obi-wan Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Нисам преводио. Написао сам. И мислим да, ако се сакупимо, можемо да завршимо и вечерњу и јутрењу... Evo, ja sam jos prosle god. sastavio neki tropar, da prilozim... Za cele sluzbe nem` bas iskustva u pisanju, ali ocu da pomognem ako nesto mogu... Tropar sv. Pavlu Srpskom (gl. 3.): Buduci pastir jaganjcima Hristovim/ stado Njegovo dobro napasao si/, kao jagnje nezlobivo si proziveo/ i prestavio se Jagnjetu i Pastiru u Dan radosni/, raduj se Pavle prepodobni/, pohvalo i uteho roda nasega/, Hristu Bogu moli se/ za spasenje dusa nasih. Moguce je da su potrebne izvesne ispravke da bi bilo pevljivije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Свака част antics i obi wan :bla: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Свака част antics i obi wan :group111: 0304_smile4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Нисам преводио. Написао сам. И мислим да, ако се сакупимо, можемо да завршимо и вечерњу и јутрењу... Evo, ja sam jos prosle god. sastavio neki tropar, da prilozim... Za cele sluzbe nem` bas iskustva u pisanju, ali ocu da pomognem ako nesto mogu... Tropar sv. Pavlu Srpskom (gl. 3.): Buduci pastir jaganjcima Hristovim/ stado Njegovo dobro napasao si/, kao jagnje nezlobivo si proziveo/ i prestavio se Jagnjetu i Pastiru u Dan radosni/, raduj se Pavle prepodobni/, pohvalo i uteho roda nasega/, Hristu Bogu moli se/ za spasenje dusa nasih. Moguce je da su potrebne izvesne ispravke da bi bilo pevljivije... А постоји ли неко правило, или ти сам бираш који ће глас да буде? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Koliko mi je poznato ne postoji neko pravilo, mislim da je to vise stvar inspiracije, a jos je vazno da se i duzina texta prilagodi samoj melodiji... Recimo, 3. glas je vrlo prikladan za malo duze textove, dok je npr. 8. kao idealan za krace... Naravno, ni ovo nije neko pravilo, ali je zgodno da se o tome vodi racuna... Ja sam licno izabrao ovde 3. glas jer je u tom glasu i tropar sv. Dimitrija, koji je moja slava, a inace je kao glas medju troparima malo redje zastupljen... algabacaju "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Mozda nije cudo,bas pravo,ali za mene jeste... Dok sam bila u bolnici zbog preteceg spontanog pobacaja,na odrzavanju trudnoce,sanjala sam kako neko hoce da mi ubije dete,na kraju tog sna mi je dosao p. Pavle i rekao mi da mi niko nece ubiti dete i da ne brinem. Izmedju te i prve trudnoce imala sam dva spontana pobacaja. Posle nekoliko dana sam izasla iz bolnice i moja trudnoca je tekla normalno. na kraju smo dobili Georgija malog drekavca...eto... 1317_womens Da i zato je postojao predlog da se Georgije zove Pavle 0442_feel "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Eeeeee....ali Georgije se zove zbog jednog dela price koji nisam ispricala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Eeeeee....ali Georgije se zove zbog jednog dela price koji nisam ispricala... 0212_rolleyesOnda mora da nam ispricas i taj deo jednom "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука