Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

ochigledno nishta, jer vam je ispran mozak. imate svoje teorije koje se temelja na... hm.. pa ni na chemu, dok ja imam svoje mishljenje koje je potkrepljeno znanjem o mishljenjima svetih otaca.. vrlo je jasno da sam ja u pravu.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Ми ни кафу не пијемо сами ( "Е што би попио ал ми бедак сам" ), па трчимо код комшије иза седам гора. А кад треба да се Причестимо е, то је само за нас никад никог не позивамо сами за себе.

Подели на овим сајтовима

ochigledno nishta, jer vam je ispran mozak. imate svoje teorije koje se temelja na... hm.. pa ni na chemu, dok ja imam svoje mishljenje koje je potkrepljeno znanjem o mishljenjima svetih otaca.. vrlo je jasno da sam ja u pravu.

ocigledno nista, jer ti je ispran mozak. imas svoje teorije koje se temelja na .... hm .. pa ni na cemu, dok

mi imamo svoja misljenja koja su potkrepljenja znanjem i misljennima svetih otaca .. vrlo je jasno da smo mi u pravu.

Simple as that.

Подели на овим сајтовима

ocigledno nista, jer ti je ispran mozak. imas svoje teorije koje se temelja na .... hm .. pa ni na cemu, dok

mi imamo svoja misljenja koja su potkrepljenja znanjem i misljennima svetih otaca .. vrlo je jasno da smo mi u pravu.

Simple as that.

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Готово последњих векова  је била устаљена пракса ретког Причешћивања уз пост,исповест,припрему. Теологије готово и да није било. Турци, ратови, беда. Народ "народски" верује. Сваке недеље се не иде у Цркву. Само 2-3 пута годишње.

Последњих деценија се ситуација мења. Људи се баве теилогијом, интересују се, итд...

И то је то.

Дакле, наши стари су фактички ишли на Литургију само кад се Причешћују!

А ми данас који сваког празника и Недеље идемо?

Подели на овим сајтовима

Simple as that.

sHa_sarcasticlol bendoff crvenilo 0102_laugh 4chsmu1 crutches ne_shvata crutches crutches

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

vrlo je jasno da sam ja u pravu

Наравно, Рави.

........................................................

dada

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Прање зуба пре Причешћа дали је дозвољено и ако јесте колико сати најмање пре Причешћа се могу прати зуби?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...