Jump to content

Kako kreacionisti objasnjavaju ERV viruse

grigorije 2

Препоручена порука

I kad drugo i sam sam naučnik, pa kada dođem do nekog otkrića, više puta se je desilo, da sam morao da ćutim, politički to nisam smeo da objavim... jer gubim posao, a tako mi piše i u ugovoru! So, welcome to the club of grown-ups!

smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Никад се нисам оволико исмејао за овако кратко време.

Ајде, леба ти, покажи тај уговор, баш сам радознао!  smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 0110_hahaha 0110_hahaha

Значи, која легенда, нема даље!

Ивице, уважавај мало више људе који ти опонирају у мишљењу. Није на одмет, не може шкодити ни теби ни саговорнику, док супротно повлачи једноставно још већи јаз и међу личностима и мишљењима.

Одлично си писао на теми "живтиње пре пада" на форуму верујем, смирено, аргументовано, и без воље да се насмејеш опоненту, а човек може и да научи нешто. Зашто не би тако и овде и на било којој другој теми где неко нема добро мишљење о еволуцији.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 201
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Јусто, па ти мислиш да стварно неко има стрпљења и времена да понавља све то? Нека мало овај лик оде на те теме и пречешља пре него што упадне овде као с Марса и почне да лупа глупости, па ме још инквизиторски пропитује свашта о мојим уверењима. Врло добро знаш да се не ради о различитом мишљењу. И ти си пре само пар постова написао да си библијски креациониста. Ја се с тим највероватније не слажем потпуно (мада нисам сигуран шта тачно под тим подразуимеваш), па нисам видео да сам игде ишта увредљиво, а још мање подсмешљиво о теби написао.

Али овај је мало другачији од тебе. Теби је увреда што му се ја подсмевам, а нису увреда ове лажи и бљувотине о научницима? Еј бре, прво лаже да је научник и лаже о том уговору. А онда лупета о томе како сви ми ћутимо због некаквих пара? А где су те паре? Појма магарац не зна какав је заиста жвот већине научника било где у свету и о каквим се одрицањима ради (на жалост, не само финансијским, ту је још и најмањи проблем). Ако чак и имају неке новце, у питању је мали број људи и само пар најразвијенијих земаља и то јако касно у каријери. Разни менаџери само за првих пар година обрну више него 95% научника за цео живот. И теби смета што му се ја смејем, чак и после свега што сам написао на ове теме, а не смета ти овакво вређање. Вређање ти је, дакле, само форма. Е видиш, мени није, имам мало другачије погледе на комуникацију и међуљудске односе. Ако ти сметам, бануј ме одмах, али немој тако да ми се обраћаш јер нисам дете и ништа мање од њега нисам прекршио правила форума. Да ти је написао да вл. Атанасије прима паре да ради против Артемија, био би банован, али о научницима свако сме да пљује и то је онда различито мишљење. Не будимо лицемерни и размажени као деца, него отворено разговарајмо као одрасли људи!

Подели на овим сајтовима

Јусто, па ти мислиш да стварно неко има стрпљења и времена да понавља све то? Нека мало овај лик оде на те теме и пречешља пре него што упадне овде као с Марса и почне да лупа глупости, па ме још инквизиторски пропитује свашта о мојим уверењима. Врло добро знаш да се не ради о различитом мишљењу. И ти си пре само пар постова написао да си библијски креациониста. Ја се с тим највероватније не слажем потпуно (мада нисам сигуран шта тачно под тим подразуимеваш), па нисам видео да сам игде ишта увредљиво, а још мање подсмешљиво о теби написао.

Али овај је мало другачији од тебе. Теби је увреда што му се ја подсмевам, а нису увреда ове лажи и бљувотине о научницима? Еј бре, прво лаже да је научник и лаже о том уговору. А онда лупета о томе како сви ми ћутимо због некаквих пара? А где су те паре? Појма магарац не зна какав је заиста жвот већине научника било где у свету и о каквим се одрицањима ради (на жалост, не само финансијским, ту је још и најмањи проблем). Ако чак и имају неке новце, у питању је мали број људи и само пар најразвијенијих земаља и то јако касно у каријери. Разни менаџери само за првих пар година обрну више него 95% научника за цео живот. И теби смета што му се ја смејем, чак и после свега што сам написао на ове теме, а не смета ти овакво вређање. Вређање ти је, дакле, само форма. Е видиш, мени није, имам мало другачије погледе на комуникацију и међуљудске односе. Ако ти сметам, бануј ме одмах, али немој тако да ми се обраћаш јер нисам дете и ништа мање од њега нисам прекршио правила форума. Да ти је написао да вл. Атанасије прима паре да ради против Артемија, био би банован, али о научницима свако сме да пљује и то је онда различито мишљење. Не будимо лицемерни и размажени као деца, него отворено разговарајмо као одрасли људи!

Брате уопште ми не сметаш нити сам ти дао опомену, нити те имам намеру бановати. Само сам ти скренуо пажњу да је боље да покушаш смиреније реаговати на неке људе и то из разлога што те баш ценим, а не зато што ми сметаш. Да није тако не бих похвалио твоје наступање на тој теми на верујем. Дакле управо јер имаш потенцијала да пишеш разумљиво и аргументовано добро је онда да пишеш и смирено. Понекад слично реагујеш као аквилио сувише лично на плану дискусије о еволуцији, па тако је њему малте не свако вређање када се неко противи његовим ставовима о еволуцији. Није то добро писање, јер ето баш ти ја кажем први да си ме добро замислио на оној теми "животиње пре пада".

Иначе када сам рекао да сам библијски креациониста, то значи да не испитујем цитате из књиге постања нити их доказати и побити кроз науку, него вером стојим да иза постанка света стоји Божији промисао и то ми је довољно. Научни креационизам сам одавно одбацио, а са ТЕ сам од скора пажљив и покушавам да је што боље разумем а да не дођем у конфликт са предањем Цркве. На крају ако не будем могао прихватити ТЕ једноставно ћу остати на библијском креационизму, тј простој вери да је Бог створио све и не упуштатити се у дубље анализе ионако нам то знање о постанку света не кључно за спасење.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Иначе када сам рекао да сам библијски креациониста, то значи да не испитујем цитате из књиге постања нити их доказати и побити кроз науку, него вером стојим да иза постанка света стоји Божији промисао и то ми је довољно.

Amin!

Justo, ovaj poslednji post si lepo napisao.

Izvini ako sam bio malo grub prema tebi, nije bilo namerno...

Подели на овим сајтовима

Imas ih na stotine hiljda samo treba pogledati i nauciti nesto.

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html

Sto se tice tvojih pitnja. Da ima ih u svim vrstama i savrseno se poklapa sa ranije mapiraonim evolucionim

granama filogenetskog stabla.

Ti si prevazišao sam sebe. Tvrdiš nešto što ni sami evolucionisti više ne tvrde! Darwin prvi se je nadao da će se te karike vremenom pronaći, a bivalo je sve gore po tom planu. Npr. gde ti je karika za kita? On je sisar jelde? Išla riba na kopno, pa opet nazad u more?

Ili arheopterix koji se pominje na tom linku, pola ptica pola reptil? A niso mogao da pročitaš da su u tim istim slojevima bili pronašli i već potpuno razvijenu pticu? I kako je onda arheopterix mogao ovoj da bude preteča?

Šta reptil je sneo jaje i iz jajeta se pojavilo nešto sa perjem i krilima i kanđama što je slabo letelo? A to je upravo ono što ti i ja govorim (pa i sami evolucionisti), DA PRELAZNIH KARIKA NEMA!

Ali evolucionisti bas tvrde da postoje zato sto jednostavno postoje. Mozes se uveritri u to ako malo prelistas

taj link ili ako posetis neki od velikog broja muzje da vidis sam te prelazne forme ili karike kako ti zoves.

Ne bih da te vredjam ali ti ovde demonstriras katastrofalnu neobavestenost.

Подели на овим сајтовима

Vidi, koliko sam ja zapazio, kod raznih kreacionista ima baš onoliko gluposti koliko ih možeš naći i u raznim teorijama zavere, što opet ne dovodi do zaključaka, da su baš zbog njih sada sve teorije zavere netačne? Jelde? Jel bilo paljenje Reichstaga od strane Hitlera, pa Gleiwitz itd.

C-Decay je dokazan i izmeren sa više od 16 različitih metoda. I kad drugo i sam sam naučnik, pa kada dođem do nekog otkrića, više puta se je desilo, da sam morao da ćutim, politički to nisam smeo da objavim... jer gubim posao, a tako mi piše i u ugovoru! So, welcome to the club of grown-ups!

Drugo, u nauci će uvek biti više nepoznanica nego poznanica. Svaki novi odgovor rađa 10 novih nepoznatih pitanja. Ako me neko pita kako je moguće da je taj omotač postojao ili da je Matuzalem živeo 969 godina, ja kažem da je mogao tako da živi, i da je taj omotać mogao da postoji. Kako? Sa ovim današnjim zakonima ovoga sveta to je nemoguće dokazivati, i pošto verujem, mene to ni ne briga kako, jer mi je davno postalo jasno da je ovaj život prekratak a moj mozak premali da bi mogao sve tajne da pohvata u sebe i shvati. Ali to je druga priča. Međutim zna se šta se ovim zakonima ovoga sveta danas može dokazivati i to je ono što je ovde presudno, kada govorimo jeli čovek zaista stvoren ili je nastao od majmuna.

To je ono što je sa ontološkog stanovišta najvažnije kod ove rasprave. Jer nikako nije isto da li je Adam stvoren ili je on evoluiran majmun!

Da naucnice samo sto pracenjem i procavanjem ovih danasnjih zakona i mehanizam mi vrsimo dve stvari projekciju buduceg ponasanja tih istih mehanizmaa i reprojekciju ponasanja tih mehanizma u proslosti. Iz reprojekcije je jasno da ne samo da nije bilo nikakavih "drugacijih" zakona pre potopa nego globoalnog potopa nije bilo uopste.

Подели на овим сајтовима

Samo jedan paradoks. Po toj teoriji evolucije dakle do Adama na zemlji je carevala smrt, jer je samo tako moglo doći do kao razvitka ljudske rase. I kako onda da je to bilo DOBRO [καλά λίαν], jer sve što je Bog (po Pismu) stvorio bilo dobro? Kako je mogao Bog stvoriti smrt? Katastrofa! facenew22222222

Ta sta kazes.

Znaci da bi bilo ko bio pravoslavni hriscanin mora da porice cinjenicu da na planeti zemlji postoje izuzetno

velike kolicine uglja i nafte.

Постављена слика

Постављена слика

P.S Knjiga koju si postavio je prepuna gluposti i lazi. Jedna od njih je tvrdnja da ne postoji dokumentovan slucaj o tome da gravitaciona sila kreira zvezde. A samo teleskob habl je zabelezio nekoliko desetina slucajeva.

Подели на овим сајтовима

Brate moj, ne znam kako da ti pomognem. Da veruješ, pre bih rekao da ne. Možda u nešto veruješ, ali to nema veze sa verom Svetih Otaca i pravoslavljem. Ako si inoveran, respect i greengrin, veruj ušta hoćeš, uči koga hoćeš, meni to ne smeta! A da si obavešten, nisi.  

Taj link koji si mi poslao očito ni sam nisi dobro čitao. Prođi još jednom do arheopteryxa i kitova, o.k.? Pa se spusti do šakoperke itd.

O kakvim muzejima ti govoriš, amazing?! facenew22222222  Muzejima revolucije, ateizma (SSSR) ili darvinizma? Da li je tebi poznato koliko eksponata su morali iz tih muzeja da smaknu jer su bili mlađe karike po datiranju (atomski sat) starije od onih mlađih i obrnuto?

Ne bilo ti zapoveđeno ni teško, ali pročitaj knjigu od sv. Timoteja. Pa ćemo on dotaći se i Discovery-ja...  dada

Подели на овим сајтовима

Нажалост отац Тимотеј покушава да покаже да су воде изнад свода могле да буду један омотач водене паре око земље који се сручио на земљу у виду кише за време великог потопа.

Омотач водене паре макар и мале дебљине, направио би велики притисак на атмосферу да људи просто не би могли да живе на земљи због високог притиска, а температура на земљи би порасла као испод стакленог звона таман да се реш испечемо.

Hm. Dobro razmišljaš! Međutim, da si pročitao barem Genezu, (1.Mz 1.6.), video bi da taj omotač nije izmišljotina o. Timoteja. (Vidi i 1.Mz 7.11, 1.Mz 6,17).

Posle potopa dolazi do velike promene klime. Npr. prvi put počinje da pada kiša! Pa se pojavljuje duga, što je pre nije bilo.

Pritisak je bio drugačiji, mnogo veći. To se i pripisuje tome da je čovek mogao da živi i po nekoliko stotina godina. (Čak danas na Kavzaku žive do 130 i kusur godina). Npr. kada su paradajz stavili u gasne komore i povećali pritisak, paradajz je izrastao i do 2 metra! Itd.

Ali samo čitaj Timoteja, pa ćemo onda preći na jaču literaturu!  facenew22222222

Ako moze malo detaljnije o tome sta je sprecavalo kruzenje vode u prirodi. Sta je sprecavalo isparavanje

vodenih povrsina i ponovno vracanje istih u tecno stanje.

P.S Ne znam da li su te obavestili ali efekat duge uopste nije vezan za kisu.

Подели на овим сајтовима

Znaci da bi bilo ko bio pravoslavni hriscanin mora da porice cinjenicu da na planeti zemlji postoje izuzetno

Neverovatno koje nabuloze ti pišeš. Jesi li ti svestan gluposti koje valjaš? Pogledaj za početak dokumentarac A Crude Awakening, pa ćemo onda dalje o nafti i uglju, može?

Подели на овим сајтовима

Brate moj, ne znam kako da ti pomognem. Da veruješ, pre bih rekao da ne. Možda u nešto veruješ, ali to nema veze sa verom Svetih Otaca i pravoslavljem. Ako si inoveran, respect i poklon, veruj ušta hoćeš, uči koga hoćeš, meni to ne smeta! A da si obavešten, nisi.  

Taj link koji si mi poslao očito ni sam nisi dobro čitao. Prođi još jednom do arheopteryxa i kitova, o.k.? Pa se spusti do šakoperke itd.

O kakvim muzejima ti govoriš, amazing?! :229229229:  Muzejima revolucije, ateizma (SSSR) ili darvinizma? Da li je tebi poznato koliko eksponata su morali iz tih muzeja da smaknu jer su bili mlađe karike po datiranju (atomski sat) starije od onih mlađih i obrnuto?

Ne bilo ti zapoveđeno ni teško, ali pročitaj knjigu od sv. Timoteja. Pa ćemo on dotaći se i Discovery-ja...  prstgore

Kakve veze ima SSSR sa celom pricom sta truckas unakrst i okolo??? Covece postoje na stotine hiljada prelaznih formi dokumentovanih slikanih, snimljenih fizicki opipljivih. Ali treba se imati i malo pameti pa sve to ukapritati ne moze neko da ti uliva znjanje u glavu.

P.S Ja sam pravoslavni hriscanin. A sveti oci. Pa ovo su naucna pitanja a oni su u svoje vreme priznavali

nauku tadasnjeg vremena za koju danas znamo da je operisala sa pogresnim empirijskim podatcim.

Подели на овим сајтовима

Neverovatno koje nabuloze ti pišeš. Jesi li ti svestan gluposti koje valjaš? Pogledaj za početak dokumentarac A Crude Awakening, pa ćemo onda dalje o nafti i uglju, može?

Kakvi sad crni dokumentarci. Ako pre coveka nije bilo umiranja danas ne bi postajlo ovoliko nafte i uglja.

Jako jednsotavna koncept ko zna da sabere 2+2 shvatice i ovu cinjenicu.

Подели на овим сајтовима

....

Ja se u te stvari kontam samo povrsno tako da pokusavam da posytavim pitanja koja bi mogla da daju neki logican odgovor tj da logicki prihvatim to ili ne. Ta "pozicija" koja se poklapa na 14 mesta me zanima. Da li ljudski genom se poklaa po tome ili cemu slicnom sa jos nekom zivotinjskom vrstom  ili samo sa majmunima.

A drugo pitanje bi bilo zna li se od cega zavisi ta "poziocija"? Od vremena nastanka ili sta znam sada da ne lupam bez veze?

I da li tih poklapanja ima i kod drugih vrsta? Izmedju dve zivotinjske vrste a ne cioveka i neke druge zveri...

Broj retrovirusnog materijala na istim pozicijama raste sto su dve psomatrane jedinke hronoloski blize  jedna

drugoj na filogenstksom stablu.

Evo grafickog objasnjenja

Подели на овим сајтовима

Hm.

Ako pre coveka nije bilo umiranja danas ne bi postajlo ovoliko nafte i uglja.

Pogrešno tumačenje. Pre Pada nije bilo umiranja, a posla pada je bilo. Za nastanak uglja i nafte je potrebna katastrofa, inače organski materiali oksidiraju i ne dolazi do ugljenisanja. Isto važi i za fosile.  A ti ionako znaš da Potopa nije bilo? Pa dobro gde si ti to pronašao, u kom Svetom Pismu? U kom katehizisu?

A sveti oci. Pa ovo su naucna pitanja a oni su u svoje vreme priznavali

nauku tadasnjeg vremena za koju danas znamo da je operisala sa pogresnim empirijskim podatcim.

Pa dobro, da li ti veruješ, da su Sveti Oci bili nadahnuti Duhom, da je njima bila dana poznaja Istine? Zar ti misliš da njima ništa nije bilo Otkriveno? A to su krupne stvari! Prvorodni greh, stvaranje Adama su, bato moj, osnove.. to nisu tako beznačajne stvari u teologiji.

Covece postoje na stotine hiljada prelaznih formi dokumentovanih slikanih, snimljenih fizicki opipljivih. Ali treba se imati i malo pameti pa sve to ukapritati ne moze neko da ti uliva znjanje u glavu.

Nema bato... nema..., uhvati literaturu u ruke, trk u biblioteku.

Sve te forme što navodiš su zasebne vrste, baramin, stvorene od Tvorca, izumrle (najverovatnije) u Potopu.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...