JESSY Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Предсмртна молитва светог Трифуна: "Господе Боже богова и Цару царева, Најсветији од свих светих, богодарим Ти што си ме удостојио да завршим подвиг без колебања. И сад Ти се молим, да ме се не додирне рука демона невидљивог, да ме не свуче у дубину погибељи. Него, нека ме свети Твоји ангели уведу у красна насеља Твоја, и учини ме наследником царства Твог жељеног. Прими душу моју, и услиши молитву свих оних који буду Теби приносили жртве за спомен мој; погледај на њих из Твог светог обиталишта; даруј им обилне и нетрулежне дарове. Јер Ти си једини благ и милостив Дародавац во вјеки вјеков, амин." ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Молитва за дом узнемираван злим духовима Господе Исусе Христе, Боже наш предвечни и вечно постојећи заједно са Оцем, Сине живога Бога! Ти Који се не одвајаш од Очевих недара, сишао си са небеса и постао човек да би нас ослободио до ђаволске обмане и мучења, срушио си демонску силу и дао власт Твојим ученицима и апостолима да стају на сваку змију, шкорпију, и сваку ђаволску силу. Усрдно Ти се молим, погледај на овај дом који узнемиравају зли духови и нечисте силе ђаволске. Као човекољубив, прогнај их Својом свемоћном силом и развеј их као прах по пустињама и нечистим местима, да ми – Твоји верни служитељи који живимо у овоме дому, пребивамо неповредиви у Твојој слави, јер је твоје да нас милујеш и спасаваш; Теби нека је слава, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и кроз све векове. Амин. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 Молитва покајника Господе, Ти све видиш, и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих, ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју, и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав – једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота. Да буде света воља Твоја у свему. Амин. Свети Симеон Нови Богослов Драшко, nana and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 6, 2015 Пријави Подели Написано Мај 6, 2015 Сагреших пред Небом и Тобом, Господе, Сведржитељу, и већ нисам достојан да се назовим сином Твојим, нити да погледам и видим висину Небеску од множине сагрешења својих и да изговорим Твоје Свето Име својим грешним устима. Учиних себе недостојним и Неба и земље, огорчивши Тебе, доброга Владику. Преклињем те, Господе, не одгурни ме од лица Свога и не одступи од мене да не бих потонуо и био као прах пред лицем ветра, као да ме није ни било у овоме животу. Од онога дана када сам оставио Твој Пут, доброга дана нисам имао, зато што дан проведен у гресима, макар и изгледао добар, јесте од свију дана најгори. Од сада се надам на Твоју милост, да ћеш ми дати снаге да се потрудим за своје спасење. И ево, припадам Ти, молећи се: помози ми, јер се удаљих од пута Истине. Излиј на мене множину милости Своје као на сина блуднога, зато што обесчастих живот свој, расточивши богатство благодати Твоје. Помилуј ме, Боже, и не гневи се на мене као ни на блудницу и цариника и разбојника. Они, док бејаху на земљи, бејаху од свих презрени, али Ти их, Господе, прими и учини житељима Раја сладости. Зато прими покајање и од мене, непотребног слуге Свога, јер Ти си, Господе, дошао да призовеш грешнике, а не праведнике на покајање. Теби приличи слава у векове векова. Амин. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 6, 2015 Пријави Подели Написано Мај 6, 2015 Молитва за стомакоугодника Господе, најслађо храно наша, која никада не пропадаш, него у вечном животу пребиваш, очисти слугу Твог од скверни стомакоугађања, који се сав у тело претворио и од Духа Твог отуђио, и даруј му да спозна сладост твоје животворне духовне хране, твога Тела и Крви и свете, живе и делотворне Речи Твоје. Молитва против пијанства Господе погледај милостиво на слугу Твог (име), обманутог обманом трбуха и плотског весеља. Даруј (име) да позна сладост уздржања у посту и из њега проистичуће плодове Духа Светог. Амин. Молитва за горде и развраћене Господе, научи кротости и смирењу слугу Твог, који је у ђаволску гордост пао и одганај од срца његовог мрак и бреме сатанске гордости! Молитва за злобног Господе, добрим учини овог слугу Твог, благодаћу Твојом. Молитва а среброљубивог и похлепног Благо наше нетрулежно, просвети ум и срце слуге Твог познањем великх, безбројних и несагледивих дарова Твојих, које прима од несагледивог милосрђа Твог, јер заслепљен страшћу својом он заборави Твоје дарове и Твоје богатство и учини себе убогим, будући богат благом Твојим. Стога са злобом гледа на добра слугу Твојих којима си се, о неописиво Милосрђе, на све смиловао, против моћи његове и намером воље Твоје. Скини, сведобри Владико, покривало ђаволско са очију срца слуге Твог и умекшај му срце и даруј сузе покајања и захвалности, да се не порадује непријатељ његов због њега, јер га живог учини робом своје воља, и да ге не отме из руку Твојих. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 8, 2015 Пријави Подели Написано Јул 8, 2015 https://youtu.be/HmmavtTpF6A Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 13, 2015 Пријави Подели Написано Јул 13, 2015 Блага Мајко ,благога Цара ,пречиста и благословена Богородице Маријо , милост Сина Твога и Бога нашег излиј на моју страсну душу, и Твојим молитвама упути ме на добра дела , да би остало време живота свог провео без порока и Тобом рај нашао , Богородице , Дево , једина чиста и благословена. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 19, 2015 Пријави Подели Написано Јул 19, 2015 Молитва за наше непријатеље. Господе Исусе Христе Боже наш , прими од мене недостојног слуге Твога молитву ову за непријатеље моје и наше, буди милостив према свима који нас мрзе или вређају , прогањају или муче , и немој им судити како заслужују , него по великој милости Твојој обрати их све : неверне правоверју и побожности , а верне да се уклоне од зла и чине добро - како неби нико од њих погинуо због нас , недостојних слугу Твојих . Господе милостиви ,молим Ти се особито за оне који су ме било чиме увредили или ожалостили , или ми било какво зло учинили : не кажњавај их ради мене грешнога , него изли на њих богату милост Твоју . Молим Ти се , Господе , и за оне које сам ја грешни изазвао и навео на грех непријатељства , и опрости њима и мени . Сети се Господе , да смо сви ми људи и да као људи грешимо према Теби и једни према другима ; но Ти , Боже наш , као Творац и Отац наш , милостиво нам опрости и помилуј . Амин. Молитва је преписана из Молитвеника Светога Саве. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Август 13, 2015 Пријави Подели Написано Август 13, 2015 On 8. 7. 2015. at 15:20, Ненад. рече https://youtu.be/HmmavtTpF6A Ову трећу препознах, имам је на нашем. Записана је на крају Канона Анђелу Чувару . МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ Свети Анђеле Христов, падајући ничице пред тобом, молим ти се, Чувару мој свети, који си мени грешноме дат од светога крштења, да ми чуваш душу и тело. Својом лењошћу и својим рђавим навикама, ја разгневих твоју пречисту светлост, и отерах те од себе, свим гадним делима: лажима, клеветама, завишћу, осуђивањем, прељубом, јарошћу, тврдичлуком, ненаситим преједањем, опијањем, брбљањем, рђавим и лукавим мислима, гордељивошћу, и похотљивим беснилом, имајући вољу за сваку телесну пожуду. О да зле наклоности моје, какве нема ни у неразумних животиња! Та како можеш погледати на мене, или приступити мени као смрдљивом псу? Каквим ћеш очима, Анђеле Христов, погледати на мене кад сам се ужасно заплео у одвратна дела? Та како ћу моћи да молим опроштај за своја горка зла и рђава дела, у која падам даноноћно и сваког часа? Но молим ти се, падајући ничице пред тобом, Чувару мој свети, смилуј се на мене грешног и недостојног слугу свог ( име); буди ми помоћник и заштитник од мог злог противника светим твојим молитваа, и учини ме учесником у Царству Божјем, са свима Светима, свагда, и увек и кроза све векове. Амин. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 14, 2015 Пријави Подели Написано Август 14, 2015 https://youtu.be/gXU4yjFWmQs Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 30, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2015 МОЛИТВА У ВЕЛИКИМ СТРАДАЊИМА И МУКАМА Праведни, дуготрепељиви и многомилостиви Боже, Ти си из љубави допустио ова моја страдања. Ти нас рањаваш, али и лечиш ране, Ти нас обараш и Ти нас подижеш; Ти кажњаваш своја чеда, али их смрти не предајеш. Оче небесни, као пример трпљења дао си нам Сина Твога љубљенога, да сви следимо Његов пример. Укрепи ме да идем за Њим, по овоме путу туге и да узиђем у Царство небесно. He допусти да искушења истргну реч Твоју из мога срца, да ослабе моју веру и да утуше моју молитву, да изазову нетрпељивост и да ме наведу на роптање и негодовање против Тебе. Немојме оптеретити са превеликим старадањима. Опомени се да сам прах и пепео. Укрепи моје раслабљене руке, и оснажи моја уздрхтала колена. Твоја воља је да страдам и да будем ожалошћен, али Ти ми дарујтрпљење и укрепи ме да победим зло. Претвори моју тугу у радост, моја страдања овенчајчашћу, а моје понижење са славом; Јер Ти си једини истинито укрепљење и сила раслабљених, Ти си пристаниште витланих буром, и Теби славу узносим кроза све векове. Амин. Несташна and Пг је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Октобар 30, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2015 МОЛИТВА У ТУЗИ ДУШЕВНОЈ Господе Исусе Христе, помози ми. Тешком чамотињом притиснут сам; животне невоље и искушења, и многобројне нужде и туге витлају ме и придављују; тужна је душа моја, не одвајај се од мене, Светлости Незалазна, него свагда борави у мени, јер без Тебе је - мука и невоља, а са Тобом - успокојење и радост. Свемогућом силом Својом учини да од мене побегне мрачни облак смућујућих ме мисли и нерасположења, да ишчезне јад и туга срца. Господе, нека ме не смућује бреме греховно, и нека се у Теби, Спаситељу нашем - оправдам, јер си Ти - "умилостивљење за грехе наше" (1 Јн.2,2) - пострадали на крсту ради грехова наших. Нека ме не смућују житејске невоље и напасти, световне бриге и главобоље, јер си Ти једини Добар и Човекољубив; дао си утеху верним слугама Својим, говорећи: "нећу те оставити, нити ћу од тебе одступити" (Јевр. 13,5); "може ли жена заборавити пород свој...? А да би га и заборавила, ја нећу заборавити тебе" (Ис. 49,15). Ти си кроз уста апостола Твог рекао: "Понизите се под силну руку Божију, да вас узвиси када дође време. Све бриге своје пренесите на Њега, јер се Он брине за вас" (1 Петр. 5,6-7). Господе, ево ја многогрешни, сву муку своју, све бриге и главобоље своје преносим на Тебе, Спаситеља мог, и јецајући вапијем Ти: укажи ми благовремену помоћ Твоју у свим искушењима и невољама мојим, које Сам знаш, и све уреди на Добро, по светој и спасоносној вољи Својој. Нека ме не смућују људске неправде и увреде; опрости ближњима мојим све те неправде и увреде, а мене грешног помилуј, опрости ми грехе, и не лиши ме заштите Твоје и милостивог благослова Твог, да бих могао смело говорити: "Господ је помоћник мој, и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек?" (Јевр. 13,6). О, жалостиви Господе, почуј тужну душу моју; Умири је и избави је; Сачувај је под кровом доброте Твоје у све дане живота мога, и Сам управи живот мој ка спасењу, Молитвама Владичице Богородице и Свих Светих Твојих. Амин. obi-wan, Пг, Несташна and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 11, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2015 МОЛИТВА ЗА УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ Господе, који си заповест нову дао ученицима Твојим да љубе друг друга, обнови исту и упечати у душе и срца наша благодаћу пресветога Духа Твојега, како би се бринули: не како ћемо себи угодити, но Теби, и послужити ближњем на корист и спасење: молимо Ти се, Благодатељу милостиви, услиши и милостивно погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, да имамо нелицемерну љубав ка ближњем, принуди нас, Господе, благодаћу Твојега Духа. Ко мисли да има љубав према Теби, а брата својега мрзи, лажа је, и у тами ходи. Зато, Милостиви, разгори душе и срца наша на љубав према Теби и према браћи – молимо Ти се, као милостив услиши и као преблаг помилуј. Aмин. МОЛИТВА ЗА УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ И ИСКОРЕЊЕЊЕ МРЖЊЕ Господе Боже наш, као Бог милостиво погледај на осушену без љубави земљу срца нашег и залеђену од мржње, од самољубља и безбројних безакоња. Испусти капљу благодати Твог Пресветог Духа, богато је ороси, да буде плодоносна; да од пламена љубави шрема Теби узрасте корен свих врлина – страх Твој, и нелењива брига за спасење ближњих, уз то још искорење свих страсти, разних зала и лицемерја. Усрдно те молимо као благодетеља свих људи: хитно нас услиши и човекољубно помилуј. Обнови заповест нову, коју си дао, Господе, ученицима да љубе друг друга, обнови је истинском благодаћу Светог Дух Твог у душама и срцима нашим, тако како би похитали да се потрудимо за оно што је Теби угодно а ближњима на корист и спасење. Молимо Ти се, благодетељу, услиши нас и милостиво погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, и да имамо нелицемерну љубав према ближњем, принуди нас на то, Господе благодаћу Духа Твог. Јер ако неко мисли да Тебе љуби, међутим брата свога мрзи, лажа је и у тами ходи. Зато Милостиви, разгори душе и срца наша љубављу према Теби и према браћи – молимо Ти се: као милостив хитно услиши нас и као дарежљив помилуј. Амин. Несташна, Биљана 1234, Petrica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Молитва за духовну обнову Господе, захваљујем Ти што ме волиш и што ми опрашташ грехове моје. Ти ми помажеш да постанем добар. Дај ми да, кроз твоју љубав, будемо бољи. Помози ми да будем добар и према ближњима. Дај ми снаге да у заједници с Тобом живим , да другима помажем и ближњима радост причињавам, на славу твоју. Амин Пг and Несташна је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Молитва мајке милостивом Господу за свесно погубљена или умрла чеда у својој утроби Помени, Човекољупче Господе, душе представљених слугу Твојих - младенаца, који у утроби православних мајки умреше или услед нехотичног поступка или при тешком порођају или свесно погубљених, и који зато не примише Свето Крштење. Крсти их, Господе, у мору милосрђа Твог и спаси неизрецивом благодаћу Својом, а мени грешној (име) која починих убиство младенца у утроби својој, опрости, и не лиши ме Твоје милости.Боже, милостив буди мени грешној. (метанија) Господе, помилуј чеда моја, која умреше у утроби мојој, ради вере и суза мојих, по милости Твојој. Амин. За мајку која је свесно погубила своје чедо, према јављању ангела Господњег у Москви: 500 метанија Господу Исусу Христу (метанија или земни поклон: колена и чело спусте се на под пред иконом) Молитва оца милостивом Господу за свесно погубљена или умрла чеда у утроби мајке Помени, Човекољупче Господе, душе представљених слугу Твојих - младенаца, који у утроби православних мајки умреше или услед нехотичног поступка или при тешком порођају или свесно погубљених, и који зато не примише Свето Крштење. Крсти их, Господе, у мору милосрђа Твог и спаси неизрецивом благодаћу Својом, а мени грешном (име) који бих саучесник у убиству младенца у утроби мајке, опрости, и не лиши ме Твоје милости. Боже, милостив буди мени грешном. (метанија) Господе, помилуј чеда моја, која умреше у утроби мајке, ради вере и суза мојих, по милости Твојој. Амин. За оца који је био саучесник у свесном погубљивању: 500 метанија пред иконом Господа Исуса Христа. (Пошто ретко ко може да направи 500 метанија одједном, можда би прикладно решење било да се за свако погубљено чедо 20 дана узастопце чита ова молитва и да се после ње ради по 25 метанија. Значи, ако су извршена три чедоморства (абортуса), 60 дана се чита молитва и сваки дан се ради по 25 метанија) Несташна је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука