Jump to content

Rokendrol koncert u manastiru Mileševa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Koncert Riblje Čorbe večeras u porti manastira Mileševa. 05.februara 2011.

Da li je to o kej?

Kapiram da verovatno mora postojati blagoslov nadležnog ep. za  to. Ipak je to manastir nije kafana. Drugo, u redu što se dešava nešto što je svetovno u porti manastira, uvek su bili vašari i igranke, pa glumački radovi i ostali vidovi zabave u manastirima kroz celu istoriju srba, ali čini mi se da naš brat Bora i nije neko ko je prigodan.

Постављена слика

Ja Čorbu obožavam (obožavam, ne volim) i bez nje ne bi bilo rokendrola u Srbiji, ali Bora ipak ima specifičan način komunikacije i obraćanja, i u svojim pesmama i direktno publici...(psovke, seksizmi,...) koji "možda" nije baš prihvatljiv za manastirsko dvorište...

Ne znam, samo pitam da li je to o kej? Ništa protiv ep.Filareta

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Sram te bilo, brate, na ovako neeklisijalnom ponasanju, siris skepsu i nepoverenje prema episkopu nase Crkve... crvenilo

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

To su tvoje reči bato...ja sam rekao protiv +Filareta da nemam ništa protiv...Perem ruke, ali ne ko tijePon

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

No, ja bih rekao da se izgleda gospodin preosvešteni Vladika malo valjda spleo, možda mu taj papir za odobrenje stajao na stolu, on pročitao tamo Riblja čorba pa kako se žurio mislio da su mu opet poslali da odobri i da saglasnost za Menu za svečani posni ručak pri rekolekciji eparhijskog sveštenstva, ili mislio da je to faktura iz hotela za takav nekakav sličan ručak pa potpisao.

oleeeee

Подели на овим сајтовима

No, ja bih rekao da se izgleda gospodin preosvešteni Vladika malo valjda spleo, možda mu taj papir za odobrenje stajao na stolu, on pročitao tamo Riblja čorba pa kako se žurio mislio da su mu opet poslali da odobri i da saglasnost za Menu za svečani posni ručak pri rekolekciji eparhijskog sveštenstva, ili mislio da je to faktura iz hotela za takav nekakav sličan ručak pa potpisao.

0409_feel

Прави си врагец, брате Зајроне.

Подели на овим сајтовима

Пре пар година на ПБФ гостовао је неки немачки литургичар (мислим да ће бити 2007.), који је говорио о РОК концертима у храмовима широм Немачке. Тема је била ''Језик у богослужбеној употреби''. Човек се занео, почео да објашњава како се окупљају млади, како се певају песме, како је атмосфера боља него на Бир Фесту... Проф. Милошевић се само прекрстио и заједно са Владиком Иринејем напустио предавање. Ваљда је човек више за ГРАНД варијанту - ипак је ово Србија, може само ћирилица: Шемса, Синан, Силвана... итд.

smej.gif smej.gif smej.gif

Свака част Бори, и напорима еп. Филија да приближи младима веру, али моје мишљење је да се то ради на неприкладан начин. Још ћемо за пар година да седимо са гитарама на сред литургије и да певамо: Let the sunshine... Мада, како наше свештенство доживљава Литургију и колико раде, неће им ни Цеца помоћи да привуку пажњу.  0409_feel

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

0409_feel

Прави си врагец, брате Зајроне.

No i majstoru tesaru se nekad ruka omakne ....

smej.gif

Подели на овим сајтовима

Пре пар година на ПБФ гостовао је неки немачки литургичар (мислим да ће бити 2007.), који је говорио о РОК концертима у храмовима широм Немачке. Тема је била ''Језик у богослужбеној употреби''. Човек се занео, почео да објашњава како се окупљају млади, како се певају песме, како је атмосфера боља него на Бир Фесту... Проф. Милошевић се само прекрстио и заједно са Владиком Иринејем напустио предавање. Ваљда је човек више за ГРАНД варијанту - ипак је ово Србија, може само ћирилица: Шемса, Синан, Силвана... итд.

smej.gif smej.gif smej.gif

Свака част Бори, и напорима еп. Филија да приближи младима веру, али моје мишљење је да се то ради на неприкладан начин. Још ћемо за пар година да седимо са гитарама на сред литургије и да певамо: Let the sunshine... Мада, како наше свештенство доживљава Литургију и колико раде, неће им ни Цеца помоћи да привуку пажњу.  0409_feel

U katoličkoj crkvi postoje i disko mise ,sveštenici se ponekad obuku kao klovnovi a biskupi dozvoljavaju i  ženama da služe misu.

Realno ovo je rok koncert u porti manastira sa Liturgjom nema ništa.

Подели на овим сајтовима

U katoličkoj crkvi postoje i disko mise ,sveštenici se ponekad obuku kao klovnovi a biskupi dozvoljavaju i  ženama da služe misu.

И екуменисти би са таквима у унију...  0409_feel

Подели на овим сајтовима

U katoličkoj crkvi postoje i disko mise ,sveštenici se ponekad obuku kao klovnovi a biskupi dozvoljavaju i  ženama da služe misu.

И екуменисти би са таквима у унију...  0409_feel

Проф. Милошевић се само прекрстио и заједно са Владиком Иринејем напустио предавање.

Не знам на кога тачно си мислио али мислим да у нашој Цркви таковог облика екумениста нема.

Подели на овим сајтовима

мени то није ок, манастир је манастир...

да се ради о духовној музици (хорови идт) што  да не ... ал баш ме занима шта има хришћанско у стиху " ја би се одреко рођене браће за једне чипкане женске гаће" или у пјесми "пи**ин дим" итд... не желим да улазим у нечије родољубље нити да срозавам нечију вјеру али сама тема велике већнине њихових пјесама и сама њихова репутација нема баш неко православно "опредељење" осим у случајевима када се провоцирају друге нације... Бора је велики умјетник и његов "Анђео" никад неће бити превазиђен али није му мјесто да наступа у манастиру ЗНА СЕ ШТА СЕ У МАНАСТИРУ РАДИ, ма да није ни то до Боре већ до оног ко је исто благословио, сигурно је имао разлог... ма  боље да се ја држим оне старе ВЛАДИКА ЗНА НАЈБОЉЕ.... 

Подели на овим сајтовима

Знам да се не одржава у храму, већ у порти, али као што рече Вук мало је дегутантно слушати поједине стихове њихових песама у таквом окружењу. Немој погрешно да ме схватиш, ја сам непоправљиви рокер, али пре свега православац. Што би рекао наш добри Вук Драшковић: DONT MIX FROGS WITH GRANDMOTHERS...  winter

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

И екуменисти би са таквима у унију...  greengrin

Onda bi se oni zvali unijati a ne ekumenisti. winter

Подели на овим сајтовима

Sram te bilo, brate, na ovako neeklisijalnom ponasanju, siris skepsu i nepoverenje prema episkopu nase Crkve... 0102_laugh

S(k)epsu... 319.gif

Inače da se razumemo, ne postoji jedan prostor svetiji od drugog (osim unutrašnjosti hrama)... tako da ono, hrišćaninu je valjda neki tekst degutantan i neprimeren, ma gde da se peva...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...