljenih

rezulatat u nekoj odredjenoj disciplini ljudskog duha. Svaka disciplina zahteva psoeban nacina razmisljanja

naucni jedan uemtnicki drugo sportski treci i tako dalje.

Predrasude su nesto sasvim drugo. To su ideje kojima nezaveni ljudi daju aksiomatski status pre nego sto ispitaju kakva je ta stvar/objekat/pojam o kojoj razmiljaju sama po sebi.

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras :nene:

i decko je sigurno stariji od tebe :nene:

ma uostalom, zaboravi na ovaj razgovor, nemam demant tebi pa "bezim" :)

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu :nene:

Подели на овим сајтовима

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras :cheesy2:

i decko je sigurno stariji od tebe smej.gif

ma uostalom, zaboravi na ovaj razgovor, nemam demant tebi pa "bezim" smej.gif

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu spam

To decko je postapalica isto kao ono bratac, batke koje ljudi koriste cak i kad im sagovornici nisu

braca ni po krvi ni po Hristu.

Подели на овим сајтовима

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras :cheesy2:

i decko je sigurno stariji od tebe smej.gif

ma uostalom, zaboravi na ovaj razgovor, nemam demant tebi pa "bezim" smej.gif

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu spam

To decko je postapalica isto kao ono bratac, batke koje ljudi koriste cak i kad im sagovornici nisu

braca ni po krvi ni po Hristu.

pa ako nismo po Hristu da mi bude jasnije zasto si takav?

Подели на овим сајтовима

pa ako nismo po Hristu da mi bude jasnije zasto si takav?

Toliko sigurno i mnogo stariji od mene a tako tesko razume ovako jednsovne recenice.

Da ti opet prevedem na spanski. Zbog toga sam stavio to decko u recenicu jer se ta rec koristi

u obracanju cak i kada je sagovornik stariji od nas isto kao sto je po ne knjizevnoj upotrebi Srpskog

jezika moguce reci nekom brate, batke, bato i ostalo a da pri tome te dve osobe nisu u nikakvom

bratskom odnosu.

Dakle nije poenta da li smo ja i ti braca u Hristu, nadam se da jesmo, nego da ako ti kazem decko ne

znaci da smatram da si mladji od mene. Ali sto vise se dopisujem sa tobom sve vise sticem utisak da

je to veoma realna mogucnost.

Подели на овим сајтовима

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras girl_jumping

i decko je sigurno stariji od tebe 0442_feel

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu ;)

немој се вређаш..

..са његовим ставовима неби никада могао да буде архитекта...

..тако је ускогрудан да није нормално..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras 0442_feel

i decko je sigurno stariji od tebe ;)

ma uostalom, zaboravi na ovaj razgovor, nemam demant tebi pa "bezim" .mislise.

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu :)

немој се вређаш..

vidim brate da je na veliku zalost tako. kao kocoperna djevojcica koja jedina zna kada treba da se "igJa" i kada treba da se " 'Pava ". kada neko vodi normalan dijalog i kada ispravno koristi forum, pogotovo nas pravoslavni, valjda bi bio ne red, nego osnovni pokazatelj normalne osobe(iako ne prejudiciram da brat u Hristu nije normalan), trebalo bi da se kaze "izvini brate, ne slazem se tvojim razmisljanjem a to cu ti potkrijepiti ovim stavovima, dokazima i slicno....". Ovako vidim samo ovaj pristup:"sta ti znas, ja sam najpametniji, hahaha sta je rekao, kakav decak, ne prica srpski nego spanski, bla, bla, bla"

p.s. uz to je jos moderator foruma! eeee o.Ivaneeee!  girl_jumping

Подели на овим сајтовима

0442_feel

Нео, сачекај прво да мало боље "упознаш" чланове форума пре него што брзоплето донесеш погрешне закључке о њима  girl_jumping

Подели на овим сајтовима

da ne studiras arhitekturu kad sve tako projektiras i procesuiras ;)

i decko je sigurno stariji od tebe ;)

svako dobro od Gospoda ti zeli brat u Hristu Gospodu ;)

немој се вређаш..

vidim brate da je na veliku zalost tako. kao kocoperna djevojcica koja jedina zna kada treba da se "igJa" i kada treba da se " 'Pava ". kada neko vodi normalan dijalog i kada ispravno koristi forum, pogotovo nas pravoslavni, valjda bi bio ne red, nego osnovni pokazatelj normalne osobe(iako ne prejudiciram da brat u Hristu nije normalan), trebalo bi da se kaze "izvini brate, ne slazem se tvojim razmisljanjem a to cu ti potkrijepiti ovim stavovima, dokazima i slicno....". Ovako vidim samo ovaj pristup:"sta ti znas, ja sam najpametniji, hahaha sta je rekao, kakav decak, ne prica srpski nego spanski, bla, bla, bla"

p.s. uz to je jos moderator foruma! eeee o.Ivaneeee!  :nene:

Па проблем са гордошћу је стари жалац у месу...

..а о неким гностичко-јеретичким стваовима дотичног да не говорим...

..али авај...нико није сваршен..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...