Jump to content

Хоће ли Степинац бити проглашен за свеца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo bio je i isao je tamo da laze:

citat:

"Dobro znamo koliko su bile, upravo žrtve jasenovačkog logora, iskorištavane u svrhu stigmatiziranja hrvatskoga naroda kao genocidnoga naroda i hrvatske države kao nepoželjne jedinice. Znamo da su zloporabe išle do mjere opravdavanja mnogih ubijanja i zločina koji još uvijek nisu dobili svoje pravo ime; i to ne samo neposredno nakon Drugoga svjetskog rata, nego i u sve vrijeme komunističkoga režima, kao i u pripremanju i provođenju agresije i nasilja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća"

"kao i u pripremanju i provođenju agresije i nasilja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća"

Zar nije na sudu dokazano da nije bilo nikaklve agresije u BIH?. Covek je isao tamo da  zataskava zlocine. Umesto da se pokloni Jasenovackim mucenicima on ih ismeva. E takvima je mesto u rimokatolickoj crkvi zajedno sa stepincem.-

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 397
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Koliko ja znam u jasenovcu je bio...

и рекао следеће: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1925.msg38533.html#msg38533

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Evo bio je i isao je tamo da laze:

citat:

"Dobro znamo koliko su bile, upravo žrtve jasenovačkog logora, iskorištavane u svrhu stigmatiziranja hrvatskoga naroda kao genocidnoga naroda i hrvatske države kao nepoželjne jedinice. Znamo da su zloporabe išle do mjere opravdavanja mnogih ubijanja i zločina koji još uvijek nisu dobili svoje pravo ime; i to ne samo neposredno nakon Drugoga svjetskog rata, nego i u sve vrijeme komunističkoga režima, kao i u pripremanju i provođenju agresije i nasilja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća"

"kao i u pripremanju i provođenju agresije i nasilja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća"

Zar nije na sudu dokazano da nije bilo nikaklve agresije u BIH?. Covek je isao tamo da  zataskava zlocine. Umesto da se pokloni Jasenovackim mucenicima on ih ismeva. E takvima je mesto u rimokatolickoj crkvi zajedno sa stepincem.-

Svako si traži i bira samo ono šta njemu odgovara, zašto nisi odmah s tim postavio i ovo:

He commented that when God as well as morality based upon the common good and the good of others are removed from the personal and public environment, it is a short path to the craving for authority over others, enslavement and the extermination of groups of people, even entire nations. It is not possible to build the happiness of individuals or nations on the foundations of racial or class ideology, on the foundations of discrimination against someone's ancestry or religion, or on the foundations of godlessness that does not accept the truth that all people are God's creatures, of equal dignity, said the cardinal.

"In Jasenovac, we feel deep pain for all the victims, particularly those who suffered and were killed here by members of the Croatian nation, and even greater pain when the perpetrators were members of the Catholic Church. Although we acknowledge the sin of those who are unworthy to bear the name of Catholic, the Catholic Church never participated in or supported such crimes. Moreover, although some want the Church to attribute failure to 'omission,' there are many indications that representatives of the Church and its members provided various forms of opposition to the inhumane ideology directed against others, especially against members of the Jewish and Serbian nations, Romes and political dissenters among the Croatian nation during that difficult period," emphasized the cardinal, adding that the names of the victims, their lives and personal journeys through the darkness of the Jasenovac concentration camp obligate us to seek the truth.

This place, as well as hundreds of other execution sites in Croatia, requires the truth, to which nothing is added or omitted, the truth that will not be suppressed by new ideologies or promote new levels of humiliation and crime, said the cardinal.

Подели на овим сајтовима

Ja sam već napisao da je katolička  Crkva ustvari takva agregacija mjesnih narodnih nacionalnih crkava isto kao i u pravoslavlju i svaki narod tu istupa ispred sebe a u slučaju kanonizacijskih kauza svaki narod ima legitimno pravo postaviti svoje kandidate za svece. Jedini kanonski redovni način kako bi se na takvu kanonizaciju vođenu u hrvatskoj pomjesnoj katoličkoj Crkvi moglo utjecati je intervenirati sa pozicije srpske mjesne katoličke Crkve, pored toga postoji taj extraordinarni način koji sam objasnio posredovanjem dakle medijacijom, zauzimanjem ili dokonce intervencijom neke druge nezauzete, nepristrane, neutralne katoličke mjesne Crkve koja nije učesnicom kanonizačnog procesa. Postoji staro načelo iz rimskog prava tam kde není žalobce, tam není soudce - tamo gdje nema tužitelja nema ni sudije. U slučaju da nijedna od drugih pomjesnih Crkvi što postoje u katoličkoj crkvi ne podnese prigovor protiv tom kanonizačnom procesu onda on zaista može i proći. Ja sam se već jasno sam ogradio od te kanonizacije ali ne moram biti u pravu jer ne znam sve detalje niti sam imao u rukama sve te dokumente koje su imali oni, dakle moji zaključci se svode samo na to što ja znam i mislim a to može biti vrlo manjkavo i nepotpuno, dakle je to onda moje osobno mišljenje. Znači Syde, ne znam da li je Andronik katolikom ili čćim već jeste, ali znam da sam se ja ogradio od te kanonizacije zbog svojih opravdanih sumnji koje nažalost ne mogu ni potvrditi ni opovrgnut jer ni uza jedno nemam nekakve dokaze, sve su to zatim moje pretpostavke, šta bi bilo kad bi bilo, dakle ništa jasno određeno noto dokazano. A zbog toga  se ne mogu ni uključiti u kanonizačni proces jer nikakve takve dokaze nemam kod sebe, u slučaju kad bi ih imao bio bih ne samo u mogućnosti već i dužan i obavezan takve te dokaze bez odlaganja podnijeti svom mjesnom biskupu koji ih je dalje obavezan proslijediti k spisu na kanonizačnu postulaturu i u Rim. Ali ja takve nikakve DOKAZE nemam kod sebe. Ako imate vi onda pošaljite kako sam vam to opisao.

Dokazi? Mrtva usta ne govore.

Imas slucaj sa Papom i jevrejima iz Rimskog geta. Njih su nemci '43 mislim jednostavno deportovali in pobili. Papa nikakvu ulogu tyu nije imao, njegova jedina krivica je sto nije prstom mrdnuo da ih zastiti. I nije svetac. A stepinac jeste? Mrdo prstima mladi alojzije, ha?

Izgleda da se nikako ne razumijemo, razjasnite vi prvo sebi šta zaista želite dokazati, potom te dokaze počnite skupljati a potom ih pošaljite kamo sam vam to objasnio. Ako također imate dokaze da je Alojzije Stepinac ustaše poticao da te zločine čine onda bi ih trebali predložit njima koji tu kauzu rješavaju. Ako dokažete da je Alojzije Stepinac bio ratnim zločincem onda ćete uspjeti odmah i u toj kanonizačnoj kauzi jer će ona morati biti obustavljena. Ako to ne dokažete može se desiti ni da ne dokažete da nije bio svecem ni dostojnim počasti oltara. Ja sam vam već rekao svoje lično mišljenje i svoje ograde glede njega i njegove uloge u 2ww i to više nema potrebe da ponavljam. Rekao sam to dovoljno jasno i to je mojim osobnim mišljenjem na koje imam pravo i koje je takvo dok me eventualni dokazi ne uvjere u nešto sasvim drugo.

О Степинцу су послати томови доказа, али се Ватакина оглушио!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

...

Zyron imas tekst i na srpskom na toj stranici, ne treba engleski prevod.

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=17

Ne nije to isti govor, taj je drugi, vidio sam ga nehdje ali ga nemam vremena tražit pa barem na engleskom kako mi je prvo ispao. tamo je on održao nekoliko različitih govora.

Подели на овим сајтовима

...

Zyron imas tekst i na srpskom na toj stranici, ne treba engleski prevod.

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=17

Ne nije to isti govor, taj je drugi, vidio sam ga nehdje ali ga nemam vremena tražit pa barem na engleskom kako mi je prvo ispao. tamo je on održao nekoliko različitih govora.

Jasenovac

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački

Hodočašće svećenika Zagrebačke nadbiskupije

Homilija prigodom molitve Srednjeg časa

Jasenovac, župna crkva, 24. rujna 2009.

Liturgijsko čitanje: 1Pt 3, 14-17.

Подели на овим сајтовима

...

""In Jasenovac, we feel deep pain for all the victims, particularly those who suffered and were killed here by members of the Croatian nation, and even greater pain when the perpetrators were members of the Catholic Church. Although we acknowledge the sin of those who are unworthy to bear the name of Catholic, the Catholic Church never participated in or supported such crimes. Moreover, although some want the Church to attribute failure to 'omission,' there are many indications that representatives of the Church and its members provided various forms of opposition to the inhumane ideology directed against others, especially against members of the Jewish and Serbian nations, Romes and political dissenters among the Croatian nation during that difficult period," emphasized the cardinal, adding that the names of the victims, their lives and personal journeys through the darkness of the Jasenovac concentration camp obligate us to seek the truth."

Prevod:

" Ovdje, u Jasenovcu, osjećamo duboku bol zbog svih žrtava, a posebno zbog onih koji su ovdje trpjeli i bili ubijeni od strane pripadnika hrvatskoga naroda, a još više od strane pripadnika Katoličkoj Crkvi. Iako prepoznajemo grijeh onih koji su nedostojno nosili katoličko ime, Katolička Crkva nikada u tome i takvim zločinima nije sudjelovala niti ih je podupirala. Štoviše, iako neki žele Crkvi pripisivati propust 'nečinjenja', toliko je pokazatelja kako su se predstavnici Crkve i njezini vjernici na razne načine u teška vremena protivili nečovječnoj ideologiji koja je bila usmjerena prema drugomu čovjeku, a osobito prema pripadnicima židovskoga i srpskoga naroda, prema Romima, ali i političkim neistomišljenicima iz hrvatskoga naroda."

A dalje kaze ovo....

"Dobro znamo koliko su bile, upravo žrtve jasenovačkog logora, iskorištavane u svrhu stigmatiziranja hrvatskoga naroda kao genocidnoga naroda i hrvatske države kao nepoželjne jedinice. Znamo da su zloporabe išle do mjere opravdavanja mnogih ubijanja i zločina koji još uvijek nisu dobili svoje pravo ime; i to ne samo neposredno nakon Drugoga svjetskog rata, nego i u sve vrijeme komunističkoga režima, kao i u pripremanju i provođenju agresije i nasilja u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја би замолио коментаторе који су чланови СПЦ да и у овом случају, као и у случају владике Артемија буду ПОСЛУШНИ светом архијерејском синоду и његовој светости патријарху српском господину Иринеју. И да не нападају припаднике СЕСТРИНСКЕ цркве. Како ћемо да дишемо без једног плућног крила.

Подели на овим сајтовима

U redu, kardinal Bozanić si misli to što misli, ja si mislim to što si mislim ja a vi ako mislite također da sve ovo nije tačno ni s čim od toga tamo rečeno se ne morato slagati. Problem s tim pijetnim klanjanjima i odavanjem pošte žrtvama je taj što mora postojati neki dogovor. Jer i ostali narodi su imali te nekakve svoje žrtve u 2ww a mnogi i također takve civilne gubitke gdje su figurirali pripadnici srpskog etnika i srpske Pravoslavne Crkve kao počinioci. Ali s takvim tim ponašanjem da kad Papa Wojtyla JP II dođe u Hrvatsku ili BiH nitko s pravoslavne strane se ne želi ni sresti s njim a kamo li započeti i voditi neki dijalog onda stvarno obesmišljavaju svako to nastojanje. Ili sad kad sama najava dolaska Pape B XVI u Niš na proslavu 1700 godina Milanskog edikta je izazvala toliko protivljenja da je Sveti arhijerejski sabor SPC taj poziv i sve vezano s njim morao skroz skinuti s dnevnog reda. Kad se bude znalo kad tko s kim i o čemu bude govoriti i da li uopšte onda će se znati dosta toga više.

Подели на овим сајтовима

Ја би замолио коментаторе који су чланови СПЦ да и у овом случају, као и у случају владике Артемија буду ПОСЛУШНИ светом архијерејском синоду и његовој светости патријарху српском господину Иринеју. И да не нападају припаднике СЕСТРИНСКЕ цркве. Како ћемо да дишемо без једног плућног крила.

Ja se slazem. Mada bi i sestrinska crkva mogla malo vise da se ponasa kao sestra.

Ali dobro, boce bolje dace Bog.

Подели на овим сајтовима

U utorak, 28. prosinca 2010, u 17 sati,

u Bazilici presvetoga srdca Isusova (Palmotićeva 31, Zagreb)

služit će se sv. Misa u povodu obljetnice smrti Poglavnika Ustaškoga Pokreta i Nezavisne Države Hrvatske, dr. Ante Pavelića (1889 – 1959).

Ovo mi više zvuči kao odavanje počasti ovoj zveri a ne molitva za njegovo spasenje.

Mogli bi da pitamo o.Midraša da li bi sasluživao svojoj braći svećenicima na ovom misnom slavlju?

Подели на овим сајтовима

U utorak, 28. prosinca 2010, u 17 sati,

u Bazilici presvetoga srdca Isusova (Palmotićeva 31, Zagreb)

služit će se sv. Misa u povodu obljetnice smrti Poglavnika Ustaškoga Pokreta i Nezavisne Države Hrvatske, dr. Ante Pavelića (1889 – 1959).

Ovo mi više zvuči kao odavanje počasti ovoj zveri a ne molitva za njegovo spasenje.

Mogli bi da pitamo o.Midraša da li bi sasluživao svojoj braći svećenicima na ovom misnom slavlju?

Da, šta je sad tu čudno i tako velikom i prevratnom novosti, ustaša je bilo među svećenicima i prije a ima ih i danas a isto tako i svećenika među ustašama. A također je bilo uvijek takvih među Hrvatima i katolicima koji s tim ustašama nikad ništa zajedničko nisu htjeli imati niti su imali. Pogledajte uostalom sami.

http://www.kriz-zivota.com/forum/hrvatski/drustvo/5723/misa_za_pavelia/

Подели на овим сајтовима

Da, to je prekrasna crkva, hram Svetog Save na Vračaru,  vrlo rado bi je jednom posjetio. Našao sam ovo pa pogledajte. Zanima me da li je već pronađeno i izabrano rješenje za freske, tko će to da radi i je li s tim nešto već započeto i koliko je urađeno. Sad barem kad imamo takav primjer tako velike crkve - sabornog hrama možemo barem više cijeniti posaom koji su u cijelom srednjom vijeku i bez električnog osvjetljenja, elektrike i sve te današnje tehnike radili fresko slikari i ikonografi.

http://www.hramsvetogsave.com/Hram/_img/ser/Content/Foto/56_kompjuterski-projekat.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...