Jump to content

Канонски свештеник Епархије банатске саслужује са расколницима!?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Гости

Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован !

Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику !

О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора !

Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ?

Наравно. Но, знам да Твоје тумачење оне одлуке не продире у њен дух већ само у њено слово. Зато не вреди о томе са Тобом разговарати.
Подели на овим сајтовима

Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику !

О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора !

Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ?

Е, Нешто, не брукај се више, живота ти.

Јеси и ти од оних који кажу како је црквенословенски "свети" језик?

Имам кући снимак славе из манастира Хиландара са све отвореним дверима читаву службу, и?

Шта ћемо сад? Или рецимо, да ли знаш да све и један неумски запис не познаје онај наставак на "Достојно и праведно"? Јел нека грешка у питању?

Боље ћути.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Ovo sto je vladika rekao zvanicni je stav Crkve prema rimskoj jeresi. Od svetog Grigorija Palame i svetog Marka Efeskog pa do svetog Justina Celijskog. Na mnogaja ljeta vladiko!

Одакле ти то, да је то званичан став? То ти је као и чувено питање колико треба да се пости пред Свету Причест; то се разликује од епархије до епархије; и сваки архипастир има слободу да се изражава и доноси судове све док не иду ван и против Цркве Христове.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

О служби у манастиру Хиландар сам написао из личног искуства...наравно да када служи епископ Двери остају отворене...

Оче Иване ако би све одлуке тумачили "по Духу а не по слову " зашто би онда владика сходно одлукама Сабора укинуо свој акт из јуна 2006.о одређеним  изменама у начину служења Свете Литургије и донео нови који предходни поништава ?

Врло добро знате о чему причам али остајете упорни у своме тумачењу које није тачно...

Подели на овим сајтовима

затвори, отвори, навуци завјесу, развуци завјесу, отвори, затвори гдје је ту суштина ?!

а кад смо већ код Двери и завјеса баш ме занима гдје је Образ сада да дрекне "ЗАТВАРАЈ ДВЕРИ"  klapklap служе без Двери издајници вјере прађедовске 4chsmu1 klapklap

Постављена слика

Постављена слика

НАПОМЕНА: фотогарафије су начињене на наводној Литургији без благослова Епсикопа  РПиКМ +Теодосија а "служили су" рашчињени монаси ЕРПиКМ на територији исте у приватној кући...

Подели на овим сајтовима

Наравно. Но, знам да Твоје тумачење оне одлуке не продире у њен дух већ само у њено слово. Зато не вреди о томе са Тобом разговарати.

Tako i nama visoki predstavnik u Republici Srpskoj govori da nikako da se uživimo u duh Dejtona, a mi bi da ispoštujemo samo slovo. Ta odluka Sabora o liturgiji i nepoštovanje iste je stvar koja je mnoge razuvjerila u pogledu iskrenosti pojedinih vladika kada govore o poštovanju crkvenog poretka. Ne mogu se kršiti odluke Sabora, a moralisati o poštovanju istih. Prosto ne ide. Ako smo poslušni, nismo ovce.

Подели на овим сајтовима

О служби у манастиру Хиландар сам написао из личног искуства...наравно да када служи епископ Двери остају отворене...

Оче Иване ако би све одлуке тумачили "по Духу а не по слову " зашто би онда владика сходно одлукама Сабора укинуо свој акт из јуна 2006.о одређеним  изменама у начину служења Свете Литургије и донео нови који предходни поништава ?

Врло добро знате о чему причам али остајете упорни у своме тумачењу које није тачно...

Не може се ништа тумачити све док Литургијска комисија не донесе извјештај шта је то "предањско" служење.

Иначе управо из редова оних који "чувају канонски поредак" долазе неки обичаји потпуно страни и непознати Православном служењу, а преузети из католичке мисе попут оних звончића у олтару, клечања на служби /забрањеног канонима), измјештања Причешћа ван Литургије, читања приложника умјесто омилије итд.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

а кад смо већ код Двери и завјеса баш ме занима гдје је Образ сада да дрекне "ЗАТВАРАЈ ДВЕРИ"  :229229229: служе без Двери издајници вјере прађедовске 4chsmu1 prstgore

Постављена слика

Реци ми леба ти где ти овде видиш Двери ?

Подели на овим сајтовима

Не може се ништа тумачити све док Литургијска комисија не донесе извјештај шта је то "предањско" служење.

Иначе управо из редова оних који "чувају канонски поредак" долазе неки обичаји потпуно страни и непознати Православном служењу, а преузети из католичке мисе попут оних звончића у олтару, клечања на служби /забрањеног канонима), измјештања Причешћа ван Литургије, читања приложника умјесто омилије итд.

Ali do kad ta famozna komisija koja nije u stanju da se sastane pet godina ne da mišljenje, odluka Sabora je bila da se služi po starom. Zašto se to od strane pojedinih vladika ne poštuje? Volio bih da odgovore sveštenici, pred Bogom i narodom , da li misle da je to u redu.

Nije na nama da umujemo da li je naša liturgija katolička ili pravoslavna. Ako saborska komisija to nije bila u stanju da otvrdi sve ove godine, zašto bismo mi istrčavali sa ocjenama.

Подели на овим сајтовима

...а то тада при богослужењу се треба држати....(како оно стоји у саопштењу ?)....Устаљене вековне литургијске праксе !

Подели на овим сајтовима

АКО СТЕ ТОЛИКО ИСПАВНИ ГДЈЕ СУ ВАМ ДВЕРИ?! ЈЕЛ КОНТАШ САДА КРУВА ТИ?! :229229229: prstgore 4chsmu1

и да обавезно се жали  да ми изрекну опомену!!!

Да ли Литургија може да се служи и ван цркве ?

Подели на овим сајтовима

nNego sta ce se desiti sa Artemitskom sektom jednog dana kada Markoumre? Gde ce i sta ce posle toga?

Што би рекао мој стриц:" Нико није умро на туђи дан "...а шта ако ти умреш пре ?

Немој ти да бринеш има ко о томе брине !

Znam djavo brine o svojim slugama. A kada ja umrem; pa makar bilo i sutra, sahranice me kanonski svestenik Pravoslavne Svete Crkve i nemam cega da se stidim; a kada Marko/Artemije  ( Evgenice po Vladici Artemiju on sam sebe tako naziva i tako cu ga i ja nazivati/pogledaj poslednje pismo Episkopa Jevtica) umre ; neka ga njegovi djavoimani branitelji laznog pravoslavlja opevavaju.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...