Jump to content

Словенац са четворо деце добро живи од једног евра дневно

Оцени ову тему

Препоручена порука

Питате се да ли је могуће да неко живи у централној Европи и храни се здраво за само евро дневно? Да, могуће је! То је доказао Словенац Алеш Церин који, промовишући једноставан начин живота, покушава да убеди остале људе да нешто науче на његовом примеру.

Постављена слика

Церин, иначе отац четворо деце, који жели да подигне свест људи о глобалном сиромаштву и прекомерној потрошњи на Западу, открио је да то може да уради само ако буде узгајао своје воће и поврће.

"На храну сам у последња два месеца дневно трошио око 1,1 евра. Једем јабуке, празилук, паприку, пасуљ и остало воће и поврће које узгајам у својој башти", рекао је 48-огодишњи Церин у интервјуу за Ројтерс.

Главна лекција коју је научио током овог експеримента, који се завршава крајем недеље, је да је могуће знатно смањити трошкове и хранити се здраво. Алеш је у те сврхе искористио свој врт на периферији Љубљане и топло препоручио свима да то исто ураде.

"Потрошња на Западу је велика, нарочито ако је упоредимо са оном у неразвијеним деловима света. Желим да променим навике потрошача и покажем им праву меру. Људи на Западу воде рачуна о уносу калорија у жељи да их смање, док остатак света броји калорије како би их повећао", објашњава он.

Извор:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/219454/Slovenac-sa-cetvoro-dece-dobro-zivi-od-jednog-evra-dnevno

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 50
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

То се зове економичност  amin-nas

Мислим да би му и Мирољуб завидео или бар украо неку фору!  isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Занима ме да ли и његових четворо деце живе само на порвћу, поједу ли та деца некад и меса, попију ли млека, не дај Боже и понеки слаткиш...

Подели на овим сајтовима

Занима ме да ли и његових четворо деце живе само на порвћу, поједу ли та деца некад и меса, попију ли млека, не дај Боже и понеки слаткиш...

тиме би пробио свој буџет од 1 евра  :)

Подели на овим сајтовима

Ееееееее криза је криза  :)

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Пише горе у тексту да је то експеримент, који се завршава крајем седмице.

bendoff

А нигдје у тексту не видјех да ли читава породица живи од 1,1 евра, или само дотични господин. :)

Подели на овим сајтовима

Ако је само експериментисао са собом, не видим зашто је онда уопште било битно да се спомене да је отац четворо деце.

Подели на овим сајтовима

Панто, Панто, зашто ме гониш? 0102_laugh

Г. Церин има права да живи како хоће и нико му не брани, али нема права да окривљује друге на основу својих изврнутих моралних норми.

Церин, иначе отац четворо деце, који жели да подигне свест људи о глобалном сиромаштву и прекомерној потрошњи на Западу, открио је да то може да уради само ако буде узгајао своје воће и поврће.

...

"Потрошња на Западу је велика, нарочито ако је упоредимо са оном у неразвијеним деловима света. Желим да променим навике потрошача и покажем им праву меру. Људи на Западу воде рачуна о уносу калорија у жељи да их смање, док остатак света броји калорије како би их повећао", објашњава он.

Нису "неразвијени делови света" сиромашни зато што Запад превише троши, него зато што они сами мало производе. Људи имају свако право да уживају у ономе што су својим рукама створили и крајње је неморално онима који раде и стварају набијати на нос сиромаштво других јер за то ничим нису одговорни. Свако је одоговоран за своје благостање или сиромаштво.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Звонко слажем се са твојом изјавом.

Нама студентима је, садашњи министар пољопривреде тада је био асистент,причао како је наш факултет за време бивше Југе послао повелику количину семена биљке Тритикале у једну афричку  земљу.

Тритикале је хибрид пшенице и ражи.

Веома је отпоран на сушу.

Они га нису засадили ,већ су га појели и тражили су још  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

У вестима мало пре је један Словенац говорио да ако смо паметни никако не улазимо у ЕУ ... даље каже он да је боље да се направи нека конфедерација нешто као Југославија и да живимо каже као пре а тај човек има негде око 50 год. Остали који су говорили ништа лепо ниси рекли о ЕУ... питам се да ли ће код нас бити неки референдум и да нас пита да ли желимо у ЕУ или не... Сваки дан у новинама може да се прочита како пролазе земље које су ушле у ЕУ...

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Панто, Панто, зашто ме гониш? :)

Г. Церин има права да живи како хоће и нико му не брани, али нема права да окривљује друге на основу својих изврнутих моралних норми.

...

Нису "неразвијени делови света" сиромашни зато што Запад превише троши, него зато што они сами мало производе. Људи имају свако право да уживају у ономе што су својим рукама створили и крајње је неморално онима који раде и стварају набијати на нос сиромаштво других јер за то ничим нису одговорни. Свако је одоговоран за своје благостање или сиромаштво.

facenew22222222 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

То је јаче од мене!  bleh

Не, човек је трипер ко Мирољуб па сам морао да поделим са форумом! Мислим, не сматрам да је ово нешто битно са аспекта економске науке нити морала, једноставно човеков избор је такав. Што се мене тиче, ако може да живи од 20центи месечно ја га подржавам...

Старац Онуфурије је живео 60 година у пустињи није имао ни жуту банку!  prstgore

Подели на овим сајтовима

Звонко слажем се са твојом изјавом.

Нама студентима је, садашњи министар пољопривреде тада је био асистент,причао како је наш факултет за време бивше Југе послао повелику количину семена биљке Тритикале у једну афричку  земљу.

Тритикале је хибрид пшенице и ражи.

Веома је отпоран на сушу.

Они га нису засадили ,већ су га појели и тражили су још  facenew22222222

Ja znam slučaj kada su u Srbiju poslali bika, rasnog za rasplod, Srbi ga ubacili u paštetu umesto da radi svoje i poboljša rasu.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo koliko negativnih komentara, a prakticno ni jedan pozitivan... facenew22222222

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Панто да ли си приметио када се кликне на оног словенца изађе нека реклама  facenew22222222

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...