Биљана Написано Мај 27, 2013 Пријави Подели Написано Мај 27, 2013 Молитва покајна Св.Симеона Новог Богослова ГОСПОДЕ, Ти све видиш, и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју, и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за Грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав - једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна Човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота.Да буде света воља Твоја у свему. Амин. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 3, 2013 Пријави Подели Написано Јун 3, 2013 +Молитва LXXVI Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам и не кунем. Непријатељи су ме више гурнули Теби у наручје него пријатељи. Пријатељи су ме везивали за земљу, непријатељи су ме дрешили од земље, и рушили сва моја надања у земљу. Ови су ме учинили странцем у земаљским царствима, и непотребним становником земље. Као што гоњена звер нађе сигурније склониште него ли негоњена, тако сам и ја, гоњен непријатељима, нашао најсигурније склониште, сакривши се под Твој шатор, где ни непријатељи ни пријатељи не могу погубити душу моју. Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.Они су место мене исповедали грехе моје пред светом.Они су ме шибали, кад сам се ја устезао шибати сама себе.Они су ме мучили онда, кад сам ја бежао од мука.Они су ме ружили онда, када сам ја сам себи ласкао.Они су ме пљували онда, када сам се ја гордио собом. Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.Кад сам се ја правио мудрим, они су ме називали лудим.Кад сам се правио моћним, они су ми се смејали као кепецу.Кад сам хтео водити људе, они су ме гурали у позадину.Кад сам журио да се обогатим, они су ме стукали гвозденом руком.Кад сам мислио мирно спавати, они су ме будили иза сна.Кад сам зидао дом за дуг и спокојан живот, они су га рушили и изгонили ме ван.Заиста, непријатељи су ме одрешили од света и продужили руке моје до Твога скута.Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем.Благослови их и умножи их; умножи ух и још више их огорчи против мене-да би моје бегство к Теби било бесповратно;да би се нада у људе искидала сва као паучина;да би се смирење потпуно зацарило у души мојој;да би срце моје постало гробом моја два зла близанца: гордости и гнева;да би све своје благо сабрао на небу;ах, да бих се једном ослободио самообмане, која ме је и заплела у страшну мрежу варљива живота. Непријатељи су ме научили да знам, – што мало ко зна – да човек нема непријатеља у свету изван себе. Само онај мрзи непријатеље, ко не зна, да непријатељи нису непријатељи но сурови пријатељи. Заиста тешко ми је рећи, ко ми је учинио више добра и ко више зла у овоме свету: пријатељи или непријатељи. За то благослови, Господе, и пријатеље и непријатеље моје. Роб куне непријатеље, јер не зна. А син их благосиља, јер зна. Јер зна син, да му се непријатељи не могу дотаћи живота. Зато слободно корача између њих и моли се Богу за њих. Благослови непријатеље моје, Господе. И ја их благосиљам, и не кунем. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 МОЛИТВА ЗА ЗАШТИТУ ОД НЕЧИСТЕ СИЛЕ Господе Исусе Христе, Сине Божји, огради ме светим Твојим Ангелима и молитвама Свепречисте Владичице наше Богородице и Приснодјеве Марије, силом Часног и Животворног Крста, Светог Архистратига Божјег Михаила и осталих Небеских сила бесплотних, Светог Пророка и Претече, Крститеља Господњег Јована, Светог Апостола и Јеванђелисте Јована Богослова, Свештеномученика Кипријана и мученице Јустине, Светитеља Николаја, архиепископа Мирликијског чудотворца, Светитеља Лава, епископа Катанског, Светитеља Јосифа Белгородског, Светитеља Митрофана Вороњешког, преподобног Сергија, игумана Радоњешког, преподобног Серафима, Саровског Чудотворца, Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке њихове Софије, светих и праведних богоотаца Јоакима и Ане и свих светих Твојих, и помози мени, недостојном рабу Твојему Биљани, да ме избави од свих насртаја непријатељских, од сваке мађије, чаролије, врачања и од лукавих људи, да не узмогну учинити мени зла никаквога. Господе, светлошћу Твојег блистања сачувај ме ујутру, преко дана, навече и када сан долази, и силом благодати Твоје одврати и удаљи зла свака нечиста која дејствују по наговору ђавола. Ко је тако мислио и чинио - врати њихово зло назад у пакао, јер Твоје је Царство и Сила, и Слава, Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Sjetih se jedne koju sam naućila od mame kad sam bila jako mala Anđele Čuvaru mili, svojom snagom me zakrili, Prema Božijem obećanju, čuvaj mene noću danju, I kad s ovog svijeta pođem, da na Nebo sretno dođem, Da se onda s Tobom mogu vjerno klanjat dragom Bogu <3 <3 <3 dan-danas ovu molitvu upućujem svom Anđelu Čuvaru dvabu, Sanja Т. and Биљана је реаговао/ла на ово 3 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Молитва за хрншћанско смирење Господе, Ти знаш слабости мог срца, Ти знаш колико се често предајем ђаволским искушењима и испуњавам се гордошћу и надменошћу. Имам високе мисли о себи, гордим се пред својим ближњима, и због самољубивости очекујем од њих да ме поштују много више него што заслужујем. Мислима, речима и делима, ја ниподаштавам Твоју славу у мојој жељи да се прославим пред другима; зато, Господе, моја опустошена душа нема смирење и моје срце не налази утеху. У мојој самољубивости гордост ме изједа и не да ми спокоја, унижава ме преда мном самим, нарушава ми односе са ближњима, наводи ме на свађу, и нерасуђивањем ми уноси рас-тројство у живот. Како могу да станем пред Тебе, или да учиним нешто достојно Твоје величине, када сам оптерећен мислима и осећањима који су противни Теби, Господе велики; јер си Ти Сам дао пример смирења и поучио нас да будемо смирени у срцу. Ти си се понизио примивши на Себе обличје човека да би спасао род човечански. Твој живот на земљи je био подвиг смирења. Ти си опрао ноге Својим ученицима, Ти си им служио и сам живот си жртвовао за спас човека. Са смирењем си претрпео страдање и понео Крст. Дао си нам пример смирења и поруку: Научите се од мене јер сам ја кротак и смирен срцем и наћи ћете мир душама вашим. Господе, нисам достојан да ти се обратим, нисам достојан да искажем Твоје свето име, ни да подигнем поглед ка Теби и осеним се Твојим светим Знамењем; јер моја гордост и самољубље удаљили су мојдух од Тебе. Владико, Човекољупче, смилујсе на моју нераскајану душу, ослободи ме од смрдљиве гордости, од огавне надмености, и од рђавог црва самољубља. Господе, нека моја душа нађе мир у заједници са Твојим савршеним и Божанским Духом. Дајми силу да победим злог духа који ме напада и мучи, и који ме тера да се гордим; да не будем осуђен заједно са њим. Приведи ме смирењу; смирењем ме утврди у љубави према Теби; а љубав нека оправда моју веру која ће ме привести спасењу. Кроз смирење учини ме наследником Твога вечног Царства. Уздигни ме изнад слабости мога садашњег духовног стања; да све што поседујем и што ћу имати - сва добра, част знање, име, положај и све у овоме свету, будеу славу Твоју. Ти Који дајеш истинска добра дај да она и мени послуже на изградњу Твога Царства у људским душама. Учитељу благи,ако ми даш ову велику милост сачувајме од погубног утицаја надмености над другима и удостојме да са смирењем носим оно што си ми даровао. Боже, буди милостив мени грешном. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Imam jedno praktično pitanje.Možda nije za ovu temu,ali me zaista zanima. Ko je napisao molitve? laie_14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Ko je napisao molitve? Обично Свети Оци Нпр. Јефрем Сирин, Јован Дамаскин и други! А молитве су писали и наши светитељи Св. Владика Николај, Свети Сава, Симеон Мироточиви и други! "Оче наш" је молитва коју нам је Христос оставио! Ето..... Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Молитва за одучење од злих навика Научи ме свет злим навикама. И зле навике ме оковаше. Слабије су од паучине, али стежу јаче од железа. Одучише ме од добра, и покварише образ Божији у мени. Не личим више на Оца свог небесног, него на противнике Његове. И мене мучи зла навика, као и великог апостола који говори: Не чиним оно што хоћу, него на што мрзим оно чиним (Рим. 7, 15). Радујем се закону Божијем, али немам моћи да живим по њему. Волим правду, али творим неправду. Мила ми је чистота, али ме умори нечистота. Дижем срце моје небесима, али ме земља вуче к себи. Вичем Богу за помоћ, а помажем убицама мојим. Да ми је опростити се неправде и постати слуга правде. Да ми је престати бити роб греха и постати чедо Бога мојега, Бога пречистога и живога. Пролазе дани моји као мутна вода у потоку, а ја их гледам све попљуване гресима мојим. – Како ћу изаћи пред ангеле Божије? Звонари сваки дан објављују смрт, и гробари уморише се копајући раке. За тренут или два, зар неће звонари објавити моју смрт, и гробари мотикама копати јаму за главу моју? О свеци Божији, узнесите молитве за мене грешног, да се руком Божијом ослободим од злих навика. О ангеле Божији, стави много тамјана у златну кадилницу твоју и окади молитве свих светих за мене. Слава и хвала Ономе који седи на вечном престолу славе. Слава Му навек. Амин. Св. Николај Велимировић Zero, Милан Ракић, Срђан Ранђеловић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Нисам никад пре чуо ову молитву. Одлична је. Number15648 је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Samo ovo umesto zle navike staviti ''internet navike''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 18, 2013 Пријави Подели Написано Јун 18, 2013 Јутарња Молитва Уставши од сна, благодарим Ти, Света Тројице, што се због своје велике доброте и дуготрпељивости ниси разљутила на мене ленога и грешнога, нити ме погубила због безакоња мојих, него си показала Своје уобичајено човекољубље и подигла мене који сам лежао несвесно, да Ти јутрењујем и славим моћ Твоју. И сада просвети моје духовне очи, отвори моја уста да се поучавам речима твојим и разумем заповести Твоје и творим вољу Твоју и певам Теби у срдачном исповедању и славим пресвето име Твоје, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 18, 2013 Пријави Подели Написано Јун 18, 2013 МАЈЧИНА МОЛИТВА Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то.О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. АМИН. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МОЛИТВА МАЈЦИ БОЖИЈОЈ (Старца Никона Јерусалимца, Горички зборника XV вијек)Прими свеблагомоћна, Пречиста Владичице Богородитељко, часне дарове. И теби јединој прикладне, од нас недостојних слугу Твојих; од свих покољења изабрана, која си се од свих створења небеских и земаљских узвишенија јавила, светија од херувима, и од серафима славнија, од памтивијека скривена тајна, и анђелима непозната, која си од анђела радост примила!Коју похвалу да ти принесемо, Пречиста? Како да те назовемо, Богородице?Јер Пророчких ријечи сагласје слушали смо ми о Теби, анђелско стајање пред Тобом [гледали] са страхом и трепетом, чедно [родивши (зачелом)], јер носиш тијело човјечје [примившега] и оног који носи све и сва, и који је проповиједи свих светих о теби испунио. Владичице, не презри мало мољење моје, сагријешисмо, да не погинемо.Ти си заступница роду човјечијем, јер си родом милостива и која си милостивога родила. Пречисте усне отвори и милостивом молитвом умоли Га за нас.Ти која си чистија од сунца и која си засијала да нас огријеш, нас који сједимо у тами, Твоје најмилостивије заступништво пред Њега стављамо, да нас пречистим Твојим молитвама избави оне грозне и страшне муке у Дан његовог [другог] Доласка. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МОЛИТВЕ ЗА ПОМИРЕЊЕ И УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ Молитва за помирење оних који су у завади Владико, Човекољупче, Царе векова и добара Дароватељу, који си непријатељства преграду разорио и мир подао роду људскоме, даруј и сада мир слугама Својим (имена): укорени у њих страх Свој и међусобну љубав утврди, угаси сваку распру, одузми од њих све саблажњиве несугласице. Јер Ти јеси Мир наш и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда и у векове векова. Амин. Молитва за умножење љубави Господе, који си заповест нову дао ученицима Твојим да љубе друг друга, обнови исту и упечати у душе и срца наша благодаћу пресветога Духа Твојега, како би се бринули: не како ћемо себи угодити, но Теби, и послужити ближњем на корист и спасење: молимо Ти се, Благодатељу милостиви, услиши и милостивно погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, да имамо нелицемерну љубав ка ближњем, принуди нас, Господе, благодаћу Твојега Духа. Ко мисли да има љубав према Теби, а брата својега мрзи, лажа је, и у тами ходи. Зато, Милостиви, разгори душе и срца наша на љубав према Теби и према браћи – молимо Ти се, као милостив услиши и као преблаг помилуј. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МАЈЧИНА МОЛИТВА Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим. Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима. Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи. Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то. О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле. Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности. Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином. Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи. Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова. А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха. Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење. Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог. О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. АМИН. Kako je ovo jaka i moćna molitva. srcee Биљана је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука