tara8 Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ја верујем чврсто и у интелигентне ВАН-ЗЕМАЉЦЕ - нпр у Једнога Бога Оца који је ГОРЕ (где год било, сигурно је и ВАН ЗЕМЉЕ), да је горе ВАН ЗЕМЉЕ и његов Син и Дух Свети,па у анђеле свих врста (оне добре који су око њега ВАН ЗЕМЉЕ,као и ове овде што нас чувају, па и у оне што их је Арх. Михаил отер`о с Неба, није их ваљда све посл`о на Земљу, или ПОД ЗЕМЉУ, него и негде ВАН ЗЕМЉЕ, ал` они понекад онако ружни и зелени дођу по допуштењу и овде, па се некима прикажу као оно што и јесу ВАН-ЗЕМАЉЦИ), па и да су моји покојни чланови породице (мама, тата, баке, деке ...) сад душом својом сви ВАН ЗЕМЉЕ (значи:моја баба-ванземаљац greengrin), и мислим да сам и даље православац, иако ћу и ја једном бити ВАНЗЕМАЉАЦ! савршен одговор. браво јане kolo2 kolo2 kolo2 '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Ја верујем чврсто и у интелигентне ВАН-ЗЕМАЉЦЕ - нпр у Једнога Бога Оца који је ГОРЕ (где год било, сигурно је и ВАН ЗЕМЉЕ), да је горе ВАН ЗЕМЉЕ и његов Син и Дух Свети,па у анђеле свих врста (оне добре који су око њега ВАН ЗЕМЉЕ,као и ове овде што нас чувају, па и у оне што их је Арх. Михаил отер`о с Неба, није их ваљда све посл`о на Земљу, или ПОД ЗЕМЉУ, него и негде ВАН ЗЕМЉЕ, ал` они понекад онако ружни и зелени дођу по допуштењу и овде, па се некима прикажу као оно што и јесу ВАН-ЗЕМАЉЦИ), па и да су моји покојни чланови породице (мама, тата, баке, деке ...) сад душом својом сви ВАН ЗЕМЉЕ (значи:моја баба-ванземаљац greengrin), и мислим да сам и даље православац, иако ћу и ја једном бити ВАНЗЕМАЉАЦ! Наравно ово може бити фигуративно опсивање, али Бог и ангели нити су на земљи нити изван нити испод нити изнад. Бог је ван времена и простора тако да за Њега нема ни изван ни изнад. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2010 Шта ако постоје ванземаљци па су још и криминалци запослићемо их да буду комуналци плате ће им бити мале да се не сете будале на летеће тањире скупљаће папире депонија ће бити на њиову планету јасно је то и детету Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Наука прво нека утврди шта све има на дну океана, па онда нека утврђује шта има у космосу.... све то може паралелно да се открива, има сасвим довољно научника.него мене брине друга ствар - добили смо највећи рат који је подстакао сва жаришта на свету после њега: други светски. а настао је од размимоилажења (не)напретка културе од напретка науке. шта ће бити ако духовно не буде могло да устрчи са науком? 89898989898989 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Ovih dana mediji špekulišu o postojanju života van Zemlje. Ako se zaista dokaže i naučno potvrdi postojanje života,kako će SPC i njeni vernici reagovati na to, obzirom da je to u koliziji sa našeim učenjem i verovanjem. Овако моја маленкост реагује (написано раније): Постоји искрена нада да ће човечанство наћи решење за еколошке и енергетске проблеме, и да ће у будућности отићи даље у истраживању космоса и откривању других места за живот, то јест, других планета погодних за живот. Ову могућност оправдаћемо и из теолошке перспективе, односно, уклонићемо сваку недоумицу и забуну које стварају богословске недоследности. Наиме, до сада нисмо могли ваљано протумачити поремећеност творевине након пада Адамовог. Сувише директних научних открића није могла истог стопа поднети савремена теологија, поготово што се ова ослонила на ранија тумачења искључиво из догматских разлога. Тако смо добили разна нова учења о стварању која не следују изворном духу догматâ. Данас је потребно уклонити те неспоразуме тиме што ћемо увести догматска учења у тумачења савремених питања, уместо обрнуто. Једном речју, одржаћемо догматске непромењивости у самим тумачењима савремених питања. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Наука прво нека утврди шта све има на дну океана, па онда нека утврђује шта има у космосу.... све то може паралелно да се открива, има сасвим довољно научника.него мене брине друга ствар - добили смо највећи рат који је подстакао сва жаришта на свету после њега: други светски. а настао је од размимоилажења (не)напретка културе од напретка науке. шта ће бити ако духовно не буде могло да устрчи са науком? 89898989898989 Има научника, али да ли има пара 89898989898989 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Наука прво нека утврди шта све има на дну океана, па онда нека утврђује шта има у космосу.... све то може паралелно да се открива, има сасвим довољно научника.него мене брине друга ствар - добили смо највећи рат који је подстакао сва жаришта на свету после њега: други светски. а настао је од размимоилажења (не)напретка културе од напретка науке. шта ће бити ако духовно не буде могло да устрчи са науком? 89898989898989 Има научника, али да ли има пара 89898989898989ако питаш за Србију, ми и немамо море.а и у свемиру смо слаби, тек смо стигли до Токија 1000000001010 greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Шта да постоје ... Зашто бисмо их се плашили ...? А ако постоје, ко каже да су напреднији од нас и да смо ми угрожени ту ... А и да не постоје ... Размишљања типа шббкбб су можда некад занимљива али непотребна ... јер зна се Коме треба да препустимо своје бриге ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 ma cak i da postoje i da su neprijateljski raspolozeni, pa mi smo najbrutalnija i najuzasnija rasa u svemiru, pobegli bi glavom bez obzira eheeeej Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Шта да постоје ... Зашто бисмо их се плашили ...? А ако постоје, ко каже да су напреднији од нас и да смо ми угрожени ту ... А и да не постоје ... Размишљања типа шббкбб су можда некад занимљива али непотребна ... јер зна се Коме треба да препустимо своје бриге ... Браво, свиђа ми се како размишљате. eheeeej Прво и нама "земљанима" промена средине тешко пада, а могу да замислим како би тек "ванземаљцима" пала. Пример: Преместите ескима у сахару или африканца на јужни пол. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Нисам желео да отварам нову тему, па сам нашао ову, јесте да је од пре 4 године, ал ваљда није проблем. Елем, видим овде постоји сагласност око тога да вероватно постоји живот ван Земље. Међутим, нема одговора, до сад га нисам нашао, о томе шта ако постоје интелигентна бића као ми, и интелигентија од нас? Како се на њих односи спасење? Зашто би Исус узео лик човека и спасао њега ако постоје бића виша од човека у овом нашем универзуму? Постоје наравно анђели који су виши, но питам за виша бића од човека у универзуму. Да ли се и на њих односи спасење? Често читам: Господ је постао човек, да би човек постао Господ. Циљ човека је обожење. Човек треба целу творевину да принесе Богу. Адам је омашио циљ. Али, шта ако у тој творевини постоје бића много интелигентија од нас, са развијенијом цивилизацијом итд.? Да ли би човек био баш круна творевине? Шта ако се докаже да постоје бића у свемиру која би по свим својим особинама била круна творевине? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Шта ако се докаже да постоје бића у свемиру која би по свим својим особинама била круна творевине? Hriscanstvo bi propalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Pa vanzemaljci postoje samo u pomračenim umovima. jassmina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2014 Пријави Подели Написано Мај 6, 2014 Hriscanstvo bi propalo. Rece covek, i osta ziv... ИгорМ, Млађони and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука