Аурор Написано Јануар 30, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2011 Za odbacivanej relgije je dosta da ne prihvatis tvrdju da bilo koji deo metafizike postoji svet ili entitet. I kraj price. Aj ispravi greske u pisanju i/ili razjasni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 30, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2011 @Spooky Svakako da je bilo sto obicnih vernika sto otaca koji su bukvalno shvatali genesis ali nisu svi a daleko od toga da je to stav Crkve. Ma nemoj pricati... A ne srecemo na svakom koraku "verujem u jednog Tvorca", "moj Tvorac", "Tvorac koji je stvorio svet". Dobro, a zasto onda uopste stoji genesis u Bibliji? whats da point? Alegorija neka, a? Mislim da ti tumacis to sto tamo pise onako po principu - Aquilio mensura. Nisi ti taj koji odredjuje sta je alegorija a sta ne. Bas izbegavas da se razjasnis na nekim mestima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 31, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2011 @Spooky Svakako da je bilo sto obicnih vernika sto otaca koji su bukvalno shvatali genesis ali nisu svi a daleko od toga da je to stav Crkve. Ma nemoj pricati... A ne srecemo na svakom koraku "verujem u jednog Tvorca", "moj Tvorac", "Tvorac koji je stvorio svet". Dobro, a zasto onda uopste stoji genesis u Bibliji? whats da point? Alegorija neka, a? Mislim da ti tumacis to sto tamo pise onako po principu - Aquilio mensura. Nisi ti taj koji odredjuje sta je alegorija a sta ne. Bas izbegavas da se razjasnis na nekim mestima. A ti jesi? A to da verujemo u jednog Boga tvorca to povlaci sa sobom bukvalno tumacenje genesisa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 31, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2011 @Spooky Svakako da je bilo sto obicnih vernika sto otaca koji su bukvalno shvatali genesis ali nisu svi a daleko od toga da je to stav Crkve. Ma nemoj pricati... A ne srecemo na svakom koraku "verujem u jednog Tvorca", "moj Tvorac", "Tvorac koji je stvorio svet". Dobro, a zasto onda uopste stoji genesis u Bibliji? whats da point? Alegorija neka, a? Mislim da ti tumacis to sto tamo pise onako po principu - Aquilio mensura. Nisi ti taj koji odredjuje sta je alegorija a sta ne. Bas izbegavas da se razjasnis na nekim mestima. A ti jesi? A to da verujemo u jednog Boga tvorca to povlaci sa sobom bukvalno tumacenje genesisa? Nisam ni ja. stadaradim I never claimed such a thing. A zasto bi se zvao Tvorac ako nije nesto stvorio i zasto bi ga ti zvao Tvorac ako to i ne mislis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 31, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 31, 2011 https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=354&do=view Предавање професора Догматике Његовог Преосвештенства Епископа браничевског др Игнатија на тему вере и знања. Молим вас да ово преслушате па да видимо шта можемо из овога закључити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=354&do=view Предавање професора Догматике Његовог Преосвештенства Епископа браничевског др Игнатија на тему вере и знања. Молим вас да ово преслушате па да видимо шта можемо из овога закључити. Hvala na linku 4chsmu1.Zaparalo mi je usi kada je pricao o subjektivnosti nauke (sic), ali jako razumljivo predavanje. Jel ima nastavak? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука