Jump to content

Светиње светима!...

svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na   

24 члановâ је гласало

1. 1. svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na

• ucesnike liturgijske zajednice
      23
    • svetitelje
      0
    • pravednike
      0
    • dostojne
      0
    • pripremljene
      1

Препоручена порука

Bolje da kopa,nego mlati praznu slamu...

Inace,i ja sam imala problem,posto mi prva beba dosta puta u toku noci sisala,ja bih ozednela jako,morala sam da pijem vodu nocu.Spremila sam se u toku nekog od postova za svetu tajnu Pricesti,ali sam posle pola noci morala gutljaj vode u usta da stavim,tesko mi je bilo bas te noci,pricestila se ujutru,a kada sam rekla jednoj popadiji,ona mi rece da odem to da ispovedim...Nisam ispovedila,ne smatram to grehom,imam ih mnogo vecih,ali ne razumem da neko to smatra grehom,sta treba da dojim i postim i obeutim se,pa da opet postim na vodi i dojim dok ne padnem s nogu...

Подели на овим сајтовима

????? ?? ???????? ?? ????? girl_jumping

tuzno ali istinito da je treba i da se moze naplatiti narod bi bio teran da se pricescuje ovako svharistija kao centar vaseljene je u statusu nereseno

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Без клечања на кукурузу нема причешћа! Шта - пост на води, читање молитава, канона и акатиста пред причешће као и обавезна исповест (и то ујутру пре литургије) се ваљда подразумевају. Ту никакве расправке нема. И за бебе исто. Немој некоме да падне на памет да принесе бебу путиру ако је ова дојила после поноћи!

Опростите на карикирању, убацио сам се само како бих пратио тему. Немам ништа да кажем паметно што већ није овде речено. Тешко да је било шта и могло да се каже после грандиозног и небопарног Шмемана... Стварно одваљује или што Меда рече ИЗУВА!

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

??? ??????? ?? ???????? ???? ????????! ??? - ???? ?? ????, ?????? ????????, ?????? ? ???????? ???? ???????? ??? ? ???????? ???????? (? ?? ?????? ??? ?????????) ?? ????? ?????????????. ?? ??????? ????????? ????. ? ?? ???? ????. ????? ?????? ?? ????? ?? ????? ?? ??????? ???? ?????? ??? ?? ??? ?????? ????? ??????!

????????? ?? ??????????, ?????? ??? ?? ???? ???? ??? ?????? ????. ????? ????? ?? ????? ??????? ??? ??? ???? ???? ??????. ????? ?? ?? ???? ??? ? ????? ?? ?? ???? ????? ??????????? ? ?????????? ???????... ??????? ???????? ??? ??? ???? ???? ?????!

zaboravio si kljucnu stvar sto se beba tice ni jednu ne bih pricestio ako se pre toga nije temeljno ispovedila, pogotovo za prejedanje mlekom i zeljom za stomakougadjanjem i pre svega lencarenjem  girl_jumping :drugarstvo:girl_smiley klapklap 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?? ???? ??? ? ????? ?? ?? ???? ????? ??????????? ? ?????????? ???????... ??????? ???????? ??? ??? ???? ???? ?????!

????? ?????? ?????????? ???? ???? ???? ??? ? ???? ?????? ?? ?? ???? ''????????'' ??????????, ?? ?? ????????? ? ?????????? ''?????????? ? ???????'':

?????????? ?????? (???????, ?????? 132.) ::

?????, 29. ???????? 1974. (??????? ????) ... ????? ???!

???? ????, “????” ?????????... ????? – ?????...

?????????? ?????, ?????? ??????...

????, ????? ?? ??? ?? ?? ?????? ?? ??????? ?????. ???? ?????! ????? ???? ? ???? ???????? ??? ??? ????? ????????. ????? ?? ????? ???, ? ?? ?? ?????? ?????... :smiley:

nadam se da me vodis 319.gif

?? ???? ??????, ??? ?? ?? ?????? ????????? ?? ?? ??????? ?? ????????? ???? ????????... 0104_cheesy

aha znam jedno odlicno mesto samo plasim se da cemo se prejesti a to je ipak greh

? ??, ????????? ?? ?????? ????. ??? ?? ??????? ?????? ???? ?????????? ?????? ?????... ??????? ??? ??? ?? ?? ?? ?? ??????? ???? ???????? ?? ???? :drugarstvo:

??? ?? ?? ????? ??? ??? ?? ?????????

???? ???? ??????? ?????????? ???? ????????????? ? ??? ?? ?????? ???? ?? ??? ?? ????????, ??????? ? ??? ?? ?? ????????,??????????,????????. ??? ????????? ?? ????? ????? ???? ?? ?? ????????? ?? ?????? ?? ??????,??? ? ????? ?? ???? ?? ????? ??? ?? ?? ??????? ????!!!

ovde niko nikoga ne ismeva svako ima pravo na slobodu misljenja i izraza, ja sam licno misljenja da pravoslavni hriscani ako su po slobodnoj volji to treba redovno tj. na svakoj liturgiji da se pricescuju. Ne smatram da nas pricesca udostojava forma (mada je kao limitnu vrednost treba drzati) vec naseopredeljenje i zelja da budemo deo zajednice. I molim za blazi ton, niko ovde nkoga nije ismevao

Подели на овим сајтовима

Један мали, али вредан оф топик    :drugarstvo:

Дакле,немате потребе да цитарате стално,јер та цитирања заузму више од пола стране,,као овде нпр, а има их на многим другим темама...

Довољно је ставити:

Djomla @

...pa onda odgovoriti

319.gif

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не, не видим ко је исмејаван. Мислим да се са једном иронијом говори о неким појавама у Цркви, али да је неко лично исмејаван, нисам видео. Можете да ми покажете где је то конкретно?

Подели на овим сајтовима

dzaba onima koji ne jedu meso kad prozdiru zive ljude i to iz jednog zalogaja

Pomaze Bog!

A sta je sa onima koji,niti jedu meso,niti prozdiru zive ljude?

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Позвао бих све оне који желе да чују како Владика Игнатије говори о Литургији погледају видео клип на насловној страници сајта. Толико јасно и конкретно говори о Литургији, посту, причешћивању. Могли би осле тога да поразговарамо о свему, као људи који воле Цркву, нефарисејски већ искрено. Може ли?

Подели на овим сајтовима

a ovo...ovo je teološki krek....

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1190.new.html#new

ići na vrh strane

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог браће и сестре у Христу!

Још пре више од пола године рекох својој куми да пишем збирку, која ће се звати "Према томе......"

Ево кумо, почињем део по део........

Данас, на дан Св.Јоаникија Девичког, годину дана после мени значајног датума, када једна жена од близу 70 лета, мени изузетно драга, Божјом вољом преживе операцију анеуризме абдоминалног дела аорте, одлучих да своје одговоре подигнем за степеничицу више, ка односу реалног живота. И одмах да вам саопштим, за мене је само један живот реалан - Вечни живот, у коме овај временски ограничен, чини део тог Вечног, који ПРЕ ИЧЕГА, Божијом милошћу, а потом и нашим размишљањем, подвигом, може постати саставни део Вечног живота, или разлог да никада не будемо они који ће живети Вечни живот, у близини и милости, Бога Тројединог.

Изгледа да они који немају стрпљења да читају тему од почетка до краја, ту енергију и време користе да нешто изузетно важно цитирају, или из прочитаног поуку нам дају...

Према томе....

Не судите, јер ће Суд Његов незамисливо оштрији бити.....

Нико никада овде не оспори ни пост, ни смиреност, ни поштовање према свештенику, ни стрпљење и љубав према ближњима.....нико Господове Заповеди не оспори!!!!

Ко смо ми мишеви мали, који ћемо своје "знање, умовање и мудровање" Христовој милости насупрот успотставити???

Према томе, читајте и разумите....

ХРИСТА НИКО ДОСТОЈАН НИЈЕ НИТИ ЋЕ БИТИ!!!!!

Причешћујемо се јер Христос тако нама Остави, Својом Вољом и својом Милошћу!!!!

Не саблажњујте браћу и сестре коју никад упознали нисте... на свештенике њихове их упутите и од вас је довољно...сасвим...Богуугодно....

Зашто, Марте силне, бригу водите шта ће и како ће свештеник сваком од нас рећи?

Према томе.....

Читајте и разумите, а ко не разуме, свештеника нек пита, а ко не зна да чита, свештеника нек замоли да му прочита....

Праштајте мени најгрешнијем међу вама....

И молим вас ради себе...размишљајте о себи, као Божијем огледалу......

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...