Jump to content

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?   

118 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да сте потомак примата чији је фосил стар 47 милиона година?

• Да
      28
    • Не
      80
    • Нисам упућен
      10

Препоручена порука

da parastos kazemo parastu parasti.ahahahaahah vidi se da si jak iz gramatike nego ne rece mi evolutivno stablo od celije do hrasta

pretvorio sam se u uvo.....

Pomaze Bog braco i sestre svetosavci.

Dragi moji Bogoljube i Eleni,

ne sa namerom da ispravljam bilo koga, ili da pokazujemo ko i koliko zna ( bogoslovi i domac'ice ), nego zato da ne ostane nedoreceno i zbunjujuce za bilo koga sa nase liste ponovicu doslovce ono sto rekose o naslovljenoj temi vec pomenuti znalci jelinskog jezika i gramatike, ali i, sto je jos bitnije, pravoslavnog bogoslovlja, nase vladike Atanasije i Irinej.

Rec Hristos ( Cristos ) nije ime(nica) kao ostale imelice i imena na -os (o apostolos, o Petros, o Pavlos,o Nikolaos itd.), to cak nije ni imenica nego je poimeniceni glagolski pridev koji se zavrsava na -tos i to sa oksitonim akcentom.

U grckom pridevi koji se zavrsavaju sa oksitonom na -tos, -ti, -ton, bez tih svojih naglasenih krajnjih slogova uopste nemaju svoje pravo znacenje.

Npr. gnostos, dinatos, hristos, itd... te je otuda pridev Hristos ( Cristos sa iotom )=pomazan, koji je postao vlastito ime parekselan, poimenicen je, ali je zadrzao sve gramaticke osobine prideva , bez tog -tos on je nezavrsen, defektan, osakacen, nepravoslavan jer i na znaci nista.

U grckom jeziku postoji imenica hristos - crhstos =dobar, blag i vlastito ime Hristos Crhstos = Dobrica, Blagoje, ali ova imenica je sa itom i sa drugim akcentom i nju mi u srpski jezik unosimo kao i imenice apostolos=apostol, Petros= Petar, Nikolaos=Nikola, Paulos= Pavle, Hristos (sa itom) = Hristo ili Risto ( npr. savremeni grcki teolog Hristo Janaras). Ali to je sasvim drugo ime i druga vrsta reci i drugacija promena.

Drugo lice Svete Trojice je jedinorodni od Oca Duhom Svetim POMAZANI=HRISTOS Sin.

Svagda je u nominativu Hristos, a ostali padezi ( u srpskom )

Hrista, Hristu...

Latinski jezik je zadrzao taj pravilni odnos i u njemu je Hristus a tek kasniji ,,poznavaoci " jezika pocinju sa ovim sto i mi danas cesto mozemo cuti ili procitati po nasim javnim glasilima od nase ,,inteligencije",

iako svako ko je bar nekad bio u crkvi zna da mozemo govoriti samo;

Hristos vaskrse, Hristos se rodi, Hristos istiniti Bog nas, ( a ne nikad Hrist ),

a takodje u drugim padezima: i u jednog Gospoda Isusa Hrista..., Hriste Boze.

Hristos istiniti Bog nas, molitvama svoje Preciste Majke , svetog Jovana Pretece i Krstitelja i svih svojih svetih da nas pomiluje kao blag i covekoljubiv. A svih koji postradase za krst casni i slobodu zlatnu, i onih koji se upokojise sa nadom u vaskrsenje i zivot vecni da da se seti u Carstvu svome. Amin.

Vasi Zeljko i Vesna.

Pomenite u svojim molitvama cedo nase Vasilisu koja se upokojila pre nepunih godinu dana.

Link

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Bog ti je opisao od cega te je stvorio i ti se tome smejes?Samo napred frajeru dobice svako po delima svojim...

Ahaaa znaci u Svetom Pismu se opisje priroda? Lepo.

Znaci ti kad u Svetom Pismu procitas da postoji drvo sa koga sa moze videti ceo svet ti to

privhatas kao opis onog sto jeste oko tebe???

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, рекао сам ти малопре и кажем ти опет: Ја не верујем у ТЕ, чак сам овде вадио једном неке болесне аргументе креациониста када су се еволуционисти према мени понели као талибани када сам им поставио пар питања (па рекох да их макар изнервирам за инат) али си га ти стварно угасио! Твоја реторика много више приличи Мирољубовом сајту, колико год себе убеђивао да си верник.

А ово ти кажем из најбоље намере, док је време, поради мало прво на својој вери, лако ћеш да овим масонима свуда око себе.

Rugala se sova sjenici.

Подели на овим сајтовима

Rugala se sova sjenici.

Ако мислиш да си вицкаст, вараш се. Ако мислиш да си инспиративан и другима, опет се вараш. Ако мислиш да је просипање мудрости по форуму замена за неиспуњен живот, немаш појма колико се тек ту вараш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Пријатељу, ја нисам у фазону да се свађам.

Радио сам цео дан, сутра ме опет чекају клијенти. Дошао сам да најнормалније поставим питање, поставио сам ти га горе, значи стварно ме интересује ваше гледиште о томе. Ако си ти у фазону да овде одговараш само онима који скачу, онда заборави. Стварно бих хтео да водим дијалог. Већ сам рекао, не верујем у ТЕ јер ми је пуна нелогичности, за једну од њих сам ти поставио питање горе. Али ми ТЕ није толико битна да бих због ње некога хватао за гушу.

Дакле, волео бих ако желиш да ми одговориш на оно питање и на појашњење питања одозго, а имаћу још пар питања ако имаш времена и стрпљења да ми одговориш. ако не, нема потребе да се хватамо за гушу, одавно сам прерастао комплексе форумашког хероја.

Kad bi znao da nas ona bukvalno drizi u zivotu i bioloski kao jedinke a i kao civilizaciju i tke kako bi

hvatao. Ali treba znati nesto malo osnovno pa onda vrednovati sta je koliko i za koga bitno.

Mozes pitati sta god hoces ali ako ces se ti povlaciti i izigravati uvredjenog svaki put kad ti ukazem

na besmislenost formulacije tvog pitanja sto si radio u januaru onda molim lepo, sa postmodernom je i onako tesko razgovarati.

Подели на овим сајтовима

Не бих пристао да се из Библије релативизује ни једно слово. Све што пише тако мора бити, с тим што тумачење припада једино Цркви, док непогрешивост припада њеном Васељенском нивоу.

Скоро смо били сведоци када је блаженопочивши патријарх Павле изјавио како су сви људи данас ипак потомци једних родитеља - Адама и Еве. То је тајна и истина. Тада је патријарх изјавио још и то да је вечност у времену вечно сада. И то је тајна и истина. Таква становишта и ја прихватам. Међутим, ред је да та питања као модерни изазови, буду разрешена Сабором.

Библију морамо озбиљно да разумемо. Јер Библија представља Догму, на челу са Новим Заветом.

Нама је данас кристално јасно зашто је библијски исказ о стварању човека изразио Бога у више Идентитета, тј. више Особа или Личности, јер имамо Откривење Свете Тројице у Новом Завету. Исто тако, сваки други детаљ у Библији (СЗ) може бити од егзистенцијалног значаја, а да тога данас нисмо ни свесни, све до потребе да Црква одговори на одређене савремене изазове.

Данас смо сведоци тих изазова. А проблеми су у тој мери компликовани да већина верујућих не може још да прими одређене информације због логичких потешкоћа, иако је познато да све то мора остати у сфери веровања.

Некада се питам како су верујући прешли преко тога да геоцентризам буде одбачен, будући да је то било - својевремено - библијско учење? Али данас знам да верујући морају да пређу преко тога да еволуционизам буде прихваћен, додуше обазриво, тј. без икакве апсолутизације - што значи да Библију морамо да тумачимо помоћу Догмата Новог Завета и савремене теологије која еволуцију мора да прихвати на безопасан начин.

То нису мале ствари. Еволуција није само ни пуко теоретисање, него постаје све јаснија као реалност, говото исто као што је хелиоцентризам сада прихваћен на нивоу свакодневних појава, јер сви знамо да Земља орбитира око Сунца, а често заборављамо колико је то било проблематично питање и то не толико давно.

Наука рапидно прави помаке, сваким даном долазе нове информације у вези космологије, које готово живом сликом показују еволутивни развој читавог космоса, тако и звезданих система и планета. Питање је само колико смо слободни и способни да сагледамо све те информације.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ако мислиш да си вицкаст, вараш се. Ако мислиш да си инспиративан и другима, опет се вараш. Ако мислиш да је просипање мудрости по форуму замена за неиспуњен живот, немаш појма колико се тек ту вараш.

Svako iz sebe proizilazi prijatelju a to se tu lepo vidi.

Ako ti mislis da ovo tvoje ovde izlozeno zivotno iskustvo mozes da primenis na bilo koga onda se

varas za 180 stepeni.

Подели на овим сајтовима

Kad bi znao da nas ona bukvalno drizi u zivotu i bioloski kao jedinke a i kao civilizaciju i tke kako bi

hvatao. Ali treba znati nesto malo osnovno pa onda vrednovati sta je koliko i za koga bitno.

Mozes pitati sta god hoces ali ako ces se ti povlaciti i izigravati uvredjenog svaki put kad ti ukazem

na besmislenost formulacije tvog pitanja sto si radio u januaru onda molim lepo, sa postmodernom je i onako tesko razgovarati.

Ако мислиш да си вицкаст или да ћеш некога фасцинирати фарисејским надмудривањима, вараш се.

У јануару сам поставио пар нормалних питања, и онда сте се сви талибани сручили на мене као да сам дегенерик. Наравно, реаговао сам тако да сам хтео да вас изнервирам. И на крају, када сам поново почео да постављам смислена питања, која ти ниси разумео, него опет покушао да се правиш паметан и вицкаст, прекинуо сам улудо трошење свог времена.

Дакле, ако не желиш да ми одговориш на питање, нема проблема, али мани се покушаја да будеш вицкаст, не стоји ти.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Које изложено животно искуство?

Evo koje si ovde podelio sa nama

Ja nemam nista protiv. Ali ako mislis da si mera svih i da to mozes da primenjujes na mene ili bilo

koga i dajes savete na osnovu svog iskustva, varas se mnogo.

Подели на овим сајтовима

Pa sta kad evolucionisti nemaju nijedan odgovor samo pricaju da im trebaju milijarde godina?

I ne razumem da cim vidite nekog da kritikuje TE odmah vam se prividja Miroljub petrovic.

mnogo ste bre optereceni covekom.

Priznaj da ti je krivo sto si isao tamo da tera sprdnju sa tobom pred svojim fanovima. :D

Подели на овим сајтовима

Evo koje si ovde podelio sa nama

Ja nemam nista protiv. Ali ako mislis da si mera svih i da to mozes da primenjujes na mene ili bilo

koga i dajes savete na osnovu svog iskustva, varas se mnogo.

Да дајем савете на основу свог исксутва?

Ја савете могу да дајем из једне области, а то није живот, нити је еволутивна биологија. Али инстинктивно одреагујем на безобразлук, коме си изгледа и више него склон. Овде сам, као и онда, хтео да поставим пар питања, јер ме неке ствари које ми делују нелогично, интересују. То јест, интересује ме да чујем нечије појашњење, ако таквог појашњења има. Али и сада, као и у јануару, добијам третман као да сам дегенерик. И трудим се, за разлику од онда, да не дижем тензију и да одреагујем максимално сталожено.

Али, ако хоћеш дискусију на том кафанском нивоу који покушаваш да маскираш интелектуалним фразама, могу и ту да ти удвољим, али не верујем да би се модераторима претерано свидело.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...