Jump to content

Шта нас чини јаким?

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Шта Вас теши у животу ?
Изволите ...

Мене, искрено да вам кжем, последњих месеци, највише теше Живе Речи Утехе....Али заиста..... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Тјеши ме помисао на друге људе који мисле отприлке као ја, па је то онда сазнање да нисам сама (осим оног сазнања да је Бог увјек са нама)... А такве људе, мимо оних мени најближих, налазим, замислите на форуму Живе Речи Утехе! 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

E ovo ce da bude mozda duzi post 0110_hahaha

Mene tesi Gospod, licno i personalno i bukvalno, ne ideja Boga, ne tamo neki bog koji je na nebu i gleda sa prutom sve nas gresnike i zove na pokajanje, nego Otac koji me vodi i nosi kroz zivot, bukvalno nosi i ispunjava me.

Ta uteha ponekad mi je "cudna", ponekad me "nervira" i to On vrlo dobro zna. U utehi mi prica kako ce sve dobro biti i kako je tu, ali da moram da se naucim strpljenju i kako ne mogu dobiti ono sto zelim nego ono sto je dobro za mene.

Tesi me svakodnevno ponekad i ovako kada mi posalje prijatelja da mi podari pesmicu Amico Riccio

Ponekad kroz neko dete na ulici ili dete mojih prijatelja, ponekad me utesi kroz lepo i "ruzno" vreme (volim kisu i snegove tako da uzivam), utesi me slobodom.

Mozda me ta sloboda koju imam najvise i tesi. Da, najvise i gresim, ali taj osecaj, taj dozivljaj da Njega "toliko ima" da ne samo da ima mesta za mene, ne samo da mogu da se ispoljim na sve moguce i nemoguce nacine, da moze i da me razume u svakoj sitnici i pomisli, nego mi daje slobodu da budem ono sto jesam.

Posle zivota kakvog imam, ta sloboda mi je najdragocenija, znam sta znaci zatvor, znam sta znaci apsolutno potcinjavanje drugome i ispunjavanje i ocekivanja i naredbi drugih do gubljenja sebe. U Njemu sam se pronasla i pronasla sam blagost, da budem ono sto jesam, da imam "pravo" da budem ono sto jesam, sta vise, da imam obavezu da to budem. Tesi me to sto mi pomaze da sebe spoznam, jer je to ono sto sam htela i pre nego sto sam Njega poznavala, tesi me i to sto ponekad kada mi ta "spoznaja sebe" biva teska ili kada vidim da na njoj "insistiram", On ima razumevanja za moje bubice i shvata zasto i kako i polako me vodi Sebi.

Tesi me to sto razume moj strah od Njega i sto znam da se ne ljuti.

Tesi me kada mi u velikom fizickom i duhovnom bolu posalje utehu i mir svoj.

Kada sam bila i nepokretna nalazio je nacina da mi posalje deo Sebe, kroz leptira, goluba na simsu od prozora bolnice, kroz ljude, kroz stablo, cak i kroz korpu za otpatke, kroz sestre i doktore i "lude ljude".

Svuda ga ima onda kada sam spremna da ga vidim i na nacin na koji sam spremna da ga prepoznam u tom trenutku i to mi je neverovatno.

Nekad me je u velikim iskusenjima tesilo to sto rogati Njemu ne moze nista, tesi me koliko je jak i sto "mu se moze". Fascinira me Bog moj i Gospod moj koji "koga hoce pomilovace" i "koij zeli da se svi spasu". Fascinira me to "izvole se Svetom duhu i nama" jer upravo takvog Boga volim, Onog koji sve moze i sve zna i sve vidi, a ne koristi to iz svojih razloga i ciljeva i iako mu se moze, On je sebe ponizio do nas.

Tesi me kada uspem da "sutnem nekog u d..." da izadje iz pakla u kome je, da mu "pomognem" savetom jer me usrecuje tudja sreca i radost. To mi je velika uteha u zivotu i radost da vidim druge srecne.

Tesi me sto znam da je uvek tu cak i kada ga ne vidim, cak i kada ga se plasim i kada sam ljuta na njega i zbunjena i izgubljena, cak i kada ga "proklinjem" On je tu, blizi nego zenica oku.

Tesi me kada vidim smisao i za tim smislom i dalje tragam, jer kad god se pokaze i koliko god ga ima nikad Smisla nije dovoljno i uvek moze vise.

Tesi me sama pomisao da ga poznajem i da sam osetila Njegovu ljubav i Njegovo prisustvo ne mali broj puta i gde god zavrsila, tesi me sto cu ga barem jednom videti.

Ranije me je jako tesilo je jedino "smirivalo" to da cu barem jednom videti Bogorodicu i ta neka moja "zelja" kada je vidim da joj se namestim kod nogu i ljubim njene stope zbog svih cuda kojima me je "udostojila" odnosno koje mi je podarila iz svoje ljubavi. Ta scena, samo da je dodirnem i da naslonim glavu na njena stopala me je tesila kada mi je najcrnje bilo.

Nista nije drugo vazno, jer On je uvek prisutan i vecan i to me tesi najvise.

Ja sam toliko nevazna, a opet "najvaznija" kao posebna licnost, ali On, On je taj koji Jeste. To, to ne samo da me tesi nego me usrecuje.

On jeste, On je relanost, glagol, i jeste i bio je i bice i sve ce nestati, da ne parafraziram psalm sada, sve ce proci, On ce ostati. To me tesi i raduje!

Pa jel postoji neki takav "bog" osim Njega?!

Ko moze to da pojmi i ko moze da shvati kako se to ne razlikuje, razlikuje je preslaba rec od svih drugih "bogova". Hej Onaj koji jeste te zove i voli te u svim patnjama, On postoji, pa samo to je dovoljno i vise nego dovoljno, bez Njega, bez Smisla, nema te utehe koja bi me utesila.

Ali zato su stradanja onda toliko duboka i zato su bolovi toliko jaki.

Jer jedno bez drugog ne ide.

Da, trazila sam, da mozda sam u svojoj drskosti trazila casu koju ne mogu ispiti, ali On je tu i pije je mesto mene i sa mnom!

I koliko god bolelo i srce se kidalo svakodnevno na najsitnije komade, Onaj koji Jeste je tu!

Radost, radost, sreca uzivancija 0110_hahaha

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

Сазнање да постоји Вечни Живот, као и нада да ће Бог Својом Милошћу, Примити мене и мени драге да вечно будемо заједно, пре свега са Њим, а затим и међу собом.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Na cemu? Brzom kucanju?! 0110_hahaha

Kako ono ide kod siptara, kad voljim voljim, kad ne voljim ja zakoljim 0110_hahaha

Ovo je bila "kratka" verzija, mnogo toga me inace tesi.

Eeej, pa danas mi je slava, radujem se!

Bogu hvala bila sam u crkvi, Bogu hvala stojim na nogama, cak sam i okadila kucu jupiiiii i zito mi je ispalo divno i sad me ceka jedna divna ogromna knjiga i napolju je sunce i lep je dan.

Pa mi se jezik razvezao 1405_love

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

šta me teši

е погани човека што улази у уста; него што излази из уста, оно погани човека (Мт. 15, 10-11)

Сенка сам сенке која у полумраку живота лелуја у потрази за светлом.Капљица сам воде у океану живота .Влат траве ношена олујним ветром.Морска звезда насукана на хридине.Срна заспала на снегу.

Мисао без мисли.

Туга нека се прострла из саме дубине пакла и засела на моја плећа.Жуља ме овоземаљско тело.Пожелим често да га се ослободим и да пустим мисао да слободно лута пространствима свемира.У утроби грч који се као ужарена песница пење ка мојим грудима претећи да експлодира свакога тренутка.

Заустављам дах уз нему молитву на уснама.

Још овај пут.

Још један трен.

Склапам очи призивајући Ти име.Ти једини знаш све.У греху зачета у грех ћу се претворити.

Из праха настала у прах ћу отићи.

Удаљих се од тебе следећи пут Твој.

Желећи да ти будем ближе, бејах све даље.

Песму Анђела више не чујем, моје уши заглушише речи људи.

Светло у тами више не видим јер људској лажи дозволих да ми видик заклони.

Глас Твој више не чујем јер послушах глас човека.

У жељи да Љубав дам ја добих бич осуде.

Учиних једино што знам.

Окретох и други образ.

Добар човек у сваку посуду ставља добро, добро даје и добро узима.

Зао човек у сваку посуду ставља зло, зло даје и зло узима.

Но како ћу ја овако мала и ништавна знати шта је зло а шта добро

Очекујући добро ја прихватих зло.

И једна једина зла мисао се рспрши као отров мојом душом.

И ређаше се зле мисли и зле речи

Болесна је душа моја од овога света.

Од лажних пророка и притворених пријатеља.

Од свезнајућих и свевидећих.

Од праведника и судија.

Болесна је душа моја од неправде, среброљубља, гордости, фарисејске оданости, лажне понизности.

Дошао си два пута да донесеш Љубав и Радост.

Колико пута мораш доћи да би човек нешто научио.

Куцаш на врата срца а ретки Ти отварају.

Траже Те а не желе Те примити.

Желе узети а ништа не дати.

Не схватају да не постоје 'моја права' или 'његова права', већ 'оба', у заједничком односу.

Тај, тачан однос одређује јеванђелска реч: 'Љуби ближњега својега као самога себе' (Мк 12, 31).

Реч је о надилажењу њега и мене, о уздизању у заједницу личности, у уздизању у Тебе.

Болесној души потребан је добар лекар и ваљан лек.

Само Један лекар је добар и само Један лек је ваљан.

Да би лек деловао болесник се мора изоловати од извора заразе, да се не би даље разбољевао и да не би своју болест ширио на друге.

Време је да отворим очи и гледам само у Тебе, да отпушим уши и слушам само Твој глас, да очистим срце да имаш где ући, да затворим уста и будем нема као риба.

Окрећем леђа свету јер тамо где нема Тебе нема ничега за мене.

ko razumeo, raziumeo, ko nije, uzalud je objašnjavati

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Tesi me jutro na ramenu, rec koju delimo, ruka koja me pridrzi, obrise suzu, zagrli i kaze :" Ne brini zeno, mozemo mi ovo, samo hajde dalje, idemo dalje, nema stajanja, ne posustaj, na sada, ne nikad, imamo jos mnogo toga...." I zivim svetlost nove zore i znam da nas ceka i Gorana i Djordja i Milicu i mene...  0110_hahaha

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Теши ме љубав!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Tesi me pojava raznih cuda-mirotocenje ikona,pojava netruleznih mostiju,blagodatni oganj.......a iznad svega tesi me ljubav i paznja bliznjih  0442_feel

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

морам да додам, моја мајка ме је сад утешила, приде.

после 7 година од крштења, открила је данас детињце!

што се радујем што ће све лепи хришћански празници да замене старо одело  joooj joooj joooj  0442_feel :cheesy2: 0405_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...