Jump to content

Брат и сестра загрљени чекали да умру

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

26. децембар 2010.

Пламен узео животе Лазара (3) и Кристине (2) у трошној кући у селу Арадац недалеко од Зрењанина- Највише бих волео да сам могао да их спасем, али касно сам стигао - започео је своју исповест Ђуро Томовић из Арадца код Зрењанина, комшија породице Стојковић у којој је прекјуче страдало двоје деце у пожару.

Постављена слика

Стајао сам на улици и чекао да унесем дрва у кућу када сам чуо запомагање комшинице која је викала да је у суседној кући избио пожар. Када сам пришао кући испред ње је стајала Лела (20), мајка трогодишњег Лазара и двогодишње Кристине која се хватала за главу и викала да су јој унутра деца. Питао сам је где се тачно налазе, а она је рекла: “Не знам, ту су негде” - наставио је Томовић.

Он се затим покрио мокрим ћебетом и развалио улазна врата од куће која су била закључана. Међутим, како је кров био од трске и ламперије, ватра се брзо проширила и спречила га да уђе у кућу.

- Када сам покушао да уђем све је било препуно дима и ништа нисам видео. Одмах затим је пала греда и ударила ме у главу па сам се повукао. Да сам знао да су се деца налазила близу прозора ушао бих кроз прозор и покушао да их спасим - рекао је Томовић.

Постављена слика

Касно сам стигао: Комшија Ђуро Томовић покушао да спасе малишане

Док се одвијала ова трагедија око куће су били окупљени родбина и комшије. Када је мајка Лела покушала да уђе у кућу Томовић је спречио да то учини да несрећа не би постала још већа. За то време отац деце Милета (21) је био на послу. Чим је чуо шта се дешава, он се вратио кући и са комшијом покушао да пронађе децу, али није успео. Како очевици казују Милета је у бесу запретио својој супрузи рекавши јој да ће је убити уколико се нешто догодило деци. Иако су двоја кола ватрогасних екипа из Зрењанина стигле десетак минута након што су добиле позив, било је касно да било шта учине. Како комшије кажу угљенисана тела деце пронађена су загрљена заједно са својим љубимцем, прасетом, које им је поклонио деда. Претпоставља се да је узрок пожара пећ на дрва која је горела док је мајка била на кафи код комшинице.

Породица Стојковић је тешко живела а у Арадац се доселила пре два месеца из Жабља. Милета се бавио сакупљањем старог гвожђа док је мајка била домаћица.

У селу Жабље “Блиц” је јуче покушао да пронађе родитеље Лазара и Кристине, али без успеха. Мештани причају да су родитељи настрадалих малишана раније у Жабљу имали кућу, али су је продали, па сад “кад дођу спавају по шупама и шталама”. Није било трага ни деди страдале деце, који им је поклонио љубимца са којим су заједно умрли.

Додатне анализе

Тела страдале деце допремљена су у петак у Завод за судску медицину у Новом Саду и обдукција је одмах и урађена. Како сазнајемо у Клиничком центру Војводине, да би налази били комплетни потребно је да се ураде и лабораторијске и токсиколошке анализе, те се коначни резултати неће знати све до сутра. У Судској медицини јуче није било никога ко би могао да нам каже детаљније информације о начину и узроку смрти деце.Љ. П.

Извор: БЛИЦ

Подели на овим сајтовима

Gospode,Gospode zašto je moja vjera ovako mala kada čitam ovakvu tragediju?Pomogni mom neverju jer nigdje ne ostavljam mjesta za Tebe.Šta da kažem i kako da saosjećam sa majkom ovo dvoje djece?Ko će opisati bol majčinskog srca i ko ga može razumjeti?Zar tvoj putir Ljubavi zna da bude ovako gorak i strašan?Spasi i pomiluj Gospode Isuse Hriste i pokrij ljubavlju tvojom Nerazumljivom ovo dvoje djece i roditelje pokrij i ne odvedi ih u očajanje jer si ti jedini Čovjekoljubac.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Прими их наш Милостиви Спасе у своје наручје! Подај им вечно блаженство и чистоту баш какве беху њихове невине душе!  0405_feel

Пресвета Богородице, својом мајчинском љубављу утеши родитеље и све ближње настрадалих  анђелчића!  0205_whistling

АМИН

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

0205_whistling

Da ih Gospod primi u carstvo svoje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne zelim da sudim nesrecnoj majci ove nesrecne decice,ali nikako mi nije jasno kako je ostavila decu samu u kuci da bi sa komsinicom popila kafu klapklap  nesiguran Ja dobro razmislim i kad idem djubre da bacim da li da ih ostavim same ili ne...deca vole da se igraju vatrom,sibicama narocito...

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Gospode,Gospode zašto je moja vjera ovako mala kada čitam ovakvu tragediju?Pomogni mom neverju jer nigdje ne ostavljam mjesta za Tebe.Šta da kažem i kako da saosjećam sa majkom ovo dvoje djece?Ko će opisati bol majčinskog srca i ko ga može razumjeti?Zar tvoj putir Ljubavi zna da bude ovako gorak i strašan?Spasi i pomiluj Gospode Isuse Hriste i pokrij ljubavlju tvojom Nerazumljivom ovo dvoje djece i roditelje pokrij i ne odvedi ih u očajanje jer si ti jedini Čovjekoljubac.

bandit nesiguran klapklap

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

0442_feel prstgore confused prstgore :huh: dada :):cmizdrenje: :cmizdrenje:

Господе помилуј душе ове дјечице, и заогрни их љубављу својом, насели у рајска насеља, гдје нема бола ни суза, а родитеље њихове утјеши, и управи ноге њихове да иду само путевима Твојим, и спаси благи душе њихове.

:cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje: :cmizdrenje:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Туга али и неодговорност једне мајке која је оставила своју малу деце, као и чудна статичност окупљених људи који су само стајали и гледали како пожар прождире кућу...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...