Jump to content

Svetogorski pustinjaci podrzali m.Artemija?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tako je sestro.

Stvarno ne razumem neke stvari, duple arsine, lisemerstvo i to da je nekome veci brat neki inoverni nego brat u Hristu i po krvi koji ne pristaje na onu: ''ko ne ide ka jedinstvu, bice sektas''.

Najradije bi kao do pre 6-7 godina bio sa vama svima u najprisnijim bratskim odnosima, bavio se svojom dusom, dusom svoga naroda, i slavio neprestano Gospoda moga...

Подели на овим сајтовима

Tako je sestro.

Stvarno ne razumem neke stvari, duple arsine, lisemerstvo i to da je nekome veci brat neki inoverni nego brat u Hristu i po krvi koji ne pristaje na onu: ''ko ne ide ka jedinstvu, bice sektas''.

Брате, није лицемерство нити су дупли аршини...

Док инославни (нпр. католици) желе са нама сарадњу, уважавају нас итд. имамо са друге стране "браћу" светосавце који пљују све што је свето и вредно у СПЦ, проглашавају владике издајницима, клевећу , презиру паметне умове и праве им којекакве фото-монтаже ....

И како ти да разговараш са таквим људима и како да будеш у заједници када они сами једино дрвље и камење бацају на тебе .... ?!  ne_shvata

Па, ваљда ћеш увек сарађивати и поштовати оне  којима је до сарадње са тобом заиста стало...  0409_feel

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Да ли су то есфигменшани?

Нису, ради се о групици монаха који формално припадају Руској Цркви  и имају чудне и екстремне ставове (царебожие, неприхватање биометриских докумената итд.).

http://ru.wikipedia.org/wiki/Рафаил_(Берестов)

ах чуј, откад се то може назвати монаштвом?  0409_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='ne_shvata' />

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214815.html#msg214815

Подели на овим сајтовима

Ма да, знамо га већ. Вртео се стално на тв ихтусу. Гледајући га у друштву 5-6 монаха који су га слушали, из његове приче, закључио сам да се ради о проблематичној групици у РПЦ.

Упознала сам једног од ових монаха што се појављују са овим схи-монахом,пошто је та прича повезана и са старцем Николајем Гурјановим.Када сам гледала тај видео,неке ствари су ме баш саблазниле.

После годину,две,упознала сам оца Афанасија који је био један од тих монаха.

Рекао ми је да то нису лоши људи и да су добри али су доста били тврди и у неком моменту застранили.Њега је Хвала Богу,пут навео на другу страну у Оптину,где се излечио од таквих ствари код старца Илије и блиског му пријатеља оца Тихона,некадашњег игумана Скита Оптинског,кога такође лично познајемо.

Када ми се буде указала прилика ја ћу питати оца Тихона за овог схи-монаха,о чему се ради.

Знате,свет је мали и брзо се ствари разјасне и истина угледа видело.

десна, тврда, прелест води само у раскол ... ако се човек не прене на време, а долази од баналне гордости.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214808.html#msg214808

Подели на овим сајтовима

Ево сајта који је основан 2005 године.Ево текста схи-монаха Рафаила и подршке Диомиду а погледајте под чијим благословом је овај сајт....

http://www.christian-spirit.ru/v51/51.%283%29.htm

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ево сајта који је основан 2005 године.Ево текста схи-монаха Рафаила и подршке Диомиду а погледајте под чијим благословом је овај сајт....

http://www.christian-spirit.ru/v51/51.%283%29.htm

Ма све је јасно.
Подели на овим сајтовима

Валентина, слажем се да је оно писмо подршке мршаво, метиљаво. Ниједан манастир није потписан. Али и она ваша причица је смешна, као оно у разбибризи - Био једном један... -. Има један игуман...

Подели на овим сајтовима

Валентина, слажем се да је оно писмо подршке мршаво, метиљаво. Ниједан манастир није потписан. Али и она ваша причица је смешна, као оно у разбибризи - Био једном један... -. Има један игуман...

Па јесте смешна gringrinТако сам је и написала као анегдоту више него као нешто друго.Знаш и сам,да не желим да именујем никога,поготово не на интернет местима где људи неће своју сабраћу да удостоје свога правог имена него се крију иза псеудонима.

Са тобом сам лепо поразговарала приватно,драго ми је због тога,али Мудрова тога никад не бих удостојила и дрзак је када очекује од мене да ћу именовати људе,то не радим ни са мојим пријатељима,не именујем због саблазни а свесна сам да такав начин моје комуникације повлачи питање истине онога што пишем и тај ризик са задовољством прихватам.

