marko_13 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Мени је најјачи онај моменат са потписивањем на унутрашњој или задњој страници корица признања да Христос наш Спаситељ и да Га као таквог прихватамо! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 na prvoj stranici se upisuje kome se kniga poklanja, a na poslednjoj potpisivanje priznanja da je Hristos nas Spasitelj i da Ga kao takvog prihvatamo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 dobar sam onda https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/msn_gift.gif dobio https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif ti businessmani su face 0311_womens ako je sekta onda je to sekta koja se folira hahahahaaa :huh: mislim sta drugo moze biti, ja jos nisam cuo da je neko nadrljao od tih gideonita sta li su vec, ne smaraju ljude kolko sam primetio (cak naprotiv dele najbolji https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/msn_gift.gif), nego su neprimetni, tj oni su u undercover misiji a? ekstra edit: evo nadjoh ovde o Gideonu http://en.wikipedia.org/wiki/Gideon_%28biblical_figure%29 a evo naso na nekom forumu objasnjenje: Наслов: Re: Sta znate o gideonitima? Порука од: Миша Децембар 17, 2008, 10:25:45 Гидеонити су у основи протестантска организација. Римокатолици не могу бити њихови чланови, за православне не знам. Међутим, оно што они деле на српском језику је Нови Завет у преводу покојног др Емилијана Чарнића, уваженог професора Богословског факултета, школованог филолога и богослова, са докторатом из Атине. Не ради се дакле ни о каквој "секташкој" или "јеретичкој" Библији. Др Чарнић није уступио свој превод гидеонитима, него Библијском друштву. Гидеонити су код Библијског друштва наручили одређену количину посебно штампаних Нових Завета, са њиховим знаком на корицама, неким цитатима из Светог Писма са унутрашње стране корица, и обавештењем да се ради о бесплатном примерку који не сме да се продаје. Принципијелна замерка преводу др Емилијана Чарнића би била што је преводио тзв. критички текст уместо Textus Receptus-у или Византијском тексту. (У угласте заграде је стављао делове текста који се не појављују у критичком тексту, али се појављују у Textus Receptus-у.) Међутим, то не умањује вредност његовог превода. Jeзик је далеко ближи модерном књижевном језику од превода Вука Караџића, или превода Комисије Св. арх. синода, који је у ствари заснован на исправкама превода Вука Караџића. Псалтир у преводу др Чарнића се и даље користи на богослужењима. Његове књиге су дуго времена биле уџбеници или обавезна литература на Богословском факултету. Не знам да ли је то и данас случај. odavde sam mazno :huh:: http://forum.verujem.rs/index.php?action=printpage;topic=7969.0 a ovde u pretposlednjem postu sve informacije o Gideoncima https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif http://www.novavaros.com/pages/forum/4/tema/16 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Gideon, Knjiga sudija glava 6. Inače Textus receptus retko ko danas od Bibličara koristi kao osnovu prevoda jer je daleko lošiji od kritičkog izdanja Nestle-Alanda. Vukov prevod je katastrofa, osim kao spomenik jezika (poprilično izumrlog) - a da ne pominjem da 90% Srba danas govori ekavicu. Prevodi služe da se Pismo približi savremenom čoveku...nikako da shvatim logiku sinodskog prevoda koji jedan stari prevod menjaju malo manje arhaičnim prevodom. Gideonitski NZ koji se može nabaviti kod nas je sasvim u redu, ja bih čak rekao da je najbolji prevod na Srpski jezik...uz ogradu, da baš i nema neku konkurenciju - na Srpskom ima, uključujući Vukov i Čarnićev, ako se ne varam, još tri: Bakotić, Sinodalni i Novi...ovaj poslednji je užasno loš. U hrvatskoj gideoniti dele prevod KS-a, odličan prevod Dude i Fućka. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 И ја чешће користим "гидеонитски" плави Нови Завет него синодски превод (имам један - два примерка, стоје на полици). Прво, Чарнићев превод је екавски, а то много значи (значи да је у старту лакши за читање и разумевање), а и много лепше звучи него синодски. Није да имам нешто против ијекавице као такве, али није ми јасно због чега се инсистира на томе... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Kad rekoh najbolji prevod, mislio sam na postojeće prevode u sadašnjem vremenu. Vukov prevod nikada nije bio kvalitetno bogoslovsko tumačenje ali je bio u svoje vreme koristan jer drugoga nije bilo na vidiku (što se pokazalo ni za sto i više godina). Čarnić je po meni, gledajući šta postoji danas, uz sva svoja ograničenja, najbolji (ne idealni). Što se Luke tiče.joj stadaradim U gužvi sam i nikako da to uradim, ali gledaću koliko danas ili sutra da ti to iskopiram. Oprosti na tolikom odlaganju. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Gideon bog u severno keltskoj mitologiji. Pojedini gnostici i neognostici koji u nekoj meri prate ezoterijsku struju Zlatne Zore se povezuju sa Gideonom na neki nacin. Na svim nasim forumima, skoro svim, ima jedan neo gnostik okultista koji se uvek potpisuje kao Gwydion ili negde kao Gwydeon ali u pitanju je isti lik. Naravno ispekao je magijski zanat i deli savet svima poput iskusno gurua. stadaradim Да тај, случајно, не предаје веронауку у једној од наших основних школа ? Одакле ти то брате? Дај... Имам сестричину која иде у трећи разред основне школе....и знам да јој веронауку предаје неко ко чита Нови Завет- Гидеонита Тако кад дефинишеш " Нови Завет-Гидеонита" Зна се који преводи Новога Завета постоје код нас, Гидеонити обично деле др.Емилијана Чарнића, поред његовог постоје још и превод Вука Караџића, Ђуре Даничића и Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, између тих превода нема суштинске разлике, то јест разлике у смислу онога што пише у тим преводима Новог Завета. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 znaci sta je zakljucak? Gideonci nisu sekta niti su keltski okultisti nego dobrotvori jel tako? 4chsmu1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Gideon bog u severno keltskoj mitologiji. Pojedini gnostici i neognostici koji u nekoj meri prate ezoterijsku struju Zlatne Zore se povezuju sa Gideonom na neki nacin. Na svim nasim forumima, skoro svim, ima jedan neo gnostik okultista koji se uvek potpisuje kao Gwydion ili negde kao Gwydeon ali u pitanju je isti lik. Naravno ispekao je magijski zanat i deli savet svima poput iskusno gurua. Да тај, случајно, не предаје веронауку у једној од наших основних школа ? Одакле ти то брате? Дај... Имам сестричину која иде у трећи разред основне школе....и знам да јој веронауку предаје неко ко чита Нови Завет- Гидеонита Тако кад дефинишеш " Нови Завет-Гидеонита" Зна се који преводи Новога Завета постоје код нас, Гидеонити обично деле др.Емилијана Чарнића, поред његовог постоје још и превод Вука Караџића, Ђуре Даничића и Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, између тих превода нема суштинске разлике, то јест разлике у смислу онога што пише у тим преводима Новог Завета.Не бих се баш сложио... Постоје разлике које се озбиљно одражавају на поједине теолошке аспекте... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 kakva sekta? dada ljudi nemaju nikakvu teologiju ni crkvu, oni su najobichnija religiozna organizacija, i sebe zovu "paracrkvena organizacija", jer njihov chlan mozhe da bude chlan bilo koje crkve i hrishcjanske zajednice (sem jehovinih svedoka) i jedini cilj ove organizacije je da shtampa i besplatno shiri bibliju, i to rade vishe od sto godina. za vreme svog postojanja su podelili vishe od milijardu ipo biblija :cheesy: cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Respect! 319.gif Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Gideon bog u severno keltskoj mitologiji. Pojedini gnostici i neognostici koji u nekoj meri prate ezoterijsku struju Zlatne Zore se povezuju sa Gideonom na neki nacin. Na svim nasim forumima, skoro svim, ima jedan neo gnostik okultista koji se uvek potpisuje kao Gwydion ili negde kao Gwydeon ali u pitanju je isti lik. Naravno ispekao je magijski zanat i deli savet svima poput iskusno gurua. stadaradim Да тај, случајно, не предаје веронауку у једној од наших основних школа ? Одакле ти то брате? Дај... Имам сестричину која иде у трећи разред основне школе....и знам да јој веронауку предаје неко ко чита Нови Завет- Гидеонита Тако кад дефинишеш " Нови Завет-Гидеонита" Зна се који преводи Новога Завета постоје код нас, Гидеонити обично деле др.Емилијана Чарнића, поред његовог постоје још и превод Вука Караџића, Ђуре Даничића и Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, између тих превода нема суштинске разлике, то јест разлике у смислу онога што пише у тим преводима Новог Завета.Не бих се баш сложио... Постоје разлике које се озбиљно одражавају на поједине теолошке аспекте... Koje razlike na koje aspekte ? Zašto si tajanstven ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Пази овако, незнам да лу су у питању били Гидеонити или неки други, у олтару где служи професор Новог Завета у Сергијевом Посаду, али сам видео такав Нови Завет. дакле, он се њиме користи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Пази овако, незнам да лу су у питању били Гидеонити или неки други, у олтару где служи професор Новог Завета у Сергијевом Посаду, али сам видео такав Нови Завет. дакле, он се њиме користи. најмера им је у сваком случају похвална уколико не убацују "своја размишљања" 0205_whistling да ли ДА БАЦАМ у корпу или да ставим на полицу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Ствар је исправног превода и ништа више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука