Jump to content

Тетоваже

Оцени ову тему

Препоручена порука

Можда не тражи цуру? Можда је уствари ово његово понашање исто као у песми Малолетница? МОжда само не жели себи да призна неке ствари, па зато напада жене?

Ti se i dalje nadaš odgovoru? :D

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Gde piše da treba da se krsti sa tri prsta?

Прочитај катихизис Православне Цркве, моја топла препорука.

А ти мени реци сада о тетовирању.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Naravno, u daljem razgovoru se pridrzavajte teme... 0703_read

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Ayla

Стварно си ме :( , да тајиш то од нас и то још потенцијалних клијената :)

Шалим се мало, али би заиста волео да видим твоје радове или ако имаш сајт, може и на пп, ако нећеш да се рекламираш :)

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

@Ayla

Стварно си ме :( , да тајиш то од нас и то још потенцијалних клијената :)

Шалим се мало, али би заиста волео да видим твоје радове или ако имаш сајт, може и на пп, ако нећеш да се рекламираш :)

Што неће да се рекламира? Вазда онај ко црта нешто качи то по сајту!

Ако имаш коју слику својих радова, Ајла, окачи, волим увек да видим добру тетоважу, иако нисам у фазону да се тетовирам.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Shvatićete zašto, osim crteža koji su bili jedno vrijeme postavljeni, mojih tetovaža nema ovdje, niti će ih biti.

Ali sam raspoložena da odgovorim na bilo koje pitanje, vezano za tattoo i piercing trend.

Ja od skoro nemam mogućnost da odgovorim na pp, pa sve što vas bude interesovalo, evo teme za to :) 

Подели на овим сајтовима

@Nebojš.a

А зашто није у духу Цркве?

Јер забрањено? Где пише нешто о тетовирању?

Jeste zabranjeno u Starom Zavetu. Ima jedna zapovest ali se ne secam sada napamet, morao bih da potrazim.

Sto se tetovaze tice ima jedna zanimljivost. Kod nekih starijih zena i muskaraca Katolika u BiH postoji istetoviran krst na desnoj ruci. Jedan frata je ispitivao odakle taj obicaj i pronasao da su ljudi tetovirali svojoj deci krst na ruku da ih tTurci nebi uzimali kao danak u krvi.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Jeste zabranjeno u Starom Zavetu. Ima jedna zapovest ali se ne secam sada napamet, morao bih da potrazim.

Sto se tetovaze tice ima jedna zanimljivost. Kod nekih starijih zena i muskaraca Katolika u BiH postoji istetoviran krst na desnoj ruci. Jedan frata je ispitivao odakle taj obicaj i pronasao da su ljudi tetovirali svojoj deci krst na ruku da ih tTurci nebi uzimali kao danak u krvi.

Једино је добро што смо ми у Новом, а не у Старом Завету :)

Има, али се не односи на тетовирање као тетовирање, већ обележавање робова, колико ми се чини.

Мислиш на ово?

Не ударајте на себе никаквих белега. Ја сам Господ! 3 Књ. Мојсијева, 19, 28

orthodoxlighthouse

Подели на овим сајтовима

Има, али се не односи на тетовирање као тетовирање, већ обележавање робова, колико ми се чини.

Мислиш на ово?

Нема то никакве везе са робовима.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Мислиш на ово?

Ima jos nesto ali bih morao da trazim a to je dosta citanja po zakonima koje ne volim da citam. I da to se ne odnosi na robove. 

Ja sam rekao da ima nesto sto pise u SZ. Slazem se da nismo u SZ nego u NZ ali ima dosta toga sto crkva preuzima iz SZ. Jednom sam imao prilike da o tome i razgovaram sa nekim uglednijim teolozima i kazali su da o tome nema nista kod otaca.

Uglavnom meni je to kao i sve drugo po sistemu apostola Pavla:sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Shvatićete zašto, osim crteža koji su bili jedno vrijeme postavljeni, mojih tetovaža nema ovdje, niti će ih biti.

Ali sam raspoložena da odgovorim na bilo koje pitanje, vezano za tattoo i piercing trend.

Ja od skoro nemam mogućnost da odgovorim na pp, pa sve što vas bude interesovalo, evo teme za to :)

Evo mene. 

Imam jednu, biće ih još.

Na kojim se mestima rad najmanje menja? Mislim na to da bledi, rasteže se zbog menjanja kože ili skuplja. 

Osim lopatice, to je već zauzeto :D

Konkretno sam zainteresovana za vratne pršljenove, rebra, ručne zglobove i prednju stranu butina.

Kada sam pitala jednog tattoo majstora u mom gradu, koji važi za najboljeg, reče mi da je jedino lopatica ,,sigurna''. 

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Evo mene. 

Imam jednu, biće ih još.

Na kojim se mestima rad najmanje menja? Mislim na to da bledi, rasteže se zbog menjanja kože ili skuplja. 

Konkretno sam zainteresovana za vratne pršljenove, rebra, ručne zglobove i prednju stranu butina.

Kada sam pitala jednog tattoo majstora u mom gradu, koji važi za najboljeg, reče mi da je jedino lopatica ,,sigurna''. 

Ja imam na desnoj ruci nekoliko slova vec 35 godina i izgledaju kao da su juce napravljena. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Evo mene. 

Imam jednu, biće ih još.

Dobro je rekao, mada bih dodala tome i unutrašnju stranu butina, sakroilijačni dio, nadlaktice...

Slaba njega pri zarastanju, sunčanje i trenje devastiraju tetovažu.

Najgori izbor za tattoo su šake, stopala i zglobovi. Tetovaža se gubi i razliva.

Подели на овим сајтовима

Једино је добро што смо ми у Новом, а не у Старом Завету

Uopste ne ulazeci u ovu temu, jer me i ne zanima - ali ova sama recenica ti je katastrofalna, da znas.

Novi zavet nije antipod Starom, nego njegovo ispunjenje - onaj je koren, ovaj je krosnja sa plodovima.

Nije i ne moze da bude crkven koji tako rascepljeno gleda na Pismo jednog i istog Nadahnitelja.

Seti se sta veli Hristos - "nisam dosao da ukinem, nego da ispunim"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...