Jump to content

ПРВО ЧУДО ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

Препоручена порука

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Тропар св. Павлу Српском (гл. 8.): Правилним управљањем истине Божије / узвисио се јеси, архипастире, / и животом својим благу вест си сведочио;/ као велик молитвеник пред Господом, // преподобни Павле, Божији угодниче, моли (Га) да спасе душе наше.

Ko je pisao tropar?

Подели на овим сајтовима

Тропар св. Павлу Српском (гл. 8.): Правилним управљањем истине Божије / узвисио се јеси, архипастире, / и животом својим благу вест си сведочио;/ као велик молитвеник пред Господом, // преподобни Павле, Божији угодниче, моли (Га) да спасе душе наше.

upodobio se tvojoj rijeci Logose predvjecni,zato nas njegovim molitvama spasi i pomiluj. klapklap :)

Подели на овим сајтовима

Предивно, стварно предивно... Наш патријарх стварно гледа на све нас и моли се драгом Богу за нас... Он је за многе од нас и док је био жив био прави Светац. Моли се Праведниче за нас грешне и недостојне! Амин Боже дај!

Подели на овим сајтовима

Kad razmisljam o upokojenom patrijarhu Pavlu

prosto i da hocu da nadjem neku sumnju u to

da se upodobio Hristu nemogu jer je i nema.

sa strahoposhtovanjem izgovaram njegovo ime

jer svaki put kad izgovorim Pavle imam osecaj Zivoga Boga

jer Pavle je cini mi se samo to i zeleo da se vidi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Eво написаћу вам о овоме што сам вам горе напоменуо.

Моја колегиница из школе иначе атеиста , испричала ми лично овај догађај!

У оне дане када су били Дани жалости , када на ТВу нису ништа приказивали сам о + Патријарху ,

изнервирала се како нема шта друго да гледа само о + Патријарху и каже ми заиста нисам ништа друго рекла ни ти размишљала о  + Патријарху , само је тако љутито одреаговала како неможе ништа друго да гледа.

Одмах те ноћи док је спавала каже ми :

" сањам ти ја као идем у Саборну цркву , долазим испред ковчега и крстим се да га пољубим , и како прилазим њему да му руку пољубим у том тренутку + Патријарх је померио руку , отворио очи , устаје из ковчега почео да ме напада и грди - зашто сам се онако понашала према њему , ја сам се уплашила , одмах сам побегла из цркве и у том тренутку сам се и пробудила , сва сам била у зноју колико је био убедљив сан!  Прве речи што сам изговорила после буђења биле су ми - заиста је Свети човек! "

То је од прилике овако било , заита је убедљива прича једне атеисте !

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иначе чуо сам и за још један случај , исто се десило у том периоду дог га још нису сахранили , како је неком Лесковачком брачном пару ( мислим да су Лесковчани ) , помогао да разреше неки њихов породични проблем , + Патријарх им се јавио у сну и рекао им како и шта то треба да ураде .

Они су то тако урадили  и решили су тај проблем!

Подели на овим сајтовима

U novinama je bilo: Dok je mogao i odlazio u Rakovicu,srela ga je jedna zena koja je molila Boga da joj podari porod.

Patrijarh je blagoslovio i posle toga je zacela.

Novine su izasle posle upokojenja naseg Patrijarha Pavla.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Ko je pisao tropar?

Ne znam, cini mi se da ga nadjoh bas skorije na nekom od foruma... :(

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

У тренутку спуштања Патријарховог светог тела у гробницу на фотографији се јасно види исијавање светлости у пределу главе Његове Светости. БОГ НАМ ЈЕ ПО МИЛОСТИ СВОЈОЈ ЈЕ ДАРОВАО ЈОШ ЈЕДНОГ МОЛИТВЕНИКА ПРЕД СВОЈИМ ПРЕСТОЛОМ. СЛАВА ТЕБИ, ГОСПОДЕ!

ДА БУДЕМО ЉУДИ БОЖЈИ, ИЗАБРАНИ...

СВЕТИ ОЧЕ ПАВЛЕ, ТИ ПРЕД ХРИСТА СТАНИ!

Подели на овим сајтовима

Служба преподобном Павлу Стојчевићу

на великој вечерњи

стихире на Господи воззвах

глас 4.  Као светионик засјао си над земљом отпалом (од вере), као епископ, икона Христова. Разједињене си уједињавао, пројавивши мудрост великог апостола истог имена. Благодаћу својом си сујете стада ти покајавао, преподобни Павле, зато славимо успомену твоју.

У време опасно и време претешко као пастор мудрошћу си тешио стадо Христово, а неверне добротом си пребратио. Верно служећи Богочовеку Оцима си следовао, и предавши себе Цркви пут Спаситељев си следио. Зато и сада пред Престолом моли за нас који чувамо успомену твоју.

У теби засија лик анђелски зарно и предивно. Као прави монах Христов ти си се показао, Павле преподобни, клиру и миру светило. Скромни, пун љубави и незлобиви Павле, моли Христа Бога да нас спасе.

Павле подвижниче, Павле преподобни, Павле Богом умудрени, миром који ти је Господ даровао из обиталишта блажених умудри и нас да останемо људи, а нељуди никада.

Спаситељ Живи у светима својим, и ти си се, миротворни архијереју, удостојио да живих по Христу – не по себи, већ Христос у теби. Зато, као великоименит пред Господом, моли Га за оне који те поштују.

Христос у Коме су све службе сабране и Који све службе дарује, добром службом те је увенчао. Јер као пастир добро и предстојатељ Цркви себе си предао. Истом ревношћу и исто усрдно моли и за оне који чине успомену твоју.

Слава: глас 6. Дело твоје миротворно васелену је задивило, Павле пуни смирења. Небеса се радују када се браћа измирују и када скупа сваку животну бригу остављају. Павле преподобни, отпалих обратитељу и заблуделих исправитељу, моли Христа Бога да и нас грешне управи.

И ниње: глас исти Пресвета Богородице, преблагословена заступнице, оних који Те поштују ходатајице, материнским Твојим загрљајем нас заштити, Ти која јеси већ у будућности. Као Мајка Благог, за бригу мајчинску знаш, ти ју утеши и молитвено пред Престолом Тројице нас заступај.

Крстобогор. Свенатриљавајућа Богоматеро, која си гледала Сина Твога за спас свих људи распетог, и удостојена утехе Васкрслог, као превеликоименита заступај нас и заступањем Твојим спаси.

На литији

Глас 1. Ходите, браћо, запевајмо песму Христу Богу и прославимо угодника Божијег, Павла. С краја на крај васелене слави га Црква и сви радосно кличу: Слава ти, Христе Спаситељу и вечни Првосвештениче, слава и теби, Павле, Божији угодниче.

Стиховње стихире

Глас 6. Претрпео си понижења и добар слуга остао, слижио Христу скрушено и трпељиво. И ево, небеса се отворише и Павле уђе у славу са сваким смирењем. Послишност Богу приносећи, светлошћу себе си увенчао, и тога ради са апостолом истоименим пред примраком Славе Престолне стојиш, и молимо те, моли за нас.

Слава: глас исти Памте чада твоја успомену твоју, огрејана речима твојим и утехом из њих. И рукодеља твоја још нам сведоче, велики Христов делатниче, о сведочењу твоме Спаситеља људи. Умоли Га, преподобни, да опрости маловерју нашем.

Ево идеје, братијо! Дајте да завршимо предлог службе светом Павлу... А ако је неко од вас имао бољу оцену из ЦСЛ-а, може и да преведе...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Mozda nije cudo,bas pravo,ali za mene jeste...

Dok sam bila u bolnici zbog preteceg spontanog pobacaja,na odrzavanju trudnoce,sanjala sam kako neko hoce da mi ubije dete,na kraju tog sna mi je dosao p. Pavle i rekao mi da mi niko nece ubiti dete i da ne brinem.

Izmedju te i prve trudnoce imala sam dva spontana pobacaja.

Posle nekoliko dana sam izasla iz bolnice i moja trudnoca je tekla normalno.

na kraju smo dobili Georgija malog drekavca...eto... crvenilo

Slava Bogu i hvala.  Dragi naš patrijarhu Pavle moli Boga za nas grešne.  :229229229:

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

@antics

Odlicno, iz koje si sluzbe ovo prevodio?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Нисам преводио. Написао сам. И мислим да, ако се сакупимо, можемо да завршимо и вечерњу и јутрењу...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

И ајооој, тек сад видим колико сам куцаћих грешака направио... Срамота...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...