Jump to content

Основе Православне Вере - Др.Здравко М. Пено

Препоручена порука

http://www.glassrpske.com/slika/15059/200/130

Не знам да ли је било,али ево га у скенираној варијанти катихизис Здравка Пена.

KATIHIZIS Osnove Pravoslavne Vere Dr. Zdravko M. Peno

Видим да и на овом сајту постоји овај катихизис али не у потпуности :

http://crkva.se/katihizis_index.htm
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Феноменалан Азбучник вере, иначе он ми је био професор Догматике у Богословији. Сада је, мислим, професор Догматике на факултету Светог Василија у Фочи.

Подели на овим сајтовима

Феноменалан Азбучник вере, иначе он ми је био професор Догматике у Богословији. Сада је, мислим, професор Догматике на факултету Светог Василија у Фочи.

Јесте, професор је домгатике у Фочи.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Који су узроци и последице духовног пада, у чему се огледа морално посрнуће људи, колико је лажни морал укорењен у цркви и да ли црква као тело Христово има капацитете, снаге и моћи да адекватно одговори изазовима унутар ње саме, али и ван цркве? На ова, али и друга слична питања одговара др Здравко Пено, професор Православног богословског факултета у Фочи.

http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3003/14/10/11.10.14_budimo_ljudi-zdravko_peno_64kpbs.mp3

Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Znam profu Pendaru zamornog i narcisoidnog kiselog retoricara, jako sujetan covjek i misli da je popio svu pamet svijeta..ali prava slika o njemu da je jako tanahan teolog u propoziciji sirine muvinog krilceta ..citao sam izvode iz njegovog doktorata koji govori o sofiologiji Bulgakova i Florenskog na najsimplifikovaniji nacin u maniru cak zilotske pro orjentacije..to je jedno obsceno smjehotvorstvo na cemu je lik doktorirao.... rad je u rangu seminarskog osrednjeg bogoslova u III-eg razreda..ali 'ajd

stvarno je kolutoocno kad cujem za njega...:))

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја вас стварно ништа не разумем. Да гледам сад овај видео или да не губим време?  :.mislise.

Апсолутно гледај.

Мислим, потпуно је неприлично да тек тако неко дође и ван контекста теме говори о личности професора.

Предавање је фантастично.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

"Nije hrišćanin koji je izdvojen od drugih i naspram Crkve, jer ne možemo živjeti sami za sebe, to je poruka za ljude u ovom vremenu u kojem je dominantan individualizam u svakoj pori ljudskog društva, nažalost i u porodici"

“Srž života je živjeti u Crkvi i postaviti sebi uzvišeni cilj da postanemo manje ili više svetitelji, jer načinom života u Crkvi uzrastamo do mjere rasta i visine Hristove"

“Kao što se Hristos ovaplotio i primio ljudsko tijelo, tako i čovjek treba da se obožuje u životu i kroz svu vječnost”

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...