Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Možda ova teme negde postoji ali ja nisam dobar u nalaženju. Dakle šta mislite da li uraditi ili ne uraditi tetovažu? Već duže vreme razmišljam. Mislim da sam pronašao i pravu tj trebala bi mi vaša pomoć oko prevodjenja Ali da li ste vi pristalice tetoviranja ili ne? Најбоље је да питаш свог духовника шта он мисли о томе. Не слушај ове новотарце. И јави нам шта је рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Brate nisam ja ni rekao da ce neko ici zbog tetovaze u pakao,vec samo da nije po duhovnicima preporucljivo. Niti kazem da je bilo koji duhovnik bezgresan,naravno da je samo jedan bezgresan a to je Isus Hrist. Poenta da sam citao od vise duhovnika dakle ne jednog,nego kod dvoje,troje a mozda i vise njih koji su odgovarajuci na pitanje mirjana o tetovazama odgovarali tako. E sad to nije sveto pismo koje mora da se postuje. Црква није статична по природи, није окамењена, није мртво слово на папиру, већ се развија и преображава не мењајући своје биће и суштину. Много тога ће у будућности, унутар усавршавајућег и спасоносноводећег црквеног Духа, изгубити пређашњи доживљај. Имамо, на пример, митарства. То "учење" је за многе духовнике, оце и па и светитеље, нешто о чијој истинитости нема збора, иако то "учење" није званична црквена доктрина нити је догматског карактера. Мислим да је поента јасна. А том момку саветујем да добро промисли о свему, да ли заиста жели то да уради или не, да ли за њега тетовирање представља искључиво спољашњи чин који је као сам по себи ослобођен било какве дубље поенте или има неку дубину и смисао. Ако после извесног и пристојног времена постоји и зрнце сумње у смисаоност тог чина, онда нека зна да он није за то и нека се не тетовира. Жедни је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 @Милан. М Иако не спорим да има истине у твојим речима у вези са "жестоким момцима", убеђен сам да је, у контексту онога што сам нагласио у претходним постовима, твоја констатација сувише радикална али и поједностављена и да представља не објективни већ субјективни поглед на нешто што многи доживљавају другачије од тебе. А том момку саветујем да добро промисли о свему, да ли заиста жели то да уради или не, да ли за њега тетовирање представља искључиво спољашњи чин који је као сам по себи ослобођен било какве дубље поенте или има неку дубину и смисао. Ако после извесног и пристојног времена постоји и зрнце сумње у смисаоност тог чина, онда нека зна да он није за то и нека се не тетовира. Разумем шта желиш да кажеш, штавише ове коптске тетоваже су ми симпатичне и драго ми је да си их поменуо. Али када погледаш те људе у очима им видиш да нису од овог света и да нису ни мало налик нама. Што се тиче мистичне дубине и вишег смисла, нећеш наћи ни једног истетовираног нашег човека или жену који ће ти признати да се истетовирао, јер просто жели да украси своје тело. Сви они имају неки дубљи смисао. А можда и имају, али желе да скрену пажњу на то. Једино су ми лепе ЈНА тетоваже, остало је пинк. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Разумем шта желиш да кажеш, штавише ове коптске тетоваже су ми симпатичне и драго ми је да си их поменуо. Али када погледаш те људе у очима им видиш да нису од овог света и да нису ни мало налик нама. Што се тиче мистичне дубине и вишег смисла, нећеш наћи ни једног истетовираног нашег човека или жену који ће ти признати да се истетовирао, јер просто жели да украси своје тело. Сви они имају неки дубљи смисао. А можда и имају, али желе да скрену пажњу на то. Једино су ми лепе ЈНА тетоваже, остало је пинк. Да ли ће неко признати или не, тотално је небитно...искусном оку не може промаћи из којих побуда је неко нешто урадио и да ли између његове речи, његове тетоваже и начина живота стоји знак еквиваленције или не...и све ти је јасно. Копти су људи са свим врлинама и манама као и ми, брате. Понављам, наша субјективна мерила ништа не значе у животима милиона и милиона других хришћана или нехришћана...тако и ово моје...можда некоме значи, можда не. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 А том момку саветујем да добро промисли о свему, да ли заиста жели то да уради или не, да ли за њега тетовирање представља искључиво спољашњи чин који је као сам по себи ослобођен било какве дубље поенте или има неку дубину и смисао. Ако после извесног и пристојног времена постоји и зрнце сумње у смисаоност тог чина, онда нека зна да он није за то и нека се не тетовира. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 facenew22222222 Meni si ti brate doneo misao da si ti vec svojim ucescem i pojavljivanjem na ovom forumu itekako tetovirao Hrista u svom svojem bicu. Nadam se da te nikad nece proci ta besplatna blagodat za koju ja samo mogu duboko u sebi i u najtisoj noci da se molim , jer mi nedostaje vise nego vazduh. Takodje spomenuo bi i dekija divnog mladog momka kojeg sam upoznao.(blizanci ste ) Милан Ракић and Жедни је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Meni si ti brate doneo misao da si ti vec svojim ucescem i pojavljivanjem na ovom forumu itekako tetovirao Hrista u svom svojem bicu. Nadam se da te nikad nece proci ta besplatna blagodat za koju ja samo mogu duboko u sebi i u najtisoj noci da se molim , jer mi nedostaje vise nego vazduh. Takodje spomenuo bi i dekija divnog mladog momka kojeg sam upoznao.(blizanci ste ) Znaš malopre kada mi neko rekao da ću izgubiti blagodat sa kojom sada kao šašav trubim svima o Hristu jako sam se uplašio. To nikako ne želim Ali mislim da nam je ona data sa razlogom i ciljem da osetimo Božije prisustvo. Iako je izgubim ako se trudim, i živim po načelim dobra jednoga dana ću je ponovo dobiti. Bože hvala ti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 meni se jedino religijske ne svidjaju(+lobanje itd). http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Znaš malopre kada mi neko rekao da ću izgubiti blagodat za kojim sada kao šašav trubim svima o Hristu jako sam se uplašio. To nikako ne želim Ali mislim da nam je ona data sa razlogom i ciljem da osetimo Božije prisustvo. Iako je izgubim ako se trudim, i živim po načelim dobra jednoga dana ću je ponovo dobiti. Bože hvala ti... То је Иван Илић рекао да је то благодат када новајлија свима досађује причом о својој вери. Изгледа да не разликује мисионарење од досађивања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 meni se jedino religijske ne svidjaju(+lobanje itd). Овако нешто? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 @Solomon kad rekoh ne svidjaju,mislila sam vise na to da mi je nekako neumesno tetovirati religijske motive(ako malkice preterah izvinjavam se) ne znam drukcije da objasnim. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Najbolja ideja za sad za tetovažu Срђан Шијакињић and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 Možda ova teme negde postoji ali ja nisam dobar u nalaženju. Dakle šta mislite da li uraditi ili ne uraditi tetovažu? Već duže vreme razmišljam. Mislim da sam pronašao i pravu tj trebala bi mi vaša pomoć oko prevodjenja Ali da li ste vi pristalice tetoviranja ili ne? Апостол Павле то лијепо каже у својој Првој Посланици Коринћанима: "Не знате ли да сте храм Божији и да Дух Божији обитава у вама? Ако неко разара храм Божији, разориће њега Бог; јер је храм Божији свет, а то сте ви" (1. Кор 3, 16 - 17) Тетоважа скрнави храм Божији и не приличи православном хришћанину да се тетовира, па то био Крст, Анђео Божији или чак Христос са Богородицом! Ако неко разара храм Божији, разориће њега Бог! Страшне ријечи... Жедни је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука