Jump to content

Иконе-Фреске-Мозаик

Препоручена порука

Да ли би неко могао да ми помогне, видела сам недавно на некој теми икону архангела Михајла, архангела Гаврила и у средини јерусалимска Богородица и сад не могу никако поново да је пронађем. Била бих пресрећна ако би неко могао да ми помогне hvala

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  Цитат

Молим неког да ми објасни шта на овој икони Архангел Михаил "има" у Сфери, тачније каква је ово глава коју сам заокружила.

Постављена слика[/img]

To je glava vidre, znao sam znacenje ali sam nazalost zaboravio.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Постављена слика

Хвала зеленизубе !  :drugarstvo:

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ова икона,у једну руку колико ми је симпатична,толико ми је у другу руку мало неозбиљна због овог положаја тијела још само да има онај облачак изнад главе и да каже :"Ша`да се ради?" - на тренутак сам помислио да има ту неку ноту јуродивости Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ја једино знам да се видре помињу у житију светог Петра Алеутског, исповедника Православља којег су зезали прво око видриних крзна, а на крају се завршило мученичком смрћу јер није хтео да се полатини ...

Постављена слика

жао ми је што не знам више ...

можда видра има неко значење грабљивице, пошто јој је то одлика у природи, а обично се повезује са прождрљивошћу ...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Молим неког да ми објасни шта на овој икони Архангел Михаил "има" у Сфери, тачније каква је ово глава коју сам заокружила.

Постављена слика[/img]

????????????????

jedan ikonospisac mi rece:

"u pitanju je providna sfera kroz koju se ocrtava haljina"

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Постављена слика[/img]

????????????????

jedan ikonospisac mi rece:

"u pitanju je providna sfera kroz koju se ocrtava haljina"

У реду је за наборе на хаљини, али ова глава, рекоше, видре ми никако није јасна. Хајде, молим те, питај тог иконописца за то (заокружила сам танким црним кружићем главу).

Подели на овим сајтовима

poslala sam mu ovaj izdvojen deo i on je rekao to sto sam vec napisala i dodao je da ljudi vide ono sto zele da vide.

i to je to.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...