Jump to content

Припаднику Харе Кришна у Јагодини урезиван крст на телу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

http://www.prva.rs/sr/video/info/explosive/mediaSet/843/EXploziv+24.01./2186.html

Дакле ја сам пренеражен.
Не могу да верујем да је неко себи дао за право да учини овакво нечовечно дело у име вере!
О покрету Харе Кришна не мислим ништа позитивно али ови несретници који су починили овакву нељудскост према припаднику ове секте су већи секташи од њега.
Све су то урадили јер се сматрају Српским витезовима који чувају образ отечества.
Који црни образ и које црно отечество.
Када је наш Господ ходао земљом да ли је он незнабошцима урезивао крст ножем на глави или је својом љубављу урезивао крст у људска срца?
Читаво свето писмо и оци говоре да ћемо поправити овај свет тако што ћемо поправити себе али некима је то евидентно тешко па сакте ножевима оне људе за које сматрају да их треба поправити.
Сада отприлике можемо видети какав облик секташтва имамо у својим редовима.
С обзиром какви смо нисам уопште зачуђен зашто нам бујају верске секте у држави.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Колико знам починиоци нису пронађени. А до тада не одбацујем могућност ни да је човек сам себе повредио.

"Посебно интригантан предмет је био Милановић против Србије. Г. Живота Милановић је припадник верске заједнице Харе Кришна и живи у селу Белица код Јагодине. Повремено је боравио и у стану свога брата у Јагодини. У 2000. и 2001. години био је изложен претњама телефоном, а затим у септембру 2001, јулу 2005, јуну 2006, и јуну 2007. године и физичким нападима од стране непознатих лица, за које је он сумњао да припадају десничарским организацијама (Српски витезови, Образ или 1389). Ти физички напади су извршени ножем са скраћеном оштрицом, резови су били у пределу абдомена, а једном приликом је г. Милановићу био урезан и крст на чело и исечен коњски реп. Напади су се дешавали углавном око Видовдана.

Сви напади одиграли су се у близини стана његовог рођака у Јагодини, док су се последња два напада одиграла на самим улазним вратима тог стана. Само први напад десио се по дану, док су се сви остали напади одиграли у раним јутарњим часовима, поводом свих напада није било сведока, а ни сам подносилац није могао да пружи конкретније податке о нападачима (што се констатује и у извештају полиције од 13. јула 2005. године), осим што је он претпостављао да су га напали припадници неке од десничарских организација и да су напади били верски мотивисани. Упркос разним истражним радњама и кривичним пријавама, починиоци ових напада нису идентификовани. У таквој ситуацији Европски суд је по први пут нашао да је Србија одговорна за кршење чл. 3. Европске конвенције који забрањује тортуру и нехумани и понижавајући третман. 

Суд није прихватио аргументацију да су истражни органи Републике Србије учинили све како би расветлили овај случај и утврдили идентитет нападача (бројни сведоци су саслушани, прибављен је налаз вештака о природи повреда подносиоца, па је чак и један полицајац дисциплински кажњен због непредузимања потребних мера). Није прихваћен ни аргумент у вези са амбивалентним ставом притужиоца који је невољно сарађивао са истражним органима и чији су описи нападача били крајње неодређени. Он није тражио ни надзирање његове телефонске линије, што је као могућност постојала након телефонских претњи из 2001. године. Полиција је такође указала и на сумњу да су се напади на г. Милановића уопште десили. Суду је указано да није било сведока, нити материјалних трагова везаних за нападе, чему је допринео и сам подносилац, јер није одмах након напада обавештавао полицију која би благовременим увиђајем можда успела да дође до материјалних трагова, али ни тај аргуменат није прихваћен."

Извор : http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ceh-u-strazburu-raste.html

Подели на овим сајтовима

Ма да, сигурно је неки тамо "примитивни" Образовац то урадио 0203_cool

Чуди ме да ово нису приписали нашим саборцима у Јагодини...чуди ме...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Па образовци нису нажалост примитивни (тако да немају право на тај изговор), као и Двери српске и остали нацисти! Али јесу безобразни фанатици који ревнују: не по разуму!

