dusha Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 "ПИНХАС Нико ...не мора...да верује. У православљу. Па, ни ти. У православљу је то лични опит и једини начин да спознаш Бога. А, како знаш да су Јевреји видели Бога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Nema znaka za neslaganje,bez ovako un facenew22222222 greengrin Meni je bilo uvrjedljivo ono što si ti rekao pa se ne bunim. Stojte muški ,kaže Ap Pavle greengrin Смајлије треба законом забранити. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат Nema znaka za neslaganje,bez ovako un facenew22222222 greengrin Meni je bilo uvrjedljivo ono što si ti rekao pa se ne bunim. Stojte muški ,kaže Ap Pavle greengrin Смајлије треба законом забранити. Ова ти је добра. Јесу мало наказни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 de,de malo raspoloženja nijeste na mobu "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Bilo bi lijepo da se malo spusti lopta. Smajliji ostaju žao mi je pinhas (meni su baš greengrin facenew22222222), nije zabranjeno da se vjeruje ili ne vjeruje u Boga starozavjetnog, kao ni u Boga novozavjetnog (mi znamo daje to u stvari sve Jedan Bog). Moje mišljenje je da je Vaskrsenje Hristovo nikako ne može biti klimavo, a i ako jeste "klimavo" je u onoj mjeri u kojoj je i Mojsijev život klimav. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат Цитат Да се не бих понављао, поставићу питање на други начин. Зашто мислите да је човек из Назарета који се звао Исус Бог? zato sto je pobedio smrt. ovo nije definicijska demagogija vec najrealnije iskustvo mnogih verujucih. znam da ne vredi da ti objasnjavam jer se secam svojih granitnih "logickih" razmisljanja dok jos nisam verovao. coveku je tesko ne samo da poveruje vec uopste da si predstavi ovo sto cu ukratko reci. dakle, nadvladavsi smrt i propadljivost Hristos je Vaskrsao. to iskustvo Vaskrsenja opituje svako onaj ko se sapogrebe sa njim dok je jos ziv, svako onaj ko se odrekne samoga sebe, svako onaj ko prizna sebi da je u ne istini, lazi, "tami".... tada jasno ucestvuje u najdivnijem dogadjaju za koji do tada zna, Vaskrsenju, ustvari jedinom pravom zivotu. tesko je to objasniti, nije to samo Vaskrsenje, to je ujedno i Bozic kao Ovaplocenje, to je i Sv.Trojca kao sinovstvo u Duhu, to je i Blagodat kao vecna Ljubav Boga prema svetu i Sinu... sve je u tom dozivljaju Punoce Istine i Zivota. e sad, zasto je to bas Isus Hristos? Isus Hristos nosi u sebi sjedinjene nesliveno i nerazdelno dve prirode u jednoj licnosti. iskustvo savaskrsenja sa Hristom nemoze se bolje objasniti nego upravo tim recima, "nesliveno" ali i "nerazdelno". iako si precrtao sebe do zadnjeg atoma ti ne gubis svoju jedinstvenost (posebnost, odvojenost, neponovljivost...) to si i dalje "ti", a opet u istom tom "ti" jasno, van svake sumnje, vidis (osecas, ipostaziras, zivis, "govoris", "vidis"... tesko je naci pravu rec osim one "koji jeste" koji je tu) vecno zivog Sina Bozijeg Hrista Spasitelja. ovo je ponavljam jedinstvo dve prirode koje se tesko moze drugacije objasniti, nego kao jedinstvo "nesliveno" i "nerazdelno" covecije i Bozije prirode. to nije nikakav sizofrena podvojenost licnosti na dva dela ili pak neko jedinstveno "ja" ali sada u najboljem svetlu. to je priroda (kao tvorevina Bozija) koja je postala usinovljena Bozanstvu. "To" je vecno i besmrtno, "To" je Isus Hristos Spasitelj, "To" je kako u jednoj molitvi kaze "spasenje Tvoje, koje si pripremio pred licem svih naroda" i na kraju "To" je, iako po svojoj prirodi smrtno, vecno. i smrt mu nemoze nista. recices: to je subjektivan dozivlja, neka je, ja te nemogu ubediti u objektivnost toga zaista subjektivnog, medjutim tek u svetlu ove "subjektivnosti" mozes razumeti zasto su hiljade ljudi davale ili bile spremne da daju i svoj zivot samo da neporeknu tu "subjektivnost" ili da kazu da ona ne postoji. To je poslednja (kao konacna) Istina sveta. Хвала ти, коначно нешто конкретно. Зашто мислиш да је васкрсао? trebalo bi da razumes (mada je to nemoguce, nije sarkazam) da vera hriscanska nije bazirana na misljenju nego na opitu realnog zivota. dakle ne mislim nego znam da je Vaskrsao. btw, nisam neki poznavaoc Starog Zavete, kada i gde se Bog javio celom jevrejskom narodu? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат "ПИНХАС Нико ...не мора...да верује. У православљу. Па, ни ти. facenew22222222 У православљу је то лични опит и једини начин да спознаш Бога. С овим имам проблем. Не морам да верујем, али следи ми пакао. А разум, који ми је Бог дао, ми говори да цела хришћанска прича нипошто не може бити истина. Цитат А, како знаш да су Јевреји видели Бога? greengrinПрво, ако они нису видели Бога, Хришћанима се сече грана на којој седе. Да сам Хришћанин, не бих навијао за ту варијанту.А други разлог је то што није могао неки Јеврејин да напише Тору и тамо каже како је цео народ видео Бога и да се тај догађај преноси с колена на колено, ако то није тачно. Да ја сад напишем да су Срби доведени из свемира пре 4000 година и да нам је тада заповеђено да преносимо ту причу нараштајима који долазе, да ли би сви то прихватили или би рекли да сам луд? Баш зато су сви били под планином Синај, да не би морали да верују другима на реч. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Bilo bi lijepo da se malo spusti lopta. Smajliji ostaju žao mi je pinhas (meni su baš ekstra) Цитат nije zabranjeno da se vjeruje ili ne vjeruje u Boga starozavjetnog, kao ni u Boga novozavjetnog (mi znamo daje to u stvari sve Jedan Bog).Ту нам се мишљења разликују. Цитат Moje mišljenje je da je Vaskrsenje Hristovo nikako ne može biti klimavo, a i ako jeste "klimavo" je u onoj mjeri u kojoj je i Mojsijev život klimav.И овде. Тора (Мојсијево Петокњижје), је написана пре око 3500 година, а биле су истоветне оне у Пољској с онима у Јемену."Нови Завет", се не може похвалити истим. Колико хиљада варијанти, колико Јеванђеља која нису прихваћена? Прочитај само делове о васкрсењу у Матеју и Јовану и видећеш да не могу оба бити истина. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Пинхас, а св. апостол Павле? Његово преобраћење, његово виђење Бога у ''тренуцима'' када је почињао Нови Завет. Мислим да је он најбољи пример за твоје питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Прво да пожелим све најбоље нашем новом члану и да нађе одговоре. Ја сам прво на веронауци чуо нешто више о Богу.Касније кад сам хтео да нађем одговоре о Богу,ја сам отишао мало даље и тако поверовао у Бога. Сада ћу цитирати из књиге "Чудно еванђеље о страшном суду Христовом" "Једног дана када сам ја Григорије,уценик светог старца Василија Новог,седео у келији и молио се Богу,мислио сам у себи и говори:како је искрена вера код Јевреја,који су се бојали Бога свога.Колико је био частан Авраам,праведник Исак,па пророк Мојсије.И како је онда могуће,мислио сам да они из лије средине су произишли ови славни мужеви-не верују у Бога који им је дао Закон на Синајској Гори,и својим гласом их научио десет Заповести које су чували и испуњавали.Потом сам читао књиге од њихових закона и дошао до зајључка да су они стварно Божији народ и да је све тако како сам мислио. Устадох дакле онога часа и пођох оцу Василију и рече ми:Ето дође ми човек у посети који је по своме мудровао у јудејству,који је прочитао Стари Завет,а не познаје истину,обманум мислима.Зато га ђаво и други пут наведе на грех,кад је долазио овамо.Помислио је у себи "како је искрена вера јеврејска!