Милан Меденица :) Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 не судимо пре него се десило, можда ће бити богоугодан концерт са неким примереним садржајем. 319.gif а што се тиче Бориног изражавања, мислим да нико од оних који су писали није имун ни на своје, па према томе нек броје своје - има ко ће његово. 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Jao strasno, napustam Crkvu poslije ovoga! O kukavno srpstvo ugaseno! JAO,JAO,JAO!!!!!!!!!!!!!! 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Пре пар година на ПБФ гостовао је неки немачки литургичар (мислим да ће бити 2007.), који је говорио о РОК концертима у храмовима широм Немачке. Тема је била ''Језик у богослужбеној употреби''. Човек се занео, почео да објашњава како се окупљају млади, како се певају песме, како је атмосфера боља него на Бир Фесту... Проф. Милошевић се само прекрстио и заједно са Владиком Иринејем напустио предавање. Ваљда је човек више за ГРАНД варијанту - ипак је ово Србија, може само ћирилица: Шемса, Синан, Силвана... итд. smej.gif smej.gif smej.gif Свака част Бори, и напорима еп. Филија да приближи младима веру, али моје мишљење је да се то ради на неприкладан начин. Још ћемо за пар година да седимо са гитарама на сред литургије и да певамо: Let the sunshine... Мада, како наше свештенство доживљава Литургију и колико раде, неће им ни Цеца помоћи да привуку пажњу. 0304_smile4 Potpis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Наравно да је сваком хришћанину погрдан текст дегутантан без обзира где год да се изводи. Али, ако бисмо тражили само песме које по свом саставу одговарају хришћанској етици, а знамо да доста њих нити познаје материју нити је занима, изгледали би другима крајње хомофобично. Немам ништа против музике, каква год да је. Свако има своју публику, али мислим да ипак треба да постоји нека граница кад су манстири у питању. Године 2000. општинске власти из Коцељеве и Владимираца са корпорацијом Галеб понудили су дотадашњем игуману ман. Каоне, епископу Милутину, да изнад манастира саграде хотел са базенима, како би се туристички развио тај крај. Пошто је манстир већ тад био доста уређен, а налази се на прелепом месту, желели су да га искористе како би обогатили свој пројекат. Владика се успростивио, пошто им је исрцпно објаснио шта је манастир, а шта рекративни центар. Немојте да ме схватите погрешно. Не треба бити затворен, и уских схватања, хришћанство није такво, али ако у нашем народу где је евхаристија тотално избрисана и замењена традицијом и пуком навиком, није добро да народ враћамо у цркву другим путем осим путем заједништва и сапричешћивања. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ja se samo bunim protiv određivanja manastirske porte kao nečeg što je drugačije od nekog drugog mesta u svetu. Rekoh već, jedini prostor koji je fe dacto drugačiji i koji predstavlja samo nebo jeste unutrašnjost hrama. I uostalom - ako nadležnom episkopu i bratstvu manastira ne smeta, ko si ti, ja, bilo ko da se buni? Zamisli da tebi dođe neko u kuću i kaže šta i kako da radiš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 zar mislite da su textovi turbo folkera bolji? 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ту се слажемо. Ако један епископ благослови нешто, онда ће се то и спровести у дело. Али то не значи да ми се његова одлука мора de facto допасти. Имам право на своје мишљење, иако ћу урадити оно што од мене тражи епископ. Не преиспитујем ја његову одлуку, али ако већ постоји тема могу барем да наглас или боље рећи on board размишљам о њој. smej.gif Порта манастира и јесте другачији простор од осталих места у свету. Реци ти мени за ''велике празнике'' где још можеш да купиш ораснице увијене у фолију... ? ... ммммммм.... smej.gif Сачувај ме/нас Господе турбо фолка... По том питању нисам либералан.. bandit 0304_smile4 smej.gif Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мени је,иако слушам и волим рок музику,све ово крајње непримерено. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Пазите добри мој народе ја сам рокер у души и мање више волим оно што Бора Ђорђевић ради , али народе где у порти " Милешева" ? Што неиде вала неиде . ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Не треба бити затворен, и уских схватања, хришћанство није такво, али ако у нашем народу где је евхаристија тотално избрисана и замењена традицијом и пуком навиком, није добро да народ враћамо у цркву другим путем осим путем заједништва и сапричешћивања. 0304_smile4 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мени се лично ово не допада нимало али БАШ нимало а још ми је горе од овога што се на овај начин сада даје повод овим разноразним групацијама да и даље пљују на нашу Цркву и Епископе. Када ћемо,БРЕ,да научимо нешто,кад?? 0205_whistling Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 зашто је једна музика боља од друге? ајде па и још да је охристовимо: вртите до 1:25 Znas li ko te ljubi silno - arhimandrit Gavrilo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 а што се тиче конкретно Рибље Чорбе, прво чекам да видим шта ће бити, па ћу онда нешто да кажем. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Iskreno, primereniji mi je Bora Čorba sa sve psovkama u porti Mileševe nego popovi koji sa amvona umesto besede drže političke govore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Истина. Али не ради се овде о Бори као једном човеку, уметнику и старом рокеру, већ о томе шта је примерено за један манастир, а шта не. Попове нећемо да спомињемо... политика је врло лепљива ствар... confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='kraljica' /> Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука