Биљана Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Молитва за хрншћанско смирење Господе, Ти знаш слабости мог срца, Ти знаш колико се често предајем ђаволским искушењима и испуњавам се гордошћу и надменошћу. Имам високе мисли о себи, гордим се пред својим ближњима, и због самољубивости очекујем од њих да ме поштују много више него што заслужујем. Мислима, речима и делима, ја ниподаштавам Твоју славу у мојој жељи да се прославим пред другима; зато, Господе, моја опустошена душа нема смирење и моје срце не налази утеху. У мојој самољубивости гордост ме изједа и не да ми спокоја, унижава ме преда мном самим, нарушава ми односе са ближњима, наводи ме на свађу, и нерасуђивањем ми уноси рас-тројство у живот. Како могу да станем пред Тебе, или да учиним нешто достојно Твоје величине, када сам оптерећен мислима и осећањима који су противни Теби, Господе велики; јер си Ти Сам дао пример смирења и поучио нас да будемо смирени у срцу. Ти си се понизио примивши на Себе обличје човека да би спасао род човечански. Твој живот на земљи je био подвиг смирења. Ти си опрао ноге Својим ученицима, Ти си им служио и сам живот си жртвовао за спас човека. Са смирењем си претрпео страдање и понео Крст. Дао си нам пример смирења и поруку: Научите се од мене јер сам ја кротак и смирен срцем и наћи ћете мир душама вашим. Господе, нисам достојан да ти се обратим, нисам достојан да искажем Твоје свето име, ни да подигнем поглед ка Теби и осеним се Твојим светим Знамењем; јер моја гордост и самољубље удаљили су мојдух од Тебе. Владико, Човекољупче, смилујсе на моју нераскајану душу, ослободи ме од смрдљиве гордости, од огавне надмености, и од рђавог црва самољубља. Господе, нека моја душа нађе мир у заједници са Твојим савршеним и Божанским Духом. Дајми силу да победим злог духа који ме напада и мучи, и који ме тера да се гордим; да не будем осуђен заједно са њим. Приведи ме смирењу; смирењем ме утврди у љубави према Теби; а љубав нека оправда моју веру која ће ме привести спасењу. Кроз смирење учини ме наследником Твога вечног Царства. Уздигни ме изнад слабости мога садашњег духовног стања; да све што поседујем и што ћу имати - сва добра, част знање, име, положај и све у овоме свету, будеу славу Твоју. Ти Који дајеш истинска добра дај да она и мени послуже на изградњу Твога Царства у људским душама. Учитељу благи,ако ми даш ову велику милост сачувајме од погубног утицаја надмености над другима и удостојме да са смирењем носим оно што си ми даровао. Боже, буди милостив мени грешном. Амин. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Imam jedno praktično pitanje.Možda nije za ovu temu,ali me zaista zanima. Ko je napisao molitve? laie_14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 Ko je napisao molitve? Обично Свети Оци Нпр. Јефрем Сирин, Јован Дамаскин и други! А молитве су писали и наши светитељи Св. Владика Николај, Свети Сава, Симеон Мироточиви и други! "Оче наш" је молитва коју нам је Христос оставио! Ето..... Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Молитва за одучење од злих навика Научи ме свет злим навикама. И зле навике ме оковаше. Слабије су од паучине, али стежу јаче од железа. Одучише ме од добра, и покварише образ Божији у мени. Не личим више на Оца свог небесног, него на противнике Његове. И мене мучи зла навика, као и великог апостола који говори: Не чиним оно што хоћу, него на што мрзим оно чиним (Рим. 7, 15). Радујем се закону Божијем, али немам моћи да живим по њему. Волим правду, али творим неправду. Мила ми је чистота, али ме умори нечистота. Дижем срце моје небесима, али ме земља вуче к себи. Вичем Богу за помоћ, а помажем убицама мојим. Да ми је опростити се неправде и постати слуга правде. Да ми је престати бити роб греха и постати чедо Бога мојега, Бога пречистога и живога. Пролазе дани моји као мутна вода у потоку, а ја их гледам све попљуване гресима мојим. – Како ћу изаћи пред ангеле Божије? Звонари сваки дан објављују смрт, и гробари уморише се копајући раке. За тренут или два, зар неће звонари објавити моју смрт, и гробари мотикама копати јаму за главу моју? О свеци Божији, узнесите молитве за мене грешног, да се руком Божијом ослободим од злих навика. О ангеле Божији, стави много тамјана у златну кадилницу твоју и окади молитве свих светих за мене. Слава и хвала Ономе који седи на вечном престолу славе. Слава Му навек. Амин. Св. Николај Велимировић Срђан Ранђеловић, Zero, Ljubičasta and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Нисам никад пре чуо ову молитву. Одлична је. Number15648 је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 17, 2013 Пријави Подели Написано Јун 17, 2013 Samo ovo umesto zle navike staviti ''internet navike''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 18, 2013 Пријави Подели Написано Јун 18, 2013 Јутарња Молитва Уставши од сна, благодарим Ти, Света Тројице, што се због своје велике доброте и дуготрпељивости ниси разљутила на мене ленога и грешнога, нити ме погубила због безакоња мојих, него си показала Своје уобичајено човекољубље и подигла мене који сам лежао несвесно, да Ти јутрењујем и славим моћ Твоју. И сада просвети моје духовне очи, отвори моја уста да се поучавам речима твојим и разумем заповести Твоје и творим вољу Твоју и певам Теби у срдачном исповедању и славим пресвето име Твоје, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. keka је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 18, 2013 Пријави Подели Написано Јун 18, 2013 МАЈЧИНА МОЛИТВА Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то.О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности.Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. АМИН. Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МОЛИТВА МАЈЦИ БОЖИЈОЈ (Старца Никона Јерусалимца, Горички зборника XV вијек)Прими свеблагомоћна, Пречиста Владичице Богородитељко, часне дарове. И теби јединој прикладне, од нас недостојних слугу Твојих; од свих покољења изабрана, која си се од свих створења небеских и земаљских узвишенија јавила, светија од херувима, и од серафима славнија, од памтивијека скривена тајна, и анђелима непозната, која си од анђела радост примила!Коју похвалу да ти принесемо, Пречиста? Како да те назовемо, Богородице?Јер Пророчких ријечи сагласје слушали смо ми о Теби, анђелско стајање пред Тобом [гледали] са страхом и трепетом, чедно [родивши (зачелом)], јер носиш тијело човјечје [примившега] и оног који носи све и сва, и који је проповиједи свих светих о теби испунио. Владичице, не презри мало мољење моје, сагријешисмо, да не погинемо.Ти си заступница роду човјечијем, јер си родом милостива и која си милостивога родила. Пречисте усне отвори и милостивом молитвом умоли Га за нас.Ти која си чистија од сунца и која си засијала да нас огријеш, нас који сједимо у тами, Твоје најмилостивије заступништво пред Њега стављамо, да нас пречистим Твојим молитвама избави оне грозне и страшне муке у Дан његовог [другог] Доласка. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МОЛИТВЕ ЗА ПОМИРЕЊЕ И УМНОЖЕЊЕ ЉУБАВИ Молитва за помирење оних који су у завади Владико, Човекољупче, Царе векова и добара Дароватељу, који си непријатељства преграду разорио и мир подао роду људскоме, даруј и сада мир слугама Својим (имена): укорени у њих страх Свој и међусобну љубав утврди, угаси сваку распру, одузми од њих све саблажњиве несугласице. Јер Ти јеси Мир наш и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и свагда и у векове векова. Амин. Молитва за умножење љубави Господе, који си заповест нову дао ученицима Твојим да љубе друг друга, обнови исту и упечати у душе и срца наша благодаћу пресветога Духа Твојега, како би се бринули: не како ћемо себи угодити, но Теби, и послужити ближњем на корист и спасење: молимо Ти се, Благодатељу милостиви, услиши и милостивно погледај. Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, да имамо нелицемерну љубав ка ближњем, принуди нас, Господе, благодаћу Твојега Духа. Ко мисли да има љубав према Теби, а брата својега мрзи, лажа је, и у тами ходи. Зато, Милостиви, разгори душе и срца наша на љубав према Теби и према браћи – молимо Ти се, као милостив услиши и као преблаг помилуј. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јун 19, 2013 Пријави Подели Написано Јун 19, 2013 МАЈЧИНА МОЛИТВА Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим. Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима. Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи. Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то. О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле. Усади у срца њихова стах и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без гресности. Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином. Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи. Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова. А кад моја деца погреше пред Тобом, не орени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха. Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење. Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог. О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света. АМИН. Kako je ovo jaka i moćna molitva. srcee Биљана је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Напомена: * - мала метанија Опомени се Господе Исусе Христе Боже наш, милости и издашности Твоје која је од векова ради које си се и обукао у тело и распеће и смрт ради спасења оних који право у Тебе верују претрпео, и васкрсао из мртвих, и вознео се на небо и сео са десне стране Бога Оца и гледаш на смирене молбе оних који Те свим срцем призивају. Приклони ухо Твоје Господе и услиши смирену молитву моју недостојног слуге Твога коју ти приносим за све људе Твоје. Опомени се Господе Твоје свете, саборне и апостолске Цркве коју си осветио пречистом својом крвљу и утврди је, ојачај, рашири, увеличај, умири и необориву у нападу са паклом сачувај вавек; раздоре у Цркви утишај, клевете безбожника сузбиј и јереси искорени и силом Духа Твојега учини да их нигде нема. * Спаси Господе и помилуј благоверног господара и краља нашег (име) и цео краљевски дом његов; спаси и сачувај Господе, све који су на власти, христољубиву војску, и огради миром државу ову и усади у срца њихова речи мирне и добре о цркви светој Твојој да сви миран и тих живот поживимо у сваком правом веровању, побности и чистоти. * Спаси Господе и помилуј Свети Синод, свете васељенске патријархе, преосвећене митрополите, архиепископе, православне епископе, свештенике и ђаконе и све служитеље црквене које си поставио да хране разумно Твоје стадо и молитвама њиховим помилуј мене грешног. * Спаси Господе и помилуј нашег духовног оца (име) са свом браћом у Христу и молитвама њиховим помилуј и мене грешног. * Спаси Господе и помилуј све који се труде у радовима у овом месту, сву браћу нашу, све побожне и поштене раднике и трудбенике, земљораднике и све хришћане. * Спаси Господе и помилуј родитеље моје (имена)браћу и сестре и сроднике моје по телу и даруј им мирна и премирна блага Твоја. * Спаси Господе и помилуј све који живе у светогорским и другим православним манастирима; оце, браћу и сестре наше и молитвама њиховим помилуј и мене грешног. * Спаси Господе и помилуј по богатству милосрђа Твога све свештеномонахе, монахе и монахиње и све који у девичанству, побожности и испосништву живе у манастирима, у пустињама, у пећинама, горама, на ступовима, у испосницама, у пукотинама, каменима, на острвима морским и на сваком месту државе Твоје правоверно живећи и побожно Теби моле ти се. Олакшај им тегобу, утеши их у жалости, укрепи их у духовном подвигу и молитвама њиховим даруј ми опроштај грехова.* Спаси Господе и помилуј старе и младе, јадне, сироте и удовице и оне који су у болести, и у тугама, бедама и жалостима; слободи и ропству; у тамницама и затворима нарочито оне које гоне ради Тебе и православне вере безбожни људи, одступници и јеретици који су некада били слуге Твоје; и смилуј им се, посети их, ојачај, утеши и дај им силом Твојом олакшање, слободу и избављење. * Спаси Господе и помилуј оне који нам добро чине, који нас воле, и помажу нам милостињом и помоћу својом; јер си заповедио нама недостојнима да се молимо за њих, и оне који нас теше, и умирују и учини им милост Твоју дарујућу им све што ишту ради спасења и наслеђа вечних добара.* Спаси Господе и помилуј све послане на рад, који путују; оце, браћу и сестре наше и све православне хришћане. * Спаси Господе и помилуј оне које ја безакоњем мојим саблазних и од пута спасења одвратих и на дела зла и неваљала наведох, а Ти Господе божанским својим промислом опет их врати на пут спасења. * Спаси Господе и помилуј оне који ме мрзе, који ми зло чине, и који ми пакосте и не остави их да погину због мене грешног. * Оне који одступише од православне вере, заслепљени смртним јересима, просвети, Господе, светлошћу познања Твога и приведи их Твојој светој, саборној и апостолској цркви. * Опомени се, Господе, православних умрлих царева и царица; православних кнезова и кнегиња, светих патријараха, преосвећених митрополита, архиепископа, православних епископа и оних који су Ти у свештеном, црквенослужитељском и монашком чину послужили и упокој их са светима Твојим у насељу рајском. * Сети се, Господе,душа умрлих слуга Твојих (имена родитеља), и свих сродника мојих по телу и опрости им све грехове које с вољом или против своје воље учинише дарујући им царство и учешће у вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твоме бесконачном и блаженом животу.* Сети се, Господе, и свих умрлих у нади на васкрсење и живот вечни, отаца, браће и сестара и свих православних хришћана који овде и свуда леже, и са свима светима Твојим где сија светлост лица усели а нас помилуј као благ и човекољубив. * Дај, Господе, опроштај грехова свима који су се преслили у вечност у вери и нади на васкрсење и живот вечни, оцима, браћи и сестрама нашим и учини им вечни спомен. Амин. * (изговара се трипут) Sara", javor and gandalf је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Samo ne zaboravi da postavis izvor... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 МОЛИТВЕ СВЕТОГ НИФОНТА, епископа Константијане Александријске - I део Мала молитва Богородици Помилуј ме, Благоухање хришћанско, Благодатна, Свенепорочна, и помози ми великом својом милошћу, Прослављена, Пресветла, Надо оних који се кају. Молитва болесника пред Божанственим Причешћем Господе Боже мој, Који чиниш чудеса, Ти ме, једини Боже, подигни из болести ове, како бих се удостојио и ја да постанем причасником светих тајни Твојих. Јер силно зажеле душа моја да се непорочне Твоје плоти насити и часне Ти крви напије. Молитва исцељенога пред Божанственим причешћем Слава Ти, Свети, Трисвети, Наднебесни Боже Сведржитељу, јер чуо си ме грешника и даровао ми окрепу душе и тела. И сада ме, Господе мој Исусе Христе, удостој да се причестим страшним и бесмртним и животворним Твојим тајнама, за опроштај грехова и препород унутрашњега мог човека. Благодарење после ручка Слава Ти, Христс Боже, јер наситих се добара Твојих. Не лиши ме ни небеских блага Својих, велике милости Своје ради. Молитва за опроштај Помилуј ме, Господе, сагрешившег. Опрости ми блудном, скверном, окаљаном и поведи ме путем Својих заповести, јер га зажелех. Молба за помоћ против искушења Господе Боже мој, Који си све разумно устројио, Који си разапео небу и земљу узвеличао свекрепком Својом силом, Ти Који у шаци држиш васцелу творевину, даруј ми снагу против духова злобе, како бих их скршио, крепљен Светим Твојим Духом. Молитва за избављење од сујете Боже, Боже мој, не допусти да ми се име прослави међу људима, не дозволи да ми поштовање или почасти приносе, него ми радије даруј Своју славу која претрајава У векове векова. Јер тако ће починути дух мој пред лицем Твојим, радујуће се. Јер ти знаш, Господе, да је пријатељство према свету непријатељство према Теби, моме Богу. Молитва у помислима неверја Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље, и свега видљивог и невидљивог. И у Једнога Господа Исуса Хрисга, Сина Божијег Једнородног, Творца и Владику својега. И у Духа Светога, Славног и Просветљујућег, Који је говорио кроз пророке. Господе мој Исусе Христе, не разгневи се на мене, велике милости Своје ради, не одгурни мене сквернога који осрамотих Свето Име Твоје. Јер Ти знаш, Господе, како ме сколи непријатељ, погружавајући ме сада у неверје зло. Стога опрости мени који сам искушао трпељиво човекољубље Твоје, Преблаги и Дуготрпељиви, Који се кајеш због зала људских. Молитва покајања и повратка Прими, Оче, мртвога и погинулог душом. Прими брлог греха. Прими хулнога, лукавог, бестидног, срамног, оскврњеног и душом и телом. Прими онога којег су свладала сва демонска зла. Смилуј се на блудника, прељубника, кваритеља деце, крадљивца, преступника, гнусобу греха. Смилуј се на мене Ти, Који свагда точиш богату милост, и не одврати благо Своје лице од мене. Не реци, Владико: "Не знам те, не познајем те." Не реци: "Где си досад био?" Не узгнушај се дима, блата, трулежи, ругобе, срамоте, гнусобе, трулежи, лешине демонске, саблазни људске. Не одврати се од Мене, Владико, него почуј ме и спаси. Јер знам, Човекољупче, да не желиш смрти грешника, него да се врати и да жив буде. Нећу Те пустити, ако се не смилујеш на мене, ако ме не примиш. Молитва за врлине Боже, Боже мој, Који си простро небо као кожу и украсио га звездама, сунцем, месецом и облацима, украси и мене уместо звездама сваком врлином. Уместо сунца, Свети Твој Дух нека засија у разуму моме. Место месеца, премудрост Своју улиј у мене. Место у облак, обуци ме у светост, кротосг, праведност, опаши бедра моја истином и обуј стопе моје да се припреме да благовесте мир Твој. Боже, Боже мој, Који си штедро излио ваздух да се раствара и да га људи удишу, излиј штедро благодат и дар Животворног и Светог Свога Духа на мене, свега ме боговидним, свесветлим и чистим, свега часним и слатким чинећи од горе до доле, пуним благодати и истине, мудрости и знања духовнога. Молитва за избављење од страсти Господе, Боже мој, Који си свету Матер Своју часнијом показао од Небеских Сила, молитвама многожељене Дјеве опрости грехе моје и одагнај од мене сваки блуд, прељубу, оговарање, мржњу, завист, гнев, огорченост, немар, сујету, гордост, среброљубље, немилосрдност, свађу, спорење, непријатељство, распаљење плоти, окамењеност душе, стомакоугађање, пијанство, похоту, кривоклетство и беславну и прегорку славу људску. Да, Боже мој, све то одагнај од мене и учини да ме људи сматрају ништаријом и подобијем гнусобе. Нека се не нађе нико да ме хвали на земљи, нити ко да ме велича, Човекољупче, и нека нема никога да говори да сам свет и да ћу се, Господе мој, оправдати. Избави ме од славе људске, Човекољупче, ослободи ме од човекоугодништва, Милостиви. Молитва христословна Боже неба и земље, Којега се ужасава и од Кога дрхти све видљиво и невидљиво, погледај на молитву некорисног слуге Свога који у безакоњима многим живи. Јер Ти си, Господе, Онај Који је сишао из Отачкога крила, од Којега се ниси одвојио, непојамно и за Небеске Силе, и уронио у непорочну материцу прослављене Матере Своје Марије Богородице. О, ново чудо и богодолично. Јер девствености Њене затворена врата јасно проходи Господ. Наг на уласку, плотоносан се показа на изласку Бог, а врата остају затворена, како беху и пре рађања. Јер ушао си као савршени Бог и изашао као савршени човек у двема природама и двама суштаствима, у једној ипостаси, а са двема вољама. Један си, Господе Исусе Христе, Слово си и одблесак Очев, и образ слуге примивши, подобан си Оцу Своме по свему, осим по нерођености, а подобан и нама постао си, изузев у греху. Тако си са људима живео, страшна чудеса савршио као доказ и потврду непорочнога Свога Божанства. Не дозволи, стога, да погинем, Господе мој Исусе Христе, због мноштва безакоња својих, него ми се јави, Владико, у часу овом, у милости и састрадавању, осењујући ме Духом Својим Светим. Ходи, Милосрдни и Свеблаги, на призив јадне ми душе и учини да замиришем славом Твојом и лепотом Твојом. Молитва скрушености и покајања Помилуј ме, Боже, палога и не одврати се од смиренога и посрамљеног, убогог и јадног и скрушеног, него ми покажи састрадавање, Ти Који си богат милошћу и благ у жалости. Јер Ти знаш, Добри и Човекољубиви, људску слабост, као и ништавност и страдање. Исцели ме, Господе, и исцелићу се и благодаћу Твојом, умно ћу се обновити и благорасудан постати, како бих могао избећи тајне своје грехе, и од туђина поштеди слугу Својега. http://www.molitvenik.in.rs/molitve/molitve_svetog_nifonta/molitve_svetog_nifonta1.html JESSY, javor and Биљана је реаговао/ла на ово 3 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Izvor je copy paste iz Slika na forumu pa sam mislila da ne mora. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука