Гости Guest - . . .- Написано Септембар 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Svi episkopi , svestenici traze blagoslov od Patrijarha i Sinoda za pojavljivanja na nacionalnoj TV frekvenciji jer tada hteli to ili ne govore u ime cele Crkve, Da li je bilo izuzetaka? Sigurno, ali ponekad je bilo i posledica. U celoj Crkvi, recimo i dalje vazi zabrana Sinoda u vezi pojavljivanja na B92, koja je imala samo par izuzetaka u zadjih par godina. Od tih izuzetaka neki su gostovali sa a neki bez blagoslova Sinoda i Patrijarha. Da li je isto ciniti nesto sa i bez blagoslova. Zavisi kako na blagoslov gledate. Ja ne mislim da je isto i to ne samo zato sto ces dobiti cusku od nadredjenih. Да, ово је тачно и слажем се да то тако увек треба да буде. То је национални медиј. Интернет као медиј има сасвим другу философију. Овде човек може да пише анонимно и да нико не зна ко је он. Но, ако пише са својим именом и презименом и ако то ради јавно, он сноси и одговорност за оно што пише и што ради. Зато је огроман разлика између нашег сајта и било чега што постоји на интернету а интерактиван је (пошто су углавном интернет сајтови у Цркви веома неактивни, неажурни, са готовом никаквим дизајном изузев пар јаких интернет сајтова). Уосталом, ми смо сви људи са именом и презименом и стојимо иза свога рада. Слажем се да је ово достигло границе које се готово нико није надао и самим тим треба размислити о будућности. Овде постоје људи који су вулкани креативности који желе да своје знање ставе на службу Цркви и то треба искористити на најбољи начин. Мислим да то радимо добро а може и боље. Но, полако, доћи ће све на своје. Иначе, ово је impressum сајта сви су потписани са именом и презименом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 ЕПИСКОП ПАНТЕЛЕЈМОН ОРГАНИЗОВАО ПРВИ ВЕБИНАР Дана 1. марта Синодално одељење за црквени добровољни рад и социјално служење Руске Православне Цркве организовало је први ''Вебинар'', посвећен основама социјалног служења. Укупно 121 учесник семинара из Виљнуса, Кијева, Владивостока, Барнаула и многих других градова одслушао је наступ председника Синодалног одељења епископа Пантелејмона и постављао му своја питања. Wеб-семинар је online-апликација за време које један или неколико презентатора могу да представљају презентације и вежбе за групе до неколико хиљада људи. Учешће у семинарима Синодалног одељења је бесплатно и у њему могу да учествују сви који имају приступ Интернету. Први семинар Синодалног одељења, организован је уз техничку подршку компаније Wебинар.ру, а организовао је председник одељења епископ Пантелејмон, који је говорио о духовним основама милосрђа. "Ако у нашем служењу нема духа љубави, ни подвига, ако служимо заборављајући на Бога, на молитву, онда ћемо имати мало користи од Њега, ми сами као и наши претпостављени. И због тога почињемо наше разговоре не са технологијом социјалног служења, већ од онога што се зове духовне основе милосрђа", објаснио је избор теме за први семинар председник Синодалног одељења за црквени добровољни рад и социјално служење, епископ орехово-зуевски Пантелејмон. Он је рекао да је најважнији учитељ милосрђа за православне сам Христос, и недовољна развијеност социјалног служења у Цркви сведочи о томе да православни верници мало знају о Христу, и не учествују целокупним својим животом у служењу Њему. Данас је раније гоњена Црква слободна, и због тога је потребно обнављати тај дијалог љубави, који представља суштину црквеног живота. Према речима архипастира, ако човек сматра да има довољно љубави у своме срцу да би ту љубав делио са другима, онда је то погрешно. А ако човек осећа да нема довољно љубави, да је та љубав помешана са прљавштином сопствених грехова и страсти, и ако он помаже онима којима је то потребно желећи да се научи љубави, онда он поступа разумније. У том контексту правилан однос према служењу личи на однос према Тајни Причешћа, којој - према речима преп. Серафима Саровског - човек приступа у тој мери достојно колико је свестан своје недостојности. Као потврду својих речи руководилац одељења је навео мишљење светог Аве Доротеја, који се такође бавио социјалним служењем - бринуо је о болесницима у манастирској болници. Ава Доротеј пише да човек који брине о болеснику ради то разумно само у случају ако схвата да сам добија више користи од болесника него болесник од њега. А онај који служи, мислећи да чини неко добро дело и очекује за то награде и почасти околине - поступа неразумно. Руководилац Синодалног одељења је такође приметио да човек који помаже другом човеку с једне стране не треба да скрива своју веру, а с друге, не треба да је намеће, јер се налази у неравноправном положају у односу на особу о којој се брине. Завршивши свој наступ, епископ Пантелејмон је одговарао на питања публике, дотичући се како духовних основа милосрђа, тако и појединачних проблема учесника. Истина, у оквиру једночасовног семинара епископ Пантелејмон није успео да одговори на сва питања, тим пре што је стваран број његових слушалаца био значајно већи: у многим епархијама је поред монитора седело по пет, а негде по седморо људи. Сам архипастир је оценио нову технологију као "напредак" и "предивну могућност за обуку". Следећи састанак, уз учешће Сергеја Чеснокова, заказан је за 2. март. Детаљније информације, са распоредом семинара, темама и списком руководилаца могу се пронаћи на сајту Одељења. Синодално одељење за црквени добровољни рад и социјално служење Руске Православне Цркве захваљује компанији Wебинар.ру, која пружа техничку подршку обучавања технологијама социјалног служења на даљину. Превод с руског: др Радмила Максимовић 2. март 2011. Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Има и онај текст са Руским Патријархом, знаш ли можда где је? Наравно, ми нисмо Руска Црква, све је то јасно, али можемо ваљда и ми нешто да видимо како они размишљају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Хвала Мирославе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Да, ово је тачно и слажем се да то тако увек треба да буде. То је национални медиј.. Овде човек може да пише анонимно и да нико не зна ко је он. Но, ако пише са својим именом и презименом и ако то ради јавно, он сноси и одговорност за оно што пише и што ради. Mislim da internet postaje isto sto, ako ne i veci od nacionalnog medija. Ja to tako vidim pa onda i u skladu sa tim i vidim problem i postavljam pitanja. Vasa argumentacija od pocetka je sledeca "Интернет као медиј има сасвим другу философију", odnosno, internet je nesto sasvim drugo od televizije gde se slazete da treba da postoji znanje Sinoda itd, ali nije, nije nesto sasvim drugo. Internet je isto sto i TV kada se predstavite imenom i prezimenom i sluzbom u Crkvi i onda pisete, govorite, propovedate. Vi tada prestajete da budete avatar, Bruce Lee, Batman , jedan od ravnopravnih ucesnika i postajete za one koji veruju autoritet da ne kazem a reci cu, postajete Hristos koga sada slusaju i gledaju na sasvim drugi nacin. A sluzbu da to budete ljudima sa svih strana sveta, ne moze da vam da samo vas episkop, jer to prevazilazi njega, kao sto ste se slozili da za nacionalnu TV nije dovoljan blagoslov samo jednog arhijereja. Eto, valjda slicno mislimo, samo su nam polazista drugacija. Laku noc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jermel Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Бетмен је у праву 301 о овоме треба мислити озбиљно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Mislim da internet postaje isto sto, ako ne i veci od nacionalnog medija. Ja to tako vidim pa onda i u skladu sa tim i vidim problem i postavljam pitanja. Vasa argumentacija od pocetka je sledeca "Интернет као медиј има сасвим другу философију", odnosno, internet je nesto sasvim drugo od televizije gde se slazete da treba da postoji znanje Sinoda itd, ali nije, nije nesto sasvim drugo. Internet je isto sto i TV kada se predstavite imenom i prezimenom i sluzbom u Crkvi i onda pisete, govorite, propovedate. Vi tada prestajete da budete avatar, Bruce Lee, Batman , jedan od ravnopravnih ucesnika i postajete za one koji veruju autoritet da ne kazem a reci cu, postajete Hristos koga sada slusaju i gledaju na sasvim drugi nacin. A sluzbu da to budete ljudima sa svih strana sveta, ne moze da vam da samo vas episkop, jer to prevazilazi njega, kao sto ste se slozili da za nacionalnu TV nije dovoljan blagoslov samo jednog arhijereja. Eto, valjda slicno mislimo, samo su nam polazista drugacija. Laku noc Наравно да се слажемо и да у овом моменту долазимо на исто. Сајт постоји знањем и благословом Епископа чији сам ја клирик и све што радим са овим људима овде радим јавно. Верујем да се нико није надао да ће сајт достићи велику популарност а да се све заснива на љубави према Цркви. Слажем се да ово питање треба да дође на дневни ред Синода и да се да пуна подршка за рад, с тим што ће да се постави неко од Епископа који ће рад да надгледа и да добија извештаје о раду. То ја жељно очекујем јер овако и мој Епископ и ја непрастано можемо да будемо у неприлици да агресивни и недобронамерни људи шире свакакве глупости не би ли уништили оно што је добро и квалитетно. Рекох, мој Епископ има огромне обавезе и сигурно нема времена да посвети праћењу сајта, али ако Црква некога одреди и постави, то сасвим мења став према пројекту и даје му још већу озбиљност (коју свакако одувек има на нама специфичан начин). То ће уједно скинути одговворност са мог Епископа а одговоран ће да буде онај коме се пројекат повери. Оно што желим да истакне, ЖРУ је тренутно у позицији да спојии буде рекламер свим црквеним институцијама на најквалитетнији могући начин. Уосталом, ја имам идеје шта ћемо радити за две године ако Бог да, а то све на славу Божију. Ја од овога немам ништа нити ми треба, и онако сам само свештеник у једном малецном селу поред Јагодине. Лидија Миленковић and Горјан МааТ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Горјан МааТ Написано Септембар 11, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2011 Pa jedino ako ovi nasi u Saboru budu hteli cuti i na vreme uvideti potencijal ovog sajta. Samo tu pstoji mali probelm da smo mi kao narod malo lenji da uvidjamo potencijale u mnogim stvarima i da ih cesto, nazalost, zaobilazimo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 ... Samo tu pstoji mali probelm da smo mi kao narod malo lenji da uvidjamo potencijale u mnogim stvarima i da ih cesto, nazalost, zaobilazimo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 30, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2011 Недеља, 02. октобар у 21:00 Ново уживо предавање! Корени, циљеви и слабе тачке Атеиста Србије предавач: Александар Михаиловић, свештеник предавање се прати на нашем видео каналу на адреси http://www.stickam.com/pouke Pravnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 1, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2011 Овде имате појашњење како пратити предавања: https://www.pouke.org/forum/topic/9088-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d1%87%d0%b8-%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%85%d0%b5-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d0%b0-%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/page__view__findpost__p__313961 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Недеља, 02. октобар у 21:00 Ново уживо предавање! Корени, циљеви и слабе тачке Атеиста Србије предавач: Александар Михаиловић, свештеник предавање се прати на нашем видео каналу на адреси http://www.stickam.com/pouke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Предавање почиње за 10 минута, придружите се , заузмите своје место на каналу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 ја већ сео у први ред Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 2, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2011 Ovo vam je tema za najavu ovih predavanja, hocete da se ovde diskutuje o poslednjem predavanju ili otvarate novu temu za to? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука