Jump to content

Какав одговор ће дати Православље када се буду откриле друге настањиве планете?

Препоручена порука

B92 petak 17.01.2014

Naučnici: Novu Zemlju ćemo naći do 2024. godine!

Ovu tvrdnju o pronalaženju takozvane “Zemlje 2.0” dr Frenk Markis temelji na napredovanjima na polju tehnologije.

138026936952d80b1613da3953140134_orig.jp

Mnogi naučnici veruju da je samo pitanje vremena kada ćemo naići na novu Zemlju, planetu koja je umnogome poput naše.

Dr Frenk Markis, astronom koji radi u institutu SETI, sada tvrdi da ćemo “Zemlju 2.0” pronaći do 2024. godine, prenosi Daily Mail.

Markisova predviđanja utemeljena su na napredovanjima na polju tehnologije koja su naučnicima omogućila da uslikaju planete i njihove zvezde udaljene do 63 svetlosne godine.

Konkretno, Gemini Planet Imager (GPI), koji se nalazi na teleskopu Gemini South u Čileu, snimio je 10 miliona godina staru planetu Beta Pictoris b.

Markis je rekao da je dan kada ćemo pronaći novu Zemlju jako blizu.

“Mislim da ćemo za 10 ili 15 godina imati kandidata za Zemlju 2.0”, rekao je Markis.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&dd=17&nav_id=800882

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Откривена прва планета слична Земљи у одговарајућој орбити за становање око сунца удаљеног 500 светлосних година од нас

kepler186f_artistconcept_2.jpg?itok=aSPG

http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-kepler-discovers-first-earth-size-planet-in-the-habitable-zone-of-another-star/index.html#.U1EJoFeuqOJ

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Откривена прва планета слична Земљи у одговарајућој орбити за становање око сунца удаљеног 500 светлосних година од нас

kepler186f_artistconcept_2.jpg?itok=aSPG

http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-kepler-discovers-first-earth-size-planet-in-the-habitable-zone-of-another-star/index.html#.U1EJoFeuqOJ

Kad se sagleda kosmicki razmer ovo nam je u najblizem komsiluku

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Потврђена је још једна планета слична Земљи, само што је мало крупнија и старија. С обзиром да је на идеалној удаљености од свог сунца и у зони погодној за становање - идеална температура, могућност за воду у течном стању -, и да је 6 милијарди година на таквој позицији, ова планета има ,,значајне прилике за настанак живота, треба да има све састојке и услове за живот''.

Планета је названа The Kepler-452b и налази се у систему удаљеном 1400 светлосних година од нас у правцу сазвежђа Лабуд. Потврђено је још за десетак интересантних планета - сличних Земљи - што ће се ускоро објавити.

http://www.nasa.gov/press-release/nasa-kepler-mission-discovers-bigger-older-cousin-to-earth

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам само први пост. Опростите што прескачем све остало, сутра ћу да прочитам. Ствар је једноставна. Ако је Бог стваран, а ја га дубоко осећам у срцу, не постоје насељиве планете осим земље чак и ако постоје оне су припремљене искључво за људе тамо нема ванземаљаца.. Ја сам као мали био толико опседнут ванземацима и свим тим чудима са друге планете...  Зар сва наша учења не би пала у воду, цела библија , све???

Подели на овим сајтовима

Потврђена је још једна планета слична Земљи, само што је мало крупнија и старија. С обзиром да је на идеалној удаљености од свог сунца и у зони погодној за становање - идеална температура, могућност за воду у течном стању -, и да је 6 милијарди година на таквој позицији, ова планета има ,,значајне прилике за настанак живота, треба да има све састојке и услове за живот''.

Планета је названа The Kepler-452b и налази се у систему удаљеном 1400 светлосних година од нас у правцу сазвежђа Лабуд. Потврђено је још за десетак интересантних планета - сличних Земљи - што ће се ускоро објавити.

http://www.nasa.gov/press-release/nasa-kepler-mission-discovers-bigger-older-cousin-to-earth

Svaka cast Vucicu! :-D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам само први пост. Опростите што прескачем све остало, сутра ћу да прочитам. Ствар је једноставна. Ако је Бог стваран, а ја га дубоко осећам у срцу, не постоје насељиве планете осим земље чак и ако постоје оне су припремљене искључво за људе тамо нема ванземаљаца.. Ја сам као мали био толико опседнут ванземацима и свим тим чудима са друге планете...  Зар сва наша учења не би пала у воду, цела библија , све???

Non sequitur. Uvek je bolje prosturidati osnove logike pre nego sto se krene u razmisljanje o Bogu i vanzemuncima.

Подели на овим сајтовима

Non sequitur. Uvek je bolje prosturidati osnove logike pre nego sto se krene u razmisljanje o Bogu i vanzemuncima.

Па по мени је ово не спојиво ако ћемо поштено.  Или једно или друго... Трећег нема... Ваљда.. :bleh: :bleh: :)))

Подели на овим сајтовима

Па по мени је ово не спојиво ако ћемо поштено.  Или једно или друго... Трећег нема... Ваљда.. :bleh: :bleh: :)))

Zato sto ne razumes osnove logike pa ne vidis problem kad u procesu zakljucivanaj napravis logikcu gresku non sequitur ili ti ne sledi. Ti svakako imas pravo da tvrdis da je po tebi 2+2=54557 no to sa stvarnoscu nema niceg zajednickog.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...