JESSY Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ja nigdje ne vidim ljudi to što vi vidite - možda mi nismo gledali istu stvar :cheesy:, u suštini svako vidi ono što hoće da vidi. Ja sam vidjela pokajanje, vraćanje Bogu, radost zbog Njegove spoznaje, a sad ovi što su vidjeli bolest i navodnu "krivicu Božiju" to je njihovo pravo. Nigdje nisam vidjela da dotična optužuje Boga, niti da smatra da joj je poslana kazna za njene grijehove kroz bolest. A i da jeste tako, zar Bog ne dopušta iskušenja na čovjeka radi njegovog ispravljanja i očišćenja njegove duše? Pogledajte samo sebe, najčistije se molite kad vas pritisne nevolja - bez nevolje nema bogomolje, nije džaba ta narodna. Ja samo vidim ženu koja je poživjela 4 godine slava Bogu, iako su joj prognozirali smrt nakon najviše godinu dana. I mogli bi sa malo manje kriticizma govorite o ovakvim stvarima, i da vidite šta je to što je pozitivno u cijeloj stvari, ne shvatam kako ne vidite ono što je za mene očito.U detaljima je nepomjanik, obratite pažnju malo na cjelinu. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ja nigdje ne vidim ljudi to što vi vidite - možda mi nismo gledali istu stvar , u suštini svako vidi ono što hoće da vidi. Ja sam vidjela pokajanje, vraćanje Bogu, radost zbog Njegove spoznaje, a sad ovi što su vidjeli bolest i navodnu "krivicu Božiju" to je njihovo pravo. Nigdje nisam vidjela da dotična optužuje Boga, niti da smatra da joj je poslana kazna za njene grijehove kroz bolest. A i da jeste tako, zar Bog ne dopušta iskušenja na čovjeka radi njegovog ispravljanja i očišćenja njegove duše? Pogledajte samo sebe, najčistije se molite kad vas pritisne nevolja - bez nevolje nema bogomolje, nije džaba ta narodna. Ja samo vidim ženu koja je poživjela 4 godine slava Bogu, iako su joj prognozirali smrt nakon najviše godinu dana. I mogli bi sa malo manje kriticizma govorite o ovakvim stvarima, i da vidite šta je to što je pozitivno u cijeloj stvari, ne shvatam kako ne vidite ono što je za mene očito.U detaljima je nepomjanik, obratite pažnju malo na cjelinu. Управо тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Знају многи за Бога али се никад нису исповедили, причестили, били на Литургији... Вероватно би и Надежда остала тако да је болест није ''натерала'' да Га истински спозна. Ајде ми онда објасни у том концепту..зашто је мој Отац који се Крстио, исповедио и причешћује се добио рак?По којој логици? Зашто моја мајка која је крштена од малена, ишла у Цркву...и данас иде добила рак? Зашто су гори од мене или било кога? Ето ја сам грешан..како то да нисам добио болест? ово важи и за остале који заступају римску тезу Господа који кажњава.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 U celoj ovoj za mene potresnoj priči,najbitniji je rezultat.Vraćanje Bogu.To je Nadeždin put do Boga.Koliko ima ljudi,toliko ima puteva do Boga i toliko ima načina.Ne znam zašto je tako teško verovati u Nadeždinu priču,kada mnogo ljudi spozna ili se vrati Bogu u bolesti,onda kada je jedina nada Bog,kada su sve ostale,nade potrošene. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Знају многи за Бога али се никад нису исповедили, причестили, били на Литургији... Вероватно би и Надежда остала тако да је болест није ''натерала'' да Га истински спозна. Ајде ми онда објасни у том концепту..зашто је мој Отац који се Крстио, исповедио и причешћује се добио рак?По којој логици? Зашто моја мајка која је крштена од малена, ишла у Цркву...и данас иде добила рак? Зашто су гори од мене или било кога? Ето ја сам грешан..како то да нисам добио болест? ово важи и за остале који заступају римску тезу Господа који кажњава.. Вероватно да би у Царству били на још бољем месту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 pa dobro film i ne svaljuje krivicu na Boga. sad sam ga odgledao ponovo posle nekoliko godina, mozda sam malo i preterao, nije toliko strasan. stvar je u tome sto sam ga prvi put dobio u paketu sa Susret sa vecnoscu i jos nekim "ruskim" filmovima, pa mi se malo kosa digla na glavi. jednostavno u tom mixu covek vise ne moze realno da sagledava sta je necija dobra namera a sta je ocigledan vojno-politicko-kvazinaucno-religiozni marketing Брате...како не сваљује..па да Бог тако делује..сви би били губавци... Како то Бог даје болест..а ми се преждеравамо, дуванимо, опијамо итд... ja nnisam primetio da ona svaljuje krivicu na Boga naprotiv dozivljava duboko pokajanje za zivot kojim je zivela, i to je sve. sasvim je druga stvar sto ona (ili njena savest ili nesto trece) povezuje dva dogadjaja kao uzrocno posledicna, ali to je njen licni domostroj spasenja. ono sto meni npr vise smeta jeste to lociranje pakla i djavola. mos' misliti na ostrvu koje drzi engleska kruna? gluposti. oni su zli a mi smo Boziji. dakle mnogo je gore sto zanemaruje osnovnu istinu da je svaki covek bilo gde u svetu Bozija tvorevina. Hram Duha ili obitaliste satanino. ali i ovaj previd uracunavam samo u jedno licno iskustvo, koje doduse moze izroditi pogresne zakljucke u onima koji gledaju (pogotovo set "ruskih" filmova: Rasija samaja baljsaja samaja krasivaja...) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Вероватно да би у Царству били на још бољем месту.Ја мислим да је добио рак јер није пазио на себе..чувао здравље..(што је исто грех)Значи болест је последица нашег греха..а не воље Божије(Бога који нас воли)..саме смртности тела.. А за место у рају..мора да се потруди..постом, молитвом и добрим делима.. Ово је моје мишљење.. Свако добро.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 ja nnisam primetio da ona svaljuje krivicu na Boga naprotiv dozivljava duboko pokajanje za zivot kojim je zivela, i to je sve. sasvim je druga stvar sto ona (ili njena savest ili nesto trece) povezuje dva dogadjaja kao uzrocno posledicna, ali to je njen licni domostroj spasenja. ono sto meni npr vise smeta jeste to lociranje pakla i djavola. mos' misliti na ostrvu koje drzi engleska kruna? gluposti. oni su zli a mi smo Boziji. dakle mnogo je gore sto zanemaruje osnovnu istinu da je svaki covek bilo gde u svetu Bozija tvorevina. Hram Duha ili obitaliste satanino. ali i ovaj previd uracunavam samo u jedno licno iskustvo, koje doduse moze izroditi pogresne zakljucke u onima koji gledaju (pogotovo set "ruskih" filmova: Rasija samaja baljsaja samaja krasivaja...) Нисам мислио да директно...оптужује Бога...Већ причом како је за болест крив Господ.. А за други део се слажем.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Вероватно да би у Царству били на још бољем месту.Ја мислим да је добио рак јер није пазио на себе..чувао здравље..(што је исто грех)Значи болест је последица нашег греха..а не воље Божије(Бога који нас воли)..саме смртности тела.. А за место у рају..мора да се потруди..постом, молитвом и добрим делима.. Ово је моје мишљење.. Свако добро.. И старац Пајсије је имао рак. Имао је и улцерозни колитис. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Чини ми се,да нас је форсирање академског богословља,баш размазило,и довело до тога да постанемо скептици према чудима Божијим,давајући им готово пагански карактер. Ок,све је то лепо, теоретски је све објашњено о најдубљем онтолошком и егзистијцалном аспекту наше вере,али мислим да то не вози ,бар већину простих лаика. Уосталом,ако погледамо јеванђеље,шта је Христос радио: проповедао и чинио чуда ! Дакле,не можемо баш све трпати у ону Нишизавину листу заблуда,јер једно је спржити прст на врелој рингли,а сасвим друга ствар кад ти Бог да исцелење... Ако већ дајеш овакве судове, прочитај једну анализу: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11521.msg367645.html#msg367645 Баш на почетку овог текста имаш побијање ове Твоје подвојености. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 мислим да то није филм направљен у комерцијалне сврхе и са неком посебном наменом, већ документарна истинита прича која нема циљ да уплаши људе...просто, то се десило, и неко је то хтео да подели са људима које ће то дотаћи...мислим да не морамо у свему да тражимо неку поуку и мислим да овим документарцем то нико од нас није ни тражио, просто, да сазнамо за још једну тужну судбину...ако би ту и била нека поука, онда је то сигурно да КАДА ЖИВИМО СА ГОСПОДОМ, :cheesy: МОЖЕМО ИЗДРЖАТИ И НАЈВЕЋА СТРАДАЊА БЕЗ РОПТАЊА... Филм сам гледала два-три пута током последњих пар година, и ниједном нисам видела да неко, па ни сама Надежда криви Бога, већ напротив слави Га и хвали, трпељиво носи своју несрећу не хулећи ни на кога. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Najbolji deo kada se zahvaljuje Bogu sto ona ispasta za sopstvene grehe a ne njena deca.... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ако већ дајеш овакве судове, прочитај једну анализу: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11521.msg367645.html#msg367645 Баш на почетку овог текста имаш побијање ове Твоје подвојености. Па право да ти кажем, колико ја капирам,он ту подвојеност и не спори...Дакле,јасно се дефинише разлика богослова-рационалисте чији је опит чисто разумски, и духовно-опитног богослова ,благодаћу руковођен ! Мада је Зизјулас уствари само цитирао Софронија ,који је веома јасно у књизи о Силуану,обаснио ту разлику... референце: Архимандрит Софроније---СТАРАЦ СИЛУАН...о благодати и догматском сазнању као њеном плоду-стр 169 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Одгледао сам први дио и већ ми се смучило. Даље не могу. Стварно Руси нису нормални какве филмове праве. Рат за душе, старац Николај Гурјанов, Сусрет са Вечношћу, па сад овај Надежда...Ови филмови можда могу да се сведу под категорију "само за одабране", ако су уопште намјењени гледању свима, онда само за одабране хришћане који се неће саблазнити на ове сплачине које Руси праве. Ако је ово за широке масе, и ако овај филм треба да убеди неког неверујућег да почне да верује, онда ми је сасвим природно да свако ко је нормалан погледа овај и флим да се згрози хришћанског Бога који кажњава људе на суров начин и да окрене главу. Нигдје мира, нигдј, молтиве, нигдје благог гласа, нигдје покајња, нигдје благог Господа који прашта и љуби, нигдје радости, нигдје снаге вере,,,него само некаква чуда која, како какви спектактли узбуђују емотивно гледаоца и наводе га да се усхићује, рони сузе, зазире гледајући некакво кажањавање, некакве болешћуре, ђавоиманост и које шта. Бог наводно кажњава опасним болестима Надежду која је бацала вате од Мира које је точило из иконе. Ехеј и шта треба да разумем да је човек ради мира, а не миро ради човека? Зар да разумем да је Бог увређен због бацања намочених вата мира и шаље човеку тешку болест? Зар је миро претежније од човека? Не овако се понашају незнабожци, и сматрају да казне на људе долазе зато што су људи погазили светињу...Али то није код хришћана. Бог је Љубав и он чека покајање свих. Бог је добри пастир који дозива своје изгубљене овце и чека. Одговорно је тврдити да Бог некоме даје жалац сатанин. Знамо да је апостол Павле за себе говорио да му се дао жалац сатанин у тело, али не као казна, него као средество да се не погорди. Али казна...не то нема код Бога Саваота у Новом Савезу са људима који је начинио са крвљу свога Сина. Казна долази само од нас самих, и наших жеља које нас искушавају. Свет је око нас препун људи који живе раскалашеним животом, теже западним вредностима, непоштују светињу, и поврх свега су крштени, и опет се недогашају оваква "рањавања". Јуче сам гледао документарац о групи људи у Хрватској којим је свакоме један члан обитељи трагично изгубио живот у некој саобраћајној несрећи. Искрено речено, много сам се више ражалостио од сведочанства једног родитеља који потресно прича о томе како му је кћерка страдала на пјешачком прелазу када ју је сумануто ударио неки бахати возач, и томе како је прошао некажњено на суду. Заиста кажем, више сам се ражалостио него гледајући овај извјештачени филм у типичном руском псеудуховном сентиментализму. Нека ми опрости свако ко је другачије доживио овај филм, ја га само не доживљавам као потресан, него као на зилотску папзјанију у руском стилу. Mogu ovo da potpisem od reci do reci smiley-dance007 1000000001010 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 23, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2011 Ја не могу да сварим духовност у коме неко изјављује да га Бог кажњава, тиме је напола већ опран од својих поступака. Боље је да мисли свако када му се нешто лоше деси да је он сам крив из тога, ако се избави из лошег да онда сматра да га је Бог избавио. Грлила демонског кипа и та страна лица јој оболила од опаке болести, мадај те...ено леди гага је ставила себи рогове под кожу на главу као бабарога...шта људи све раде па не оболијевају као ова жена. У Сан Франциску има црква сатане, водио је Ентони Шандор Лавеј, и чове за живота био нормалног здравља, отворени сатаниста....Она је дефинитивно оболила од нечега, али то нема никакве везе са Богом, има пре везе са ђаволом и ко зна са чим још. Кад оздрави чудом, нека онда направе документарац па нека благодаре Богу. Слажем се, и мени се смучило после првог клипа...Болест увек долази због..нас самих... ...нашом непажњом и нездравим животом... Али очигледно је некима лакше да све свале на Бога... Има она...не могу да се сетим који Св.Отац рече. "све лоше долази од мене, а све добро од Бога" па тако и по нека добра ствар коју начинимо за живота... Evo da se i slozim sa Leom u potpunosti po prvi put 1000000001010 Ako te pogodi grom dok si napolju nije te kaznio Bog, vec si ti svojom nepaznjom bio napolju dok je grmelo.Misljenje da Bog tako kaznjava ljude je svojstveno muslimanima, lakovernima, bajacima i ateistima ( da mogu da kazu; a gde je bio Bog kad je bio Hitler i slicno). Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука