kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo zato sto pripada drugoj religiju,baci u propast..? ...и да му вечно обнавља кожу како би се заувек пекао и мучио у паклу. Какав је то бог? Да ли је могуће да је Бог такав? E,braco moj...nisi mi odgovorio na moje pitanje...ODGOVORI... Za mene je spasenje, Kraljestvo nebesko...GLEDATI BOGA U LICE...a onaj ,tko nece biti spasen..NECE GLEDATI LICE BOZJE---LICEM U LICE..! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 По хришћанству спасиће се свако ко да добар одговор на последњем суду Христовом. По Хришћанству ван Цркве нема спасења. Е сад ми можемо дискутовати шта је Црква. За мене је јасно шта је Црква из Символа Вере: Верујем у ЈЕДНУ (не у више) свету саборну и апостолску Цркву. А та једна Црква је православна. Зар мислиш да је Бог такав тиранин да више од две трећине планете остави без спасења зато што нису чланови Цркве (читај: крштени и причешћивани)? Мислим да је Кипријан, када је то писао, наменио онима који имају познање Цркве и да ван ње нема спасења. Глупо је ванконтекстуално цитирати... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo zato sto pripada drugoj religiju,baci u propast..? ...и да му вечно обнавља кожу како би се заувек пекао и мучио у паклу. Какав је то бог? Да ли је могуће да је Бог такав? E,braco moj...nisi mi odgovorio na moje pitanje...ODGOVORI... Za mene je spasenje, Kraljestvo nebesko...GLEDATI BOGA U LICE...a onaj ,tko nece biti spasen..NECE GLEDATI LICE BOZJE---LICEM U LICE..! Увек се радујем напретку и приближавању! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 I. Krist - Jedina Rijec Svetoga pisma 101 Da se objavi ljudima, Bog u svojoj susretljivoj dobroti govori ljudima ljudskim rijecima: "Rijeci Bozje, izrecene ljudskim jezicima, postadose slicne ljudskom govoru, kao sto jednoc Rijec vjecnog Oca, uzevsi slabo ljudsko tijelo, postade slicna ljudima".[68] 102 Kroza sve rijeci Svetog pisma Bog govori samo jednu Rijec: svoju jedinorodjenu Rijec, kojom potpuno izrice sebe samoga:[69] "Sjetite se da postoji samo jedan govor Bozji koji se odvija u cijelome Svetom pismu i samo je jedna Rijec koja odjekuje na ustima svih svetih pisaca. Buduci da je u pocetku bila Bog u Boga, ne poznaje sricanja po slogovima, jer je izvan vremena".[70] 103 Zbog toga je Crkva uvijek postovala Sveta pisma, kao sto stuje samo Tijelo Gospodnje. Ona ne prestaje pruzati vjernicima Kruh zivota, koji prima sa stola rijeci Bozje i Tijela Kristova.[71] 104 U Svetom pismu Crkva nalazi stalno svoju hranu i svoju snagu,[72] jer u njemu ne prima samo rijec ljudsku, nego ono sto stvarno jest: rijec Bozju.[73] "U svetim knjigama, naime, Otac nebeski s velikom ljubavlju dolazi u susret svojim sinovima i s njima razgovara".[74] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Зар мислиш да је Бог такав тиранин да више од две трећине планете остави без спасења зато што нису чланови Цркве (читај: крштени и причешћивани)? Мислим да је Кипријан, када је то писао, наменио онима који имају познање Цркве и да ван ње нема спасења. Глупо је ванконтекстуално цитирати... Зар мислиш да је Бог такав тиранин да више од 100 Акакијеваца (који су крштени и причешћују се) остави без спасења? 4chsmu1 Брате, све нам је слободно. Свако бира коме ће се Богу молити. Бог никога не тјера да буде у Цркви. Али никога не тјера ни да иде у Царство Небеско ако то он не жели prstgore Јер ако ћемо тако...онда могу ја себи да оснујем нову Цркву гдје неби укидо причешће, али би све остало укинио, дал ће ти моји вјерници ићу у Царство Небеско?. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Како Хришћанство учи о спасењу а како ислам? Po islamu čovjek će biti spašen samo ako umre kao musliman.Kuranski citat: Ko dude tražio drugu vjeru mimo islama neće mu biti primljeno i na onome svijetu će biti od onih koji su propali! Ово више поштујем него протестантско лицемерје..."сви се спашавају" 4chsmu1 I KOJI CE SADA OD VAS DVOJICE BITI SPASN..????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Зар мислиш да је Бог такав тиранин да више од две трећине планете остави без спасења зато што нису чланови Цркве (читај: крштени и причешћивани)? Мислим да је Кипријан, када је то писао, наменио онима који имају познање Цркве и да ван ње нема спасења. Глупо је ванконтекстуално цитирати... Зар мислиш да је Бог такав тиранин да више од 100 Акакијеваца (који су крштени и причешћују се) остави без спасења? 4chsmu1 Брате, све нам је слободно. Свако бира коме ће се Богу молити. Бог никога не тјера да буде у Цркви. Али никога не тјера ни да иде у Царство Небеско ако то он не жели prstgore Јер ако ћемо тако...онда могу ја себи да оснујем нову Цркву гдје неби укидо причешће, али би све остало укинио, дал ће ти моји вјерници ићу у Царство Небеско?. Ово што си написао последње је страшна логичка грешка и не читаш шта ти пишем. Понављам Кипријан се тим речима - Да нема спасења изван Цркве, обратио онима који за Цркву знају, а актуелна су била питања раскола. Гле чуда! bliss jeeee Ја кажем да је апсурдно да припадници Свахили народа или племена Амазона не уђу у Царство Божије јер нису у Цркви. Као и то да поштени и побожни муслиман остане без вечне заједнице са Богом само зато што је стицајем околности рођен у вери где нема Цркве. Тачно! Добро си рекао - ако он не жели! И ко не жели, имаће право да не буде тамо, али ако неки муслиман или незнабожац то жели, по твоме ће остати без Царства Очевог само зато што није исповедао никео-цариградско вјерују. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 4lg1k751spamte-bilo 4lg1k751spamte-bilo 4lg1k751spamte-bilo 4chsmu1 prstgore bliss jeeee bliss jeeee 4chsmu1 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Пре свега ово није спам, јер је питање како хришћанство гледа на нешто, на шта се даје одговор. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Пре свега ово није спам, јер је питање како хришћанство гледа на нешто, на шта се даје одговор. Тема скреће у међухришћанску расправу о схватању спасења, пакла, итд. Пре свега, у разговору са Енизом, одговоре на његова питања требало би да дају компетентни људи. Семберац, немој да се љутиш, али боље је да пажљиво читаш. Млад си човек, треба да учиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Тема скреће у међухришћанску расправу о схватању спасења, пакла, итд. Пре свега, у разговору са Енизом, одговоре на његова питања требало би да дају компетентни људи. Семберац, немој да се љутиш, али боље је да пажљиво читаш. Млад си човек, треба да учиш. 0212_rolleyes "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Може ли ислам уопште одговорити "ко" је Бог? Питање "ко" односи се на личност, а не некакву непјмљиву "вишу силу". Дакле, Енизе, ко је Бог? Stvorenja ne mogu pojmiti kako Allah izgleda, niti se to Njegovim robovima dozvoljava da zamišljaju i razmišljaju kako On izgleda, jer je naš razum ograničen ovim pojavnim svijetom. To je jednom pojašnjeno na pitanju lutke koju čovjek "stvori", ali joj da pokretljivost uz pomoć raznih točkića, opruga i polugica. Dakle mehanički je proizvod. E, sada kada bi "tvorac" te lutke imao mogućnost da joj udahne život i da se sakrije od njenog pogleda, sigurno bi lutka proučavanjem svoje konstrukcije i građe bila ubijeđena da i njen "tvorac" mora izgledati tako i biti sačinjen od iste materije i na principu istog mehanizma. Ali, mi znamo da "taj "tvorac" sigurno drugačije izgleda i funkcioniše... Najbolje objašnjeno, ko je naš Bog, nađoh u ovome: Ako te neko upita: kako si spoznao svoga Gospodara, reci: Putem Njegovih znakova i stvorenja. Njegovi znaci su noć i dan, Sunce i Mjesec. A njegova stvorenja su sedam nebesa i sedam zemalja, i ono što je na njima i ono što je između njih. Dokaz za to su riječi Uzvišenog: Među znamenjima njegovim su noć i dan, i Sunce i Mjesec. Ne padajte licem na tlo ni pred Suncem, ni pred Mjesecom, već padajte licem na tlo pred Allahom, Koji ih je stvorio, ako želite da samo Njega, Jedinog, obožavate. Sura Fusilet, 37. Pa ako te neko upita: ko ti je gospodar, reci: Moj Gospodar je Allah, koji me odgojio i podučio, kao što je odgojio i podučio sve ostale svjetove Svojom milošću. Ja samo Njega obožavam i nikoga više. A dokaz za to su riječi Uzvišenog Allaha: Hvala Allahu Gospodaru svjetova. Sura El-Fatiha, 1. Sve osim Allaha je stvoreni svijet i ja sam jedan dio tog svijeta. Dokaz su i Njegove riječi: Gospodar vaš je Allah, Koji je nebesa i zemlju u šest dana stvorio, a onda se nad Aršom uzvisio; On tamom noći prekriva dan, koja ga u stopu prati, a Sunce i Mjesec i zvijezde su pokorne Njegovoj naredbi. Samo On stvara i upravlja! Uzvišen neka je Allah, Gospodar svjetova! Sura El-Araf, 54. A Gospodar (Er-Rabb) jest Onaj Kojeg se obožava. Dokaz za to su Njegove riječi: O ljudi, obožavajte svoga Gospodara, Koji je stvorio i vas, a i one prije vas kako biste Ga se bojali; Koji vam je zemlju učinio posteljom, a nebo zdanjem; Koji s neba spušta kišu i čini da s njom rastu plodovi, hrana za vas. Zato, ne činite druge Allahu ravnim, a da to znate. Sura El-Beqare, 21-22. Za podrobnije tumačenje, posjetite: http://www.vjerovjesnik.net/a/tripr.htm "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Stvorenja ne mogu pojmiti kako Allah izgleda, niti se to Njegovim robovima dozvoljava da zamišljaju i razmišljaju kako On izgleda, jer je naš razum ograničen ovim pojavnim svijetom. У томе и јесте поента. Познање личности, одговор на питање "ко", не подразумева ово што ти наводиш. То би било познање Божије природе (питање "шта"), а она је, дакако, несазнајна било којем створењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo zato sto pripada drugoj religiju,baci u propast..? ...и да му вечно обнавља кожу како би се заувек пекао и мучио у паклу. Какав је то бог? Да ли је могуће да је Бог такав? Svako sam sebi priredi pakao. Tako se uči nauk i u hrišćanstvu, koliko sam razumio. Bog je Milostiv, ali i Pravedan. Zamisli da neko ubije ili učini drugome zlo, a to se sakrije i ne otkrije. Da li je pravedno da prođe bez kazne? A Allah opet najbolje zna... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Da li Bog moze da bude tako zlocest..da jednog covjeka spasi,a drugoga samo zato sto pripada drugoj religiju,baci u propast..? ...и да му вечно обнавља кожу како би се заувек пекао и мучио у паклу. Какав је то бог? Да ли је могуће да је Бог такав? Svako sam sebi priredi pakao. Tako se uči nauk i u hrišćanstvu, koliko sam razumio. Bog je Milostiv, ali i Pravedan. Zamisli da neko ubije ili učini drugome zlo, a to se sakrije i ne otkrije. Da li je pravedno da prođe bez kazne? A Allah opet najbolje zna... А ако праведност и казну (од стране Бога) схватамо тако као што ви (па и неки хришћани) схватате, објасни ми шта има са правдом чињеница да неко ко је грешио 20,30 или 50 година ВЕЧНО буде мучен. Еј, човече - ВЕЧНО! Или је то "мучење" ипак нешто друго а не Божија одмазда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука