Jump to content

Епископ Данило Крстић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад одеш,Брате, на гроб Владикин а ти се помоли и код њега и за мене грешнога.

Видео сам ону фотографију када светлост са неба пада на његов гроб и даће Бог да се Посвети па да има смелости пред Богом да нам свима помаже овде на земљи.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

upravo završavam knjigu

SVETLONOSAC-Vladika-Danilo-Krstic_slika_L_1245243.jpg

započeću temu pa ću kasnije dodavati još neke delove... vladika Danilo me oduševljava, svaki put na nov način... svetitelj Božiji

Vladika Danilo Krstić potukao je sve rekorde time što je u Patrijaršiji 21 godinu bio vikarni episkop. Na pitanje, ko je to vikarni episkop, vladika bi se slatko nasmejao i odgovorio- Pa to je onaj na koga svi viču.

Ustoličenje vladike Danila se dogodilo pod čudnim okolnostima, poto je povredio nogu pre toga- morali su da ga unesu dok je sedeo na stolici. Neki šaljivdžija mu dobaci-Vas,oče, nose na stolici kao rimskog papu. A vladika se nasmeja pa reče- DA! Jedina razlika je u tome što njega nose zbog njegove svemoći a mene zbog moje nemoći hahaha! (ovo hahaha je vladika reko)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

o mati Fevroniji, igumaniji Pećkoj

Mati se nije libila nikakvog posla . Mogli ste da je vidite kako se pentra po visokom orahu i trese plodove ili kako sa keceljom na sebi mete dvorište. Jednom tako, dok je čistila oko crkve, naidje neki sveštenik koji je nije poznao nego je zamolio- Sestro, hitno mi je potrebna igumanija. Nadjite je, molim vas. - Blagoslovite, oče! poljubila mu je ruku i predložila- udjite u kuću, mati će odmah doći.

Onda je igumanija ušla u konak, skinula sa sebe kecelju,oprala ruke i pojavila se pred sveštenikom. -Ama sestro, zar nisi razumela, igumanija mi je potrebna, a ne ti!

- Izvolite oče, igumanija je pred vama!

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

"у почетку беше смисао" дивна књига владике

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

ja tek otkrivam vladiku Danila i uz oca Justina Tasića (Dečanca) koji se pominje u knjizi mi je fenomenalan duhovnik sa retko zdravim poimanjem pravoslavne vere

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

kako ljudi ne shvataju da je Isusova molitva bila Njegova molitva u Getsimanijskom vrtu a kada mu se molimo onda je to- molitva Isusu a ne Isusova molitva

vladika Danilo

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја сам читала и слушала његова предавања још пре много година, и увјек ме одушевљавају како тада, тако и сада.

Свакако је био један од најобразованијих посланика наше Свете Цркве.

Постоји и занимљива исповјест, мати Макарије из манастира Соколице, која је писала о свом монашком путу и Владики Данилу.

Подели на овим сајтовима

Постоји и занимљива исповјест, мати Макарије из манастира Соколице, која је писала о свом монашком путу и Владики Данилу.

upravo je to ova knjiga, mati je ovo pisala

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

manastir Sokolica, 2007.

to piše u dnu

хаха, одбијам да носим наочале, бојим с енавикнут ћу се, ма нисам то видјела, али сам читала ту књигу.

мислила сам да ви пишете ову, да то није та.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...