ipolit Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ја само гледам етнофилетизам, код тебе и ахила... прочитај наслов теме брате... Иди блати се на на неким историским форумима, не видим да нешто причаш о теологији... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Свети новомученик Георги Кратовски је рођен 1497 г. у граду Кратово, тада у границама Отоманске империје. Неколико векова доцније за његов град/порекло написаће: „Житија светих“: „Блажени Георгије – Ђорђе родио се у српском граду Кратову…“ Бугарската верзија: „…бил роден през 1497 г. в гр. Кратово, Македония, в благочестиво българско семейство.“ Поп Пејо – аутор првог житија светога Георгија и очевидац светог мучеништва, у том односу не додаје ништа друго, сем: „Овај блажени Георги био је рођен у граду Кратово, Македонија, син благочестивих родитеља, отац Димитар и мајка Сара.“ Иначе Кратово је град у Републици Македонии и сви његови становници, суграџани св.Георгија се изјашњавају као македонци. Па шта је био св. Георги Кратовац: бугарин, србин или македонац...или можда хришчанин ....што беше то етнофилетизам Брате по теби колико ја видим Вл.Николај је требао да напише да је св.Георги(је) или Ђорђи кратовац рпжен у ТУРСКОЈ... 89898989898989 ... ''У Турском Граду Кратову''...па шта да напише брате кад је то тад био српски град... или можда да исправљамо сад...под обавезно то треба исправити а?.. а бугарин како да не напише тако кад му импонује..Св.Георги је како сви знамо посечен мученички и страдао у СОФИЈИ...и плус у македонији су се домородци изјашњавали као Бугари скоро до 20 века..или Христијани наравно или Бугари... барем већина..као Македонци почињу изјашњавање...тек око 1950. године кад се и прави оина реформа презимена да сви пређу на СКИ а баца се ВИЋ, ИЋ, ЕВ, ОВ... звучи познато или подметам... Али БРАТЕ ..пусти то..погледај која је тема тај део историје је за нама.. чека нас ЕСХАТОН... а како ћемо пред Христа кад у нама не умре Јелин, Јевреј, Македонац, Вла, Буги-вуги и остали 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ја само гледам етнофилетизам, код тебе и ахила... прочитај наслов теме брате... Иди блати се на на неким историским форумима, не видим да нешто причаш о теологији... Веома просто и разумљиво...од неког ко је припадник верске фирме мпц, (ово не причам напамет или да бих омаловажио неког име мпц је у македонији трејдовано као свака друга фирма и има га у регистру државе као такво заведено), тешко да ће се икад чути теолошка мисао макар био и клирик у редовима поменуте расколничке групације, јер поБогу, па тако их и уче они квази пастири...понављају у глас ''етнофилетизам , етнофилетизам''..као оно ..''држ'те лопова...'' сакривајући иза оптужби(класичних психолошких пројекција и титоистичко комуњарских конструкција) тог типа, своје непоознавање (у најбољем случају) а најчешће(и у најгорем случају) праву злонамерност и потпуни теолошки дилетантизам... Лажући своју јавност, заводећи за Голеш планину српску јавност и добронамерне људе из Цркве, и тврдо остајући на линији раскола по сваку цену... Али како ''мирише'' ових дана ''у пашалуку Београдском'' неће још дуго... 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Шта ћемо са овим... Сами су му забранили да свештенодејствује а данас је и рашчињен и ником ништа...срби етнофилетисти..уа буа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 шта са овим.. ...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Нека добро погледају и Јелини и Јевреји и Македонци и Клингонци... Питања без икаквог одговора ... ово се дешава пред нашим (дигнутим) носевима господо..и Срби и Бугари и Венеријанци... http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2010-11-22&id=195392 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Јел помену неко Црквени Суд или ми се само намеће аналогија... 89898989898989 http://www.spc.rs/sr/saopstenje_za_javnost_velikog_crkvenog_suda_srpske_pravoslavne_crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Брате e2rdavid-е, ево како ја настајало блато мп“ц“-а: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Много инспиративно и вредно штиво... Могу само да замислим како је било торжествено во тије денови... И много су јаке сцене тамо после 3. Минута где се види скоро голобради (тада) Кирил и тај чувени ''црковно – народни'' сабор који је састављен све од будућих (тада) расколника и Комуњара који рекламирају чарапице из првих редова...наравно аплаудирајући у правом тренутку... Не знам да ли ми више личи на заседање АВНОЈ-а или на суђење ген.Драгољубу Мијаиловићу... Додуше македонски комуњарци су и дан данас поносни на ИСТИНУ да су они стварали креатуру мпц... klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Ја рекох да су Тито и партија створили МПЦ, а онај филм о настајању МПЦ типични пленум КПМ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Децембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2010 Много инспиративно и вредно штиво... Могу само да замислим како је било торжествено во тије денови... И много су јаке сцене тамо после 3. Минута где се види скоро голобради (тада) Кирил и тај чувени ''црковно – народни'' сабор који је састављен све од будућих (тада) расколника и Комуњара који рекламирају чарапице из првих редова...наравно аплаудирајући у правом тренутку... Не знам да ли ми више личи на заседање АВНОЈ-а или на суђење ген.Драгољубу Мијаиловићу... Додуше македонски комуњарци су и дан данас поносни на ИСТИНУ да су они стварали креатуру мпц... crvenilo :cheesy2:Људи маните се ћорава посла, овај ком-историста лаже. Он је грчки шпијун који ради за србију и бугарску. Колико знам, једино не ради за шиптаре, амере и хунзе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Лицомери. Шта нисте се жалили када је римски папа читао Отче наш у Константинопољској Патријаршии? Ето и ја као расколник сам се молио са један од Епископа из ПОА. Био сам му у госте и заједно смо се пре јела молили. И шта сад? Треба расчинити тог Преосвеќеног ЕПископа? Игуман Методија није се причестио од један путир са припаднике МПЦ. Тако да ја не видим где је овде проблем. Он само се молио са Македонске расколнике. Овај лицомер, јако смешан тип... Није читао брате, него служио опело... А то што си се пре јела молио јака ствар... ипак, види се да ни је ти од користи, пошто си остао “лицомерни“ расколник, који жели да релативизује ствари, и тако себи нађе за оправдање, што се налази у душепогубне организације - мало потсећање, да грех раскола, не може да опере ни мученичка крв... Мени само ти личиш на “лицомер“ овде... 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Напокон да енеко сети да вртаи тему са дискурса ...заиста захваљујем... Потпуно сам истог мишљења да је велика разлика између читања Оче наша и СЛУЖЕЊА опела са расколницима... И наравно да нико неће директно овде одговарати на то него ће сви којима истина смета прелазити преко тога и махати паролама о етнофилетизму, дебилизму, пацифизму и козна којем све другом ИЗМУ јер само Идеолошки приступају проблематици ЦРКВЕ...а никако суштински, животно..онако како Сам Христос учи.. ево...наслушасмо с еовд еод неких, како ''поштују ЖРТВУ Арх.Јована''...ПРАЗНА ПРИЧА...''Логореја''...бош муХабет...мангал муабет...нема од тога ништа...човек је у затвору и нико глас да подигне против оних који су директно за то одговорни... Е о томе ја причам...СВЕСТ дакле НЕ ПОСТОЈИ..ИСТИНСКА ЦРКВЕНА свест...постоји само СУРОГАТ тога и да..постоји само јевтина парола иза које се кријемо потпуно нацинално затупљени, историјом изманипулисани и код очију слепи... шта ћеш ..то је реалноС Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2010 Ипак сматрам да није баш лепо да се говори против човека који је од љубав према своме оцу саслуживао са расколнике. Није ли љубав најважнија? Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Ипак сматрам да није баш лепо да се говори против човека који је од љубав према своме оцу саслуживао са расколнике. Није ли љубав најважнија? Није ми познато а је овде било ко говорио против дотичног Игумана...чак ни ''лицомерно'' ни ''лицимурно'' па ни случајно ... Говорило се (само на моменте, на жалост) против његовог саслуживања са расколницима и ничега другог... Последицатога ја недостатак свести о Апостолској Једној Светој и Саборној Цркви по мом скромном мишљењу..ако у контексту њега(тог мог мишљења), једино видиш ''говор против човека'', ево управо ти одговорих. А што се тиче љубави..хм, хм.. 89898989898989 ... Ајмо да о истој размишљамо на примеру Архиепископа Јована, који -понављам по ко зна који пут ..на Правди Бога је на зехтев мпц-оваца ПОНОВО у затвору овога пута у Бугарској ... А на конто разних видова ''љубави''...постоји и убиство из љубави... постоји и лажна љубав, има и вођење љубави да будем мало заједљив, а не каже народ џабе ''заљубљен па изгубљен''... Брате Љубав на коју ти циљаш је нешто друго ..не ово..то би један Игуман морао да зна.. зато је и постављена ова тема јер испаде да незна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука