andrej Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Хвала на шаљивим прилозима брате Zayronе и драго ми је ако си радостан због потискивања пагана из панславистичког покрета, чији рад изузетно ценим. Свакако, био би нам врло драгоцен и неки озбиљнији коментар наше римокатоличке браће на овој теми. 1312_womens Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Неје то лошо да и папа једном у Србије дође, па треба валда да смо сви хришћани заједно противу ислама који ће Европу да поједе читкаву, а? Сваки дијалог који иде "против" некога осуђен је на пропаст. Зато је и апсурдна она јевтина литература "Исповедање вере ПРОТИВ екуменизма" и сл. Слажем се... Не сведочимо баш много често речи апостола Павла из ХИМНЕ ЉУБАВИ - а као правослани хришћани би то требали да радимо. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Хвала на шаљивим прилозима брате Zayronе и драго ми је ако си радостан због потискивања пагана из панславистичког покрета, чији рад изузетно ценим. Свакако, био би нам врло драгоцен и неки озбиљнији коментар наше римокатоличке браће на овој теми. мајкл Ок, не шкоди мало олакшат тему, да није све тако натегнуто кад не мора бити. Ја мислим да се овдје ради о великом терминолошком неспоразуму и зматку. Обични нормални вјерници обојих Цркви по мојем мишљењу екумениузму могу највише придонијети својим молитвама. Али ово све о што се ми као мирјани или лаици можемо заложити је такво нормално људско дружење. На рјешавање екуменистичких недоумица и теолошких, догматских проблема имамо комисије на обе стране и врло учене људе а не видим баш да ће у то лаици или мирјани бити баш нешто много укључени или укључивани. Неко ће питати неког појца, оргуљаша, црквењака, звонара или часну сестру а да не спомињем тоталне лаике - мирјане из неке "горње - доње" шта си они мисле о том неком документу с којим се "порађа" цијела екипа тих најексцелентијијх хришћанских умова на свијету док га јавно не публикује и послије неколико година рада, расправљања и теолошких дискусија? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Потпуно се слажем мајкл Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2011 Потпуно се слажем Па онда не зовимо ове разговоре "екуменисањем" кад уствари нису ни не могу бити, то су тачније само наша мишљења о екуменизму а то право "екуменисање" је на тим професорима, теолозима и епископима наравно. Нас мирјане или лаике, тачније наше мирјанске претходнике нико ни Папа Леон IX ни Патријарх +Керулариос нису питали кад су се разишли имају ли то тако чинити или немају а такођер нас о том нико баш много питати неће ни данас. Jер да бисмо били иоле подобни за такве разговоре требао би свако од нас имати барем диплому вјеручитеља како би смо се у њих на адекватном нивоу укључити могли. Постављамо си ту узајамно питања на која кад бисмо одмах сви знали тачне одговоре онда нам не би требале никакве те такве комисије и симпозијуми. А мислим да су то таква питања која би се имала адресирати никако члановима овог Форума већ члановима тих комисија! Шта ми о томе знамо а кад би знали шта с тим учинити онда можемо кад за званични дијалог немамо одобрење од принадлежних епископа! А ако нисте знали сад то сви знате да и за такве разговоре је потребно имати одобрење и благослов епископа или владике! Нејде то како се коме захтједне и падне му на памет! Али на срећу ми се и без тог одобрења као лаици ту на Форуму ЖРУ дружити можемо, за то нам није потребно никакво такво одобрење али хришћански дух и добра воља! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Kad bi ovakav jedan Makarije čudotvorac upao među ove tvoje sestre , onda bi već mogli da pričamo o ekumenizmu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Zawisza: Kad bi ovakav jedan Makarije čudotvorac upao među ove tvoje sestre , onda bi već mogli da pričamo o ekumenizmu Но. он би од њих утекао ко од ђавла кад би му почеле ходат на исповијед! Те такве су најопасније! 0409_feel Према тим хабитима, мантијама личе на Службенице дјетета Исуса. Ми их звали сестрама од "некрштеног" Исуса. Мислим да их има у Белом Манастиру, тамо су увијек служиле! И у Београду, наравно код оца надбискупа! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Još jedna slika i ti i Zayron imaće te posla samnom!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 A jasan dokaz da se tim ekumenizmom ne može bavit baš svako kome to padne na pamet je ovo: Aplikace hermeneutické, fenomenologické a epistemologické metody v současné ekumenické teologii http://www.iespraha.cz/?q=node/45 O tom treba da se bave neki crkvenjak, pojac, orguljaš, zvonar, domaćica, frizerka, automehaničar ili vodoinstalater? Pa tada kad budu školske čistačice takozvane "hokejašice" pozivane na simpozijume o urgentnoj hirurgiji mozga i terapiji moždanih trauma pozvaće onda i nas na simpozijum o ekumenizmu! Mi se možemo ovdje na Forumu ili u životu "ekumenisat" maximalno ovako nekako: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Заирон-цар слика klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 Moze da dodje ALI na nacin na kakav Patrijarh srpski Irinej posecuje svoju pastvu sirom sveta http://www.spc.rs/sr/svecani_docek_patrijarha_srpskog_u_cikagu ... bez pompe, glamura i svega onoga sto se organizuje prilikom papinih dolaska ... naravno, ako mu je cilj da obidje svoje vernike, kao sto u nekoj emisiji rece beogradski nadbiskup Stanislav Hocevar pre par nedelja bendoff Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 18, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2011 A da oni organizuju u Vatikanu proslavu pa da mi idemo kod njih? bendoff Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Све што сте икада желели да знате о папи, Ватикану и лукавштини латинској, а нисте смели или хтели да питате, можете прочитати у следећој књизи. Само једно мало упозорење: нека вас не завара привидна екуменистичка и политички коректна реторика. Професор Танасковић је познат по генијалном таленту да нека своја запажања, идеје и поражавајуће резултате својих озбиљних истраживања увије у фину културну обланду, како би избио оружје из руку потенцијалних критичара. Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Мој драги ментор и професор Дарко Танасковић... Част је познавати га. Изгред, одлично сте га описали у горњем посту. Од њега заиста треба учити методологију конструктивне критике и себе и других. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука