Jump to content

Ко су Гидеонити?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сам пре неког времена сортирао књиге на полицама и наишао сам баш на један гидеонитски примерак Библије ( Чарнићев превод , 1992. издање ) вероватно је неко од мојих негде покупио :) , лепо су они то урадили врло примамљиво џепно издање меких корица и танких листова још кад сам видео да је у питању ћирилица ...Био сам одушевљен :) , е сад нисам баш извукао неки сигуран закључак из ваших постова , може ли се читати ово издање и овај превод ?? Колико сам ја упућен гидеонити имају везе са протестантима , али исто тако не доводе у питање припадништво својих чланова другим верама ( њихов члан може бити било ко , ко прати њихов циљ - дељење библије / просвећивање )

Србија

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
  • Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Gideoniti jesu sekta. Oni su ogranak Evangelista. Veoma moćni, bogati. Za njih je pokojni profesor Dr Emilijan Čarnić (Profesor Pravoslavnog Teološkog Fakulteta) priredio NOVI ZAVET koji su delili po hotelima i bolnicama još na početku devedesetih prošlog veka. Na tom plavom novom zavetu nema čak ni KRST-a nego URNA koja je simbol smrti i zagrobnog života. Evo videa da vidite ko su Gideoniti u Srbiji:

Подели на овим сајтовима

Postoji i Gideons International ali glavno je Gideons. Ja sam iz ruku pokojnog Vladike Save Vukovića dobila broširano izdanje tog istog Novog Zaveta Gideonita kada sam kao članica crkvenog hora "Rastko" iz Aranđelovca pevala na osvećenju zvonika Orašačke crkve u  blizini Marićevića jaruge gde je podignut Prvi Srpski Ustanal....Šta reći a ne zaplakati . :'(

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...