Jump to content

Сaопштење САСинода поводом активности монаха Артемија- 16. децембар 2010

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја имам једног познаника који је велики вјерник, једино што користи лаке дроге, вара жену, туче се по кафанама, претјерује са алкохолом, не пости никад и не буди се на Литургију, али каже да је велики вјерник и инсистира да је он члан православне цркве. То што не поштује црквене прописе, не прима попа у водицу, слави посну славу на мрсу и не иде на литургију, он не види као велику препреку у свом чланству у спц.

srcee gringrin :drugarstvo: 1405_love

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 172
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ја имам једног познаника који је велики вјерник, једино што користи лаке дроге, вара жену, туче се по кафанама, претјерује са алкохолом, не пости никад и не буди се на Литургију, али каже да је велики вјерник и инсистира да је он члан православне цркве. То што не поштује црквене прописе, не прима попа у водицу, слави посну славу на мрсу и не иде на литургију, он не види као велику препреку у свом чланству у спц.

А може овако:

Ја имам једног познаника који је велики вјерник, једино што користи лаке дроге, вара жену, туче се по кафанама, претјерује са алкохолом,  пости све постове , буди се на Литургију, али каже да је велики вјерник и инсистира да је он члан православне цркве.  Поштује црквене прописе, прима попа у водицу, слави посну славу у посту и  иде на литургију, он не види као велику препреку у свом чланству у спц.

Подели на овим сајтовима

Тачно тако , нико није крив док се кривица не докаже...тако је у свакој правној држави....

Само се још понегде доносе пресуде без доказане кривице...и без права на одбрану

Pa zar nije Sabor doneo odluku Neso? Odluku o krivici ili ne. Ili mislis da u Saboru Srpske Pravoslavne Crkve sede ljudi koji nisu u stanju da rasudjuju? Mislis li da od ostalih nasih Episkopa  bas ni jedan medju njima nema koji je bio u stanju da shvati ili opradva ili stane na stranu Artemija? Mislis li da je takvo njihovo stajaliste posledica nesposobnosti shvatanja cinjenica ili sta drugo?

Ja bih mogao da kazem da ima Artemije pravo, ima sigurno dosta onih koji su ga voleli i vole ali da je barem jos neko od Episkopa stao na njegovu stranu. Ovako, brate, realno, da li je logicnije i razumnije prihvatiti da je jedan, u ovom slucaju Artemije, onaj koji gresi. Jer sa druge strane bi imao situaciju da tridesetak Srpskih Episkopa ili nije u stanju da razume neke jednostavne stvari (sto je budalastina) , ili da ti isti Episkopi , ali svi imaju neki poseban pik na Artemija i zele da ga se rese ( takodje budalastina).

Ekumenizam?Papisti?Izdajnici Pravoslavlja? Tek je to mnogo gore od budalastine. Pa ti ne mozes naci medju crkvenim srbima (naglasavam crkvenim, koji poste, pricescuju se itd) trideset onih koji bi izdali, prodali ili sta znam uradili Pravoslavlju a kamoli Episkopi, koji su vise vremena proveli u molitvi i postu nego sto ti ili ja imamo godina. Ljudima koji imaju Vere, znanja, mudrosti i koji su vodili nasu Crkvu kroz period komunizma kada je retko ko od nas ulazio u crkvu. I sada u takve ljude se sumnja, sumnja se u njihovun odluku, sumnja se u odluku njih svih ali se istina jednog prihvata kao apsolutna.

I tu dolazimo do jednostavne logike. Ne mogu "svi" bas da pogrese, budu u zabludi, budu izdajnici ili sta znam sve ne. Pa brate nasao bi se  barem jos jedan posten medju njima da stane na Artemijevu stranu.

A ako mislis da to nije slucaj , da medju svim Srpskim Episkopima nema ni jedan posten, onda brate mi Srbi ne bi trebali ni da postojimo. Ako ni medju duhovnim vodjam, Episkopima nema postenih ljudi kakvi li smo mi ostali?

Подели на овим сајтовима

I tu dolazimo do jednostavne logike. Ne mogu "svi" bas da pogrese, budu u zabludi, budu izdajnici ili sta znam sve ne.

koliko je samo ljudi na trgu, skupljeno, mnogo stvarno.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdukgTP6Y__qsSHDjG9uV5-KYH1RcJInBsOUZxatpvbTRdwwVS6g

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

I tu dolazimo do jednostavne logike. Ne mogu "svi" bas da pogrese, budu u zabludi, budu izdajnici ili sta znam sve ne.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdukgTP6Y__qsSHDjG9uV5-KYH1RcJInBsOUZxatpvbTRdwwVS6ghttp://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZrAXyqjKUW6dewC-4KXiKqKWxNdvn5waDM6m6q5wzhwCponpO-_4PHouI

Не треба тражити грешку у Сабору на основу чега би се судило је ли или није у праву Сабору, мада јесте. Било је и Сабора који су грешили, па тако условно можемо рећи, ајде нека је и овај погрешио и нека је све и један епископ у криву, артемијево понашање и његових присталица сведочи о томе да они нису у праву. А како они нису у праву, онда не може бити и да Сабор није у праву, па то значи да Сабор јесте у праву. 

Артемије својим понашање, показује да није у праву, и то је уствари логична ствар.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdukgTP6Y__qsSHDjG9uV5-KYH1RcJInBsOUZxatpvbTRdwwVS6g

Ova masa ljudi je ovde dosla povedena propagandom a ne na osnovu rasudjivanja o cinjenicama. Jedno je ovo a sasvim druga stvar sesti za sto po saslusati jednu stranu, pa drugu i na osnovu toga doneti neki sud. Anglosaksonci imaju porotu na primer i samo jednoglasna odluka porote moze nekoga osuditi ili osloboditi. A porotnici su ljudi slucajno izabrani koji zadovoljavaju neke kriterijume (nisu osudjivani ili slicno), a zamisli tek Sabor Episkopa. Svako moze da pogresi ali stepen verovatnoce varira.

I jos nesto. Ovde na fotografiji ih ima stvarno puno ali nisu "svi" ovde.

Подели на овим сајтовима

ма дај, о чему причамо више.

аман, епитимије за вернике који стају уз монаха Артемија и арамбашку дружину без приче.

ко да њих ионако брига за Цркву, Синод, Сабор и Патријаршију, него се фурају на непослушање, непричешћивање, манихејства и сличне демонштине.

ајде војско, имај кичму и реци чија си.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10533.0.html

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ми овде причамо о томе да сабор и синод не раде НИШТА и да се МРЗЕ међусобно, па кад већ они не раде НИШТА и кад се МРЗЕ онда се и ми гурамо, свако са својим мишљењем и острашћеношћу.

Подели на овим сајтовима

Ми овде причамо о томе да сабор и синод не раде НИШТА и да се МРЗЕ међусобно, па кад већ они не раде НИШТА и кад се МРЗЕ онда се и ми гурамо, свако са својим мишљењем и острашћеношћу.

брате,не мрзи се нико ,то су мало потешке речи...
Подели на овим сајтовима

• Гости

Ако један за другог кажу да нечастиви говори из њих и да не могу да се договоре око литургије и још се преко разних прогласа препиру, па нису они као ја и моја жена.

Подели на овим сајтовима

И на васељенским саборима се жустро расправљало.

Можда неко и може да стекне утисак да је мржња у питању али мислим да ипак није тако.

Подели на овим сајтовима

• Гости

На васељенским саборима су заседали светитељи, испосници, бесребреници, подвижници, послушни претходним саборима,оци који су на литургијама виђали Духа Светог како силази на Свете Дарове.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...