Људи морају да схвате да је свет мали и да увек неко некога зна и има неку информацију која може да помогне у оубличавању истине.Ја нисам крива што стицајем околности познајем људе али та познанства и разговори са људима ме обавезују да сведочим шта сам чула од њих.

Моја сестра живи у Атини,замолила сам је да ми се у црквеним круговима распита и за овог Митрополита Серафима,какво мишљење имају хришћани у Грчкој о њему као и јерархија.

Зашто то радим?Хоћу да знам са ким имамо посла,какав је тај човек,не желим да будем наивна и да слепо верујем у оно што Виловски филује из Солуна.Доста смо били наивни.Сви користе нашу затвореност и што мали број браће и сестара може да оде негде изван земље па нас бомбардују информацијама јер мисле да се не може проверити.Заиста је доста тога,не знам само како се не стиде да користе такве ствари и сервирају људима који једва да могу да оду до неког манастира а камоли да изађу из земље,па им је интернет све.Срамота.

Подели на овим сајтовима

Па јесте смешна gringrinТако сам је и написала као анегдоту више него као нешто друго.Знаш и сам,да не желим да именујем никога,поготово не на интернет местима где људи неће своју сабраћу да удостоје свога правог имена него се крију иза псеудонима.

Са тобом сам лепо поразговарала приватно,драго ми је због тога,али Мудрова тога никад не бих удостојила и дрзак је када очекује од мене да ћу именовати људе,то не радим ни са мојим пријатељима,не именујем због саблазни а свесна сам да такав начин моје комуникације повлачи питање истине онога што пишем и тај ризик са задовољством прихватам.

Људи морају да схвате да је свет мали и да увек неко некога зна и има неку информацију која може да помогне у оубличавању истине.Ја нисам крива што стицајем околности познајем људе али та познанства и разговори са људима ме обавезују да сведочим шта сам чула од њих.

Моја сестра живи у Атини,замолила сам је да ми се у црквеним круговима распита и за овог Митрополита Серафима,какво мишљење имају хришћани у Грчкој о њему као и јерархија.

Зашто то радим?Хоћу да знам са ким имамо посла,какав је тај човек,не желим да будем наивна и да слепо верујем у оно што Виловски филује из Солуна.Доста смо били наивни.Сви користе нашу затвореност и што мали број браће и сестара може да оде негде изван земље па нас бомбардују информацијама јер мисле да се не може проверити.Заиста је доста тога,не знам само како се не стиде да користе такве ствари и сервирају људима који једва да могу да оду до неког манастира а камоли да изађу из земље,па им је интернет све.Срамота.

Valentina, iskreno pokušavam da shvatim logiku koju nam ovdje prezentujete, ali ne uspijevam. Spočitavate ljudima koji ovdje pišu pod pseudonimom (a takvih je ipak većina, pa čak i među administracijom) i smatrate to sramotnim, a plasiranje neprovjerenih priča bez navođenja izvora i imena smatrate viteškim djelom u odbrani pravoslavne Crkve. Ne znam koji to rizik preuzimate (kako navodite) takvim činjenjem, ako ne onaj rizik poslednjed Suda kada ćemo Gospodu odgovarati za svaku praznu riječ koju smo izrekli. Da li je anketarski posao vaše sestre u Atini, analize grčkog javnog mnjenja u pogledu ličnosti mitropolita Pirejskog kao i prezentacije tog istraživanja na ovom forumu u stilu " kažu ljudi" bogougodno djelo ili prazna riječ neka sudi Gospod. Vi svakako nastavite sa rubrikom "Iz popadijske kujne".

Подели на овим сајтовима

Berđajev Bijeli.Uopšte ne razumem zašto ovakvim rečima se obraćaš sestri Valentini.Ona piše veoma umerenim tonom i gle,ja  verujem u ono što napiše.U tvom pisanju se oseća strahovito omalovažavanje,naročito u poslednjoj rečenici."Iz popadijske kujne".Veoma nisko.Veoma. I non stop se nešto buniš,kontriraš,"isteruješ neku pravdu".Verovatno smatraš da misliš svojom glavom,a da smo mi ovde,pa i sestra Valentina totalno bez pameti i bez pravilnog rasuđivanja.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Berđajev Bijeli.Uopšte ne razumem zašto ovakvim rečima se obraćaš sestri Valentini.Ona piše veoma umerenim tonom i gle,ja  verujem u ono što napiše.U tvom pisanju se oseća strahovito omalovažavanje,naročito u poslednjoj rečenici."Iz popadijske kujne".Veoma nisko.Veoma. I non stop se nešto buniš,kontriraš,"isteruješ neku pravdu".Verovatno smatraš da misliš svojom glavom,a da smo mi ovde,pa i sestra Valentina totalno bez pameti i bez pravilnog rasuđivanja.

Ja sam samo podcrtao ono što je Valentina sama rekla. Možda se nekome ne sviđa drugačije viđenje sopstvenih riječi, ali upravo zbog toga moramo paziti šta pišemo. I najgrublje riječi se mogu izreći sasvim umjerenim tonom. Nisam elaborirao stil pisanja Valentine, već ono što je suštinski napisano. A to svakako nije bilo umjereno.

Подели на овим сајтовима

Са другог форума о потписницима...

Колико ја знам, то су испосници, пустињаци, из братије свих светогорских манастира, који су издвојени у засебним келијама око Катунакије и Каруље.

Последњи пут (а до сада и први и једини) сам имао прилике да прочитам њихово обраћање свету када су осудили Равенски документ 2007.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Valentina, iskreno pokušavam da shvatim logiku koju nam ovdje prezentujete, ali ne uspijevam. Spočitavate ljudima koji ovdje pišu pod pseudonimom (a takvih je ipak većina, pa čak i među administracijom) i smatrate to sramotnim, a plasiranje neprovjerenih priča bez navođenja izvora i imena smatrate viteškim djelom u odbrani pravoslavne Crkve. Ne znam koji to rizik preuzimate (kako navodite) takvim činjenjem, ako ne onaj rizik poslednjed Suda kada ćemo Gospodu odgovarati za svaku praznu riječ koju smo izrekli. Da li je anketarski posao vaše sestre u Atini, analize grčkog javnog mnjenja u pogledu ličnosti mitropolita Pirejskog kao i prezentacije tog istraživanja na ovom forumu u stilu " kažu ljudi" bogougodno djelo ili prazna riječ neka sudi Gospod. Vi svakako nastavite sa rubrikom "Iz popadijske kujne".

Хвала брате на критици и поуци,имаћу зашта да се кајем.

Хвала и на тој"попадијског кујни". :)

Подели на овим сајтовима

Са другог форума о потписницима...

Колико ја знам, то су испосници, пустињаци, из братије свих светогорских манастира, који су издвојени у засебним келијама око Катунакије и Каруље.

Последњи пут (а до сада и први и једини) сам имао прилике да прочитам њихово обраћање свету када су осудили Равенски документ 2007.

http://forum.ihtus.org/viewtopic.php?p=42345&sid=1d311d4875a3833a77fcb4949a1a458e#42345

Подели на овим сајтовима

Одлично стигла је подршка и са свете горе, ајде сад рецимо да се огласи и неки епископ како вапије један форумаш ( ваљда у име свих њих из 60 и неке ...) са форума ихтус :

Хвала Богу што још има храбрих исповедника православне вере.

Након отворене подршке Пирејског митрополита Серафима (http://www.eparhija-prizren.org/sr/saopstenja/28-2011/172-mitropolit-pirejski-serafim-najava-pisma.html) и светогорских монаха, ваљда ће се огласити и неки епископ из СПЦ.

http://forum.ihtus.org/viewtopic.php?p=42346#42346

Добро и да се огласи неко од епископа, и да се огласи половина епископа СПЦ, и да се огласи половина епископа целе Цркве и сви кажу да је монах Артемије у праву.

Пристајем и да се то деси, што да не.

Али шта ћемо са свим оним пљувкама до сада изреченим на рачун клирика, епископа, и народа Хришћанског, по разним сајтовима, форумима, фејсбуквама, плакатима, новинама и на другим местима ?

Дакле и да кажемо пуј пике ништа није било, остаје једна ствар која мене брине, наиме видео сам било је људи , који су били спремни ( као што су сад спремни) да уништавају животе једни другима због свега овога, неки су позивали на линч, неки на убојства, а неки су тако лепо одрађивали сплеткарошке послове по медијима да би им и Гебелс завидео ма шта завидео постидео би се фашиста и забио нос у земљу од блама због сопствене некреативности и недомишљатости и скрупула које су га ипак држале да не учини шта ови учинише.

Дакле врати се Артемије монах у ред епископа и то одма на Косово, ( Теодосија пошаљу негде у Јевропу , рецимо швабама) и одма почме да столује као сваки нормалан епископ, да ли је то вредело све ове мржње која је сад покренута ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...