Jump to content

Хоће ли Степинац бити проглашен за свеца?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 397
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Да ли теби може да допре до мозга Сид колико је мржње у твом срцу? Мораш ли увек да истресеш ђубре из твог срца вређајући онога кога мрзиш?

Могло би се и ово од фра санкционисати...
He треба, брате. Стварно не треба.

Нека ти је просто, патер.

Подели на овим сајтовима

da li je istina da su katolici proglasili nekog lika za zastitnika interneta?

kakva je to crkva koja ima sveca interneta?

Šta je tu čudno, kad u crkvi i katoličkoj i pravoslavnoj imamo zaštitnika životinja tačnije rogate stoke kojim je sveti Antonije Pustinjak (u obe crkve i pravoslavnoj i katoličkoj je to isto) što onda tim više ne bi imali potrebu imati patrona ljudi koji komuniciraju na internetu. Pogledajte sami koliko dobroga se može zahvaljujući internetu napraviti ali isto i to koliko je na istom tom internetu satanizma, neopoganstva i sličnih stvari. Naravno da je takav patron interneta potreban, smislupuni i opravdan, Ne vidim u tome ništa smiješno, ni komično ni čudno, internet je beskrajno ozbiljnija stvar nego sva ta rogata stoka zajedno koja kako vidimo svog zaštitnika ima već 1500 godina.

Sveti Antonije Veliki ili Sveti Antonije Pustinjak (Eremita)

http://trosjed.net.hr/ekipa/new_world_rebel/blog/6613331/

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Антоније_Велики

malo mi smijesno svetac tehnike, zamisli svetac mobilnog, televizora, radija

ako vasa crkva i vi mislite da je to ok, meni ne smeta

Подели на овим сајтовима

Siguran sam  da  papa nije znao šta se desilo u Petrićevcu i za fra satanu koji je započeo svoj krvav pohod klanja baš kao župnik Petrićevca.

Svilanović je tada bio ministar i objašnjenje da patrijarh neće da se sretne sa papom iako je bilo dogovoreno je proizišlo iz njegovog kabineta, a razlog je baš Petrićevac.

Dolazak u Banjaluku je bio strogo kontrolisan od strane hrvatskog lobija koji je izuzetno jak u Vatikanu.

Ајде ми сад ово објасни, брате. Дакле, папа је дошао у Бањалуку и није знао да је дошао на стратиште? Нису му рекли "хрватски лобисти". Да ли то значи да су ти хрватски лобисти заправо желе да прикрију усташке злочине и да их притом освештају папином мисом? Ко су ти људи? Немој ми само рећи да припадају РКЦ.

Ово за Свилановића ти је веома наивно. Не верујем да мислиш озбиљно да је Свилановић права адреса за информисање о плановима патријарха Павла. То би било као када би ти ја сада рекао да сам од Соње Лихт сазнао да монах Артемије планира да оснује своју цркву.  

Подели на овим сајтовима

где су мошти, чуда , где огањ у рукама Папе?

гдје има свето миро код римокатолика?

facenew22222222  lepo pitas...ako sam nesto u pravoslavlju nacio to je da blagodat bozja ljudima otvara oci A NE BASNOSLAVLJE I MUDROVANJE....mada i tu treba biti veoma oprezan...
Подели на овим сајтовима

За мање упућене. Петрићевац је место где је заклано 2500 Срба, од тога 500 деце. У клању су учествовали фрањевци из самостана у који је папа дошао и у којем је држао мису. Главни кољач деце је био фра Мајсторовић-Филиповић, који је касније клао децу и у Дракулићу.

Подели на овим сајтовима

Невероватно,покушавате изједначити св Милутина и степинца.

Као прво,истина је да за живота  св краљ није био цвећка,али оно што га је начинило светим је његово покајање (чак нећу ни споменути 40-ак манастира који  су саграђени за његово време),за разлику од алојза који пред крај живота каже да му је савест чиста...

Што се Ћоровића тиче,мислим да тај податак није његов,сад ћу погледам...

А шта ако му је заиста била чиста? Откуд ти то можеш да знаш?

И шта то значи? Ако имаш пара да саградиш 40 манастира, то је довољно да постанеш светац?

Nazalost, mnogi pravoslavni zele da opravdaju Sv. Kralja Milutina preko neke istorije koju koliko god je "poznavali" bice nedovoljna...umesto da jednostavno prihvate volju Bozju,Gospoda koji blagodacu svojom cini vekovima cuda nad njegovim mostima,u manastiru Sv.Nedelje(Sv. Kralja) u Bugarskoj,mosti koje su ostale netaknute iako je manastir jednom i izgoreo u pozaru,jednom srusen od komunista....Pogledajte malo Bugare sa koliko strahopostovanja prilaze nasem Sv.Kralju...
Подели на овим сајтовима

Невероватно,покушавате изједначити св Милутина и степинца.

Као прво,истина је да за живота  св краљ није био цвећка,али оно што га је начинило светим је његово покајање (чак нећу ни споменути 40-ак манастира који  су саграђени за његово време),за разлику од алојза који пред крај живота каже да му је савест чиста...

Што се Ћоровића тиче,мислим да тај податак није његов,сад ћу погледам...

А шта ако му је заиста била чиста? Откуд ти то можеш да знаш?

И шта то значи? Ако имаш пара да саградиш 40 манастира, то је довољно да постанеш светац?

Nazalost, mnogi pravoslavni zele da opravdaju Sv. Kralja Milutina preko neke istorije koju koliko god je "poznavali" bice nedovoljna...umesto da jednostavno prihvate volju Bozju,Gospoda koji blagodacu svojom cini vekovima cuda nad njegovim mostima,u manastiru Sv.Nedelje(Sv. Kralja) u Bugarskoj,mosti koje su ostale netaknute iako je manastir jednom i izgoreo u pozaru,jednom srusen od komunista....Pogledajte malo Bugare sa koliko strahopostovanja prilaze nasem Sv.Kralju...
Bravo brate,sve si rekao  facenew22222222
Подели на овим сајтовима

smatram ga vidljivom glavom Crkve i nastupcem svetog Petra na Rimskoj katedri a s takvim tim ovlastima prema tome kako je to napisano u Pismu svetom : Ti si Petar stijena...itd.itd."

Ако римокатолицизам гради своју теологију на светом Петру, а не НА ЊЕГОВОЈ ВЕРИ, како је јасно Христос рекао (цитирајте цео одељак и то ћете јасно видети) онда римокатолички теолози имају велики проблем са егзегезом. Но, чудило би ме то, јер имамо одличних римокатоличких егзегета.

Зато, слободно напиши то што пише под итд..итд...

Nešto ovako treba, pa kad navaljuješ toliko:    facenew22222222

"The Eastern "Orthodox" Church are best described as Roman Catholics without a pope, or, more correctly, Roman Catholicism is Eastern "Orthodoxy" plus papal absolutism and other late medieval heresies (e.g., the filioque, Immaculate Conception, etc.)."

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Eastern_Orthodox

Подели на овим сајтовима

Ima još:

1.) Padre Pio, nakon 40 godina netruležan, temperatura tela i dalje telesna:

Постављена слика

2.) Jean-Marie Vianney http://en.wikipedia.org/wiki/John_Vianney (Čitao žitije njegovo, mnogo mi se dopalo).

Постављена слика

3.) I ostali .... Incorrupt Bodies Of the Saints http://www.catholicapologetics.info/library/gallery/incorrupt/incorrupt.htm

Подели на овим сајтовима

Siguran sam  da  papa nije znao šta se desilo u Petrićevcu i za fra satanu koji je započeo svoj krvav pohod klanja baš kao župnik Petrićevca.

Svilanović je tada bio ministar i objašnjenje da patrijarh neće da se sretne sa papom iako je bilo dogovoreno je proizišlo iz njegovog kabineta, a razlog je baš Petrićevac.

Dolazak u Banjaluku je bio strogo kontrolisan od strane hrvatskog lobija koji je izuzetno jak u Vatikanu.

Ајде ми сад ово објасни, брате. Дакле, папа је дошао у Бањалуку и није знао да је дошао на стратиште? Нису му рекли "хрватски лобисти". Да ли то значи да су ти хрватски лобисти заправо желе да прикрију усташке злочине и да их притом освештају папином мисом? Ко су ти људи? Немој ми само рећи да припадају РКЦ.

Ово за Свилановића ти је веома наивно. Не верујем да мислиш озбиљно да је Свилановић права адреса за информисање о плановима патријарха Павла. То би било као када би ти ја сада рекао да сам од Соње Лихт сазнао да монах Артемије планира да оснује своју цркву.  

Niko nije ni pominjao II svetski rat, pominjan je ovaj rat i šta se desilo u Petrićevcu. Tačnije, ubijeno je oko 500 Hrvata u Banjaluci i niko nije odgovarao, procesuiran je samo jedan slučaj i to je bila laktrdija od suda, i to otmica i ubistvo sveštenika Tomislava Matanovića i njegovih roditelja.

Niko nije hteo iz srpskih vlasti da zvanično  učini da se zaštite ti ljudi, i odgovor je bio takav da je zaprepastio i iznenadio Srbe. Poseta je počela misom iz Petrićevca.

Подели на овим сајтовима

Niko nije ni pominjao II svetski rat, pominjan je ovaj rat i šta se desilo u Petrićevcu. Tačnije, ubijeno je oko 500 Hrvata u Banjaluci i niko nije odgovarao, procesuiran je samo jedan slučaj i to je bila laktrdija od suda, i to otmica i ubistvo sveštenika Tomislava Matanovića i njegovih roditelja.

Niko nije hteo iz srpskih vlasti da zvanično  učini da se zaštite ti ljudi, i odgovor je bio takav da je zaprepastio i iznenadio Srbe. Poseta je počela misom iz Petrićevca.

Шта је сад ово? Петрићевац је стратиште из Другог светског рата -- село у коме су фратри и усташе поклали 500 деце и још 2000 одраслих Срба. Ту је папа држао мису на месту где су фрањевци клали шизматичку децу. За то те питам.

Шта ми ти одговараш?

1. Папа Војтила није знао за то

2. преварио га хрватски-усташки лоби,

3.хтео је да у Петрићевцу ода пошту бањалучким Хрватима?

Ако је у питању ово треће, зашто то није урадио у бањалучкој цркви, него баш на месту где је поклано 500 деце.

Да ли ће следећу мису римски папа одржати у Дракулићу? Због српских злочина над Хрватима са Грбавице?

Подели на овим сајтовима

За мање упућене. Петрићевац је место где је заклано 2500 Срба, од тога 500 деце. У клању су учествовали фрањевци из самостана у који је папа дошао и у којем је држао мису. Главни кољач деце је био фра Мајсторовић-Филиповић, који је касније клао децу и у Дракулићу.

Nije u manastiru izvršen pokolj već širom Petrićevca i nisu učestvovali franjevci već jedan franjevac i to župnik koji je odmah po saznanju kaptola o zločinu rasčinjen. Kasnije je postao jedan od zapovednika u Jasenovcu.

A u samom manastiru je krajem rata smeštena komanda Petog udarnog korpusa NOVJ koja je rukovodila borbama oko Banjaluke.

Подели на овим сајтовима

Nije u manastiru izvršen pokolj već širom Petrićevca i nisu učestvovali franjevci već jedan franjevac i to župnik koji je odmah po saznanju kaptola o zločinu rasčinjen. Kasnije je postao jedan od zapovednika u Jasenovcu.

A u samom manastiru je krajem rata smeštena komanda Petog udarnog korpusa NOVJ koja je rukovodila borbama oko Banjaluke.

Нисам ни написао да су их поклали у самостану. То није било ни могуће: из самостана су кољачи кренули, са фра Мајсторовићем на челу. Нису ни Јевреји убијани Unter den Linden, већ где су их дохватили. Сељане су побили у збеговима, неке у самом селу, Петрићевцу.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...