Jump to content

ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАТИ!!!

Оцени ову тему

Бартендаз

Препоручена порука

Апсолутно иста реакција и од мене :drugarstvo:

0212_rolleyes

al ovo je najzesce:

Obavezno mora da se procita?Meni je to prodrmalo veru,evo ne znam gde se nalazim sad!!!Ne preporucujem onima sto nisu jaki u veri i sto nisu strucni!!!!!!!

:drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

• Одговори 56
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Немојте тако, сад ће човек да се исфура и оде са форума јер га исмијавамо, није у реду.

Добро, јесу питања смијешна људима који живе у Цркви, али вјерујте да има много људи који не живе литургијски и који немају ни основне информације. Просто то је производ друштва у којем живимо.

Бартендаз, ако си озбиљан занемари ово што се другари мало шале и настави са питањима.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Полако пре него што кренете са исмевањем!Јер овде је ваш брат који хоће нешто да научи,а Ви се смејете,срамота!

Даље Србски језик је најстарији на свету,Грци су од Срба постали писмени од Срба,о томе говори србска азбуковица,где сваки знак у грчком алфабету нема значење.Срби нису уопште дошљаци већ су староседеоци,Срби су били Спартанци.О Србима пишу и Кинези,кинески цариник каже :Срби су нас нападали 30 и 30 ноћи?Даље:Од кад су отишли Хуни,Срби су се осилили,има их много и снажни су!То су многи подаци који говоре о Србима,а све ту то чињенице које кад би довели са људима који ово трвде не би могли да докажу супротно.Па је и логично да као најстарији језик то буду пре свега наша имена.

Немојте више да ме усуђујете него ми дајте конкретне чињенице.

Ово причам јер не разумем неке ствари.

Ми смо заједно били са ватиканом од 4 до 7 века шта се све измењало у односу на оно што нам је остављено?

Како може бивши патријарх Павле да има Унуке?Његов положај не сме ваљда да му то дозвољава?

Да али као доказано је да само људи имају душу,па се мисли на регенерацију људи  0212_rolleyes

Гдје је "доказано" ишта? Душу (психу) имају и животиње,

људи се разликују по томе што имају виши ступањ свијести, конкретно слободну вољу,

нису условљени инстинктивним реакцијама и обрасцима понашања.

Као кад човека и пса нпр.измере пред смрт човек је смањио телесну килажу 21 грам?Мада то и није битно толико!

"А један од ученика његових, кога Исус љубљаше, бјеше наслоњен на наручје Исусово."

А шта је наручје ако је не знам   :drugarstvo:

И само да кажем не пљујем по ником него ми само требају одговори,али чињенице,а не неке причице :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

То што се смеју довољно говори о њима,не о мени,ето толико о оном уздизању изнад других  0212_rolleyes .Ја знам и више него довољно за моје године о мојој вери.Овде је питање што су ово питања која постављам као да их поставља овај ко је ово писао?И треба ми мишљење неког паметног,а не неког умишљеног који неће да помогне него истиче себе!Опуштено не погађа ме то,него са изненађен само,нисам очекивао овако јадне одговоре од појединих.

Подели на овим сајтовима

Наручје јесте простор у којем се налази твој отац, брат, мајка, друг итд. кад их загрлиш.

Кад загрлиш рођака којег ниси дуго видио јел то исто као да ти неко "сједи у крилу".

Мико, твој проблем јесте што си се накупио гомиле нетачних информација на рубу научне фантастике,

које су толико непровјерене, неприхваћене и на крају крајева заиста небулозне да заиста није чудо

што се људи смију.

Те теорије да су "срби народ најстарији" нису прихваћене ни на једном универзитету,

и искључиво служе маторим намазаним људима да задаре коју кинту пред пензију

јер се на сајмовима продају као алва (народ воли кад га чешеш по ушима).

Словени су користили једну врсту рунског писма, а словенска глагољица настаје након мисије светих равноапостолних Кирила и Методија, иначе Грка, који су грчки алфабет прерадили за словенски језик.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Добро сад ћу мало озбиљније.

Бернандез, потребно ја да знаш да је рогоња стално подметао и стално подмеће хиљаде прича које ће на овај или онај начин саблазнити људе и удаљити од истине.

Препоручујем ти овај текст:

Св. ЈОВАН Шангајски и Санфранциски

КАКО СВЕТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

ПОШТУЈЕ МАЈКУ БОЖИЈУ?

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/Presveta.htm

Ту има детаљно описано којим клеветама су нападали Пресвету Богородицу кроз векове. Нема директне везе са овим текстом који си ти поставио. Али мене је утврдио да се не штрецам много око оваквих тесктова који су тебе узнемирили. Врло је корисна за читање. Надам се да ће ти користити... 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Ја знам и више него довољно за моје године о мојој вери.

Вјеруј ми да не знаш, што си већ показао.

- Исус није имао жену

- "љубљени ученик" из Јеванђеља је Апостол Јован

- учење о реинкарнацији није православно него секташко

- приче о томе да је човек "лакши" ниси учио у школи ни на медицинском факултету

него си прочитао у новинама и гледао у филмовима, дакле информације из свијета забаве и медија

итд итд.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Наручје јесте простор у којем се налази твој отац, брат, мајка, друг итд. кад их загрлиш.

Кад загрлиш рођака којег ниси дуго видио јел то исто као да ти неко "сједи у крилу".

Мико, твој проблем јесте што си се накупио гомиле нетачних информација на рубу научне фантастике,

које су толико непровјерене, неприхваћене и на крају крајева заиста небулозне да заиста није чудо

што се људи смију.

Те теорије да су "срби народ најстарији" нису прихваћене ни на једном универзитету,

и искључиво служе маторим намазаним људима да задаре коју кинту пред пензију

јер се на сајмовима продају као алва (народ воли кад га чешеш по ушима).

Словени су користили једну врсту рунског писма, а словенска глагољица настаје након мисије светих равноапостолних Кирила и Методија, иначе Грка, који су грчки алфабет прерадили за словенски језик.

Не не,то су само приче од Немачке школе,исто као и ватиканске које хоће да униште Србе,светосавски национализам итд..искрено ти предлажем да не нападаш тако људе,јер су све то чињенице,нико не може да оповргне то што причају.Румуни су нпр.писали средином 19 века азбуком?Значи били су Срби?Врло је лако да се докаже ко је шта и ко је ко?Питање је да ли неко жели да се докаже то,јер онда ће сви народи да испадну смешни.Боље да не расправљамо о томе,не знамо ни ти ни ја баш много о томе   0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Дечко, овде си дошао да поставиш питања о основама вјере и ми ти одговорили.

Барем се држи вјере а те квази-историјско-геополитичке теме чувај за себе.

Истини за вољу, дјелује као да ниси ишао у школу него сво знање црпио из паранаучних и парапсихолошких емисија на тв Палма.

Јеванђеље по Томи јесте фалсификат, као и већина небулоза на оном блогу. Знам барем двадесет бивших адвентиста, баптиста, јеховиста који су тако измијењали милион религија па на крају направили неки свој "треће око" коктел небулоза којима трују људе. Ради се о томе да је искуство Цркве старо два миленијума, и не може ни теоријски нечија лична памет да се ставља на равну част и постане преко ноћи ауторитет у тумачењу (а да не причам о склоности кривљења превода св.Писма и измишљању чињеница)

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Ја знам и више него довољно за моје године о мојој вери.

Вјеруј ми да не знаш, што си већ показао.

- Исус није имао жену

- "љубљени ученик" из Јеванђеља је Апостол Јован

- учење о реинкарнацији није православно него секташко

- приче о томе да је човек "лакши" ниси учио у школи ни на медицинском факултету

него си прочитао у новинама и гледао у филмовима, дакле информације из свијета забаве и медија

итд итд.

Нисам ја ништа показао.Погрешно сте разумели,ја верујем у Бога и у Исуса Христоса.Али само сам поставио питања који су ови људи поставили..погрешно сте разумели!

А има нека питања која не разумем и то питам и нема ништа лоше у томе.Човек су стално учи!

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу да си дошао овде, а не тамо код тих што се умисле да су пророци па сами дају "тумачења" препуна фалсификата правећи некакве њу ејџ "колаже".

Ајде редом, постављај питања а ми ћемо се трудити да ти кажемо шта Православље учи о томе што питаш.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Значи били су Срби?

ma jeste, po tebi su svi narodi potekli od Srba....

jel mislis da je i Adam je bio Srbin?  Just_Cuz_19

Научници кажу да је Адам био црнац.А верујем да смо међу најстаријим народима,али немам времена да се бавим таквим историјским питањима,јер данас се брате од тога не живи :))

Дечко, овде си дошао да поставиш питања о основама вјере и ми ти одговорили.

Барем се држи вјере а те квази-историјско-геополитичке теме чувај за себе.

Истини за вољу, дјелује као да ниси ишао у школу него сво знање црпио из паранаучних и парапсихолошких емисија на тв Палма.

Јеванђеље по Томи јесте фалсификат, као и већина небулоза на оном блогу. Знам барем двадесет бивших адвентиста, баптиста, јеховиста који су тако измијењали милион религија па на крају направили неки свој "треће око" коктел небулоза којима трују људе. Ради се о томе да је искуство Цркве старо два миленијума, и не може ни теоријски нечија лична памет да се ставља на равну част и постане преко ноћи ауторитет у тумачењу (а да не причам о склоности кривљења превода св.Писма и измишљању чињеница)

Нисам дошао,него се ето убацило у ово непотребно.

Ето други пасус ми помаже.Ви кад сте градили веру није вам све ишло подмазано,имате намерно као што је рекла ивана за рогоњу да је свуда,и треба ми ваша помоћ,не знам зашто ме нападате,кад не нападам никога,само сам поставио питања?   dada

Иначе Евгеник свака част за-На Косову До Године!

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу да си дошао овде, а не тамо код тих што се умисле да су пророци па сами дају "тумачења" препуна фалсификата правећи некакве њу ејџ "колаже".

Ајде редом, постављај питања а ми ћемо се трудити да ти кажемо шта Православље учи о томе што питаш.

Па знаш како нема ничег посебног што ме занима,осим оног што сам написао.Сад сам решио та питања.Само ме занима како је бивши патријарх могао да има унуке?Ето за то сам радознао  Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...