Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 1 минут, Џуманџи рече Не разумем како је то "једна прича", тј. очигледно нисам на време питала шта уопште подразумеваш под "окружењем" (vremenske prilike, meseceve mene itd..zamislite kako ce da utice drugacija gravitacija i sta ti ja znam neko okruzenje). Na koji broj mogu da te pozovem, da vidimo sta je bre ovo, sta ti nije jasno Jedna prica, opustosenje zemlje, u to spada, ozonski omotac, topljenje leda, seca suma, zagadjenje vazduha, nuklearke.itd... to je sve iz iste price. Okruzenje, svet koji nas okruzuje, ono cime smo okruzeni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 47 минута, Djapa рече sta ti nije jasno Нисам повезала "окружење које није природно и својствено човеку" са овиме о чему сада причаш, него са, како си рекао, "другачијом гравитацијом", утицајем месечевих мена и тд. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 12 минута, Џуманџи рече Нисам повезала "окружење које није природно и својствено човеку" са овиме о чему сада причаш, него са, како си рекао, "другачијом гравитацијом", утицајем месечевих мена и тд. Bleda plava tačka. To je ovde. To je dom. To smo mi. Na njemu, su svi koje volite, svi koje znate, svi za koje ste ikada čuli, svako ljudsko biće koje je ikad postojalo, koje je proživelo svoj život. Skup naše sreće i patnje, hiljade samopouzdanih religija, ideologija, i ekonomskih doktrina, svaki lovac i skupljač, svaki junak i kukavica, svaki tvorac i uništavač civilizacija, svaki kralj i seljak, svaki mladi zaljubljeni par, svaka majka i otac, nadobudno dete, izumitelj i istraživač, svaki učitelj morala, svaki korumpirani političar, svaka superzvezda, svaki vrhovni vođa, svaki svetac i grešnik u istoriji ove vrste, živeo je tamo...na trunčici prašine koja lebdi... na sunčevom zraku. Zemlja je vrlo mala pozornica u prostranoj, kosmičkoj areni. Setite se reka krvi prolivenih za sve te generale i careve da bi u slavi i trijumfu mogli biti trenutni gospodari delića... tačke. Setite se beskrajnih okrutnosti koje su stanovnici jednog kutka ovog piksela počinili nad jedva različitim stanovnicima nekog drugog kutka. Koliko su česti njihovi nesporazumi, koliko su željni ubijanja jedno drugog, koliko su žestoke njihove mržnje. Naši stavovi, naša izmišljena samovažnost, obmana da imamo neki povlašćeni položaj u svemiru, osporavani su od strane ove tačke blede svetlosti. Naša planeta...je usamljeno zrnce u velikom omotaču kosmičke tame. U našoj zabitosti, u svom ovom prostranstvu, nema nagoveštaja da će pomoć doći od nekog drugog da nas spasi od nas samih. Zemlja je jedini svet za koji dosad znamo da gaji život. Ne postoji drugo mesto, bar ne u bliskoj budućnosti, gde bi naša vrsta mogla da se odseli. Posetiti, da. Nastani, još ne. Sviđalo vam se to ili ne, u ovom trenutku, Zemlja je mesto gde ostajemo. Rečeno je da je astronomija iskustvo koje je skromno i izgrađuje karakter. Možda nema boljeg prikaza gluposti ljudske taštine od ove daleke slike. Za mene, to podvlači našu odgovornost da se odnosimo ljubaznije jedni prema drugima i da sačuvamo i cenimo bledu plavu tačku, jedini dom koji smo ikad znali.Iz americke naucne dokumentarne televizijske serije - Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja Ja verujem da je planeta Zemlja jedino mesto u vaseljeni koje je "life friendly" nama ljudima i da samo ovde nas zivot ima smisao i svrhu. I da ponovim jos jednom, nismo svesni koliko ne znamo nista ni o cemu, ljudi pricaju o kosmosu, konacni o beskonacnom, haha, samo to mogu da kazem. Naucnici nagadjaju, svi imaju neke teorije i svi kao nesto znaju a sta je istina? Da li neko moze zasigurno da kaze sta je tacno i sta je istina, ne moze, e pa ja imam svoju istinu koja je bar meni logicna i necu da dozvolim da mi ubacuju dezinformacije i pricaju price o tome kako Zemlja nije moj dom i kako bih trebao da se selim. Ostecen je ozonski omotac, koliko puta sam samo izgoreo i ljustio se kao zmija pa evo jos sam ziv, nisam umro, ne plasim se ni Sunca ni prirode ni nicega. I ako dodje dan da se svi sele i da ce u Zemlju da udari kometa ili da se smrznemo od globalnog zagrevanja ja cu da odem na Jastrebac da zalozim rostilj i otvorim pivo i da cekam da svi odu da mogu na miru da uzivam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 6 минута, Djapa рече Da li neko moze zasigurno da kaze sta je tacno i sta je istina, ne moze, Тачност и истинитост нису синоними. Наравно да могу. пре 7 минута, Djapa рече i necu da dozvolim da mi ubacuju dezinformacije i pricaju price o tome kako Zemlja nije moj dom i kako bih trebao da se selim Можеш ли описати како ти ово раде? И ко? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 2 часа, Djapa рече Pitanje koje mi nije jasno je, zasto bi bilo ko zeleo da napusti planetu Zemlju cak i ako se pronadje druga nastanjiva planeta? Znate onu "upoznaj svoju zemlju da bi je vise voleo" e pa ocigledno da ne znaju. Na coveka uticu vremenske prilike, meseceve mene itd..zamislite kako ce da utice drugacija gravitacija i sta ti ja znam neko okruzenje koje nije prirodno ni svojstveno coveku. Do kakvih sve degeneracija moze da dovede. Covek je stvoren da zivi u prirodi i u skladu sa njom u jedinom domu koji ima, na planeti Zemlji. Cak i da dostignemo brzinu svetlosti (sto je nemoguce) ne bismo mogli da istrazimo ni deo vidljivog univerzuma koji iznosi valjda oko 14 milijardi svetlosnih godina. Trazimo vanzemaljce i druge planete dok nam na nasoj ljudi umiru od gladi. Moje misljenje je da ljudi nisu svesni svog neznanja i da je ono sto misle da znaju apsolutno nista u odnosu na ono sto jeste. Cak i da zadobijemo ceo univerzum i dobijemo sve odgovore na sva pitanja da li bi to promenilo nesto ili bismo i dalje ostali nezadovoljni, nezahvalni, pohlepni, sujetni i sebicni ljudi i unistili i tu novu planetu. Dva razloga istrazivanje ili neophodnost. Zavisi od okolnosti. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 11 минута, Djapa рече Ostecen je ozonski omotac, koliko puta sam samo izgoreo i ljustio se kao zmija pa evo jos sam ziv, nisam umro, ne plasim se ni Sunca ni prirode ni nicega. I moj cale pusi celog zivota i do sada nije imao rak pluca ni grla... zakljucak je ocigledan- pusenje ne izaziva rak!!! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 3 минута, Џуманџи рече Тачност и истинитост нису синоними. Наравно да могу. Можеш ли описати како ти ово раде? И ко? zasto je to bitno.... ne bih rekao ne rade meni, rade onima koji im veruju пре 4 минута, cloudking рече Dva razloga istrazivanje ili neophodnost. Zavisi od okolnosti. Vecina ljudi danas veruje u nauku i tehnoloski razvoj, pojedini su napravili religiju od toga, ja nisam od tih ljudi . Istrazivanje za unapredjenje i poboljsanje kvaliteta zivota na Zemlji je nesto sto podrzavam, ostalo su prazne price, zelje i masta. Ko ne deli moje misljenje ne mora dalje da produbljuje pricu, pricajte sa istomisljenicima, ne odnosi se na tebe, vec na sve, samo pisem ovde da ne pisem novi post. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 13 минута, cloudking рече I moj cale pusi celog zivota i do sada nije imao rak pluca ni grla... zakljucak je ocigledan- pusenje ne izaziva rak!!! Pusenje je stetno, bio sam pusac 12 god. Od kad ne pusim osecam se mnogo "mocno" Da li izaziva rak i ne ne, ne znam, znam da rak ide "random" i da nema pravila i znam da duvan nije stetan kao cigarete koje su pune aditiva i svakakvih vestackih otrova. Moji pradedovi su pusili duvan tipa od desete godine do smrti i docekali duboku starost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 2 минута, Djapa рече Vecina ljudi danas veruje u nauku i tehnoloski razvoj, pojedini su napravili religiju od toga, ja nisam od tih ljudi . Istrazivanje za unapredjenje i poboljsanje kvaliteta zivota na Zemlji je nesto sto podrzavam, ostalo su prazne price, zelje i masta. Ko ne deli moje misljenje ne mora dalje da produbljuje pricu, pricajte sa istomisljenicima, ne odnosi se na tebe, vec na sve, samo pisem ovde da ne pisem novi post. Ne kapiras... istrazivanje kao fundamentalna ljduska osobina koja prati nasu evoutivno uslovljenu znatizelju. Nista od danasnjih tehnologija ne bi imao da nije bilo istrazivanja, zarad boljeg razumevanja sveta koji nas okruzuje. Ne postoji istrazivanje zarad poboljsanja kvaliteta, vec slobodno i nesputano istrazivanje automatski vodi ka tome... E sad vazna zackoljica... mi cujemo samo za ona istrazivanja koja naprave neki pomak, ali je zapravo svako istrazivanje vazno, cak i ona nebulozna (analize je pokazala da vijagra pomaze da hrčci lakše prebrode jet lag) jer i ta nebulozna ce doci do nekog manjeg otkrica koje ce da sklopi kockice za neko vece. nauka je najdelotvornija onda kad je potpuno slobodna, kad se ne bavi Ćpoboljsanjem kaliteta yivotaĆ vec kad se bavi onim sto najbolje ume "rayumevanjem sveta oko nas" a iy te teynje ka rayumevanjem tek stiye i bolji i kvalitetniji zivot... Pride, neka jako vazna otkrica su se desila slucajno... naucnici pokusavali nesto a dobili nesto sasvim trece... A religiju prave samo oni koji ne razumeju nauku pa im cudno dok gledaju sa strane ljude koji je razumeju... i naravno da im sve to izgleda kao nekakava relgija DA rezimiram- to o cemu ti pricas su zapravo prazne price i zelje, a nauka se bavi ozbiljnim stvarima GeniusAtWork, Lady Godiva and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 5 минута, Djapa рече Pusenje je stetno, bio sam pusac 12 god. Od kad ne pusim osecam se mnogo "mocno" Da li izaziva rak i ne ne, ne znam, znam da rak ide "random" i da nema pravila i znam da duvan nije stetan kao cigarete koje su pune aditiva i svakakvih vestackih otrova. Moji pradedovi su pusili duvan tipa od desete godine do smrti i docekali duboku starost. Eto vidis... jel ti sad jasno da to sto nisi imao komplikacije zbog izlaganja suncu NE ZNACI da sunce nije stetno zbog slabijeg ozona? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 21 минута, Djapa рече zasto je to bitno.... Па, поменуо си; помислила сам да можда има везе. пре 22 минута, Djapa рече ne rade meni, rade onima koji im veruju Писао си све што сам цитирала у првом лицу (нећу, дозволим, ми, мој, бих требао, селим), па ми било интересантно. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 12 минута, cloudking рече Eto vidis... jel ti sad jasno da to sto nisi imao komplikacije zbog izlaganja suncu NE ZNACI da sunce nije stetno zbog slabijeg ozona? tebi poenta nije jasna пре 16 минута, cloudking рече Ne kapiras... istrazivanje kao fundamentalna ljduska osobina koja prati nasu evoutivno uslovljenu znatizelju. Nista od danasnjih tehnologija ne bi imao da nije bilo istrazivanja, zarad boljeg razumevanja sveta koji nas okruzuje. Ne postoji istrazivanje zarad poboljsanja kvaliteta, vec slobodno i nesputano istrazivanje automatski vodi ka tome... E sad vazna zackoljica... mi cujemo samo za ona istrazivanja koja naprave neki pomak, ali je zapravo svako istrazivanje vazno, cak i ona nebulozna (analize je pokazala da vijagra pomaze da hrčci lakše prebrode jet lag) jer i ta nebulozna ce doci do nekog manjeg otkrica koje ce da sklopi kockice za neko vece. nauka je najdelotvornija onda kad je potpuno slobodna, kad se ne bavi Ćpoboljsanjem kaliteta yivotaĆ vec kad se bavi onim sto najbolje ume "rayumevanjem sveta oko nas" a iy te teynje ka rayumevanjem tek stiye i bolji i kvalitetniji zivot... Pride, neka jako vazna otkrica su se desila slucajno... naucnici pokusavali nesto a dobili nesto sasvim trece... A religiju prave samo oni koji ne razumeju nauku pa im cudno dok gledaju sa strane ljude koji je razumeju... i naravno da im sve to izgleda kao nekakava relgija DA rezimiram- to o cemu ti pricas su zapravo prazne price i zelje, a nauka se bavi ozbiljnim stvarima ok, i dalje ne kapiras poentu пре 4 минута, Џуманџи рече Па, поменуо си; помислила сам да можда има везе. tako sam napisao jer mi je tako palo na pamet nema potrebe da se opterecujes oko toga, nebitno je da li su ili nisu sinonimi, izgleda da nisam bas dobar forumas пре 6 минута, Џуманџи рече Писао си све што сам цитирала у првом лицу (нећу, дозволим, ми, мој, бих требао, селим), па ми било интересантно. duhovita si, to je lepa osobina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 1 минут, Djapa рече duhovita si, to je lepa osobina Не, заиста ме интересовало како то "нећеш да дозволиш да ти убацују/причају" итд., итд. Реко' можда нрки нови покрет у тренду "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Djapa Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 1 минут, Џуманџи рече Не, заиста ме интересовало како то "нећеш да дозволиш да ти убацују/причају" итд., итд. Реко' можда нрки нови покрет у тренду Kad komentarisem temu, napisem moje misljenje,pricam u svoje ime u prvom licu. Isto tako ocekujem da cujem misljenja ostalih forumasa. Ocekujem da cujem nesto pametno, zanimljivo, originalno a ono sto me smara su kontrasi koji me peglaju, mnogo pricaju a nista ne kazu i umaraju me toliko da moram posle njihovog peglanja da uradim 100 zgibova i 100 skelkova da osvezim telo i um. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 пре 6 минута, Djapa рече Kad komentarisem temu, napisem moje misljenje,pricam u svoje ime u prvom licu. A, па Ок. Збуњујуће, додуше. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука