obi-wan Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Znaci, nije isti covek... ali cini mi se da je i kod ovog vl. Atanasije bio ogorcen kako je dospeo u zatvor, i da je i to otprilike neka namestaljka Vilovskog & co... mada nisam siguran... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Znaci, nije isti covek... ali cini mi se da je i kod ovog vl. Atanasije bio ogorcen kako je dospeo u zatvor, i da je i to otprilike neka namestaljka Vilovskog & co... mada nisam siguran...Мислим да је зато и владика Атанасије урадио то што је урадио.Евидентно је да се Виловски није смирио док се није докопао секретарске позиције Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Vl. Atanasije pise zvanican izvestaj Saboru, a vi se pitate jel govori istinu? Svasta... U ovom slucaju je jasno da tadasnji vl. Artemije svakako nije direktno narucio ovako nesto, ali je bio - naravno - odgovorno lice... sto znaci, ne moze da ima opravdanje za tako nesto... kraj price... Nego drugo nesto ima: kad je vl. Atanasije bio vikar zicke eparhije, jednom je ispraznio gotovo citavu eparhijsku kasu (neku od njih, valjda) da bi jednog svestenika (?) eparhije RPiKM izbavio iz nepravedno mu namestenog zatvora... Da li je rec o istom o. Srdjanu ili je to sasvim drugi slucaj? :cheesy2: Ко је томе свештенику наместио затвор? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Ако је вест веродостојна - као и за бројне девијације које се одвијају унутар СПЦ - зашто ниједан епископ, црквени суд, ко је већ надлежан, не уради нешто конкретно, него сви ћуте и праве се наивни? Тако је пре пар година вл. Григорије изашао у јавност са огромним бројем нерешених проблема и остало се на томе. Тако ће, вероватно, и ово проћи - док неко не изгуби главу. А о правосуђу да и не говорим - док се сачека на пресуду, сваки ухапшени може још 1000 злочина да уради... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 занима ме шта је данас са Ђаволским, знам да је у Грчкој, је "служи" шта ради, пружа ли он подршку монаху Артемију? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Vl. Atanasije pise zvanican izvestaj Saboru, a vi se pitate jel govori istinu? Svasta... U ovom slucaju je jasno da tadasnji vl. Artemije svakako nije direktno narucio ovako nesto, ali je bio - naravno - odgovorno lice... sto znaci, ne moze da ima opravdanje za tako nesto... kraj price... Nego drugo nesto ima: kad je vl. Atanasije bio vikar zicke eparhije, jednom je ispraznio gotovo citavu eparhijsku kasu (neku od njih, valjda) da bi jednog svestenika (?) eparhije RPiKM izbavio iz nepravedno mu namestenog zatvora... Da li je rec o istom o. Srdjanu ili je to sasvim drugi slucaj? :huh: Ко је томе свештенику наместио затвор? Ne znam, slabo sam informisan, zato i pitam o tome, ucinilo mi se kao paralelno ovom prvom slucaju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 занима ме шта је данас са Ђаволским, знам да је у Грчкој, је "служи" шта ради, пружа ли он подршку монаху Артемију? Наравно да је пружа као и екипа око њега. Па зарне видите да преплављују медије и да он непрестано пише некакве памфлете где пљује по Сабору и Синоду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Ако је вест веродостојна - као и за бројне девијације које се одвијају унутар СПЦ - зашто ниједан епископ, црквени суд, ко је већ надлежан, не уради нешто конкретно, него сви ћуте и праве се наивни? Тако је пре пар година вл. Григорије изашао у јавност са огромним бројем нерешених проблема и остало се на томе. Тако ће, вероватно, и ово проћи - док неко не изгуби главу. А о правосуђу да и не говорим - док се сачека на пресуду, сваки ухапшени може још 1000 злочина да уради... То је право питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
KNEZ Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 свештениче иване покрећете страшно питање после четрири године валдика атанасије бог да ми опрости ако сам у криву четири године зна за тако нешто и шути и он и сабор, ако је и за икуминију (опростите ако израз није тачан) много је. Испаде на крају да неваља сабор,не ваља артемије не ваља СПЦ е па неће бити тако не ваљају они који нам ово ''смјештају'' а ми ћемо се у славу бога са тим изборит (ми смо и синод и епископи активни умировњени и разрешени и народ неуки и ''уки'' слава богу) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Ако је вест веродостојна - као и за бројне девијације које се одвијају унутар СПЦ - зашто ниједан епископ, црквени суд, ко је већ надлежан, не уради нешто конкретно, него сви ћуте и праве се наивни? Тако је пре пар година вл. Григорије изашао у јавност са огромним бројем нерешених проблема и остало се на томе. Тако ће, вероватно, и ово проћи - док неко не изгуби главу. А о правосуђу да и не говорим - док се сачека на пресуду, сваки ухапшени може још 1000 злочина да уради... То је право питање. Мислим да је одговор на ово питање: зато што је Сабор - саборан. algabacaju Дакле потребно је јако пуно да би се толико људи усагласило па онда нама са стране све изгледа споро. То и чињеница да је св. патријарх Павле толико дуго био болестан и фактички није било оца међу браћом (да превагне). Ако се сећате писмо еп. Григорија је управо због тадашњег небирања новог патријарха (на молбу самог +Павла) који би почео да решава проблеме и било написано. Сада имамо патријарха, хвала Богу, и ево видимо да су ствари заиста неупоредиво динамичније, иако би увек могле да буду и брже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Слична прича се вртила и око мог владике Василија...причало се како је он натјеро војску да пуца у попадију. У том нападу војске, попадија је преминула. Али ако је то тачно, што мој владика није у затвору? Семберац...само ћу ти рећи: не вуци ме за језик. Боље ћути и не размишљај о стварима о којима не знаш ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 свештениче иване покрећете страшно питање после четрири године валдика атанасије бог да ми опрости ако сам у криву четири године зна за тако нешто и шути и он и сабор, ако је и за икуминију (опростите ако израз није тачан) много је. Испаде на крају да неваља сабор,не ваља артемије не ваља СПЦ е па неће бити тако не ваљају они који нам ово ''смјештају'' а ми ћемо се у славу бога са тим изборит (ми смо и синод и епископи активни умировњени и разрешени и народ неуки и ''уки'' слава богу) Да, ово питање покрећемо овде на форуму јер није игра. Владика Атанасије га је актуелизовао у задњем писму бившем еп. Артемију. Због тога мислимо да је битно да се помово поведе ово питање. Најбоље би било када би о. Срђан сам рекао шта има на све ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Vl. Atanasije pise zvanican izvestaj Saboru, a vi se pitate jel govori istinu? Svasta... U ovom slucaju je jasno da tadasnji vl. Artemije svakako nije direktno narucio ovako nesto, ali je bio - naravno - odgovorno lice... sto znaci, ne moze da ima opravdanje za tako nesto... kraj price... Nego drugo nesto ima: kad je vl. Atanasije bio vikar zicke eparhije, jednom je ispraznio gotovo citavu eparhijsku kasu (neku od njih, valjda) da bi jednog svestenika (?) eparhije RPiKM izbavio iz nepravedno mu namestenog zatvora... Da li je rec o istom o. Srdjanu ili je to sasvim drugi slucaj? Ко је томе свештенику наместио затвор? Ne znam, slabo sam informisan, zato i pitam o tome, ucinilo mi se kao paralelno ovom prvom slucaju... Ocu grujicu zatvor je licno namestoio Dejan Djavolski. I poswle toga zaseo na njegovo mesto. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Шта знаш о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 evo teksta sa zabluda je samo jedna... На слици вл.Атанасије и свештеник Грујић, који је био секретар епархије Рашко Призренске пре пар година, и владика Артемије га је расчинио, а тужилаштво је поднело кривичну пријаву због проневере 2 мил. евра и осуђен на 4 године робије, продајући некретнине ЕРП на Косову -Шиптарима, по градовима где нема Срба. Владика Атанасије и Амфилохије су га рехабилитовали, вратили мантију, платили кауцију(црквеним новцем из касе еп.Жчке где је пре 6 година Атанасије администрирао)и дали му парохију на Дедињу. Треба напоменути да је пре рата према незваничним информацијама, Грујић био "цигански цар" у Вучитрну. Поменути свештеник Грујић (Зоран) је мени познат из Београда. Тај свештеник има сина кога сам исто, често, виђао. Они су једном заједно остали без горива на путу са неком крнтијом од кола. Видео сам их, тада, када сам пролазио и стао сам да им помогнем. У близини је била пумпа тако да су се они већ снашли за флашу бензина. Свештениковог сина сам виђао по градском превозу. Тако, дакле, не бих рекао да су код овог свештеника у питању биле некакве проневере новца. Јер, мислим се, ваљда онај ко проневери, тај новац и задржи. Према томе, шта је овај свештеник задржао, шта је урадио са наводно проневереним новцем. То се не би могло рећи за неке друге оптужене и осуђене за проневеру који даље живе као гроф. Узгред, поменути свештеник Зоран Грујић и његов син тако добро певају и читају молитве да морам да их похвалим. Мени много значи добар глас. Нека их Господ помилује и сачува од свих искушења која сви ми имамо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука