Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

То значи  то што сам рекао,да нема искуства у обраћању пастви,јер је није никад ни имао,а да је светсан стања,па ко није,а да зна о вери зна,али је јако битно како је презентовати,мени је ово било конфузно...

У ком кратком времену,мислиш у два дана,то може бити,али није никад служио пре...

Али суштина је у томе да ти мораш годинама провести у служби и познавању народа лаика,да би их скапирао ,па таман био доктор теологије...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Divna prica...Licno ne znam nikog iz svoje rodbine da se pricestio pred smrt,posto se niko ne pricescuje ni 'vako,na zalost...Tragedija...Ja se nadam da kada mi dodje smrtni cas ,da ce mi Gospod dati dovoljno vremena da se ispovedim i pricestim,pa kad bude.

Moja tetka , koja ima 92 godine i koja je vec na kraju svog zivotnog puta, pricescena je pre dva dana u svojoj kuci od strane oca Milana iz Krusevacke eparhije...Tetka je imala bolove i patila ali je vec na pola citanja razresne molitve polako pocela da se smiruje i primila pricesce sasvim mirno...Posle toga se smirila i evo vec dva dana je potpuno opustena , bez bolova...Na zalost, vise ne komunicira , tako da svestenik nije mogao da je ispovedi..

Tetka je inace uvek bila clan crkve, pricescivala se, ispovedala i slavila slavu....

Подели на овим сајтовима

По мени је најбоље ово које праве момци из Земље живих код Лазаревца, у Брајковцу. Успели су да добију, захваљујући једном професору са Пољопривредног факултета у Београду, истоветан укус и квалитет као чувено грчко вино Нама Русос, које је било најцењеније у нашој Цркви.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Zar  pravoslavni manastiri nemaju dosta  svojih vinograda , zar i vino treba da uvozimo i kupujemo napolje .

Pa kod nas u CG baš i nemaju. Jedno vrijeme su kod nas u Sabornom hramu koristili slatko svetogorsko pomiješano sa vrancem, ili sa vinom iz Dečana. Sad pošto više ne idem u Sabornu često, ne znam kakva je situacija... Mislim da sad koriste samo vranac....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...