Мрачног ли и слепог схватања!" Потом свети отац продужи:Кажи ти мени Григорије,шта стварно верују Јудеји?На ово питање нисам знао шта да му одговорим.Онда он поче и потанко о свему објашњава-Господ је говорио "Онај ко не поштује Сина не поштује ни Оца који га је послао".Видиш ли да за лакомислене нема спасења.Они који хоће да се приближе Богу,вером у њега,а не признју Сина његовог,могу ли се спасити.Зато на другом месту казао Господ-Нити мене знате,нити сте Оца знали.Зар их није учио и поучавао,многа чуда чинио и са њима разговарао.И поред свега тога нису га познали,нити га примили.Откуд они могу да знају и да исправно верују у Оца његовог кога нису видели.Ни једног идола они нису оставили којем се нису поклонили.Господ исто рече-Ја дођох у име Оца мога,и ви ме не примисте,а када неко дође у своје име,њега ћете примити и у греху своме ћете изгинути и дом ваш остаће пуст.Треба и то Григорије да знаш да је Господ Мојсију пред његтову смрт рекао:Ти ћеш умрети у вери својих отаца,а ови људи после тебе клањаће се туђим боговима,а мене ће оставити и завет који сам им дао неће сачувати.Даље-одузећу палицу Моју од њих и разорићу завет мој са од дома Исраиљева и дома Јудина,развалићу развалином великом,окренућу Лице Своје од њих,и одбацићу их за навек,и никад им се нећу окренути. А Давид је рекао"Да васрксне Бог и да се развеју сви непријатељи његови" Видиш ли чедо моје да су они одбачени од Бога!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат "ПИНХАС Нико ...не мора...да верује. У православљу. Па, ни ти. ekstra У православљу је то лични опит и једини начин да спознаш Бога. С овим имам проблем. Не морам да верујем, али следи ми пакао. А разум, који ми је Бог дао, ми говори да цела хришћанска прича нипошто не може бити истина. Цитат А, како знаш да су Јевреји видели Бога? Прво, ако они нису видели Бога, Хришћанима се сече грана на којој седе. Да сам Хришћанин, не бих навијао за ту варијанту.А други разлог је то што није могао неки Јеврејин да напише Тору и тамо каже како је цео народ видео Бога и да се тај догађај преноси с колена на колено, ако то није тачно. Да ја сад напишем да су Срби доведени из свемира пре 4000 година и да нам је тада заповеђено да преносимо ту причу нараштајима који долазе, да ли би сви то прихватили или би рекли да сам луд? Баш зато су сви били под планином Синај, да не би морали да верују другима на реч. Није тако.Ако не верујеш, не следи ти пакао. Ти си већ у паклу, јер не верујеш у Спаситеља. Не верујеш да је дошао. То је твој проблем. Даље. Хипотетика је мајка гордости ''ја па ја''. Ја не знам шта причам, али зато ти знаш... Па да, то је ствар разума... Зар не схваташ да Бог није на Синају него је у нама...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Видео сам гааа.. ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 @Душа а јел Бог и код Милана у подруму? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Цитат "ПИНХАС Нико ...не мора...да верује. У православљу. Па, ни ти. У православљу је то лични опит и једини начин да спознаш Бога. С овим имам проблем. Не морам да верујем, али следи ми пакао. А разум, који ми је Бог дао, ми говори да цела хришћанска прича нипошто не може бити истина. ....................................................... Ne bi bilo lose da sad malo objasnis zasto sa ovim imas problem... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Цитат Пинхас, а св. апостол Павле? Његово преобраћење, његово виђење Бога у ''тренуцима'' када је почињао Нови Завет. Мислим да је он најбољи пример за твоје питање. Нису Павле и остали апостоли једини Јевреји који су одбацили Јудаизам. Читаво северно краљевство је 600 година п.н.е нестало а становници побијени и расејани из тог разлога. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука