Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Они нису у јединству са званичном СПЦ...то је јасно и то и они не споре....али су у јединству са Православном Црквом,са Светим оцима..са учењем Православне Цркве ! Дакле, јасно је да су раколничка секта, и да као све секте сматрају да су само они правовјерни, а да је остатак свемира у заблуди? И сад је то шта? Нека посебна новокомпонована "црква" која обухвата планету, и која има једног Епископа - папу самодршца? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Нису и не треба да буду у јединству са екуменистима јер као што написа Преподобни Авва Јустин Ћелијски екуменизам је свејерес ! Каква контрадикторност...па Ава Јустин је био у јединству са СПЦ и није ни помишљао да је напусти. Артемије не напушта СПЦ због екуменизма већ због жаљењем за Епархијским троном, зар не? Ако је екуменизам разлог, што се није одвојио годинама пре? Пре смо били активни у ССЦ, имао је веће аргументе да напусти СПЦ него данас. Екуменизам јесте свјерес, али онај женевски :cheesy2: Ух...грдно се вараш ! Сада си ме тотално разочарао.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Бато, ко год ти да разложан и јак аргумент, он те разочара, не контам. Није јуче настао некакав нови екуменизам, било га је итекако и кад је Артемије био у Сабору, али је дигао револуцију тек кад је остао без чина и пара. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Нешо, мени бар не можеш налепити етикету паписте, јер сам знаш моје оштре ставове. Али сам реалан. Зар није требао ради Цркве и рода да трпи неправду?Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Али људски грех је опасан, поготово када човјек умисли да је он једнако истина. Није ту крив Артемије толко, криви су они који од њега праве идола, и то је утицало на све ово...људи су говорили Артемију "ви сте једина истина, за вама идем и у пакао ако треба итд"...те ствари су утицале на одлуке Артемија, нажалост. И ја волим Артемија, али жалим шта је себи дозволио. Ако морам да бирам између СПЦ и Артемија- бирам СПЦ без дилеме, јер је и Ава Јустин изабрао СПЦ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Разумем ја брата Нешу...знам како сам се и ја осјећо једно време након рашчињења Артемија :cheesy2: Питање за тебе Нешо: Јел и даље идеш у канонске храмове или идеш код Артемија на литургију? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Нешо, мени бар не можеш налепити етикету паписте, јер сам знаш моје оштре ставове. Али сам реалан. Зар није требао ради Цркве и рода да трпи неправду?Зар није могао бити умировљени Епископ у манастиру Шишатовцу и да тамо пише књиге, вјерујем написао би врло душекорисна дјела. Али људски грех је опасан, поготово када човјек умисли да је он једнако истина. Није ту крив Артемије толко, криви су они који од њега праве идола, и то је утицало на све ово...људи су говорили Артемију "ви сте једина истина, за вама идем и у пакао ако треба итд"...те ствари су утицале на одлуке Артемија, нажалост. И ја волим Артемија, али жалим шта је себи дозволио. Ако морам да бирам између СПЦ и Артемија- бирам СПЦ без дилеме, јер је и Ава Јустин изабрао СПЦ. Амин. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Како није, колико схватам ти се надаш да ће Артемије са екипом да групно направи "трансфер" типа у Московску патријаршију, Атинску архиепископију или гдје већ, и на тај начин остане дио Васељенске Православне Цркве. међутим, то није тако једноставно, поготово што се ради о једном рашчињеном Епископу, свако ко би га примио би тиме оповргао поштовање једног помјесног Сабора, и дословно изазвао међуправославни раскол, што је дефинитивно немогуће. Слаба му вајда. Непослушне монахе неће нико у манастир, акамоли Епископе. Ниси ме схватио...нисам то мислио и сигуран сам да се тако нешто неће десити...уосталом зашто би владика Артемије напуштао своју Цркву ? Па шта му друго преостаје ако ће да служи "архијерејске литургије" у Цркви која му не признаје статус епископа? Опет је важно питање на које нема одговора - да, наравно да помиње друге "православне архијереје и патријархе" - али питање је, ког конкретног патријарха преосвећени спомиње? Еклисиолошки, једини прави излаз би му био да се покаје и прихвати одлуке СА Сабора - у супротном, СИГУРНО га неће примити ни једна канонска помесна Црква. Тако, остали би му само тзв. "старокалендарци" - али, ту би прво ваљда морали да га "крсте" - па да га "замонаше" - па да га, поново, проведу кроз канонске чинове, све до епископског - пошто они наше свете тајне, зар не, не признају? Како било, ово што Артемије себи допушта је еклисиолошки толико апсурдно, да највише личи на деменцију и нека му је Бог у помоћи. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ова тема је о тужби коли ми се чини. Значи да је одвећ оф топик. Теме које се дотичу односа Артемија и СПЦ су неке друге, даклем ако немате шта још додати по питању тужбе Артемијеве , молим да се тема закључа. Ако имате изволите, наредна три оф топика ће значити да се тема закључава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ko je Cika Marku advokat? Da pogadjam Borivoje Borovic? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Да ли је то м.Артемије враћен у ред лаика па га зовеш "Марко"? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Samo mu je jos tuzba falila... beggingpleasesmiley-1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Да ли је то м.Артемије враћен у ред лаика па га зовеш "Марко"? Ne nego glumim proroka Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Да ли је то м.Артемије враћен у ред лаика па га зовеш "Марко"? Ја се само надам да га СПЦ не избаци из Цркве...нека га пусти нека ради шта хоће, јер овако има много грехова, али и велика дјела. Неби било лијепо да човјек умре ван Цркве...а има година, неби било добро да у задњој фази свога живота буде избачен из Цркве. Исто то важи и за о. Жарко Гавриловића. Јер и старост је фактор, а неби да грешим душу...колко има људи када остаре "излапе" мало?Зато се бојим да осудимо људе неправедно, можда и нису криви. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ko je Cika Marku advokat? Da pogadjam Borivoje Borovic?Ovo je ruzno, brate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ko je Cika Marku advokat? Da pogadjam Borivoje Borovic?Ovo je ruzno, brate. A sta je tu ruzno? Boprivoje je branio i Arkana, legiju, Vilovskog... red je da mu se i pridruze ostali celnici " Istinske SPC DDR Rade Neimar" Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука