Evgenik Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Епископу је забрањено да унутарцрквене спорове рјешава ван Црквеног Суда и Сабора, односно да правду тражи од световних судова под пријењом рашчињавања: Правило 104 Картагинског сабора: "...Установљује се, да буде лишен црквене части сваки онај, који буде тражио од цара, да му се какав његов посао разабира пред световним судовима; буде ли пак тражио од цара епископскога суда, нека му се то не запречи..." Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 кад човек отпадне од вере крене да верује у морал, а кад и од морала отпадне крене да тражи правду ...Znaci pravda ne valja?Pravedni sudija... Ne uskrati pravde... itd. ми се спашавамо по милост Божјој, а не правди, јер ако правду желиш сви бисмо били погубљени грехом по свим тачкама Закона.Бог је праведни Судија, ал каква је то правда кад се отпалима од Закона милост даје у виду опроста и обожења? размисли чиме се може оправдати човек, ако не до вером својом? а размисли и о овом: 4. А ви кад имате тужбе за ствари овог света, узмете за судије оне које у цркви не броји нико ни у шта! 5. На срамоту вашу говорим: зар нема међу вама ниједног мудрог који може расудити међу браћом својом? 6. Него се брат с братом суди, и то пред невернима! 7. И то је већ врло срамно за вас да имате тужбе међу собом. Зашто радије не трпите неправду? Зашто радије не прегорите штету? 8. Него ви сами чините неправду и штету, па још браћи! Коринћанима посланица прва, глава 6 нема једног светитеља који је трпео неправду, па и од целе Цркве, а да је радио овакве ствари које ради монах Артемије. Кољивари, сви до једног светитељи у свом напору да приближе свету Тајну причешћа свима вернима, једни су од оних који су били клеветани, прогоњени, лишавани чина и одлучивани од Цркве због клевета неправедних, па су касније враћени сви на места где су били, враћени и међу епископе Цркве после. чак и свети Серафим Саровски, међу њима, је био одлучен на једно време и све што је урадио било је да престане да чита акатист Богу Оцу а не да подиже епархије и верне на ноге и против Цркве, Синода и сабора. а какав је то човек Серафим наспрам човека Артемија? А род је духовни љубав, милост, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера, кротост, уздржање; на то нема закона. Галатима посланица, глава 5, стих 22-23 а не разбојништва, крађе, каменовања, отимање цркава, пркос Сабору, Синоду и свима који су против. по делима се познају и плату су своју примили. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 кад човек отпадне од вере крене да верује у морал, а кад и од морала отпадне крене да тражи правду ...Znaci pravda ne valja?Pravedni sudija... Ne uskrati pravde... itd. ми се спашавамо по милост Божјој, а не правди, јер ако правду желиш сви бисмо били погубљени грехом по свим тачкама Закона.Бог је праведни Судија, ал каква је то правда кад се отпалима од Закона милост даје у виду опроста и обожења? размисли чиме се може оправдати човек, ако не до вером својом? а размисли и о овом: 4. А ви кад имате тужбе за ствари овог света, узмете за судије оне које у цркви не броји нико ни у шта! 5. На срамоту вашу говорим: зар нема међу вама ниједног мудрог који може расудити међу браћом својом? 6. Него се брат с братом суди, и то пред невернима! 7. И то је већ врло срамно за вас да имате тужбе међу собом. Зашто радије не трпите неправду? Зашто радије не прегорите штету? 8. Него ви сами чините неправду и штету, па још браћи! Коринћанима посланица прва, глава 6 нема једног светитеља који је трпео неправду, па и од целе Цркве, а да је радио овакве ствари које ради монах Артемије. Кољивари, сви до једног светитељи у свом напору да приближе свету Тајну причешћа свима вернима, једни су од оних који су били клеветани, прогоњени, лишавани чина и одлучивани од Цркве због клевета неправедних, па су касније враћени сви на места где су били, враћени и међу епископе Цркве после. чак и свети Серафим Саровски, међу њима, је био одлучен на једно време и све што је урадио било је да престане да чита акатист Богу Оцу а не да подиже епархије и верне на ноге и против Цркве, Синода и сабора. а какав је то човек Серафим наспрам човека Артемија? А род је духовни љубав, милост, радост, мир, трпљење, доброта, милост, вера, кротост, уздржање; на то нема закона. Галатима посланица, глава 5, стих 22-23 а не разбојништва, крађе, каменовања, отимање цркава, пркос Сабору, Синоду и свима који су против. по делима се познају и плату су своју примили. Lepo objasnjeno. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Разумем ја брата Нешу...знам како сам се и ја осјећо једно време након рашчињења Артемија Питање за тебе Нешо: Јел и даље идеш у канонске храмове или идеш код Артемија на литургију? Идем и у храмове у својој епархији а идем и на Архијерејске које служи владика...ево баш сам се малопре вратио из Љуљака ! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Значи, дуалиста? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Знаш и сам да је владика Артемије прихватио такву саборску одлуку иако се са њом није слагао....и провео је пар месеци у манастиру Шишатовац као умировљени епископ....али појединцима ни то није одговарало пошто је народ са разних страна хрлио сваке недеље и празника у манастир да би био са својим владиком. Да сад не помињем какви су све актови и претње од стране Синода стизале на адресу владике...па забрана свештенодејства..итд Владика би и даље био у Шишатовцу да неком то није одговарало...а знамо коме ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Crkva kao i svaka druga institucija treba da pod hitno raščini i odluči Artemija Radosavljevića . Ne razmem navrat na nos su skinuli čin episkopa a sada ga trpe i ćute . Budi muško reci mu brate ti si šizmatik parvi eparhiju,patrijašiju ako hoćeš i vaseljensku Crkvu doktor si teologije pa znaš šta činiš ali beži od mene ostavi me idi svojim putem ja ću svojim . To je problem naše Crkve nemamo prave ljude spremne da se žrtvuju do kraja da ako upru prstom da i osude i kazne .Ili da ćute doveka . To je to niti jesu niti nisu ni sami ne znaju šta su . I Sabor nije postupio kako treba jer se ne oglašava po pitanju liturgija u Ljuljacima a svi znamo kako je postupio Artemije . Kažem vam narode Srpski ostali smo obezglavljeni ,zato je neophodno izvršiti pritisak na sinod ili da Artemija osude ili da mu vrate čin i Eparhiju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Crkva kao i svaka druga institucija treba da pod hitno raščini i odluči Artemija Radosavljevića . Ne razmem navrat na nos su skinuli čin episkopa a sada ga trpe i ćute . Budi muško reci mu brate ti si šizmatik parvi eparhiju,patrijašiju ako hoćeš i vaseljensku Crkvu doktor si teologije pa znaš šta činiš ali beži od mene ostavi me idi svojim putem ja ću svojim . To je problem naše Crkve nemamo prave ljude spremne da se žrtvuju do kraja da ako upru prstom da i osude i kazne .Ili da ćute doveka . To je to niti jesu niti nisu ni sami ne znaju šta su . I Sabor nije postupio kako treba jer se ne oglašava po pitanju liturgija u Ljuljacima a svi znamo kako je postupio Artemije . Kažem vam narode Srpski ostali smo obezglavljeni ,zato je neophodno izvršiti pritisak na sinod ili da Artemija osude ili da mu vrate čin i Eparhiju E bas zato je on za mene Cika Marko. Trenutno najveci jeretik u Srbiji. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 E bas zato je on za mene Cika Marko. Trenutno najveci jeretik u Srbiji.ово највише сведочи о теби, на страну што нисам фан Артемија. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Знаш и сам да је владика Артемије прихватио такву саборску одлуку иако се са њом није слагао....и провео је пар месеци у манастиру Шишатовац као умировљени епископ....али појединцима ни то није одговарало пошто је народ са разних страна хрлио сваке недеље и празника у манастир да би био са својим владиком. Да сад не помињем какви су све актови и претње од стране Синода стизале на адресу владике...па забрана свештенодејства..итд Владика би и даље био у Шишатовцу да неком то није одговарало...а знамо коме ! Питам те имали догматског разлога што је Артемије напустио СПЦ, односно није у јединству са својим Патријархом (сигурно не спомиње Патријарха...то и сам знаш)?Каква је разлика између Артемија и Акакија?По мени Акакије има веће право да се одвоји, јер он отворено тврди да је СПЦ у јереси. Па ако смо у јереси, онда је ок, нека иде. Али Артемије никада није рекао да је СПЦ у јереси а напушта је...то је велики гријех. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Знаш и сам да је владика Артемије прихватио такву саборску одлуку иако се са њом није слагао....и провео је пар месеци у манастиру Шишатовац као умировљени епископ....али појединцима ни то није одговарало пошто је народ са разних страна хрлио сваке недеље и празника у манастир да би био са својим владиком. Да сад не помињем какви су све актови и претње од стране Синода стизале на адресу владике...па забрана свештенодејства..итд Владика би и даље био у Шишатовцу да неком то није одговарало...а знамо коме ! Znači neko ga je naterao da upada u manastire? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Знаш и сам да је владика Артемије прихватио такву саборску одлуку иако се са њом није слагао....и провео је пар месеци у манастиру Шишатовац као умировљени епископ....али појединцима ни то није одговарало пошто је народ са разних страна хрлио сваке недеље и празника у манастир да би био са својим владиком. Да сад не помињем какви су све актови и претње од стране Синода стизале на адресу владике...па забрана свештенодејства..итд Владика би и даље био у Шишатовцу да неком то није одговарало...а знамо коме ! Испоставило се да је повиновање бившег владике Артемија најпре Синоду, а онда Сабору било ултимативно, тј трговачки, а не ради мира у Цркви. Да је њему било стало да мира, он би данас био један умировљени епископ у неком манастиру жељно дочекавши да се поново посвети монашком идеалу живота. Све његове присташе натерао би да остану послушни Цркви, и евентуално ако би сматрао да је његово умировљење акт завере који је опасан по Цркву, могао је да се оглашва налик његовом учитељу кога већ сад се види нимало није испоштовао, св.Јустину Ћелијском, који је критиковао учешће Београдске Патријаршије у ССЦ али никад се није одвајао од своје Цркве. Остало је требао да препусти Духу Светоме. Дакле није Артемије никоме сметао у Шишатовцу, него он једноставно није имао мира, јер то његово повиновање значило само повиновање док он не буде враћен на трон ЕРП. Када је видио да нема од тога ништа и да је за новог епископа ЕРП одређен в.Теодосије његово обећање да га нико неће натерати да кида Хитон Господњи, и жеља да у Цркви влада мир, пала је у воду, јер је био битан само његов интерес и онда је кренуо са својом свитом да хајдучим методама врати тобож поредак у ЕРП, а остало је је већ тужна историја...проглашавање епархије РП као васељенске, и позивање људи да му се приклоне ко жели као истинском пастиру и учитељу... Зар је достојно да један "светитељ" затражи од људи да му се приклоне као истинском пастиру? Није достојно, то је срамотно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 E bas zato je on za mene Cika Marko. Trenutno najveci jeretik u Srbiji.ово највише сведочи о теби, на страну што нисам фан Артемија. No problem. Ja sam najgori covek na svetu.Ali ne rugam se hristu i ne rusim svoju crkvu. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 E bas zato je on za mene Cika Marko. Trenutno najveci jeretik u Srbiji.ово највише сведочи о теби, на страну што нисам фан Артемија.No problem. Ja sam najgori covek na svetu.Ali ne rugam se Hristu i ne rusim svoju crkvu.ма ко ти је то рекао 0110_hahaha 0205_whistlingако га Христос и Црква за сад трпе, што не и ти? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Првослав Написано Децембар 31, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 31, 2010 confused 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Ево, коначно је незванично објављено да нови покрет, односно нова хришћанска деноминација окупљена у личности в.Артемија носи име "ваистину истинска црква", односно скраћено ВИЦ. Основи догматике ВИЦ-а леже у тези да је ВИЦ окупљен у личности монаха Артемија, да је основа духовног живота пркошење, противљење и супротстављање свима и свему, те да се бладогат излива само на оне који тврде да се благодат излива само на њих јер су "ваистину прави" док сви остали леже у паду и прелести. Најближа "црква" ВИЦ-у је СИЦ "српска истинита црква", будући да су настале на сличан начин, као ултра-турбо-гига-мега ревновање које ови остали из Патријаршије и Сабора нису знали да цијене, јер су сматрали да није лепо да бабе крштавају народ на савском кеју кад већ имају свештеници за то. Бабе из СИЦ-а су замериле да је количина благодати реципрочна количини употребљене воде, те да се њихов духовник крстио на Нилу и да сад има благодати више него Ђердапска електрана. ВИЦ још увек признаје крштења Православнима, тако да се њихови чланови од осталих разликују по артемицентричном еклисиолошком устројству, те заклињању на верност Артемију до мере да неки кажу за њих да су много више "артемићани" него Хришћани, поготово откад су неки од њих открили да је Христос био јевреј и да је непрестано причао о љубави, па закључили да је и он био само још један од тих њу-ејџ фолираната а не "прави ребнитељ". confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> "Да сви једно буду,као ти Оче,што си у мени и ја у теби,да и они у нама једно буду да свијет вјерује да си ме ти послао"(ЈН 17 гл-21 стих) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука