obi-wan Написано Јун 3, 2015 Пријави Подели Написано Јун 3, 2015 Inace, jedna sala na nas racun... izvor Avocado, goranger, -Владимир- and 6 осталих је реаговао/ла на ово 8 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Dosta kasnim za igricama, retko ih igram, osim kada baš nemam ništa pametnije da radim Siguran znak da su zlatni dani iza tebe, i da si usao u pozne i turobne godine. Иван Ивковић, -Владимир-, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 14, 2015 Пријави Подели Написано Јун 14, 2015 Ovi` dana sam ponovo odigr`o KotOR 1, a sad sam u zadnjoj trecini KotOR 2. Ko velim, nisam igr`o nekih 5-6 godina, pa da se podsetim. I opet je vise nego odlicno. Evo po jedan skrin iz oba... http://www.pcgamer.com/the-complete-history-of-star-wars-on-pc/ obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Врло ретко и то углавном старије... Нпр. http://imgur.com/gallery/MVzqy "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bisenija Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Je l' spada i Super Mario u temu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Јун 24, 2015 Пријави Подели Написано Јун 24, 2015 Inace, jedna sala na nas racun... izvor Top of the Pops! :good2: Nije mi se odavno neka zezalica ovako svidela clap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 26, 2015 Пријави Подели Написано Јун 26, 2015 После 27 година гејмерског стажа престао сам да играм игрице. Једноставно се десило. Бетлфилд 2 не рачунам...то ћу изгледа увек играти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 27, 2015 Пријави Подели Написано Јун 27, 2015 После 27 година гејмерског стажа престао сам да играм игрице. Једноставно се десило. Nisi undead, no si - unalive. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 28, 2015 Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 После 27 година гејмерског стажа престао сам да играм игрице. Једноставно се десило. Бетлфилд 2 не рачунам...то ћу изгледа увек играти. Ja ne verujem u to povlačenje... RYLAH, -Владимир-, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 28, 2015 Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 Ne znam kako će biti, znam kako je sad. Da mi je neko pričao da ću prestati ne bih mu verovao. Sin me zeza....ne može dete da veruje da jednostavno više ne mogu da igram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 28, 2015 Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 Mortal Kombat X mobile Пошто немам више толико времена да седим пред конпујтером ко раније а доста сам у покрету, игре играм углавном на мобилном. Задња за коју сам се ухватио је ова. Једна од ретких која је успела да атмосферу и део игривости пренесе са компјутера и конзола на мобилни. Треба мало јачи телефон, ал не претерано јачи, ко што са слика делује. Грефика феноменална, игривост супер, атмосфера оригиналног Мортал Комбата пренета на мобилну платформу. Једина мана је што је премало прилика да се ураде фаталитији који су заштитни знак ове игре, ал верујем да ће и то у некој будућој закрпи да буде решено. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јун 28, 2015 Пријави Подели Написано Јун 28, 2015 Je л' игро неко Гејмотрон игру? Је л' добра? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 trenutno igram: http://www.youtube.com/watch?v=uIieSwo6jDQ multiplayer... dobra atmosfera... Kavaljeru, video si ovo: ? Ћириличар, Avocado and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Gothic 2 И даље ми је надалеко најбоља игрица у свом жанру. Ни Стари Свици ( Заборав или Небобод поготово ) нису је превазишли ни у чему, осим у графици и величини саме игрице. Али те двије ствари су маргиналне. Оно што ми је и даље фасцинантно јесте како је направљен једноставан, али забаван систем борбе. Уз то, статистику није нимало тешко схватити како ради. Ово једноставно морам показати. Као прво, Бетездине игрице се заснивају на ДнД систему, у којем се при сваком ударцу бацају коцкице ( ролује се ). Једна коцкица је за напад првога, а друга за "спасоносно бацање" ( saving throw ) браниоца кога то штити или од ударца или неког ефекта. Још к томе, не бацају се ту обичне коцкице, са 6 поља у вриједностима 1,2,3,4,5 и 6, већ су то коцкице са много већим бројевима и међусобно се разликују чак. Још поврх тога, да би се добио резултат који је потребан, рецимо, за успјешан ударац, мора се рачунати по одређеној формули. Код неких игрица ( као код Хероја моћи и магије 3 ) те формуле су веома, веома компликоване. Но, такве су потребне да би се добио одговарајући распон напада који ће проћи, након што се одузму бодови од одбране било оклопом или чаролијом. И онда, на крају, када се израчуна који распон штете је могућ, баца се коцкица која одређује коначну вриједност напада ( његову коначну снагу ). А Готик? Прво, то је њемачка игрица и необично је да су они направили нешто тако једноставно. Но опет ни не изненађује. Наиме, ево како то рачунање изгледа у Готику. Прво, да кренем од статистике лика са којим играте: За примјер узећемо ударац мача. Свако оружје у Готику нема распон штете коју може причинити, него је она увијек тачно одређена. Тако је најбољи мач који сам успјео имати у овој игрици ( Свети Џелат ) имао количину штете од 160. То је штета самог оружја. Када оружје удари у противника, од штете оружја се једноставно одузима коефицијент одбране противника. Тако, ако Свети Џелат удари обичног војника чији оклоп има коефицијент 30, Џелат ће учинити 130 штете. И то је то. Само је потребно добро избалансирати читаву игрицу, но то је веома лако са овако једноставним системом. Но, да не буде да је све проста математика за први разред, показаћу како је овдје примјењена мало виша форма математике, иако је опет веома једноставна. Наиме, постоје 2 извора штете у Готику: 1) штета самог оружја ( или чаролије ) 2) атрибутска штета ( штета од снаге за блиска оружја и штета од прецизности за стријеле ) Атрибутска штета се не дијели увијек. Она се дијели у одређеном проценту случајева ( сваком десетом, петом, другом ударцу у просјеку ). Учесталост примјене атрибутске штете зависи од умијећа руковања оружјем које се изражава у процентима. Са 30% учености постаје се аматер. Са 60% се постаје мајстор. Незналац, аматер и мајстор имају посебне шаблоен нападања, с тим да је најбољи мајсторов шаблон који најлакше доводи до успјешног ударца. А када дође до успјешног ударца, "ролује се", па тако ако је ниво спретности са оружјем 80%, то значи да ће у 80% случајева бити причињене и оружана и атрибутска штета ( што се у игрици зове критични ударац ). Тада се те двије штете сабирају, па ако се деси да мој Свети Џелат удари јадног војничића, додијелиће му своју штету одузету за његов одбрамбени коефицијент, али увећану за коефицијент снаге мог лика. Да би се Џелат могао руковати, потребно је имати 120 снаге. Значи, у случају критичног ударца било би: ОРУЖАНА ШТЕТА + АТРИБУТСКА ШТЕТА - ОДБРАНА = ПРИЧИЊЕНА ШТЕТА тј. ОШ+АШ-О=ПШ 160 + 120 - 30 = 250 Ако би војник имао 250 животних поена, или мање, погинуо би из првог ударца. Са друге стране, ево формуле за штету код Хероја 3: DMGf = DMGb × (1 + I1 + I2 + I3 + I4 + I5) × (1 - R1)×(1 - R2 - R3)×(1 - R4)×(1 - R5)×(1 - R6)×(1 - R7)×(1 - R8) drvce, Плутон, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Ех да, једина мана систему борбе у Готику је комбинација узмицања и аутофокуса. Укључиш лијепо опцију да компјутер држи "нишан" на непријатељу када притиснеш точкић на мишу, и само требаш да одаламиш када је близу. Немогуће је промашити. А за одбрану, у 90% случајева се прође неповријеђено ако се само стиска дугме за уназад. Ultimate evasion Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука