Crveni Baron Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Možda i (A,SIC) videti englesko značenje srpsko je Ali Stvarno Istinska Crkva Ili zemunski ZIPC Znaci Istinska Pravoslavna Crkva Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 А шта ако својој новој "цркви" да име СПЦ? Ко му може забранити? Има у нашој Епархији средњоевропској неколико расколничких парохија које не признају владику Константина али и даље се представљају као СПЦ...а закон их штити. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ево, коначно је незванично објављено да нови покрет, односно нова хришћанска деноминација окупљена у личности в.Артемија носи име "ваистину истинска црква", односно скраћено ВИЦ. Основи догматике ВИЦ-а леже у тези да је ВИЦ окупљен у личности монаха Артемија, да је основа духовног живота пркошење, противљење и супротстављање свима и свему, те да се бладогат излива само на оне који тврде да се благодат излива само на њих јер су "ваистину прави" док сви остали леже у паду и прелести. Најближа "црква" ВИЦ-у је СИЦ "српска истинита црква", будући да су настале на сличан начин, као ултра-турбо-гига-мега ревновање које ови остали из Патријаршије и Сабора нису знали да цијене, јер су сматрали да није лепо да бабе крштавају народ на савском кеју кад већ имају свештеници за то. Бабе из СИЦ-а су замериле да је количина благодати реципрочна количини употребљене воде, те да се њихов духовник крстио на Нилу и да сад има благодати више него Ђердапска електрана. ВИЦ још увек признаје крштења Православнима, тако да се њихови чланови од осталих разликују по артемицентричном еклисиолошком устројству, те заклињању на верност Артемију до мере да неки кажу за њих да су много више "артемићани" него Хришћани, поготово откад су неки од њих открили да је Христос био јевреј и да је непрестано причао о љубави, па закључили да је и он био само још један од тих њу-ејџ фолираната а не "прави ребнитељ". prst ka dole-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Какав је новотарац овај Артемије, најпре се жали да је држава помогла Синоду да му отму епархију, а онда његови дрвени адвокати справљају некакве тужбе где наводе да је за Артемија прекршено низ уставних одредби и људских права, а сад сам Артемије подноси тужбу правној институцији државе коју је оптуживао да је помогла његово збацивање... 4chsmu1 Какав паразитизам. И шта онда хоће ли можда тражишти евентуалну милионску одштету на рачун нанетог душевног бола? Још само то треба па да се стваро потврди изјава м.Амфилохија да са његовом главом нешто није уреду. Јер монах се заветовао на сиромаштво. Монах је онај који се одрекао овог света, који је мртав за овај свет и који живи за Царство Божије. Додуше сви су хришћани они који су умрли овом свету, својим крштењем и родили се за Царство Божије, али монах је нарочит као онај који се одриче свих земљаских удобности како би се краћим путем спремао за страшни суд Божији. Но Артемије откако је збачен из свог малог царства које је направио у епархији РП једноставно не може да покаже ниједан манир монаха који треба да га краси, од тога да се кука где ће и куда ће, од чега ће живети он и његова свита, па до тога да не може да поднесе чињеницу да више није епископ РП епархије па до тога да не може да поднесе увреде које су му јавно упућене. Ово је нарочито симптоматично с обзиром да се Артемије код његових обожаватеља декларише као "свети, свештеномучени", "паћени, разапети" "исповедник, духовник, учитељ", а он је себе однедавно прогласио "истинским пастиром" и духовним учитељем читаве васељене која је његова епархија уствари.... prst ka dole prst ka dole Да, можда ће неко да каже да је Артемије само човек, да може да греши. Наравно, свако од нас може да греши, али Артемије и сувише греши за једног "преподобног, светог свештеномученика". Зато стварно не бих више имао речи да изразим шта мислим о величини некадашњег епископа Артемије осим да ми се већ почело и гадити то његово глумљење паћеника у мученика. Монах (а он себе још сматра и епископом и истинским пастиром) који је вољан подносити тужбе земљаском суду ради душевног бола, тај се може назвати свачим осим мучеником и паћеником. Има њих који су стварно мученици и паћеници па се не парниче по земљским судовима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Има њих који су стварно мученици и паћеници па се не парниче по земљским судовима. Управо. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Има њих који су стварно мученици и паћеници па се не парниче по земљским судовима. Управо. To je страшан парадокс. Артемија његови обожаватељи држе за онога који је светлост свету, неустрашиви Христов војник, задржатељ свог зла које је снашло Цркву....а у ствари онај који на својим леђима не може да носи ни увреду која му је упућена да нешто са његовом главом није уреду.... А ово што кажеш да се његова чеда изјашњавају више као артемити него као хришћани ово је скроз тачно. Када је тамо у марту м.Амфилохије дошао у Ц.Реку да преговара са монасима о њиховом понашању, они су му се супротставили, а неки су му рекли да они са Артемијем иду и до пакла... Ето уместо да кажу да су као хришћани спремни у пакао сам са Христом, јер само Христос може да уђе и изађе из пакла, они би бре са Артемијем у пакао...такве изјаве када сам слушао довео сам се у питање да посумњам да са њима нешто није уреду са главом или да су они стварно изгубили нити као хришћани и да њихов коначан циљ у животу није задобити спасење да вечно пребивају са Господом, него им је циљ "задобити спасење да вечно пребивају" са Артемијем... 4chsmu1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 ВИЦ још увек признаје крштења Православнима, тако да се њихови чланови од осталих разликују по артемицентричном еклисиолошком устројству, те заклињању на верност Артемију до мере да неки кажу за њих да су много више "артемићани" него Хришћани Добили смо намјесника Божијег по узору на папу. 4chsmu1 хахахаха. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Па бураз, дође на исто, јер и м.Артемије и папа тврде да је њихова епархија "читава васељена", и код обојице устројство њихових заједница је базирано на њима самима. Шта ће им Сабори кад су обојица "непогрешиви и незаблудиви". Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Па бураз, дође на исто, јер и м.Артемије и папа тврде да је њихова епархија "читава васељена", и код обојице устројство њихових заједница је базирано на њима самима. Шта ће им Сабори кад су обојица "непогрешиви и незаблудиви". Откада сам ја говорио да су наши Епископи непогрешиве папе prst ka dole А ево и званично prst ka dole Углавном много сам се разочарао у Артемија, а много сам се уздо у њега. Владика Јефрем ми је сада омиљени 4chsmu1 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ма било је покушаја да исто ураде и в.Јефрему, али сва је срећа те је човек молитвен па му је Бог помогао да их прозре одмах. Он се за разлику од осталих окренуо свом монашком позиву: смирењу, послушности и наставио да ради свој посао - подиже храмове и чува ред у властитој Епархији. Своју величину је показао изјавом да може он лично да се не слаже, али да ће увијек да прихвати сваку одлуку Сабора (јер човек је Православан и исповиједа да Сабор води Дух Свети) Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ма било је покушаја да исто ураде и в.Јефрему, али сва је срећа те је човек молитвен па му је Бог помогао да их прозре одмах. Он се за разлику од осталих окренуо свом монашком позиву: смирењу, послушности и наставио да ради свој посао - подиже храмове и чува ред у властитој Епархији. Своју величину је показао изјавом да може он лично да се не слаже, али да ће увијек да прихвати сваку одлуку Сабора (јер човек је Православан и исповиједа да Сабор води Дух Свети) Ма нема, наш "босански" лоби је најбољи 4chsmu1 Он и владика Василије су цареви prst ka dole "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Ма било је покушаја да исто ураде и в.Јефрему, али сва је срећа те је човек молитвен па му је Бог помогао да их прозре одмах. Он се за разлику од осталих окренуо свом монашком позиву: смирењу, послушности и наставио да ради свој посао - подиже храмове и чува ред у властитој Епархији. Своју величину је показао изјавом да може он лично да се не слаже, али да ће увијек да прихвати сваку одлуку Сабора (јер човек је Православан и исповиједа да Сабор води Дух Свети) Злобници оптужују в.Јефрема и остале владике, у које су се поуздали да ће направти раскол и одвојити се, што ћуте тобож и да раде то из себичних разлога јер им је стало да митре. Такве паушалне оптужбе и лажи наравно могу само да изговарају они који подржавају онога који ни у сну не може да се одвоји од своје митре коју је проширио на читаву васељену. Ја би лично Јефрему имао шта да замерим, и много тога не штима унутар његове епархије, али макар је он епископ коме не могу неки дрвени адвокати и ревнитељи да лапрдају са својим нецрквеним методама "ревновања" и да га увлаче у оне играрије у које увлаче Артемија, а присуствовао сам и тим покушајима. Одајем признање и њему и в.Нинакору што нису насели на псеудоревнитељске приче, и што су у пресудном тренутку исказали еклесиолошку свест и знање да је јединство Цркве много важније, и да се унутрацкрвени проблеми морају решавати унутар Цркве, а одлуке Сабора поштовати. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Не интересују ме медијска препуцавања...углавном са овом тужбом Артемије нема никакве шансе. O.K nema sanse, ali sud bi trebao da radi svoj posao i da utvrdi da li ima osnova za tuzbu. I sta ako sud utvrdi to? Ako recimo "kurir" bude osudjen da plati odstetu Artemiju? Postići će zemaljsku "pravdu" i biće nagrađen na zemlji. Izgleda da je definitivno zaboravio, ako je ikada i znao, da onaj ko biva nagrađen na zemlji, ne dobija ništa na nebesima. Doduše, teško da će i na zemlji biti nagrađen. Strašno. Ovo je kao živi film o ljudskom padu. Treba mu ovo poslatio, istinoljubivom i pravednom: "Tko bi se od vas u sporu s drugim usudio parničiti se pred nepravednima, a ne pred svetima? Ili zar ne znate da će sveti suditi svijet? Pa ako ćete vi suditi svijet, zar niste vrijedni suditi sitnice? Ne znate li da ćemo suditi anđele, kamo li ne ono svagdanje? A vi, kad imate sporove o svagdanjem, sucima postavljate one do kojih Crkva ništa ne drži! Vama na sramotu govorim. Tako? Zar nema među vama ni jednoga mudra koji bi mogao rasuditi među braćom? Nego brat se s bratom parniči, i to pred nevjernicima? Zapravo, već vam je to nedostatak što se parničite među sobom. Zašto radije ne trpite nepravdu? Zašto se radije ne pustite oplijeniti? Nego vi činite nepravdu i plijenite, i to braću." (1 Kor 6:1-8) Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Одајем признање и њему и в.Нинакору што нису насели на псеудоревнитељске приче, и што су у пресудном тренутку исказали еклесиолошку свест и знање да је јединство Цркве много важније, и да се унутрацкрвени проблеми морају решавати унутар Цркве, а одлуке Сабора поштовати.Свакако. Владика Никанор је мени интересантан...хехе. Воли много да прича и да "паметује" али на крају ипак има разума и остаје у својој Светој Цркви. Слава Богу.То исто важи и за оца Симеона Рукумијског...и он много прича, али остао је вјеран својој Светој Цркви. Ја у те људе не сумњам и даље их готивим. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Децембар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 11, 2010 Нов сам на форуму па да и ја дам свој коментар на "хватање за КАМЕН, а не за сламку спаса" монаха Артемија. По Свештеним Канонима, мени се чини и ако се не варам, да Хришћанин ако има неких несугласица са другим Хришћанином треба да настали спор решавају у оквиру Цркве, а нипошто по земаљским судовима. Тим више ово важи за клирике па и за самог монаха Артемија. Одавде следи да је још једном прешао преко Свештених Канона и да уствари њега Црква уопште и не интересује већ нешто друго... Толико Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука