Jump to content

Канонски свештеник Епархије банатске саслужује са расколницима!?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Код Јефрема лете главе за далеееееко мање ствари бре, а камоли да му неко прекине литургију,

а не дешавају се сличне ствари зато што сви проблематични знају да би их ми дословно премлатили.

ма код Владике Јефрема чтец не смије обући стихар  док он не каже (из искуства) а камоли да попо нешто "мудрује" или неко трећи ... што ови секташи не дођу на Архијерејску Литургију у Христа Спаситеља да буду "ревнитељи" и "научници"... па летјеле би наглавачке ван с тим да сумњам брате Евгеник  да би морао ико од нас било шта предузимати владика би то сам!!!  :cheesy:

Да, као поједини Свештеници у епархији који по 3 пута продају гробно место и имају у личном власништву по 3-4 пословна...

Док неки Свештеници немају леба да једу...

Познат је ред у Еп.Бањалучкој...посебно када су неки "новотари" које знам..морали ићи у другу Епархију на Литургију..јер су неподобни...

то је опет нешто друго о чему не треба овако ја сам на скоро свакој архијерејској литургији и познат ми је барем из виђења став и однос   Владике Јефрема... нико не смије да писне! ни намјесник! мислио сам на Литургију у предходном посту... а о малверзацијама ћу само рећи "#свако ће своју плату добити" и с таквим стварим а е не треба играти већ зна се како... Алеја Светог Саве 5, јавити се ђакону Радојици итд...

Подели на овим сајтовима

а о малверзацијама ћу само рећи "свако ће своју плату добити" и с таквим стварим а е не треба играти већ зна се како... Алеја Светог Саве 5, јавити се ђакону Радојици итд...

:cheesy:

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Nisam prije imao prilike vidjeti ovaj snimak...Ali on mnogo više govori od hiljadu riječi. Ako se pažljivo pogleda ko tu šta i na koji način govori, pametnom čovjeku će biti dosta.

Riječi vladikine: "Ja sam više godina u manastiru nego što ti imaš godina" ne znam kako da shvatim. Da li se po broju godina u manastiru stiče istovremeno i sposobnost da se u svemu bude u pravu. Da li to znači da je vladika Artemije više u pravu od vladike Jovana jer je duže bio u manastiru?

Ne slažem se takođe ni sa vladikinim mišljenjem da je narod izmanipulisan od strane svog sveštenika. Da se radi o našim intelektualcima, možda bih mu i povjerovao. Ali s obzirom da se radi o srpskom seljaku, ne vjerujem. Tom dijelu našeg naroda ne možete tako lako prodavati maglu.

Pogotovo mi čudno izgleda ta priča o kanonima, nadležnosti Sabora, crkvenom pravu okupljenom narodu. Ko je god bio imalo među našim seljacima zna da ta priča ne pije vode. Zbog toga je naravno sve mnogo lakše pripisati jednom čovjeku, u ovom slučaju svešteniku, nego cijelom narodu. Jer mnogo je lakše reći da je jedan sveštenik pogriješio nego čitavo selo.

Da se red mora znati svugdje pa i u Crkvi, to stoji, ali ne može biti selektivnog reda tj. reda tamo gdje nama odgovara, a na nered gdje nam ne odgovora da zažmirimo. Zar je puno od crkvenih velikodostojnika očekivati i taj minimum dosljednosti? Zar u protivnom neće vjerni narod posumnjati u pastire koji se na jednom mjestu pozivaju na kanone, a u drugom ih krše? Ili će opet za sve biti kriv pop Neša, ili vladika Artemije ili možda treći neko?

Da to je onaj mudri srpski seljak; koji je doveo komunizam u Srbiju. To je oinaj mudri srpski seljak koji kada ga nesto zaboli prvo poleti kod vracare da mu da neku glupost. Koji veruje u hodzina dzaranja, prska grobove kokosjom krvi i evo sada tumaci i kanone Epikopu Atanasiju.

Pa šta predlažeš, da promjenimo narod?

Nije seljak doveo komunizam u Srbiju, već poštena inteligencija, djeca predratnih bogataša koja su se igrala mjenjanja svijeta, pokoji autentični krimos i kao glavni donosioci: Ruzvelt, Staljin i Čerčil.

Ne znam da li je naš narod kanonski dotjeran, ali kao što sam gore napisao ima jasnu ideju o tome šta je dobro, a šta loše. To je moje mišljenje, zasnovano prije svega na življenju sa tim ljudima.

Zašto kontakt između naroda i sopstvenog episkopa mora da bude ovako mučan kao što smo vidjeli na snimku, vjerovatno bi trebao da razmisli neko u vrhu SPC. Šta je sa crkvenim odborima? Da li oni uopšte danas postoje? Možda griješim, ali imam utisak da bi mnogi željeli da imaju nijemu, gluvu i slijepu pastvu koja ne razmišlja, koja se ne buni i koja samo cjeliva.

Подели на овим сајтовима

У сваком случају,мислим да је добро за Цркву,да се прочисти...

брате мој, да смо фирма или странка па још и да разумем шта написа.  smej.gif

а пошто смо Црква, а у расколу нема спасења, не могу да замислим нити један хришћански разлог да не помислиш на покајање ближњег а не да се надаш ''чистки''. 0102_laugh

Мислим да Макс није мислио на чишћење у смислу чистке...

Они који су за Артемијем пошли у раскол фактички већ одавно нису били део Цркве. Иако је свима нама, верујем, јако жао због њих, гледано на дуже стазе - ово је једини начин да се заустави даље тровање и одвлачење у раскол оних здравих чланова Цркве изнутра, а и да се они који су отпали схвате да више нису део Цркве...

:cheesy:

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

nNego sta ce se desiti sa Artemitskom sektom jednog dana kada Marko umre? Gde ce i sta ce posle toga?

Што би рекао мој стриц:" Нико није умро на туђи дан "...а шта ако ти умреш пре ?

Немој ти да бринеш има ко о томе брине !

Подели на овим сајтовима

nNego sta ce se desiti sa Artemitskom sektom jednog dana kada Marko umre? Gde ce i sta ce posle toga?

Што би рекао мој стриц:" Нико није умро на туђи дан "...а шта ако ти умреш пре ?

Немој ти да бринеш има ко о томе брине !

страшно јадно с твоје стране с људима попут тебе треба избјегавати сваки вид комуникације. Надам се да ће АДМИНИ реаговати  па ти фино ајде на "Истина је само један  АРТЕМИЈЕ ЉУЉАЧКИ".

Подели на овим сајтовима

- Нешо, имаш опомену за ту врсту комуникације са браћом са форума,

- Zeebeedee, имаш опомену јер монах Артемије још увијек није враћен у ред лаика.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Владика Јован Шумадијски служи идентично како служе Светогорци, хоћеш да ми кажеш да ни они немају појма како се служи Литургија?

Ово је груба неистина !

Подели на овим сајтовима

• Гости

Владика Јован Шумадијски служи идентично како служе Светогорци, хоћеш да ми кажеш да ни они немају појма како се служи Литургија?

Ово је груба неистина !

А која је то истина? Ево, ја сам клирик шумадијске Епархије и то потврђујем. Отац Небојша је само заподенуо народ да се буне против нечега што не постоји. Но, свако дело изађе на видело: сада се показало да је Владика Јован био сто посто у праву.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ово је груба неистина !

А која је то истина? Ево, ја сам клирик шумадијске Епархије и то потврђујем. Отац Небојша је само заподенуо народ да се буне против нечега што не постоји. Но, свако дело изађе на видело: сада се показало да је Владика Јован био сто посто у праву.

klapklap
Подели на овим сајтовима

Није тачно да светогорци служе исто као владика Јован !

Био сам у манастиру Хиландару на неколико Литургија и нисам то приметио...чак је служено на црквенословенском језику !

О отвореним Дверима и гласним молитвама (супротно важећем богослужбеном Типику) ни говора !

Пошто сте ви оче Иване клирик епархије шумадијске верујем да можете да ми одговорите на питање - Да ли ваш владика служи у складу са одлукама Сабора СПЦ по литургијском питању ?

Подели на овим сајтовима

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=CNTH5DfHnoM&feature=player_embedded

многаја љета Преосвећени Владико!

АМИН. Ако ћемо судити ко је добар владика а ко не по томе какав став има према папи, е онда смо стварно све само не православни.

Ovo sto je vladika rekao zvanicni je stav Crkve prema rimskoj jeresi. Od svetog Grigorija Palame i svetog Marka Efeskog pa do svetog Justina Celijskog. Na mnogaja ljeta vladiko!
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...