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Не подржавам овакав начин борбе против зловерја секти...ја сам у Бијељини показо како се бори против зловерја...само са благословом и мирно и достојанствено. Тако могу да гарантујемо да Образ иза овога не стоји....

Подели на овим сајтовима

Па БезОбразници нису нажалост примитивни (тако да немају право на тај изговор), као и Звери српске и остали нацисти! Али јесу безобразни фанатици који ревнују: не по разуму!

Ајд што оцрњујеш Образ...разумем те, ниси једини који је пао на антихристову пропаганду. Али што Двери омаловажаваш ме чуди...па скоро цјела јерархија СПЦ подржава Двери. Шта ћемо сад?Дал СПЦ подржава нацисте, а?

А и мој владика подржава Образ и поносан сам на то.

Подели на овим сајтовима

Ајд што оцрњујеш Образ...разумем те, ниси једини који је пао на антихристову пропаганду. Али што Двери омаловажаваш ме чуди...па скоро цјела јерархија СПЦ подржава Двери. Шта ћемо сад?Дал СПЦ подржава нацисте, а?

Нике мео завео антихрист, већ сте ви отишли у јерес, заједно са свим свештеницима и владикама који пропагирају срп(б?)ство. То је јерес. Етнофилетизам је јерес. У српској цркви, поред осталих јереси влада и, заправо преовладава јерес етнофилетизма.

А и мој владика подржава Образ и поносан сам на то.

Мене је срамота таквих владика, заправо срамота ме је већине владика, али шта сад ту да радим, кад као хришћанин не смем да ропћем. Гледај то овако: ако устоличе Сатану за владику, и он је канонски владика...

Додуше не знам какав је тај ваш владика, када би знао ко сте ви заправо можда вас и не би подржавао...мада шта ја знам има их свакаквих.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Пошто овде нико није прозвао Образ јавно ,све поруке које у будуће се буду тицале Образа или Двери ја бришем.

Па ти си индиректно спомињо намјерно "образ отачества"...немој ми сада рећи да ниси то асоциро са Образом...немој ми молим те то причати, нисам се ја јуче родио... 0203_cool

Подели на овим сајтовима

Пошто овде нико није прозвао Образ јавно ,све поруке које у будуће се буду тицале Образа или Двери ја бришем.

Па ти си индиректно спомињо намјерно "образ отачества"...немој ми сада рећи да ниси то асоциро са Образом...немој ми молим те то причати, нисам се ја јуче родио... 0203_cool

немате ви тапију на ту реч односно речи
Подели на овим сајтовима

Ovo je odvratno,šta su čoveku uradili,urezali mu krst na glavi!U ime vere?Koje vere?Urezali su mu krst i maltretirali čoveka,krijući se iza vere,koristeći je na najgnusniji način.I još da počinioci ne mogu da se nađu navodno i kazne.Srbija,zemlja krajnosti,sa jedne strane duboka i teška ostrašćenost,u kojoj nema pravilnog rasuđivanja,a sa druge strane totalna ravnodušnost i nezainteresovanost.Nemam lepo mišljenje o tom pokretu hare krišna,ali ne postoji izgovor za ovo što je ovom čoveku urađeno.Meni je on baš simpatičan na onom klipu.Smiren i nekako umeren.Skoro da ima pogled deteta.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

С обзиром да нема јасних доказа ко је починилац овог "дела" , сва нагађања су сада у оптицају...

Рецимо у рату у Босни се дешавало да неким Србима муслиманске војне формације уцртавају ножем крст на тело.

ТАко да је могуће да су неки Зукорлићеви вехабисти то урадили, мислим ко зна ...

Подели на овим сајтовима

Да се подсетимо како је овакве девијације окарактерисао  архиепископ Јован

Секташтво у Православљу и Православље у секташтву

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...