Jump to content

Зашто свештеник није хтео да одржи опело детету?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

На пример ово питање...да ли је требало да дође или не...мени је значајно још због нечег...Некако ме радује што осећам слободу у делању православног хришћанина...На почетку свог црквеног живота сам био сав испрепадан неким правилима и није ми било добро.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Можда има нешто што не знамо, нешто иза кулиса. Мислим, то би била тотална лудница, али ко зна, можда је дотични свештеник, не дао Бог никоме и никада, раније одбио да крсти дете јер породица није имала новца. Мада, с обзиром на жутост дотичних "новина" (можда боље "пљувина"), да је то случај они би свакако истакли тај податак, јер би био подстицајан за вомитацију

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• 8 years later...

Ево једног од скраћених предлога:

Требник (корице).jpg

Требник.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Prisutnima se na groblju obratio i stariji kum mališana koji u suzama nije krio razoaranje što sveštenik nije došao da održi opelo.

- Nismo stigli da ga krstimo, prerano nas je napustio, ali pitam se šta je ova mala duša zgrešila da na onaj svet ode bez opela - jecao je nesrecni covek.

U trenutku kada je kovčeg spuštan u raku iznemogla od bola i tuge majka je sela na zemlju. Promuklim glasom dozivala je svoje dete, ali odgovora nije bilo...

WWW.KURIR.RS

Filipa V. (2) iz Radičevića kod Bečeja kog je u ponedeljak kvadom pregazio meštanin Igor B. (34) ispratilo celo selo na večni počinak

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje::babuska:

negde sam pročitala da sveštenik (ne znam ko je u pitanju i gde sam pročitala) drži opela nekrštenima...u tom smislu, da nikada ne bi mogao da odbije taj čin...to je njegov stav, objašnjava važnost tog čina..potrudiću se baš da pronadjem gde sam to pročitala...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...